מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולם!גיל13/07/2009
לפי הבנתי אין כרגע תואר שני טיפולי בתרפיה באומנות חוץ מלסלי.. ולהגיע לשם מבחינתי זו קצת בעיה..
אני מאוד רוצה ללמוד את המקצוע ויותר מכך לעבוד בו..
כרגע אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה קרימינולוגיה ומתחילה בשנה הקרובה לימודי תעודת הוראה בחינוך המיוחד.
השאלה שלי היא האם כדאי לחכות לכך שעוד מקומות יפתחו מסלולים לתואר שני? זה הצפי? מה הסיכויים שזה יקרה בשנתיים הקרובות?
ואם אני אקח בזמן הזה קורסים באומנות הם יחשבו לי בהמשך הלימודים?
או שפשוט עדיף ללמוד לתעודת הסמכה ולא לסמוך על עניין החוק החדש שבדרך והתואר השני?
המון תודה לכל העוזרים!!!
המשך יום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי טיפול באמנות
מאיה16/07/2009אם אתה רוצה לעבוד במקצוע הטיפול למה לבזבז זמן על תעודת הוראה בחינוך מיוחד ולא להמשיך ישר לתואר שני בטיפול באמנות? עם התואר השני תוכל לעבוד גם במשרד החינוך (וגם כמובן במסגרות טיפוליות אחרות).
הכל תלוי במה אתה רוצה לעסוק, אם אתה רוצה תכנית שבה תוכל לעבוד כמטפל חשוב לבדוק שלושה דברים מרכזיים : הראשון שהמוסד מוכר ע"י משרד הבריאות (אחרת לא תקבל תעודת מטפל), השני שהמוסד מעניק כפי שנדרש מינימום של 900 שעות הכשרה מעשית (לפי הדרישות החדשות של משרד הבריאות), גם כאן לא תוכל לעבוד ללא הכשרה מינמלית. והשלישי, אני חושבת שהנושא של תואר שני הכרחי, אם אני בדקתי, וגיליתי שגם בוגרי לימודי תעודה יש להם בעיות להתקבל לעבודה ללא תואר שני קליני, יש לי חבר שסיפר לי שלא קיבלו אותו לעבוד במשרד הביטחון כי הוא מטפל ללא תואר שני, כך שנראה שזו מדיניות ממשלתית שכבר עובדת בפועל, ותהליך שיהפוך את המקצוע הזה ליוקרתי יותר (מה שטוב לכולנו ולעתידנו)
כמובן שעם תואר שני אפשר להמשיך לימודים (לדוקטורט/ פסיכותרפיה), אפשר ללמד במקומות אקדמיים והכי חשוב אולי משתכרים ומקבלים דירוגשכר ופנסיה שנובע גם מההכשרה האקדמית שלך.
בקיצור, שווה לחשוב לטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאיה, תודה על התשובה!
גיל16/07/2009אני לא ממשיכה ישר לתואר שני מכמה סיבות - לסלי מאוד יקרה וחיפה מאוד מאוד רחוקה וכמו שציינת עדיף ללכת על תואר שני ולא על תעודת הסמכה ככה שאני מעדיפה לחכות ומקווה ומתפללת שיפתחו תארים שניים בעוד מקומות.. בסופו של דבר אני אגשים את החלום! חוצמזה תעודת הוראה אני רוצה להוציא כי ראיתי שעבודה בטיפול היא ממש אפילו פחות מחצי משרה ברוב המקומות, לפחות בהתחלה לכן, חשבתי לשלב עבודת הוראה יחד עם טיפול בעתיד וכך לצבור ניסיון אפילו מקיף יותר.
כשאמרת שאי אפשר להתחיל לעבוד בלי הכשרה מינימלית למה התכוונת? הכשרה מעבר ללימודים עצמם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי תרפיה באמנות
רעות16/07/2009היי גיל,
לפני מספר ימים נרשמתי ללימוד טיפול באמנות במדרשה לאמנות (מכללת בית ברל).
רשמתי כאן גם בפורום על הלימודים והיתרונות שמצאתי במדרשה לאמנות וראיתי שאני גם לא היחידה שחושבת כך...
יצא לך לברר או לשמוע על התוכנית וההתמחויות במדרשה לאמנות? משיחות שהיו לי עם ראשי התוכנית וסטודנטים שלומדים כאן, הבנתי שלא מעט בוגרים מהמדרשה לאמנות מצלחים ממש לא רע לעסוק בתחום לאחר הלימודים, אם זה באופן עצמאי ואם כשכירים.
אני חושבת שמעבר לתכנים שיש בתוכנית, הידיעה וההכרה במדרשה לאמנות כמוסד לאמנות פותחת בפני הסטודנטים חלון להבנת הצרכים של יחסי מטפל ומטופל באופן מאוד ייחודי למקום. יש כאן אפשרויות רבות ללמידה וזה גם אחד הדברים שקסמו בעיני כאשר החלטתי להירשם ללימודים פה.
עוד פרט (רכילותי אפשר לומר אז אל תתפוס אותי במילה) הוא שגם במדרשה לאמנות אמורים להיות לימודי תואר שני ושהקורסים שנלמד ייחשבו לנו רטרואקטיבית.
אבל לזה צריך בינתיים לחכות.
לדעתי כדאי שתבדוק עוד מידע, והכי חשוב שתקבל החלטה כשאתה שלם עם עצמך.
בהצלחה!
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה- שעות משחק
גיל17/07/2009למה דורשים כ"כ הרבה שעות משחק כתנאי קדם? האם זה כך ברוב המסלולים לדרמה תרפיה? לא יותר הגיוני ללמוד לפרש,לבקר, לנתח משחק, הצגה מאשר ללמוד לשחק? הרי הבנתי שבלימודים משלבים גם אומנות וסיפורים.. לא? ואם אני לא הכי טובה בלשחק? לא נראה לי שמבחינת עבודה צריך להיות שחקן גדול, אני מבינה שצריך להנחות ולכוון אבל עדיין זה נראה לי המון שעות משחק לצורך זה, אני טועה? וחוצמזה איפה לומדים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)