מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבנים בכיס המרהחגית11/08/2010
שלום,
אני כשבועיים לאחר לידת תאומים בקיסרי. לפני כיומיים גילו לי אבנים בכיס המרה וגם כנראה פוליפים. יש לציין כי אני לא חשה כאבים פשוט זה התגלה במקרה דרך בדיקות דם ואולטרסאונד.
מהם האופציות שלי?
תודה מראש,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס מרה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/08/2010ממצא באקראי של אבנים ללא כאבים וללא בעיה בבדיקות הדם=מומלץ לא לעשות דבר. זה ממצא שכיח ואם אין סימפטומים רלבנטיים לא מומלץ לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבת- אנימיה קשהבת 2711/08/2010
בוקר טוב ,
אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל באופן מובהק .
ההימוגלובין נע בין 5 ל- 9 , ומחסני הברזל כמעט אפסים (IRON=4 , פרטנין=11 ) כמעט כל חודש מקבלת שתי מנות דם .וכפעמיים בשבוע עירויי ברזל
עברתי בירור גסטרו מקיף שכלל גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה וקפסולה , ציליאק והכל היה תקין ולא הסביר מקור דימום כלשהו .
בדיקת מוח עצם הראתה מחסור חמור במחסני הברזל ולא הראתה בעיות נוספות כמו בעיה בייצור התאים ...
אין לצוות הרופאי מדע ממה זה יכול להיות והפסיקו לחפש סיבות נוספות והפסיקו לגיד שזו ככל הנראה בעיה פסיכיאטרית (מיכהאווזן) ושאני מנקזת את הדם !!! וכל משעושים עירויי ברזל ודם .
זה המצב ... זה מתסכל ומאכזב אותי מהצוות הרופאי ונשארתי עם המסקנה שלהם ...
מה דעתך על המצב הנורא הזה ? ואיך אפשר באמת לאבד 3-4גר' תוך חודש ? האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור לבירור המצב ועדיין לא עשיתי ?
תודה מראש על כל מילה
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה מחסר ברזל
ד''ר יהודית אסולין דיין12/08/2010עברת את כל הבדיקות האפשריות. הנטיה שלי היא לחזור פעמיים על גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה כי ישנם מצבים כמו כלי דם קטן ובולט ואנגיודיספלזיה שאולי לא נראו בבדיקה הראשונה.
חשוב לדעת האם יש עדות לדימום והאם דם סמוי חיובי? באמת חריג שיהיה כזה אבדן דם מבלי שיש עדות לאיבוד דם קרי מלנה=צואה שורה, דימום וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אמ אר איי במקום גסטרוסקופיהאבי10/08/2010
הייתי רוצה לדעת האם ניתן לבצע בדיקת אמ אר איי במקום גסטרוסקופיה
אבחנות - בבדיקת נשיפה המצאות חיידק הליקבוטר פילורי מטופל עד יום שלישי בטיפול משולש
חושש מבדיקת גסטרוסקופיה נקבים דימומים ועוד
שאלתי האם אמ אר איי יכול לתת את התשובות הבאות:
כיב קיבה
המצאות חיידק
גידול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
אבי10/08/2010חשוב לציין התסמינים מהם סובל:
כאב בבטן העליונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2010MRI לא רלבנטי במקרה הזה.
אם אתה מקבל טיפול משולש יותר נכון להמתין ולראות האם הטיפול עזר. אם כן לא תמיד חיייבים בדיקה נוספת. אם ש צורך בבדיקה ואתה חושש מבדיקה פלשנית אפשרי לבצע צילום קיבה= "בליעת בריום".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ANCסטימפי10/08/2010
הגסטרו שלי עדיין לא יודעת בוודאות האם אני חולה בקוליטיס או קרוהן ולכן עשתה לי בדיקת דם ANCA. בתוצאות קיבלתי
C-ANCA 1.8
P-ANCA 1.6
מישהו יודע מה ניתן להבין מהתוצאות?
אשמח לתגובות ממי שיודע
תודה רבה
סטימפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר יהודית אסולין דיין10/08/2010בדיקות הדם הללו לא קידמו את האבחנה. גם לאחר כל הבדיקות נותרים כ-5-10% מהחולים ללא אבחנה ברורה האם מדובר בקרון או קוליטיס וייתכן שאתה נמנה עליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרמיק10/08/2010
שלום,
האם יש קשר בין החיידק הליקובקטר להליטוזיס?
אודה לעזרה בהקדם.
יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליטוזיס
ד''ר יהודית אסולין דיין10/08/2010בעיות במערכת העיכול כולל הליקובקטר מהוות כ-3% מהסבות להליטוזיס. מרבית הסיבות קשורות לחלל הפה ובסיס הלשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהחיים09/08/2010
אתמול עברתי בדיקה גסטרו ולהן ממצאי הרופא ואני מאד מקווה שאני קורא נכון ומדייק בהבחנות.
א. תיאור מילולי
דיוורטיקוליסיס קשה מאד, עקב הכנה לקוייה , הבדיקה הופסקה עד כפף הכבד קרוב לוודאי תקין.
ב. התרשמות הרופא
Seuere Divg... culos Poor pRPANYION M/5 nORMAL UP TO HEP FLIX
אני אשמח לקבל ממצאי הבחנה לא מחייבים אך ורק השארות בלבד על מנת לקבל מושג כללי לחלוטין.
הסיבה לביצוע הבדיקה היא או עצירויות של 3 עד 4 ימים או שילשולים ולאחר מכן שוב עצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2010כשההכנה לקויה המשמעות היא שהמעי לא נבדק באופן מדויק ולכן צריך לחזור על הבדיקה. עד אז כל השערה לא תהיה אחראית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עלינוה, גב תחתוןשי09/08/2010
שלום,
אני בן 28, בריא ברוך השם, ביום שישי בערב, לאחר ארוחה "כבדה" החלו לי כאבי בטן של "אכלתי הרבה". קמתי בשבת בבוקר עם כאבים עזים מהבטן העליונה ובצד שמאל של הבטן. כמו כן, יש לי כאבי גב תחתון שמאלי אשר מרגיש כאילו נתפס שריר, כך שאיני יודע אם זה קשור. אני חסר תאבון. בחילות בקטנה. כאבי ראש קלים. ואני חושב שעייפות יותר מהרגיל. לא הקאתי ולא משלשל. צואה נראית רגיל. הייתי אצל רופאת משפחה ששלחה לבדיקת נשיפה ולספירת דם ותפקודי כבד.
אני דואג.. לאור האמור לעיל, האם יכול להיות משהו יותר רציני מדלקת או משהו מעין זה? ממה יכולים הסימפטומים הנ"ל לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2010לא כל כאב בטן מעיד על משהו מדאיג. לרוב זה חולף תוך מספר ימים ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביולוגי בקרוהןקרן08/08/2010
שלום
אני חולת קרוהן מזה חמש שנים. לפני כחודשיים המחלה התפרצה ולאחר בדיקות נראה כי קיימות פיסטולות במעבר בין המעי הגס לדק. הגסטרולוג שלי ממליץ על טיפול ביולוגי (אימורן ועוד תרופה אחת). כרגע אני מטופלת בבודסון פלג'יל וראפאסל.
מהו טיפול ביולוגי? תופעות הלוואי? האם הטיפול משפיע על תיפקוד יום יומי?
בנוסף קיימת אבחנה של וירוס פפילומה מזה שנתיים (cin1). האם ניתן להחליש את מערכת החיסון במצב כזה? האם זה לא מגביר את הסיכון להתפרצות של מצב סרטני בצוואר הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביולוגי
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2010הפורום אינו תחליף לרופא המטפל. את כל השאלות הללו צריך להפנות לרופא שהציע את הטיפול בשיחה פנים מול פנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי07/08/2010
שלום בת 28 מגסטרו בחודש ינואר נמצא Atrophic Gastritis ובביופסיה נמצא קרציומה, לאחר בדיקות רבות C.T,C.T PET ו3 בדיקות גסטרו נוספות הכל יצא תקין מלבד Atrophic Gastritis .. מדיי פעם יש לי כאבים ברום הבטן ומדי חודש יש לי כמו קלקול קיבה בין יום ל3 ימים הקאות ,שילשולים וכאבי באן עזים. בפעמים האחרונות שהיה לי קלקול קיבה או מעין קלקול קיבה קמתי באמצע הלילה לבנה כסיד, זיעה קרה שהתחלפה בחום הזעה מרובה ותחושת עילפון עד שהקאתי את כל מיצי הקיבה.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות? האם יש קשר בין הממצא בגסטרו לתופעת הקלקול קיבה כל חודש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2010לא ברור לי מה זה "קרציומה"- אין דבר כזה.
גסטריטיס אטרופית אינה גורמת להתקפים חוזרים של "קלקול קיבה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוקופיהנ07/08/2010
שלום,
אני חושדת (ע"פי הופעת מס' תסמינים בימים האחרונים) שאני סובלת מכיב-קיבה, וברצוני לברר שני עניינים בנוגע לבדיקות:
-הבנתי שיש אפשרות לבדיקה פולשנית פחות, שנעשית ע"י בליעת חומר כלשהו ונשיפה. האם ניתן לבקש לעשות בדיקה זו במקום הגסטרוקופיה?
-האם אין החדרת צינור דרך הגרון מעוררת את רפלקס ההקאה? האפשרות להקיא במהלך הבדיקה מרתיעה אותי מאד מלגשת. האם אוכל לשמוע פירוט על בדיקה זו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2010ההחלטה תלויה ביום היתר בגיל ובנתונים נוספים. אם מדובר בגיל צעיר ואין הקאות, ירידה במשקל, אנמיה וכו' -בדיקת הנשיפה מספקת.
בליעת בריום- כורכה בקריהנ ופחות מדויקת מגסטרוסקופיה.
בגסטרוסקופיה ניתן ספריי שמרדים מקומית את בית הבליעה. גם אם מתעורר רפלקס ההקאה לא מקיאים וזה מנסיון של אלפי בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המידע!!
נ08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואהק05/08/2010
שלום ד"ר,
אני אמור לעבור בדיקת דם סמוי בצואה במכבי.
האם ישנן הנחיות כלשהן לקראת הבדיקה? האחיות במוקד הטלפוני אמרו לי שקיימת בדיקה חדשה במכבי ואין צורך בהכנות מיוחדות (לגבי אוכל וכו') אך מצד שני המזכירה בסניף במכבי שלחה לי דף עם הנחיות ובדף מצוין כי יש להמנע ממאכלים מסוימים.
מה מדויק יותר?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2010הכי נכון הוא לדבר עם המעבדה בה תתבצע הבדיקה כי יש שונות מסוימת בין מעבדה למעבדה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקסאתי05/08/2010
מה המינון המומלץ לפגלקס ביום?
מדובר בעצירות כרונית.
שאלה נוספת האם זה עלול לגרום לנפיחויות בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2010המינון הוא כף-שתי כפות מהולות בכוס מים ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה עלול לגרום לנפיחויות בבטן?
אתי09/08/2010האם זה עלול לגרום לנפיחויות בבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בבטן
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2010למיטב זכרוני הנפיחות בבטן היא הסיבה שבגללה התחלת פגלקס ומשלשלים נוספים, ולכן הוא אינו הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופההההשלום04/08/2010
מזה תקופה ארוכה הייתה לי עצירות במשכך כ3 חודשיים
בחלק מין היצאות הייתה יוצאת כמות מועטה של דם אבל זה היה לעיתים רחוקות
לפני זמן מה זה היתלחף בשילשולים רצוי לציין שכאבי הבטן לא מוספקיים וזה מלווה בכאבי גם בזמן יציאה הלכתי לרופא המשפחה שביצע בדיקה רקטלית ולאחר מכן שלך אותי לרופא כירוג בקופת החולים אשר גם ביצע בדיקה רקטלית בבדיקה זו חשתי רע אני יודע שזה היה חייב לעשות לצורך בדיקה לאחר הבידקה חשתי אי נעימות בפי הטבעת מין תחושות רטט כאלה שאי אפשר להסיבר
בשבועעים האחרונים זה פשוט פסק היצאות הם יותר נורלמית אחד ליום או שתיים ליום
אבל עדיין ישנם כאבי בטן עזים
אני בן 18
האם עליי עדין ללכת לרופא גסרו?
האם הרגשת ברטט בפי הטבעת היא דבר חריג?
האם יבצעו עוד בדיקות שגורמות לאי נעימות דרך פי הטבעת?
והאם השינוי מעצירות לשילשול מעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ודימום
ד''ר רם דיקמן04/08/2010התיאור מצריך פנייה לרופא גסטרו, הצטייד לפני כן בספירת דם, ביוכימיה מלאה, רמת CRP, רמת ויטמין B12, ברזל, חומצה פולית ותרבית צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות באכילהשי03/08/2010
שלום רב, לפני כ-3-4 שנים סבלתי מחיידק ההליקובקטר פעמיים. בפעם הראשונה זה התבטא בכאבי בטן ובפעם השניה בהקאות בלתי פוסקות וטיפול יותר מאסיבי. מאז אני נוטל כדור LOSEC כל בוקר נגד צרבות.
לפני כחודשיים התחלתי להיות חסר תיאבון וכבר כמה פעמים שאכלתי והקאתי אז לכן אני אוכל קצת מאוד ולאחר זמן קצר מאוד רעב. עשיתי את בדיקת הנשיפה כדי לבדוק עם החיידק חזר אך התוצאה שלילית ומראה שאין לי את החיידק.
מה לדעתכם זה יכול להיות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד''ר יהודית אסולין דיין03/08/2010ייתכן שרפלוקס (חזרה של חומצות מהקיבה לושט) גורם לכך.
הקאות וירידה בתיאבון מחייבים התייחסות של גסטרואנטרולוג-פנה ליעוץ במרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב קיבה \ זיהום .?קרן02/08/2010
שלום ,
כמה עובדות :בת 35
1. לפני 3 שנים נטלתי במשך שנה תרופות וכדורים שונים לפטריות מה שהתברר בסופו של דבר כלא פטרייה בכלל!!!!!! ( משהו חיצוני)
לפני שנה אכלתי בארומה סנויץ חביתה ושעתיים אחכ הייתי במיון עם הקאות בחילות ועילפון
אני לוקחת לפעמים ויטמינים לא תמיד על בטן מלאה
מאז בשנה האחרונה , אני סובלת מקושי לעשות דיאטה , כאבים מוזרים בבטן - דקירות בחלקים מסוימים
יציאות קשות מאוד לעומת רכות לתקופות מסוימות
הקאות מידי פעם ( תמיד יחסתי את זה למה שאכלתי ( כדוגמת קופסאת טונה )
וכאבים ואי נוחות כשאני שותה חם או אוכלת מתוק,
לפני 3 חודשים בעקבות היציאות והכאבים בבטן הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי ל US בטן
- התגלה כבד שומני פוקלי , עשיתי דיאטת כבד חודש וחצי וזו היתה תקופה טובה
היום אני חודש וחצי אחרי הדיאטה וממשיכהלאכול שטויות ולסבול
שאלתי :
1. האם זה יכול להיות הליקובקטר שגרם לכיב קיבה ( מהזיהום מהסנויץ)
2. או כתוצאה מכדורי הפטריות שנטלתי שגרמו לכיב?
3. זיהום אחר?
4. סרטן ?
5. ניקוב בקיבה ?
6. מה קדם למה , הכבד השומני לכיב או להיפך
, האם ניתן להגיע לריפוי מלא של כיבים? כמה זמן בדכ זה לוקח?
האם הגורם הוא החיידק האם הטיפול שונה?
איזה בדיקות עליי לעשות ?
האם רופא רגיל גם יכול לשלוח אותי לבדיקות , התור שלי רק עוד חודש וחצי לגאסטרו
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף ש ..
קרן02/08/2010בתוצאות בדיקות דם יש חריגות בפרמטרים הבאים :
ESR 48
לימםוציטים 49
CRP 0.61
ב3 שנים האחרונות עליתי 20 קילו ואני נמצאת בתקופת לחץ \וסטרס נוראי כבר 3 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיב קיבה
ד''ר יהודית אסולין דיין02/08/2010כיב קיבה לרוב נגרם מהליקובקטר והטיפול בשניהם זהה.
אין קשר בין כיב לכבד שומני או לתרופות נגד פטריות. הכבד השומני קשור לעודף משקל וכד'.
אם הקפדה על תזונה נכונה מיטיבה עם המצב אז זה הפתרון הטוב והנכון ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)