אונ' לסלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אונ' לסלי
    טלי
    11/10/2009

האם כדאי ישר ללכת ללמוד באונ' לסלי מאשר ללמוד לימודי תעודה?
    וככה אני לא אצטרך השלמות נוספות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אונ' לסלי

הוספת תגובה

• תשובה

ת
    11/10/2009

לפי דעתי, כן, כי לימודי תעודה עם השלמות לתואר שני אחרי זה יוצא אותו סכום כמו שכר לימוד בלסלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונ' לסלי- אונ' חיפה

טלי
    11/10/2009

ראשית תודה רבה אלכס על המידע שאתה נותן.

הבנתי שהתוכנית בחיפה של לימודי תואר שני בהבעה ויצירה חדשה וייתכן שעל לימודי השנתיים יצטרכו ללמוד עוד שנה.

השאלה שלי האם אונ' לסי עדיפה על פני אונ' חיפה?

שכן שכר הלימוד מאוד משמעותי.

אם ידוע לך מידע נוסף על שני אונ' אלו אשמח לשמוע.

כמו כן,
    המבחן כניסה באנגלית עד כמה הוא קשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ת
    11/10/2009

ראשית תודה רבה אלכס על המידע שאתה נותן.

הבנתי שהתוכנית בחיפה של לימודי תואר שני בהבעה ויצירה חדשה וייתכן שעל לימודי השנתיים יצטרכו ללמוד עוד שנה.

השאלה שלי האם אונ' לסי עדיפה על פני אונ' חיפה?

שכן שכר הלימוד מאוד משמעותי.

אם ידוע לך מידע נוסף על שני אונ' אלו אשמח לשמוע.

כמו כן,
    המבחן כניסה באנגלית עד כמה הוא קשה?

קודם כל באוניברסיטת חיפה התואר השני הוא חדש ולכן לא היה מוכר בעבר עד שנת 2004 כאשר הופסקה הענקת רשיונות ע"י משרד הבריאות
    שכר לימוד הסופי שיהיה צורך לשלם באוניברסיטת חיפה מוסתר ולשכר לימוד(יחסית גבוה) יש להוסיף את תשלום עבור הדרכה עבור כל שנת לימוד
    וכמו שאמרת - כנראה יהיה צורך בשנה שלישית של השלמת שעות התנסות וגם על זה יהיה צורך לשלם ולא מעט
    אני לא בטוח שבסופו של דבר יהיה הבדל משמעותי לעומת שכר לימוד של לסלי
    את מכירה את הפתגם - מה שיותר זול, בסוף יוצא יותר יקר

במשך לימודי טיפול בהבעה ויצירה המטפל העתידי אמור לעבור תהליך(כולל אישי) כדי להיות מוכן לעבודה. באוניברסיטת חיפה יש בחינות - אני לא יודע עד כמה זה תורם לתהליך הנ"ל, כאשר בלסלי ומכללות של לימודים לתעודה יש עבודה בסוף הקורסים. כמו כן, המכללות הישראליות הגישו או אמורות להגיש בקשה בהכרה להעניק תואר שני, אבל זה תהליך שיכול לקחת 5 שנים מינימום.
    מה שאני מנסה להגיד שבמסגרת האוניברסיטה אני לא בטוח עד כמה ניתן להתפתח בצורה מספיק טובה להיות מטפל, אבל אבל זאת כמובן דעתי האישית

לגבי מבחן כניסה באנגלית באוניברסיטת חיפה - נראה לי שזה הבנה של מאמר מקצועי באנגלית
    אם אכן הדבר אז אמורות להיות דוגמאות של מבחן כזה באתר של המחלקה

בלסלי אין מבחן כניסה באנגלית(אני מניח שאת יודעת את זה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -אונ' לסלי

טלי
    11/10/2009

צהריים טובים אלכס,

הבנתי שבאונ' לסלי יש ראיון כניסה באנגלית כפי שכתוב באתר וש30% מהקורסים יהיו באנגלית..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ת
    11/10/2009

צהריים טובים,

זה כמו ללכת 'עם' ולהרגיש 'בלי'
    הרמה של אנגלית לא משמעותית גם לגבי ראיון(קבוצתי) וגם לגבי 30% של הקורסים:
    לגבי ראיון - מה שחשוב שם זה להראות שאתה מבין ומשכנע לגבי יכולת שלך להיות מטפל וללמוד טיפול בהבעה ויצירה
    לגבי 30% של הקורסים - עד כמה שאני מבין הקורסים באנגלית הם בימי לימוד מרוכזים ולכן זה יוצא בחופשות של חגים ובין הסמסטרים. אני מתאר לעצמי שאלה גם קורסים פחות חשובים לגבי המקצוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אפרת
    22/10/2009

מעניין אלכס על סמך מה אתה מבסס את המידע לגבי הלימודים באונ' חיפה
    כתלמידת שנה א' במסלול אני חווה סנדאות התנסותיות, קבוצות הדרכה קטנות שמשמשות ככקוצה בטוחה ותומכת שממשיכה איתך לאורך כל התואר, אנחנו עתידים לעבור תהליך נפשי והבשלה מקצועית. בחלק מהקורסים ישנם מבחנים+ עבודות ובחלקם רק עבודות להגשה.
    כך שדבריך מאוד לא מדוייקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור

ת
    22/10/2009

אם את תלמידה של שנה א' על סמך מה את מבססת את מה שכתבת?
    הרי שנת הלימודים רק התחילה לפני כמה ימים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאוסנת

טלי
    11/10/2009

לאוסנת שלום,

בחוזר שצירפת רשום שאפשר להיות בעל לימודי תעודה או תואר שני.
    אין פסיקה חד משמעית שצריך תואר שני.

תודה על המידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תואר שני לעומת לימודי תעודה

אסנת
    18/10/2009

בהצעת בחוק להסדרת העיסוק במקצועות הבריאות (תיקון) (הרחבת תחולת החוק למקצועות בריאות נוספים), התשס"ט-2008, מח/269, שעברה בקריאה ראשונה בתאריך 5 בנובמבר 2008, רשום בדרישות להכרה:

"4. תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה" (עמ' 83).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו