פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת קולונוסקופיה
    דניאל
    13/07/2010

שלום רב,

אני בן 21, עברתי בדיקת קולונוסקופיה+אילאוסקופיה בעקבות חשד למחלת קרוהן לאחר קפסולת וידאו של המעי הדק. אשמח לקבל ממך הסבר עבור משמעות התוצאות:

טיב ההכנה: סבירה. האנדוסקופ הוחדר עד לצקום אשר זוהה עפ"י פתח התוספתן והשסתום האילאוצקלי. הצקום נבדק. אינטובציה של האילאום הטרמינלי- רירית מעט היפרמית ועם השטחה קלה ללא אפטות- נלקחו ביופסיות. המעי הגס כולל רקטום והיפוך- רירית מעי הגס בעלת ציור כלי דם, ברק והאוסטרציה תקינה. הבדיקה נסבלה היטב וללא סיבוכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/07/2010

התיאור הוא של בדיקה תקינה. באיזור המעי הדק נלקחו דגימות (בגלל אודם קל-אלו הם ממצאים דלים) ויש צורך לחכות לתוצאות של הבדיקה הפתולוגית שהן מדויקות יותר מ"העין".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות בבטן
    יוסי
    13/07/2010

שלום,
    אני בן 36, בריא לחלוטין, מבנה גוף רזה.
    התחילו לי כאבי בטן כשבוע לפני הלידה של בתי, שהלכו והחמירו עם כל יום שעבר (ועם הרעב). ביום הלידה הכל עבר כלא היה.... כשבוע לאחר מכן, חזרה התופעה אם כי לא בצורת כאבים אלא יותר התכווצויות בבטן, בכל יום במקומות אחרים באזור הבטן, וזה מלווה אותי עד היום (חודשיים וחצי).

בשינה - אני לא מרגיש דבר. עם הקימה בבוקר, מלווה אותי בכל שעות היום. התחלתי לעשות ספורט (לאחר מספר שנים שלא עשיתי), וגם אז אני מרגיש הרבה פחות את ההתכצויות בזמן מאמץ.
    כשאני אוכל, זה מרגיע מעט.הצואה יוצאת רכה מהרגיל. מעבר לכך אין לי תופעות נוספות. לא סחרחורות, לא דם בצואה/שתן וכו'.
    נבדקתי אצל רופא, הוא הביט בבדיקות דם, ואמר שהכל תקין במאה אחוז, הוא לא רואה סיבה לבצע בדיקות פולשניות. נתן לי נובוסטין, שלקחתי מעט פעמים והפסקתי (כי זה רק עוד יותר החמיר).
    מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    סה"כ תחושה מציקה... האם ייתכן שסטרס הוא הגורם לכל זה? התחלתי טיפול פסיכולוגי לא מזמן (בעקבות החשש שמדובר בסטרס).
    תודה רבה,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות בבטן

הוספת תגובה

• התכווצויות בבטן

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/07/2010

סטרס יכול לגרום לשינויי רבים במערכת העיכול. בכל זאת קשה להתרשם מכך בפורום וכדאי להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון+בדיקת CRP בקרוהן
    הני
    13/07/2010

שלום,
    בני אובחן כחולה קרוהן...
    באיזה אופן העישון משפיע על המחלה?
    מטופל בקורטיזון במגמת ירידה במינון+פנטסה+אימורן מזה חדשיים,
    מרגיש טוב, מתפקד לגמרי....
    בדיקת CRP היו ערכים גבוהים, להפתעתו,
    מה המשמעות? (הרופא המטפל שוקל לעבור לתרופות ביולוגיות אבל כרגע ממתין)
    תודה,
    הני

לקביעת תור
    סגירה
    עישון+בדיקת CRP בקרוהן

הוספת תגובה

• עישון בקרון

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/07/2010

בחולי קרון מעשנים המחלה קשה יותר מאשר בחולי קרון שאינם מעשנים. אי אפשר לקבוע שזה הגורם ל-CRP המוגבר אבל מומלץ מאוד להפסיק לעשן לאלתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביםבוושט בעת נשימות במיוחד עמוקות
    דוד אריה
    12/07/2010

שלום וערב טוב לרופאים!
    בשבועיים האחרונים ,אני סובל מכאבים ,לכל אורך הוושט ,ממפתח הלב ועד לגרון באיזור הבליעה.
    הכאבים מתרחשים במיוחד בעת נשימה עמוקה,ופחות בנשימות רגילות.
    אציין שהיו לי בעבר תופעות ריפלוקס, עברתי אנדוסקופיה שהיתה תקינה,וקבלתי טיפול בלוסק,זאת מלבד לסדרת תרופות שאני בולע יום יום ,כחולה לב+קוצב דפיברילטור.
    מחד זה באמת קטן עלי לעומת מחלת הלב,אבל זה מטריד אותי שמא משהו הסתבך בוושט כתוצאה מהעבר.
    בנוסף אני אוכל לפעמיםמזון מטוגן,פלפלים חריפים טריים,סלטים מטובלים ללא מלח .
    אני מקווה שתארתי פחות או יותר ואשמח מאד להה
    ערכתכם
    תודה דוד

הוספת תגובה

• כאבים בושט

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/07/2010

לא נשמע שמדובר בסיבוך של הושט. כאבים בושט/חזה אמצעי בנשימה עמוקה יכולים להיות קשרוים בקרום הריאה ולכן ממליצה לפנות לרופא המטפל עם תלונה זו.
    כשיש רפלוקס כדי להימנע ממזון מטוגן/חריף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, תהייתי לגבי משהו
    אבי
    12/07/2010

שלום, אני שמעתי ממישהו שקיים כזה דבר של חרקים/טפילים או לא יודע מה שגודלים בתוך הקיבה או המעי, הייתי רוצה לדעת אם זה באמת אמיתי האם זה באמת קיים? אם כן איך זה מתפתח בתוך מערכת העיקול שלנו? מה התסמינים לזה? איך בודקים את זה? ומה הטיפולים?

זה נשמע משהו הזוי ולא הגיוני אבל בכל זאת רציתי לוודא.
    תודה, אבי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, תהייתי לגבי משהו

הוספת תגובה

• טפילים

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/07/2010

טפילים נבלעים במזון/מים ויכולים להישאר במערכת העיכול למשך זמן רב. התסמינים מגוונים והטיפול מותאם לכל טפיל. אם יש לך תלונות של מערכת העיכול תפנה לגסטרואנטרולוג לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת
    אבי לוי
    11/07/2010

אלו טיפולים כרוחים בתשלום אצל גסטרו
    האם סיגמואידוסקופיה או קולונוסקופיה?כרוחים בתשלום

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לדעת

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/07/2010

אם נעשה דרך קופת החולים העלות היא עלות של טופס 17 בלבד כ-30 ש"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז
    אתי
    11/07/2010

בחודשים החרונים ולאחר ניסוי וטעיה התברר כי כנראה יש לי אי סבילות ללקטוז.
    בשישבת אכלתי יותר מוצרי חלב :ומשבת בבוקר הבטן גדלה לה והתנפחה עד עכשיו.
    אם אכן יש רגישות ללקטוז מתי ואיך מוצרי החלב מתנדפים מהגוף?
    שאלה נוספת האם לקסעדין עלול לגרום לנפיחות?אני נוטלת כל יומיים 2 יחידות

לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות ללקטוז

הוספת תגובה

• לקטוז

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/07/2010

לקטוז מתפרק תוך מספר שעות-ימים.
    לקסדין יכול לעתים לגרום לתפיחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת במעי הגס סיגמט קולון דיי דחוף
    גלית מינצר
    11/07/2010

שלום, בשלושת השבועות האחרונים אני סובלת מאלרגיה - קדחת השחת שמופיעה אצלי כל שנה בארבעת השנים האחרונות - בכל שנה מחריפה ואני לוקחת אנטיהיסטמינים ווינטולין עת הצורך השנה קיבלתי גם סוג של קורטיזון במשאף סגול. אחרי שבועיים של טיפול התחיל לי כאב חזק בבטן מלווה בחום נמום 37.8 פניתי למרפאה (אני גרה במוסקוה ומגיעה בעוד שבועיים ארצה) באולרסאונד נמצאו לי אבנים בכיס מרה ובנוסף אבן בכליה בגודל 0.8 ואל מבלי קשר לכאב שאליו הגעתי שהובחן כדלקת במעי הגס באזור האחרון - סיגמא קולון. הרופא רשם לי שתי אנטיביוטיקות שהקלו על הכאב והמליץ לא לאכול (ממה שהבנתי רק יוגורט מרק המון שתיה וגם פירות וירקות אבל לא ברור לי מה יותר ממולץ ומה מאוד לא ממולץ - אז כמעט ולא אכלתי שום ירק או פרי) אחרי שלושה ימים של דיאטה כזו אני סובלת מבחילה וכמובן עייפות. ברור לשאגיע לארץ מיד אפנה לטיפול וכבר ביקשתי מאמי שתיגש לרופאת המשפחה שתשדל להזמין תורים לרופאים הרלוונטים.
    האם תוכל/י לעשות לי קצת סדר לאן אני צריכה לגשת ומתי ובעקר מה מומלץ לאכול ומה הכי לא - וכמה זמן? 10 ימים כמו האנטיביוטיקה או עד שאני אפגש שוב עם רופא בארץ? כיוון שזו פעם ראשונה שלי בפורום אשמח אם תחזרו אליי גם למייל
    אגב אני בת 34 ויש לי שני ילדים 3 ו-5
    תודה רבה
    גלית

הוספת תגובה

• דלקת במעי הגס

ד''ר יהודית אסולין דיין
    11/07/2010

לא ברור לי לחלוטין מה האבחנה. לפי התיאור שלך מדובר בדלקת סעיף. האבחנה נעשית ב-CT ולא באולטרסאונד ולכן לא ברור איך נעשתה האבחנה. בכל אופן אם זה מה שיש לך יש צורך בכלכלה דלת שארית ללא פירות, ירקות, דגנים וכו'. כשתגיעי ארצה תפני לייעוץ גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החדרת צינור מים לפי הטבעת
    אני
    11/07/2010

בעבר שאלתי לגבי החדרת מים לפי הטבעת במקלחת בערך פעמיים בשבוע.
    נאמר לי שזה לא מזיק,והאמת שזה משחרר אותי מאוד אבל לא יותר מיום-יומיים.
    ראיתי תוכנית בערוץ הבריאות ושם נורא הסהירו מפני דבר זה בטענה שזה יכול לגרום לקרעים פנימיים ובנוסף לגרות את המערכת עד כדי כך שבעתיד גם זה כבר לא יעזור.
    יש לציין כי אני עושה זאת עם זרם חלש עד בינוני ומים פושרים ולאט כלומר בערך 15 דקות ולא במהירות
    האם ניתן להמשיך או להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה
    החדרת צינור מים לפי הטבעת

הוספת תגובה

• חוקן

ד''ר יהודית אסולין דיין
    11/07/2010

בעצם את מתרוקן באמצעות חוקן. קיימת סכנה נדירה יחסית של פגיעה במעי. לרוב מה שקורה זה שמפתחים תלות בדרך זו של התרוקנות ולא יכולים להתרוקן ספונטנית. זה לא כדרך הטבע ולא כדאי להפוך את זה להרגל שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין חוסר ויטמין D לצרבת
    פלוני
    11/07/2010

שלום רב,

מזה כשנה אני לוקח כדורים סותרי חומצה בשל דלקת בושט שהתגלתה בגסטקוסקופיה. (לא מצאו הליקובקטר):
    תחילה לנטון פעמיים ביום, לאחר מכן החליפו ללוסק ולאחרונה החליפו לנקסיום. הכדורים הוחלפו מאחר ועדיין קיימת אצלי תחושת צריבה/שריפה לאורך הושט, בגרון ולעתים גם בבטן עצמה. התופעה אינה מורגשת בלילה ואינה מעירה אותי משנתי. היא מורגשת בעיקר לאורך היום, כל היום , בעומצות משתנות.

עם תחושת הצריבה שתיארתי אני מרגיש חולשה כללית בעיקר בגפיים העליונות.

בבדיקת דם שעשיתי נמצא חוסר בויטמין D, ערך גבוה בURIC ASID ן ו ערך גבוה ב FOLIC ACID.

שאלותי:
    1. האם קיים קשר בין חוסר בויטמין D לתחושת הצרבת והעייפות. קראתי שויטמין D יכול לגרום לחולשת שרירים, יתכן וזה משפיע על הסוגר האחראי על מניעת חזרת המזון לושט ?
    2. על מה מעידים הערכים הגבוהים ב U.A ן F.A והאם צריך לעשות עם זה משהו ?
    3.מה עושים כאשר הכדורים סותרי החומצה אינם עוזרים ?

הוספת תגובה

• צרבות

ד''ר יהודית אסולין דיין
    11/07/2010

אין קשר לויטמין D.
    כשאין תגובה לטיפול המיועד לטיפול ברפלוקס השלב הראשון הוא לברר האם קיים רפלוקס או לא. יש אנשים עם רגישות מוגברת של הושט בדומה למעי רגיש והגישה הטיפולית לכך שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להחלים מתסמונת המעי רגיז?
    יוחאי
    10/07/2010

שלום רב,
    אני סובל ממעי רגיז כבר שנה.(שנה של סיוטים.....)
    אני סובל מ-OCD וסכיזופרניה,ונטלתי במשך תקופה לא מבוטלת כדור שלא התאים לי.(לפונקס)
    למרות זאת,היו ניצנים לתסמונת כמה חודשים לפני זה.(פחד להיות מרוחק משירותים,אבל התסמונת עצמה לא התפרצה.היא התחילה לאחר כחצי שנה של שימוש בלפונקס,כאשר אחרי שנה הפסקתי לחלוטין את הלפונקס,וחזרתי לכדור הישן-זיפרקסה)
    היו לי בעבר הרגלים לא טובים-עישנתי 2.5 קופסאות ביום,והייתי שותה כ-10 כוסות נס קפה ביום,כך שכנראה מכל השילוב עם הלפונקס התפתח לי המעי הרגיז.
    שאלתי היא כזו:
    האם ניתן להחלים מתסמונת המעי הרגיז,או שזו "מתנה" לכל החיים?
    כרגע אני על papaverine,והוא עושה לי בחילות וחולשה,ולא עושה את העבודה.
    אחות בכללית המליצה לי על לוסק.מה דעתכם עליה?(פשוט ניסיתי מלא תרופות אחרות,וכלום לא עזר)
    בתודה מראש,
    יוחאי.

הוספת תגובה

• מעי רגיז

ד''ר יהודית אסולין דיין
    10/07/2010

לא ניתן לרפא מעי רגיז. מטרת הטיפולים השונים היא להפחית ככל שניתן ניתן את אי הנוחות ואת מידת הסבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוסי
    07/07/2010

הופנתי ליעוץ רגיל לגסטרו עי רופאת המשפחה שלי בגלל עצירות ודימום על נייר הטואלט
    לפני כחודשיים שלושה היצאות היו נורמליות פעם אחת ביום בחודשיים האחרונים חל שינוי יציאה אחת ב4-5 כאבי בטן מלווים בעת מתן צואה דימום קל על נייר הטואלט וכאבי בטן תחתונה בצד ימין
    ולארוחנה התחילו גזים בצורה חריפה?
    יכול להיות שזה טחורים אבל לפי מיטב ידעתיי ניראה לי שהטחורים פימיים ולא חיצונים וגלויים לעין
    איזה טיפול אני אמור לקבל בעד זה?

מה תהליך הבידקה אצל רופא גסטרו?
    באם עליי לחשפוף איברים מוצנעים בבדיקה זו

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר יהודית אסולין דיין
    10/07/2010

לרוב מתבצעת בדיקה רקטלית. סביר להניח שיפנו אותך גם לבדיקה של המעי הגס סיגמואידוסקופיה או קולונוסקופיה. את הפרטים לגבי הבדיקות תקבל בפגישה עם הגסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטןן
    שחף
    07/07/2010

שלום אני בן 15 אני סובל מכאבים בבטן, עצירויות והקאות. עברתי בדיקות [אני לא יודע את השמות אני יתאר] כמו משהו לסרטן המעי הגס שבודקים צואה, בדיקות דם, ואפילו הכניסו לי מצלמה למערכת העיכול עם הרדמה מלאה והכל .ועכשיו אני יושב מול המחשב עם כאבי בטן שבאים והולכים אחרי ששילשלתי ועוד שניה אני מרגיש כאילו אני הולך להקיא ממה זה נובע אולי אני אוכל יותר מידי אולי אוכל משהו לא טוב אולי אלרגי אין לי שום מושגג כל תשובה תעזור ליי . תודה שחף.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטןן

הוספת תגובה

• זהו פורום מבוגרים

ד''ר יהודית אסולין דיין
    07/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה דחופה - קבלת תשובות מבדי
    אשמח לעזרתכם
    06/07/2010

שלום רב.
    מזה זמן רב סובל מבעיות של שלשולים תכופים...ללא כאבי בטן.
    בבדיקה שביצעתי התקבלו התשובות הבאות:
    STOOL-DIRECT לא נמצאו פרזיטים
    ASCA (IGG) 14.89 UNITS ( 0.00- 20.00) (......*..) Negative
    ASCA (IGA) 80.97 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*Positive
    כל שאר הנתונים היו תקינים.
    אשמח בבקשה לקבל דעתכם בנושא,
    תודה מראש,

הוספת תגובה

• שלשולים

ד''ר יהודית אסולין דיין
    07/07/2010

זה יכול להיות רמז לדלקת במעי אך זהו ממצא לא ספציפי ולא מאבחנים דלקת בבדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור...שאלה נוספת ברשותך...?

אשמח לעזרתכם
    07/07/2010

תודה...אז אין סיבה להלחץ?
    התור שלי לרופא גסטרו רק שבוע הבא...זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ועוד...
    אברהם
    05/07/2010

אחר צהריים טובים,

מבקש יעוץ לגבי תופעה שקורית לי אחת לתקופה (או אחת למספר שבועות ולפעמים גם אחת למספר ימים):

הכל מתחיל בתחושה של חולשה (לא קיצונית) ומיד לאחר מכן התקפת שיעול שיכול להמשך בין חצי שעה לשעתיים.

בזמן השיעול מידי פעם פולט קצף לבן ו/או חומר די שקוף מאוד צמיג.

כמו-כן בזמן השיעול העיניים דומעות ומאדימות ומופיעה זיעה.

שמתי לב גם שלרוב מתלווה להכל צורך ללכת לשירותים ליציאה.

במהלך ההתקף מורגשת מידי פעם תחושה קלה של בחילה אך לא תמיד.

רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לדברים שפרטתי?

האם העינים הדומעות והמאדימות מקורן רק במאמץ השיעול ?

היתכן כי כל זה מתרחש בגלל ריפלוקס / הליקובקטר ?

אני לא סובל מצרבות לעיתים קרובות - האם בכל זאת יתכן וזה ריפלוקס ?

מה הקשר בין התופעה לתחושת הרצון לצאת לשירותים ?

אילו עוד דברים באים בחשבון ומה עלי לבדוק ?

אני בן כ-40 לא מעשן ולא שותה, כולסטרול מעט גבוה, סוכר מעט גבוה, לוקח מידי יום 2 כדורי סרנדה (אחד בבוקר ואחד בערב).

אני מודה על כל יעוץ הכוונה ועיצה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ועוד...

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר יהודית אסולין דיין
    07/07/2010

שיעול מבררים אצל רופא משפחה, רופא ראות ומומחה אא"ג. רק אח"כ כדאי לקחת בחשבון רפלוקס. זו לא הסיבה הכי שכיחה. בזמן שיעול מעלים לחץ בראש ובבטן ומסיבה זו העיניים אדומות ויש צורך ליציאה. זה לא מעיד על בעיה במערכת העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה