איך לבחור מכללה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לבחור מכללה?
    שרון
    27/06/2009

שלום,
    אני שוקלת ללמוד תרפיה באומנות ללימודי תעודה.
    שתי מכללות בולטות במרכז הן- המדרשה בבית ברל וסמינר הקיבוצים.
    איך אפשר לדעת באיזו מכללה לבחור? אילו שיקולים אני צריכה להציב לעצמי? האם לקחת את המיקום הגאוגרפי כשיקול מרכזי (ז"א- המכללה שיותר קרובה לאזור מגורי)? מה בעצם ההבדלים בין שתי המכללות האלו- האם ההבדלים משמעותיים בבחירה?
    תודה לעוזרים!
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לבחור מכללה?

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    27/06/2009

שלום שרון,
    לצערי לא למדתי במכללות אלו. אולם לדעתי יש לקחת בחשבון:
    1. את הקירבה למקום המגורים ולמקום העבודה.
    2. את מידת ההתנסות והפרקטיקה.
    3. את כמות החומר העיוני הנדרש ללמידה (ככל שלומדים יותר כך טוב יותר).
    4. לבדוק את שביעות הרצון של הסטודנטים בכך שתגיעי בעצמך למכללות ותשאלי.
    אני התרשמתי מסמינר הקיבוצים, מסטודנטים שאני מדריכה ומקולגות שמלמדות שם.
    בהצלחה!
    תמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

מיכל
    29/06/2009

היי שרון,

אני מסכימה עם מנהלת הפורום אבל אני חושבת שיש עוד כמה נקודות שכדאי לך לקחת בחשבון לפני שאת סוגרת באופן סופי על מקום לימודים.
    אני לומדת במדרשה לאמנות במכללת בית ברל. גם לי לפני שהתחלתי ללמוד פה היו לי את אותן שאלות ולבטים.

אני הגעתי למספר מקומות כדי לשוחח עם ראשי התוכניות ואפילו הצלחתי לדבר עם כמה סטודנטיות. אגב, אני חושבת שב-16 ליולי יש יום פתוח שאת יכולה להתרשם יותר. אבל כדאי לך לברר עוד פרטים בדיוק מתי.

אני יכולה לומר לך מה אני מרגישה פה במדרשה לאמנות בלימודים שלי. המדרשה לאמנות לא סתם נקראת כך... המקום כולו הוא על טהרת האמנות ובתחומים מגוונים כל כך. מי שלומד כאן טיפול באמנויות מבין שזה יתרון גדול בגלל שיש לך עוד פרספקטיבה ותפיסות אחרות שיכולות לעזור לך בתקשורת שלך עם המטופלים.
    בגדול רשימת השיעורים העיוניים מורכבת בתחומי הפסיכולוגיה וגישות טיפוליות שונות ומבחינה פרקטית יש סדנאות התנסותיות וזה בנוסף ליום עבודה מעשית פעם בשבוע.

עוד דבר מאוד מעודד אני חושבת, זה שבוגרים רבים מתוך המדרשה לאמנות מצליחים להשתלב בתחום כמטפלים ואני זוקפת את זה לזכות העובדה שיש לנו כאן יתרון בהבנה ובשילוב תחומי האמנויות השונים שמעלים רגשות ומחשבות אצל המטופל.

אני חושבת שכדאי שתעשי כמוני ופשוט תגיעי להתייעצות ולהתרשמות. תכיני לך עוד רשימת שאלות שיש לך ופשוט תלכי לבדוק מה מתאים לך.

בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת מכללה - חשוב מאוד לקחת בחשבון

מאיה
    30/06/2009

שלום,

כל המכללות שצויינו הן מכללות מצויינות, אבל לדעתי המקצועית חשוב לדעת שכיום יש הצעת חוק שעברה קריאה ראשונה בכנסת בנושא הטיפול בהבעה ויצירה, ואחד הסעיפים בחוק מכוון לכך שבעתיד יוכרו רק מטפלים בעלי תואר שני בתחום.

ולכן לדעתי זהו צריך להיות שיקול מרכזי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו