מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בהבעה ויצירה כמה שאלותעלמה אחת14/12/2009
* לימודים בלסלי קולג' - ממה שקראתי פה ובאתר שלהם למרות המכיר (הכבד ) הם המקום היחיד בארץ שמכשר MA טיפולי { חיפה זה תואר II לא טיפולי )
האם זה נכון?
* כיום יש חוק שמונך בכנסת (עדיין לא אושר ) שמסדיר שרק מי שיש לו תואר II יוכל לקבל ראשיון ממשרד הבריאות? (האם זה נכון?)
תוך כמה זמן החוק הזה יכנס ? (משהו בסביבות שנתיים + או פחות ?)
זאת אומר עד כמה זה רציני ההצעות חוק הזו או שכרגע זה בגדר "סתם דיבורים"?
* האם יש עוד מקומות (חוץ מלסלי) שמקנים תואר II בהבעה ויצירה עם הכשרה טיפולית?
תודה לבנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס14/12/2009ההבדל בין לסלי לחיפה הוא שתואר שני של סלי היה מוכר בעבר(עד שנת 2004) ע"י משרד הבריאות(לפני בג"ץ אשר חייב את משרד הבריאות להפסיק להנפיק רשיונות למטפלים בהבעה ויצירה) ותואר שני של חיפה הוא חדש(שנה שניה). כמו כן בחיפה נותנים 500 שעות התנסות בעבודה כאשר בלסלי 1050 שעות. כדי לעבוד במוסדות של משרד הבריאות יש צורך להתנסות כ-900 שעות
החוק החדש עבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת, לכן חובה להצביע עליו בקריאה שניה ושלישית(מתוקף חוק הרציפות) בכנסת הנוכחית
שאר המקומות חוץ מלסלי וחיפה מעניקים תעודה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע...
עלמה אחת15/12/2009לפי מה שאתה כותב התואר הII של לסלי כבר לא מוכר על ידי משרד הבריאות?
אז בעצם אף מקום כיום לא מוכר לתואר II ?
מה הטעם ללמוד את זה בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
אלכס15/12/2009המגמה שמסתמנת בחקיקת החוק החדש היא שעם כניסתו קודם כל יוכרו לצורך הענקת רשיון מטעם משרד הבריאות מסלולים של מוסדות לימוד שהיו מוכרים עד שנת 2004 (שביניהם גם לסלי לתואר שני בטיפול בהבעה ויצירה במסלולים - תנועה, פסיכודרמה, אומנות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאתה אומר בעצם הוא
עלמה אחת15/12/2009שכיום לא כדאי ללמוד את התחום. עד שתחום הזה לא יוכר על ידי משרד הבריאות. כיום התחום לא מפוקח ופרוץ
עיניין זה עלול לקחת גם כמה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק
אלכס15/12/2009כנראה שתהיה הכרה רטוראקטיבית בחוק החדש של כל אלה שלמדו במוסדות שמסלולים שלהם הוכרו ע"י משרד הבריאות עד שנת 2004
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובה ועוד שאלות
עלמה אחת14/12/2009קראתי כאן שאולי אונ' בר אילן תפתח גם לימודי תואר II בטיפול בהבעה ויצירה האם זה נכון?
* האם תואר II הבעה ויצירה מקנה גם אפשרות ללמוד פסיכותרפיה?
* עד כמה התחום הזה {טיפול בהבעה ויצירה הוא תחום מוקר?
* האם יש מחקרים המעידים אל הצלחות בטיפול מסוג זה?
האם מטפלים בהבעה ויצירה (פסיכודרמה} רשאים לפחות קליניקה?
ושאלה אחרונה האם פסיכודרמה מתאימה לטיפול פרטני אחד לאחד או שיותר לטיפול קבוצתי?
תודה והמשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעלמה - מלסלי
אסנת22/12/2009עלמה שלום רב,
אנסה לענות ככל שאוכל לשאלותייך:
בנוגע למשרד הבריאות/ חוק הטיפול בהבעה ויצירה-
כיום אין הנפקות תעודות מטפל בהבעה ויצירה עד כאשר יחוקק החוק המסדיר את כל המקצועות הפרא רפואיים.
עם זאת, משרד הבריאות מספק בנושא חוזרי מנכ"ל המסדירים את התעסוקה של מקצועות אלו גם בתקופת ביניים זו, את חוזר המנכ"ל המעודכן והמלא (מפברואר 2009) ניתן למצוא באתר של לסלי בדף הבית. בחוזר הזה מפורטים המוסדות הרלוונטיים ללימוד התחום (אלו אותם המוסדות שהיו רלוונטיים בעבר), תנאי הקבלה למסלולי הלימוד, היקף ההכשרה המעשית (מינימום 900 שעות הכשרה מעשית) ועוד. חשוב להבין שזהו המסמך לפיו מקבלים מטפלים באמנויות לעבודה במשרד הבריאות ובשלוחותיו, שימי לב, בעמוד 2 בחוזר מצוין "כי חלה חובה על המעסיקים במשרד הבריאות לוודא בטרם העסקת עובד במערכת הבריאות, כי הוא עומד בכל דרישות ההשכלה וההכשרה המעשית כפי שפורטו בחוזר זה".
לשאלותייך האחרונות:
לגבי לימודי פסיכותרפיה - אלו לימודים מתקדמים למטפלים, שתנאי הקבלה להם הם בד"כ: תואר שני קליני, נסיון בפסיכיאטריה, ראיון אישי ועוד. מכאן שתואר שני בטיפול בהבעה ויצירה עומד באחד מהקרטריונים.
לגבי פסיכודרמה - זוהי שיטת טיפול שמתאימה גם לטיפול פרטני וגם קבוצתי, ומטפלים באופן כללי יכולים לפתוח במהלך הקריירה קליניקה פרטית בתנאי שיש להם נסיון/ ותק מתאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אסנת לתגובות ויש עוד כמה תהיות
עלמה אחת23/12/2009לגבי החוק - זה עיניין שיכול לקחת חודשים ואף שנים ועד אז כל התחום הזה די תלוי באוויר . אני מאוד רוצה ללמוד את התחום בשנה הבאה אבל קצת חוששת שכשאסיים לא יהיה לי הכרה ממשרד הבריאות. או שיהיו עוד דרישות שלסלי לא תעמוד בהן.
2- לא מובן לי כלכך איך פסיכודרמה מתאים גם לטיפול פרטני . ממה שלמדתי באופן כללי על התחום כחלק מה BA שלמדתי פסיכודרמה במהות שלה היא טיפול קבוצתי.
אני באמת שרוצה ללמוד הבעה ויצירה בשנה הבאה אבל בגלל שמצב החוקתי של התחום קצת תלוי באוויר אני מהססת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעלמה
אסנת23/12/2009עלמה שלום,
משרד הבריאות הפסיק לפעול כבר בשנת 2004, במהלך 5 השנים הללו יצאו מאות מטפלים של לסלי לשוק והשתלבו בו בהצלחה רבה. (בנושא הקבלה לעבודה, רשום במפורש בחוזר האחרון מהם הקריטריונים לקבלה לעבודה כיום- ראי עמוד 2 סעיף 7 כפי שציינתי בתשובה הקודמת)
הבדיקה שלך את התחום והבנת המצב החוקתי של המקצוע חשובה מאוד בכדי לבחור בחירה נכונה. כצרכנית נבונה, רצוי ונכון לעקוב אחרי הפרסומים של משרד הבריאות ולבחור מוסד שגם מופיע ברשימה שלהם וגם עומד בכל התנאים שצוינו בחוזר, לרבות: לוודא שהתחום שאת רוצה ללמוד מופיע ברשימה של המוסד, לוודא שתנאי הקבלה של המוסד תואמים את תנאי הקבלה של משרד הבריאות, לוודא שמספר שעות ההכשרה המעשית תואמות את דרישות משרד הבריאות ועוד.
לגבי פסיכודרמה – אם תרצי נוכל לתאם לך פגישת ייעוץ אישית עם רכזת החטיבה של פסיכודרמה על מנת שתרחיב לך מקצועית על הטיפול בפסיכודרמה.
בהצלחה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסנת
עלמה אחת23/12/2009ממה שאני מבינה ישנה מגמה להפוך את תחום טיפול בהבעה ויצירה לבעלי תואר שני בלבד (כמו פסיכולוגיה וכו) . ממה שאני מבינה זה יעשה בשלבים כדי לתת הזדמנות לבעלי דיפלומות ותעודות להשלים לתואר שני.
האם התחושה שלי נכונה?
אם ככה
אם אני כבר משקיע בלימודים עדיף כבר להשקיע בתואר II כדי שלא אצתרך לעשות השלמות בעתיד . מה שיהיה כרוך בהוצאה כספית נוספת + החסרת ימי עבודה (בימי לימודים).
למרות שהלימודים בלסלי מאוד (מאוד ) יקרים אני מבינה שזהו המקום היחיד שמקנה תואר שני טיפולי.
חבל שזה כך אבל זה המצב
אשמח לקרוא מה דעתך לגבי התחושות בטן שלי
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלמה שלום
אסנת20/01/2010אני אשמח לתאם איתך פגישה אישית בנושא ולענות לכל שאלותייך, אם את מעוניינת את מוזמנת ליצור קשר לתיאום פגישה עם מיכל בלסלי. את יכולה גם לתאם איתי שיחת ייעוץ במידה ואת מעוניינת לקיים בשלב ראשוני שיחת טלפון בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)