הבדל בין תרפיה באומנות לתרפיה בדרמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדל בין תרפיה באומנות לתרפיה בדרמה

שלום לכם.
    אני קצת מבולבלת, ממה שקראתי ראיתי שגם בתרפיה בדרמה משתמשים באומנות פלסטית, אם כך, לא יוצא בזה שהטיפול בדרמה הוא יותר רחב היקפים ויותר מתאים את עצמו למטופל, מאשר טיפול באומנות פרופר?
    קראתי גם שמשתמשים בסיפורים אישיים או אפילו קצת בקריאה, ואז זה מכניס גם חלק מביבליותרפיה..
    יכול להיות שאני אגיע למטפל בדרמה ונעבוד דרך אומנות:?
    האם המטפל בדרמה לומד גם חלק מטיפול באומנות?
    בתור אדם שמעוניין בטיפול, איך אדע לאן ללכת ולמה אני מתחברת יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לגיל

מיה גל M.A.
    14/07/2009

גיל שלום,
    את צודקת, מרבית המטפלים באומנויות אינם מגבילים את עצמם רק לתחום אחד של אומנות, בו התמחו. זאת, מאחר ולכל מטופל יש צרכים שונים, נטיות שונות, לעיתים מטופל ירגיש יותר בנח להתחיל לעבוד באומנות פלסטית ובהמשך ייפתח יותר וירגיש נח לעבוד עם דרמה או עם פסיכודרמה, ולהיפך.
    מטפלים באומנויות הם קודם כל מטפלים, המבינים ורגישים למטופל שלפניהם. לעולם לא אכפה על מטופל צורת עבודה שלא יחוש בו בנח. אני יודעת לעבוד גם עם אומנות וגם עם תנועה ועם מוסיקה ועם סיפורים, ולא רק עם פסיכודרמה. לכן, אתאים את צורת העבודה לצרכיו ולנטיותיו של המטופל.

אם את רוצה טיפול בדרמה, אינני חושבת שמטפל כלשהו יכפה עלייך לעבוד דווקא באומנות פלסטית למשל. יתכן שבשלב מסוים במהלך הטיפול המטפל/ת ירגיש שנכון יהיה לך לבטא את עצמך גם בדרך של אומנות פלסטית למשל, או של תנועה, ואז יוכל להציע לך זאת, ללא כפייה. בכל אופן, כך אני נוהגת אם אני חושבת שהדבר יכול להועיל לתהליך הטיפולי.

מה שכן, אם את מעוניינת בטיפול בדרמה או בפסיכודרמה, עדיף שתפני למטפל שזה תחום התמחותו, מאחר והוא למד תחומים אלה יותר לעומק וזהו כלי העבודה המרכזי שלו.

את מוזמנת לפנות אליי לשאלות נוספות או להבהרות.

בהצלחה,

מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו