טיפול לילדה בת שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לילדה בת שנתיים וחצי
    טליה
    06/06/2010

שלום,

אני מעוניינת ללכת עם ביתי לטיפול באומנות, יש לי כמה שאלות:

1. האם טיפול שכזה מתאים לילדה בת שנתיים ושמונה חודשים? - יש לציין שהיא מאוד מפותחת, מדברת באופן רהוט, חכמה, סקרנית מאוד, רגישה ומבינה.

2. האם יש כמה סוגים לטיפול באומנות - אם כן איך בוחרים את הסוג המתאים?

3. מה אופי הטיפולים? - האם הורה מצטרף?, כמה זמן בד"כ נמשך כל מפגש?

כל מידע אחר יתקבל בברכה....

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לטליה

מיה גל M.A.
    08/06/2010

את מתארת את בתך כילדה מאד מפותחת ואינטילגנטית, ונראה שטיפול באמנויות בהחלט יכול להתאים לה, כמובן שהמטפלת תתאים את הטיפול לתכנים שיעלו מבתך וכן לרמה שתוכל להבין ולעבד.
    יש כמה סוגים לטיפול באמנויות - טיפול בדרמה, טיפול בפסיכודרמה, טיפול באמנות פלסטית, טיפול בתנועה, טיפול במוסיקה, טיפול בביבליותרפיה. כאשר אני עובדת עם ילדים אני מקשיבה לרצונותיו של הילד ולמה שהוא מתחבר אליו, טיפול יכול להיות משולב ולשלב כמה אמצעים של הבעה, בהתאם לצרכים הרגשיים של הילד ולשלב הטיפולי. לעיתים ניתן לעסוק בכמה צורות הבעה בפגישה אחת - ילד יכול להתחיל ביצירה ולעבור למשחק סימבולי או להיפך.

בעקרון הילד נמצא בטיפול רק עם המטפלת, ובמקביל יש פגישות לעבודה עם ההורים. קיימים גם טיפולים הקרויים טיפולים דיאדיים, שבהם הפגישה היא עם הילד וההורה (ויש גם פגישות נפרדות עם ההורים על מנת לעבד את מה שעלה בפגישות המשותפות) ומהות העבודה היא על הקשר בין הילד להוריו.
    מפגש עם ילדה בגיל של בתך יכול להימשך כ - 45 דקות, אני מניחה שיהיה לה קשה לעמוד במפגש ארוך מזה.

את מוזמנת לפנות אליי טלפונית לקבלת מידע נוסף.

בהצלחה

מיה גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטליה

ד``ר עפרה קמר
    09/06/2010

בהמשך לתשובתה המפורטת של מיה, את מוזמנת לפנות גם אלי טלפונית לפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו