מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכתבה שהייתה ב"הארץ"ורד01/08/2010
היי
התקבלתי ללימודים בבית ברל ומישהו הסב את תשומת ליבי לכתבה שהופיעה ב"הארץ"
מישהו יודע מה זה אומר מבחינתי אם אני מתחילה ללמוד השנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס01/08/2010מה עונים לשאלתך בבית ברל?
כנראה תהיה תקופת מעבר של כמה שנים עד שמוסדות יוכלו להתארגן בהתאם לחוק החדש.
בכל מקרה לימודים השנה יתחילו לפני שבכנסת(שעכשיו בפגרת קיץ ארוכה) ידונו בהמלצות שבכתבה ב"הארץ"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואז?
ורד01/08/2010השאלה האם החוק יחול גם על מי שלמד לפני או במהלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס01/08/2010מי שלמד לפני - לא
כנראה גם לא - השנה
וסיכוי לא קטן כמו שכתבתי שתהיה תקופת מעבר - אז גם בכמה שנים הבאות ספק גדול לישום החוק בפועל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ורד01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואז?
ורד01/08/2010השאלה האם החוק יחול גם על מי שלמד לפני או במהלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בכלל לא קשור אם יהיו הוראות מעבר
איריס02/08/2010היי ורד, זה בכלל לא קשור אם יהיו הוראות מעבר. הרעיון הוא שהשוק הזה יהיה רק לבעלי תואר שני, אז למה בכלל להתחיל לימודי תעודה, ואז להיות חריג, או עובד בתחתית פירמידת העיסוק?
רשום שם שמי שלא יהיה עם הרקע הנדרש "יסתכן באישום פלילי" וזה כולל את הדרישה לתואר שני.
ואם החוק יעבור לפני תחילת הלימודים? מאוד ברור מהמלצות הוועדה שלימודי תעודה זה פאסה. נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שכן
אלכס02/08/2010הוראות מעבר מיועדות בדיוק בשביל המצב ביניים עד שהמוסדות יתארגנו לקראת התואר השני וזה ימנע הפרה של החוק למי שילמד עדיין לימודי תעודה.
בכל מקרה - למי שיש 100 אלף ש"ח מוזמן ללמוד בלסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שלדעתי יקרה
עלמה107/08/2010זה שמי שכבר עובד או לומד את התחום (לפני שהמכללות הספיקו להמר את התוכניות שלהםם לMA). יעשו מה שצריך כדי לסייע לסטודנט או לעובד לעשות התאמות והשלמות לMA.
לא יבעטו אותם החוצה.
למשל אם אני נכנסת לאחד התוכניות עוד לפני ההמרה של התוכנית לתואר שני (יעני לומדת לתעודה) קשה לי להאמין שהמכלל טבעט בי החוצה אלה תתן לי אפשרות לעשות השלמות לתוכנית הMA.
חשבתי על זה..
למשל להכנס לתוכנית הלימודים בתל חי (שעדיין מלמדת לתעודה) וכאשר היא תהמר את למודי התעודה ללימודי MA תחושת בטן אומרת שהיא לא טבעט בי החוצה אם אני כבר סטודנטית בתוכנית שם.
אגב כל התהליך הזה של הפיכת התעודה לMA יכול לקחת כמה שנים (כמו חוק הדיאטאניות שמונך על שולחן הכנסת כבר כמה שנים . או חוק הפסיכותרפיה אותו כנ'ל וכו).
ואז מה?? לחכות? בנתיים השנים עוברים ו...?
עדיף להכנס לאיזה תוכנית (אפילו תעודה) מקסימום יצתרכו לעשות השלמות. לא נראה לי שיבעטו אף אחד החוצה או ימנעו ממשהו פרנסה כי יש לו תעודה (כי זה מה שהיה עד לא מזמן)
אני מאמינה שינסו ללכת לקראת כל אלה שלומדים או שיש להם תעודה.
מה גם אני מאמינה שכל המכללות המוכרים (בית ברל , סמינר הקיבוצים , תל חי) אלה מכללות מאוד מוכרות עם וותק. קשה לי להאמין שיעשו להם יותר מידי בעיות להמרת התעודה לתואר.
וגם אני בטוחה שיש למכללות האלה איזו תוכנית במגירה שמחכה לאישור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010מי שהתחיל ללמוד לתעודה לפני החקיקה הסופית של החוק החדש יסיים את לימודי התעודה ויוכר כמטפל בהבעה ויצירה.
החוק החדש אמור להיחקק סופית מיד עם חזרה של הכנסת מפגרת הקיץ.
אני מאמין שהמכללות הגדולות יגישו בקשות להכרה בתואר שני(שזה כולל גם שינוי תוכניות לימודים בהתאם להמלצות של מל"ג ומשרד הבריאות) ושבשנה הבאה המכללות הגדולות כבר יפתחו מסלולים לתואר שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
עלמה107/08/2010היא שזה עלול לקחת עוד הרבה זמן
כמו שקורים הדברים בכנסת (חוק פסיכותרפיה למשל מונח על שולחן הכנסת כבר כמה שנים )
השינוי יקרה בזה אין לי ספק
אבל לדעתי לא בשנה הבאה . זה מוקדם מידי .
אני גם חושבת שמי שכבר לומד לתעודה (ז"א נכנס לתוכנית לפני השינוי תעודה ל תואר שני ) ינסו
להיות גמישים איתו ולתת לו הזדמנות להשלמות וכו. לא יבעטו בו החוצא מהתוכנית .
אני יכולה להגיד לך שלמשל חוק הדיאטאנים מונח על שולחן הכנסת כבר כמה שנים(חוק הדיאטאנים אומר שרק דיאטאים קלינים מורשים לתת יעוץ תזונתי מה שלא נכון כיום)
וחוק הפסיכולוגים (שבין הפסיכולוגים רק פסיכו' קליני מורשה לטפל גם נמצא על שולחן כנסת
כנ'ל חוק פסיכותרפיה .
בקיצור גלגלי הכנסת מסתובבים מאוד לאט לך תדע מת יקרה השינוי (מתי הוא יכנס לתוקף).
אני לא בטוחה שלחקות בשילוב ידיים זה הפיתרון.
אולי הפיתרון הוא להתחיל ללמוד (אפילו אם זה לתעודה) ולחכות לראות מה יקרה. הרי אם אתה כבר לומד לא יעיפו אותך מהתוכנית..
שורה תחתונה
אנחנו (אני , אתה וכולם בעצם ) משארים השארות אנחנו לא באמת יודעים מה יקרה ומתי (גם יהת לא בידיוק יודע ב100 %)
אני אישית בודקת את כל האופציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010לא ניתן בלימודים לתואר שני להכיר במקצועות שנלמדו לתעודה. זה לא חוקי לפי מל"ג
החוק נמצא ב"דרך" כבר כמו שנים טובות. כמו כן, 3 המקצועות שהוצמדו לטיפול הבעה ויצירה כבר עברו בכנסת בחוק. העיקוב של הבעה ויצירה נבע מדרישה של הגדרת תנאים להכרה של מטפל בהבעה ויצירה ב"עזרת" אקדמיזציה ולכן הועבר לגיבוש המלצות למשרד הבריאות ומל"ג לשם כך. לאחר שכבר יש המלצות הדרושות החוק עבור הבעה ויצירה יצטרף אחרי פגרת הקיץ בכנסת ע"י הצלחה בקריאה שניה ושלישית בכנסת ל-3 המקצועות הנ"ל שעבורם לא היה דרוש העיקוב הזמני כמו של טיפול בהבעה ויצירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ למיטב הבנתי
עלמה107/08/2010כולנו פה לא "מקורבים לצלחת" ולא ממש יודעים ב100 % מה יהיו ההחלטות הסופיות של המל'ג .
אני מאמינה שהמל'ג יגיע לאיזה הסדר עם המכללות שמלמדות לתעודה כיום לתת הזדמנות לבעלי תעודות להשלים לתואר שני
כך שמי שלומד היום לתעודה ינסו ללכת לקראתו ויתנו לו הזדמנות להשלים.
דבר שני תהליכי חקיקה לוקחים זמן ... הרבה זמן (ראה דוגמה חוק פסיכותרפיה )
דבר שלישי נראה לי שאני ואתה קוראים את אותם מקורות ויהיה נכון להגיד שאתה משאר \ חושב שזה מה שיקרה כי ממה שהבנתי אין לך (וגם לי אין) מידע אל מה שקורה מאחורי הקלעים.
אני קוראת מרצים בתחום שמלמדים בפועל
אני קוראת את יו'ר יהת
וממה שאני קוראת אני מנסה לנחש ניחוש מושכל מה יקרה
אבל בסופו של דבר אני לא באמת יודעת מה תהיה התוצאה הסופית.
אני מקווה שתהיה הוגנת ונכונה לסטודנטים ולתחום עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010את מל"ג לא מעניין אף אחד שלא לומד לתואר אקדמי
החוק אמור לעבור מיד לאחר הפגרת הקיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת אחרת ממך
עלמה107/08/2010שכן ינסו ללכת לקראת מי שכבר לומד את התחום כדי שיוכל לעשות השלמות לתואר שני.
2 התהליך ההתאמות לMA יקח זמן (בכיוון של שנים)
שוב שורה תחתונה. לאף אחד מאיתנו אין מידע פנימי. אף אחד מאיתנו לא נמצא בתוך וועדות הכנסת ויודע בוודעות מה קורה מאחורי דלתיים סגורים.
אנחנו משערים ורוצים לכוות לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס07/08/2010ועדות כנסת זה לא דלתיים סגורות - יש פרוטוקול של כל ישיבה נגיש באינטרנט
לפי דעתי, את מתבלבלת לגבי תפקיד של מל"ג - למל"ג אין שום עניין להתערב בדברים שחורגים מלימודים אקדמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מדברת על לימודים אקדמים
עלמה108/08/2010ועל הפיכת לימודי תעודה ללמודי MA
מה שאני רוצה להגיד שכולנו (אני אתה , המרצים שעוסקים בתחום וגם יו'ר יהת) לא באמת יודעים
מעל כל ספק מה תהיה ההחלטה הסופית של המל'ג ולאיזה הסדרים הם יגיעו בסופו של דבר ואיך יתחשבו במי שיש לו תעודה.
הרי לרוב שעוסקים בתחום אין תואר שני מכוון שכיום ישנם רק 2 מקומות שאפשר ללמוד לתואר שני
(לסלי וחיפה) .
מה יעשו ?? יזרקו את כל אלה שיש להם תעודה ואת כל הסטודנטים שלומדים כרגע לתעודה לטיזינאבי? ;)
אני מאמינה שלא. אני מאמינה שיאפשרו להם להשלים לתואר שני
אני אישית הייתי לי שיחה עם מנהל התחום בתל חי וגם הוא (שהוא די בעיניינים) לא ממש יודע מה תהיה ההחלטה הסופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס08/08/2010שוב אני חוזר, מל"ג הוא לא צד בעניין של אלה שסיימו כבר לימודי תעודה. החוק אמור לאפשר להם לקבל רשיון ללא צורך בהשלמה לתואר שני.
וכן, אני חושב שבעידן של האינטרנט אנחנו יכולים לדעת לא פחות אם לא יותר מאשר המנחים במסלולים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)