אשמח לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעזרה
    אושרית
    17/11/2010

שלום לכן
    אני כותבת סמינר על לכלוך ומשמעותו בטיפול
    אני כותבת את ההיבט התיאורטי ותוהה מלבד פרויד, קליין, אריקסון , גוליה קריסטובה האם יש עוד תיאורטיקנים נוספים שעוסקים בלכלוך

בנוסף חשבתי על תאוריות שעוסקות בגוף כמו אנזייה ומקדוגל האם זה קשור לכך?
    האם יש עוד מאמרים טאו תיאורטיקנים שעוסקים בנושא האם יש מאמרים רלוונטים מתחום התרפיה?

אשמח לעזרתך אושרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה - תגובה

מיה גל M.A.
    21/11/2010

אושרית שלום,
    אינני מכירה ספציפית תאורטיקנים נוספים העוסקים ספציפית בלכלוך אולם אני מניחה שיונג ומושג הצל שלו יכולים להתקשר לנושא, הלכלוך כמייצג את הצל של האדם, החלקים הלא רצויים, מוכחשים ולא מקובלים אצלו. בהסתכלות כזו על הלכלוך ניתן לקשר את כל התאוריות והמאמרים העוסקים במהותו של הטיפול כדרך לעשיית אינטגרציה בים כל חלקי הנפש, כולל החלקים המוכחשים, האפלים והבלתי רצויים.
    מאמר שאני ממליצה עליו שעוסק בין היתר בנושא זה (ומדבר על משחק, לא על לכלוך, ועל האינטגרציה של חלקים מוכשחים בנפש דרך המשחק) הוא The play is the thing של פרנקל. מומללץ לכל איש טיפול באשר הוא וודאי וודאי לעוסקים בנושא זה.

לגבי אנזיייה ומקדוגל - לא זכור לי שהתאוריות שלהם עוסקות בלכלוך, ודאי שלא כמוקד התאוריה, אולם ייתכן שקיימת התייחסות לכך באחד הספרים או המאמרים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו