מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבחינת הצעת החוק או החוק הקודם כמההדס29/07/2009
מבחינת הצעת החוק או החוק הקודם, כמה שעות התנסות באומנות, וכמה שעות התנסות ב**טיפול** באמנות צריך על מנת להיות מטפל...
האם יש חוק כזה (לא יה"ת) שקבע אי פעם או בהצעה הנוכחית ש300 שעות יילמדו לפני לימודי ההסמכה? מה אני אמורה לעשות אם התחלתי תואר בתרפיה באמנות ללא שעות הנסיון ואגלה בדיעבד כי הייתי חייבת 300 שעות לפני כן? הייתכן דבר כזה?
ומחינת שעות ההתנסות ב**טיפול** באמנות אני רואה בכל מקום גם בפורום זה שכותבים דברים שונים ומשונים. אני מבינה שזה לא בחוק עדיין אבל אנשים מסתמכים על משהו כשהם מדברים, מה הולך לפי הצעת החוק למשל?
ולגבי השעות של ההתנסות, אם אכן חייבים 600 שעות איך אני יודעת שהמורה מוסמך מספיק מבחינת מה שמשרד הבריאות יבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חוששת שלא הבנת את שאלותיי.אדיק
הדס29/07/2009אני כבר עושה תואר שני בתרפיה באומנות במקום שלא ביקש 300 שעות ואכן אין לי אך אני משלימה תוך כדי הלימודים....השאלה שלי היא האם יש איזשהו חוק מטפלים שהיה קיים בעבר שאמר שמטפל חייב 300 שעות לפני התואר? אני לא מדברת על חוק אישור של המל"ג לפתיחת חוג שהיה פעם 300 שעות כי זה לא רלוונטי משום שאצלי התואר נפתח והכל גם בלי ה300 שעות נסיוון קודם, אני מדברת על האם יש פה סיכון שפתאום יאמרו לי שלא עשיתי את השעות לפני אז אני לא יכולה להיות מטפלת? נראה לי קצת פרנואידי לא? שהרי אני משלימה בין כה וכה ל600 פשוט תוך כדי התואר, מבחינת התואר זה מצויין, אני שואלת לגבי משרד הבריאות, מה היה שם בחוק הקודם, או מה מסתמן שם כרגע איפה הנוסח של ההצעה?
דבר שני, שעות הנסיון באומנות, איך אני יודעת שאיפה שאני לומדת זה מספיק טוב בשביל משרד הבריאות? האם מורה לאמנות בלי תעודת הוראה זה בסדר? איך יודעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה300 שעות כתנאי קבלה
אסנת29/07/2009את השאלות הללו את צריכה להפנות למוסד הלימודים בו את לומדת.
משרד הבריאות מציין בחוזר מנכ"ל האחרון בעמוד 2, סעיף 7: "כי חלה חובה על המעסיקים במשרד הבריאות לוודא בטרם העסקת עובד במערכת הבריאות, כי הוא עומד בכל דרישות ההשכלה וההכשרה המעשית כפי שפורטו בחוזר זה".
את יכולה לצפות בתנאי הקבלה בעמוד 7:
...."300 שעות יש לסיים לפני וכתנאי קבלה לתכנית הלימודים..."
לשאלתך לגבי אישור שעות אמנות - את השעות בודקים במוסד הלימודים בו את לומדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת מוסד הלימודים שלך, שעות התנס
הדס30/07/2009שעות התנסות, מה הדרישה לגביהן?
כפי שאמרתי, במוסד הלימודים שלי אין דרישה מסויימת לשעות התנסות, ואני רוצה לכסות את עצמי מבחינת 600 השעות של חוזר המנכ"ל, לכן אני מבררת איזה סוג הכשרה צריך להיות למורה שמעביר לי התנסות באומנות והאם מורה פרטי זה מספיק או שהוא חייב להיות מבית ספר כלשהו...
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנאי קבלה תרפיה באמנות
אסנת29/07/2009שלום,
לפי חוזר מנכ"ל משרד הבריאות שפורסם בפברואר 2009, תנאי הקבלה לתרפיה באמנות כוללים:
300 שעות מעשיות באמנות לפני תחילת הלימודים ועוד 300 שעות עד לסיום הלימודים (סה"כ 600 שעות), את שעות האמנות מאשרים במוסד הלימודים בו את לומדת.
בנוסף לכך, יש לוודא כי מוסד הלימודים מקנה במסגרת התכנית מינימום הכשרה מעשית של 900 שעות.
את מוזמנת לפנות אלינו בשאלות נוספות
אסנת
לסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)