לימודי תראפיה באומנות בלי בגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודי תראפיה באומנות בלי בגרות
    נרקיס
    24/10/2010

היי, שמי שירה אני בת 32 ורק עכשיו מצאתי את שאהבה נפשי, לימודי תראפיה באומנות.
    מאד הייתי רוצה לקבל מידע לגבי מוסדות לימוד שיאפשרו לי לקבל תעודה בתחום, אם מישהו מכיר גם מוסדות לימוד בניו יורק, אשמח לשמוע על כך, הבעיה היא שאין לי תעודת בגרות מלאה... האם זה אמור להוות בעיה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לימודי תראפיה באומנות בלי בגרות - תגובה

מיה גל M.A.
    24/10/2010

שירה שלום,
    מוסדות הלימוד בארץ דורשים תואר ראשון מוכר כתנאי לקבלה. אינני יודעת מה המצב במוסדות בחו"ל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלכס
    25/10/2010

תנסי בבית ברל:

מדריך מוסמך - מגמת אמנות משקמת
    מרכזת המסלול: צלילה מלניק

הלימודים במגמה נועדים להכשיר מדריכי אמנות שישתלבו במסגרות לאוכלוסיות מיוחדות. מדריכי אמנות אלו עוסקים בשיקום וסיוע באמצעות אמנות לאוכלוסיות של אוטיסטים, פגועי נפש, לסובלים מפיגור, לקויי למידה והתנהגות, נכים, משותקים, מתמכרים, נגמלים ועוד.
    מסלול הלימודים הוא דו שנתי והוא מבוסס על תהליך המשלב בין הקניית כלים אמנותיים, ופיתוח הלומד כמדריך לאמנות משקמת הפועל במסגרות לאוכלוסיות מיוחדות.

הלימודים מתקיימים בימי רביעי וחמישי בשעות 13:45 - 20:45.
    בימי חמישי, תלמידי שנה ב' מתחילים בשעה 13:00.

תעודה
    המסיימים את מסלול ההכשרה מקבלים תעודה מקצועית של מדריך מוסמך לאמנות משקמת מטעם בית הספר לאמנות - המדרשה, מכללת בית ברל. התעודה מקנה את האפשרות לעבוד במסגרות רבות של אוכלוסיות מיוחדות.

בעלי תעודת מדריך מוסמך לאמנות משקמת זכאים להגיש את מועמדותם ללימודי המשך, לקבלת תעודת מדריך מוסמך בכיר.

תכנית הלימודים
    תכנית הלימודים הינה דו-שנתית בהיקף של 20 שעות שבועיות.

ניתן לפצל כל אחת משנות הלימוד לשתי שנות לימוד.

הלימודים במסלול משלבים יסודות עיוניים ויישומיים.

היא מציעה התנסות באמנות החזותית הכוללת ציור, רישום ופיסול, במגמה לטפח את שפתו האישית של הלומד.

לצד ההכשרה כמדריך לאמנות, מקבל התלמיד כלי עבודה דידקטיים שיקומיים עבור אוכלוסיות בעלות לקויות פיסיות, פיגור, מחלות נפש, אוטיזם, שיתוק ועוד.

נושאי הלימוד

שנה א': ציור, רישום, פיסול, הכרת אוכלוסיות מיוחדות, מתודיקה, תולדות האמנות, פסיכולוגיה, אימוני הדרכה - צפייה, ביקור בתערוכות.

שנה ב': ציור, אמנות אוטוביוגרפית, פיסול/ פיסול קרמי/ תיאטרון בובות, מתודיקה, תהליכי קוצ'ינג, הכרתץ אוכלוסיות מיוחדות, סדנא בתהליכים קבוצתיים, תולדות האמנות, אימוני הדרכה, עבודה מתודית, ביקור בתערוכות.

אימוני הדרכה

במהלך הלימודים מתקיימת עבודה מעשית באחת המסגרות המשקמות. אימוני ההדרכה מתקיימים בזמנו החופשי של התלמיד, בנוסף לשעות הלימודים.
    בשנה א' : צפיה בהיקף של 1-2 שעות שבועיות.
    בשנה ב': עבודה מעשית בהיקף של שתי שעות שבועיות.

סיורים וימי עיון

הסיורים וימי העיון מהווים חלק מהלימודים הסדירים וחלה עליהם חובת השתתפות. במקרים מיוחדים תידון בקשת פטור מהשתתפות בסיור או יום עיון.

עבודת גמר

בשנה ב' התלמיד מגיש עבודה מתודית, שמסכמת את עבודתו המעשית.

הכרה בלימודים קודמים

בשל אופייה של תוכנית הלימודים אין אפשרות לקבלת פטור משיעור מסויים על סמך לימודים קודמים. במקרים מיוחדים ניתן לדון במתן פטור על סמך לימודים שנלמדו במהלך 6 השנים האחרונות בלבד.
    בקשה לפטור יש להגיש בכתב למרכזת המחלקה בצירוף האישורים המתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכס, תודה רבה.

נרקיס
    26/10/2010

אלכס תודה רבה, כמעט שאמרתי נואש...
    אני מקווה שהמידע יעזור לי בהמשך. אגב, מה המשכורת הממוצעת של מדריך לאומנות משקמת,האם ידוע לך?
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלכס
    26/10/2010

שיהיה בהצלחה,
    לגבי משכורת - אני מניח כמו שכר של מדריכים - תבדקי בתחומים שונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו