תואר שני/תעודת הסמכה בטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תואר שני/תעודת הסמכה בטיפול
    לילך
    13/06/2010

שלום רב, שמי לילך ואני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול מהאו"פ, מעוניינת ללמוד תואר שני /לימודי תעודה להסמכת מטפל התחום פסיכודרמה, למיטב ידיעתי ישנם 3 מוסדות אשר עוסקים שתחום זה, אונ' חיפה, אשר נטען בה כי התואר הינו תיאורטי לרוב ופחות מעשי, כמו כן אינו מעניק את כמות השעות המספקת כדי לעבוד כמטפל, סמינר הקיבוצים אשר מלמדים רק לימודי תעודה ולסלי אשר התואר שלהם אינו תואר ישראלי, הייתי מעוניינת לקבל תמונת מצב אמיתית לגבי שוק העבודה מה מצופה ממני כבוגרת, האם חיוני שיהיה לי תואר שני או האם תעודה מספיקה, האם משנה כמה שעות מעשיות עברתי, האם משנה אם התואר אינו ישראלי?
    אודה לתשובה,
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשאלותייך

אסנת
    14/06/2010

לילך שלום רב,
    מצ"ב תשובות לשתיים משאלותייך:

ראשית – בנוגע להתלבטות בין לימודי תעודה לתואר שני, חשוב שתדעי שעבר בקריאה ראשונה ב"חוק הטיפול בהבעה ויצירה" הצעה שבעתיד יוכרו רק מטפלים בעלי תואר שני קליני. כך שההכשרה האקדמית לתואר שני חשובה מאוד. עם זאת, התכנית של סמינר הקיבוצים היא תכנית ותיקה וטובה בראש התכנית בטיפול באמנות עומדת רינה בובראוגלו לרנר, בוגרת לסלי, ואנו מאחלים לה כרגיל הצלחה רבה.
    בנוגע לתקפות התואר של לסלי: למען הסר ספק, התואר של לסלי הוא תואר אמריקאי רלוונטי בישראל, ושקיל לתואר שני ישראלי (הגף להערכת תארים במשרד החינוך). התואר כמובן מוכר כתואר שני לגמולי שכר והשתלמות לעובדי מדינה ואין איתו בעיה בישראל ובמדינות אחרות בעולם. השלוחה פועלת ופעלה ברשיון לפעולה של המל"ג.
    אני בטוחה שמיה גל, מנהלת הפורום ובוגרת לסלי, תוכל לאשר לך את הרלוונטיות של התואר ואת מעמדו בשוק העבודה בישראל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלותך

אלכס
    14/06/2010

בראש התוכנית בטיפול בפסיכודרה עומדת "ר עיניה ארצי שהכשרתה: לימודי תעודה בפסיכודרמה, מכון מורנו, ארה"ב. תואר שלישי מאוניברסיטת אוטווס, הונגריה

בראש תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה באוניברסיטת חיפה עומדת פרופ' רחל לב-ויזל. הלימודים בחיפה הם לא רק תאורתיים אלא גם מעשיים ועומדים בקריטריונים של תואר שני ישראלי.
    ניתן לעבוד במשרד החינוך לאחר סיום התואר השני.
    כמו כן, לאחר סיום שנת השלמה לאחר התואר השני ניתן לעבוד במשרד הבריאות. משך הלימודים לתואר שני - 4 סמסטרים ולשנת השלמה - 2 סמסטרים. בלסלי הלימודים הם 6 סמסטרים.

אני בטוח שד"ר עופרה קמר מנהלת הפורום ומנהלת המכון לטיפול באמנויות מכללת דוד ילין
    תוכל לאשר לך את הרלוונטיות המעשית של התואר השני בחיפה ואת מעמדו בשוק העבודה בישראל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

אלכס
    14/06/2010

בראש התוכנית בטיפול בפסיכודרה בסמינר הקיבוצים עומדת ד"ר עיניה ארצי שהכשרתה: לימודי תעודה בפסיכודרמה, מכון מורנו, ארה"ב. תואר שלישי מאוניברסיטת אוטווס, הונגריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו