מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באומנות לאחותיאחות10/02/2010
שלום,
השנה עברנו טראגדיה משפחתית שהפיעה על כולנו רבות אני נעזרת בפסיכולוג. יש לי אחות חילת בת 20, הטיפול של הקבן לא מספיק לה והיא לא "מאמינה" בפסיכולגיה כלכך....
היא מוכשרת מאד באומנות ועוסקת בזה הרבה.
אני לא מכירה כלכך את התרפיה באומנות, האם זה מתאים לגילה? האם הם יכולים לעזור בדכאון ובתהליכי אבל? מה כולל מפגש? כמה רצוי לעשות ומה העלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאחות
מיה גל M.A.11/02/2010שלום רב לך,
תודה על השיתוף. טיפול באומנויות יכול להתאים לכל גיל, החל מהגיל הרך וכלה בגיל זיקנה. אין הדבר קשור לגיל אלא לדרך ההבעה. טיפול בהבעה ויצירה בהחלט יכול לעזור בעיבוד של תהליכי אבל וכן בטיפול בדכאון, בליווי של טיפול תרופתי מתאים (הניתן על ידי פסיכיאטר). כלל לא בטוח אגב שאחותך סובלת מדכאון, יתכן שתהליך האבל שלה מתפרש כדכאון.
ככל טיפול נפשי, קשה מאוד לדעת מראש כמה טיפולים יידרשו. עיבוד של אבל הוא תהליך מורכב ואין להאיץ בו, כל אדם עובר אותו בקצב שלו, לכן אינני יכולה לומר לך מראש כמה טיפולים יידרשו. באופן כללי עדיף שלא להגביל מראש את מספר הטיפולים מאחר והדבר סוגר ומכניס אלמנט של לחץ לטיפול, שסותר את מהות הטיפול הנפשי, הנותן מקום לאדם ולתהליכיו הפנימיים העמוקים ביותר.
באשר לשאלתך מה כולל מפגש, הדבר מאד משתנה ממטופל למטופל, בהתאם לאופיו, נטיותיו, מצבו הרגשי ורצונו. יהיו מטופלים שירצו לפחות בהתחלה בעיקר לדבר, "לשפוך את ליבם", ויהיו מטופלים שהביטוי המילולי יהיה להם קשה והם יעדיפו להביע את עצמם באופנים אחרים - אמנות פלסטית, דרמה, תנועה, פסיכודרמה או מוסיקה. באופן אישי אני מתאימה את עצמי למטופל ולא את המטופל אליי. כל פגישה עשויה להיות שונה מקודמתה. בדרך כלל קיים שילוב בין הבעה מילולית להבעה באמצעות הכלים האמנותיים השונים.
עלויות המפגש משתנות כמובן בין המטפלים השונים ואינני יכולה לומר לך תעריף "כללי".
מדברייך בהחלט נשמע שאחותך תוכל להיעזר בטיפול באמנויות.
במידה ותרצי תוכלי לפנות אליי טלפונית להשלמת פרטים.
אני מאחלת לך, לאחותך ולמשפחתך עיבוד שלם של האבל הקשה.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)