מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי אני אשמח לעזרהעדי ב.פ03/06/2009
אני משוחררת כשנה ורוצה ללמוד תרפיה באומנות אך ברצוני להוציא תואר שני בתרפיה באומנות ולא להסתפק בלימודי תעודה.
את התואר השני אני מעוניינת ללמוד בלסלי וכיוון שיש בפורום זה בעליי נסיון הייתי שמחה לקבל עזרה בנושא .
ההתלבטות שלי היא מה ללמוד בלימודי התואר הראשון כדיי שיתמוך וייתן בסיס בצורה הכי טובה לתואר השני בתרפיה באומנות ?
חשבתי על לימודי תואר ראשון בבית ברל אשר משלבים אומנות הוראה וחינוך אך לעומת זאת לפי מה שקראתי בפורמים ראיתי שהרבה מגיעים לתחום מרקע של תואר ראשון בחינוך מיוחד או בפסיכולוגיה...
אשמח לקבל עזרה בנושא
תודה מראש
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
מיה גל M.A.03/06/2009עדי שלום,
בעקרון מבחינת תנאי קבלה הרי שכל תואר ראשון יכול להיות מספיק, ובתנאי שתשלימי מספר קורסים בפסיכולוגיה. אולם לדעתי תואר ראשון שהוא מתחום הפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות יתן לך בסיס טוב יותר מתואר ראשון בחינוך או בהוראה. הלימודים בלסלי הם עם אוריינטציה חזקה ללימודי פסיכולוגיה, ומתמקדים בשילוב בין הפסיכולוגיה לבין הטיפול באומנויות. אם תוכלי למשל ללמוד פסיכולוגיה עם אומנות או קולנוע זה יהיה שילוב אידיאלי, שיתן לך גם את הרקע בפסיכולוגיה וגם את הרקע האומנותי הנדרש לשם קבלה ללימודים (600 שעות של לימודים או עיסוק בתחום האומנות שבו את מתמקדת בלימודי התואר השני).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
תמר04/06/2009היי עדי,
ראיתי את השאלה שלך היום וחשבתי לעצמי שזאת ממש חובה שאני אענה לך בגלל הניסיון שיש לי כסטודנטית ללימודי תרפיה באמנות במדרשה לאמנות (במכללת בית ברל).
אני חושבת שהחשיבה שלך לשלב בלימודי התואר הראשון אמנות וחינוך זה ממש מצוין בעיקר בגלל שאת מרוויחה עם זה יתרונות רבים לקראת כניסה לתחום לימודי טיפול באמנות.
היתרון בלימודים במדרשה לאמנות לתואר הראשון הם בראש ובראשונה נובעים מהמהות של סביבת הלימודים פה שהיא של אמנות ויצירה. תואר ראשון בחינוך לאמנות מקנה לך גם תעודת הוראה שזה כבר מקצוע ביד. כשתרצי להמשיך הלאה לכיוון של לימודי תרפיה באמנות, אז לדעתי המדרשה לאמנות היא המקום הכי טבעי להמשיך ולהשתלב באופן הכי טבעי וחלק שאפשר.
זה בעצם ייתן לך הרבה יותר מהבסיס הלימודי, את גם תראי שתהיה לך חשיבה אחרת ונכונה יותר לקראת עבודה עם המטופלים שיהיו לך.
אם הייתי צריכה להתחלף איתך הייתי הולכת ומבררת עוד פרטים ואולי גם קובעת פגישת ייעוץ לפני שאת מקבלת החלטות. בצורה כזאת תהיי הכי חכמה ורגועה.
שתהיה לך אחלה שבת ואם את תרצי לשאול אותי עוד משהו אז בכיף ;-)
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי טיפול באמנות
נועה07/06/2009שמעתי שיש הצעת חוק שתאשר רק תכניות לימודים לתואר שני בתחום ולא יהיו בעתיד לימודי תעודה, שווה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הצעת החוק
תמר08/06/2009היי,
לפי מה שגם אני שמעתי הוגשה הצעת חוק כזאת (שעדיין לא עברה אגב),
אבל גם אני ביררתי את זה אצלי במדרשה לאמנות כדי לראות מה קורה עם העניין הזה באמת.
דיברתי עם ראש החוג שאמרה לי שכל מי שהתחיל ללמוד בתוכנית לימודי תרפיה באמנות במדרשה לאמנות, אז השנים האלה יוכרו לו כחלק מהתואר השני, כולל מי שיתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה.
כן, גם במדרשה לאמנות יהיו לימודים לתואר שני בקרוב. עכשיו כל הפרוצדורות והביורקרטיות צריכות לקרות...
ככה שלכל מי שלומד פה כבר או מתכנן ללמוד במדרשה לאמנות אין ממה לחשוש. נהפוך הוא.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני בתרפייה באומנות בבית ברל
א23/06/2010אני בררתי את הנושא יותר לעומק ונקלעתי למבויי סתום.
שוחחתי עם המל"ג לברר האם הוגשה בקשה מתאם בית ברל לתואר שני והתשובה שקיבלתי הייתה
ש ל י ל י ת.
הם הפנו אותי למשרד החינוך לבדוק אצלהם את הסוגייה, אך הם סירבו לתת לי מענה
והפנו אותי חזרה לדבר עם המכללה.
לאני ודעתי דבר לא מתקדם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לפרטים
אלכס23/06/2010עם מי דיברת בדיוק במל"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)