מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלפלים חריפים וכאב בבטן, בבקשה עזרהאילן07/06/2010
שלום רב לדוקטורים היקרים !
אתמול אכלתי משהו כמו 4 או 5 פלפלים ירוקים חריפים ברמה בינונית נאמר ככה, ועכשיו כואבת לי הבטן, היא כואבת בצורה מדאיגה כי זה לא ממש דוקר וזה לא ממש לוחץ זה הרגשה מוזרה אבל מאוד מלחיץ אותי,
רציתי לשאול שני דברים,
מה קורה בבטן שיוצר את סוג הכאב המעצבן הזה כתופעת לוואי ?
והכי הכי חשוב, האם זה מסוכן ??? האם זה מזיק לאכול חריף ופלפלים חריפים, בבקשה תשובה אני מאוד מאוד מודאג אם קרה לי משהו לבטן ..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפלים
ד''ר רם דיקמן07/06/2010זה יעבור, המנע מזה בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילן08/06/2010תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם חזק של מתיקות וכו'איתן06/06/2010
רציתי להבהיר: נוסף לתחושה של משהו שעומד בגרון, מה שמפריע במיוחד זה טעם חזק מאד
בעיקר מתוק, המופיע 30 דקות לאחר אכילת המתוק,, מה המשמעות???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם
ד''ר רם דיקמן06/06/2010נסה לבצע מה שהמלצתי, התאור לא מכוון אותי למשהו מסויים, עמך הסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון זיהום פעיל של הליקובקטרטולי04/06/2010
שלום,
בבדיקת דם נמצא אצלי כי רמת הנוגדנים להליקובקטור פילורי היא 2.7 U/ml ( כאשר הנורמה היא עד 0.9 ).
האם זה מספיק כדי לקבוע כי יש לי כרגע חיידק פעיל?
אני שואל כי קראתי שגם לאחר שהחיידק כבר לא נמצא בגוף, רמת הנוגדנים נשארת גבוהה.
במידה וזה לא איבחון מספק, ארצה לדעת אילו בדיקות יש עוד לעבור.
אני פשוט רוצה לוודא שאכן יש לי זיהום פעיל,
לפני שאני מתחיל לקבל את את הטיפול המשולב שכולל קוקטייל של הרבה תרופות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקו
ד''ר רם דיקמן05/06/2010אם לא טופלת עד כה זה מספק ולכן גש וטפל בזיהום, למעקב אחר הצלחת הטיפול מבצעים בדיקת נשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת קולונוסקופיהענת04/06/2010
קיבלתי תשובת קולונוסקופיה ואודה על התייחסותכם בהתאם:
"המעי הגס נסרק על לצקום אשר זוהה לפי פתח התוספתן, השסתום האיליאוצקלי וקפלים אופייניים: הנכה סבירה, צואה נוזלית במעי ימני, הרירית שנסרקה נצפתה תקינה ללא פוליפים."
איך התשובה? ותודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רם דיקמן05/06/2010הפורום לא עוסק בפיענוחים, עמך הסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בבליעת רוק ונשימהישראל03/06/2010
שלום לך
לאחרונה אני סובל מהתקפי קושי של בליעת רוק וכן קושי בנשימה
אשר גורמים לחולשה גופנית קשה של מספר דקות עד שעות.
אדגיש שבעת שתיה ואכילה אין קושי או מגבלה.
כתוצאה מפריצת דיסק צווארית קיימת פגיעה בחוט השדרה מספר שנים.
לאור הקושי שצויין לעיל פניתי למיון. במיון בבדיקה נוירולוגית שנערכה לי,
נשלל הקשר בין הקושי שצויין לבין הפגיעה בחוט השדרה.
בבדיקת גרון דרך האף במיון נתגלתה חומצה, והופניתי לגסטרולוגיה.
האם התופעות שציינתי קושי בבליעת רוק ונשימה וחולשה גופנית קשה,
ידועות בגסטרולוגיה?
אודה לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים
ד''ר רם דיקמן05/06/2010בהחלט שכן אולם במבחן התוצאה הטיפול במעכבי הפרשת חומצה לא תמיד מוכיח עצמו. אני מציע שתפנה ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורילאה03/06/2010
שלום,
קיבלתי קוקטייל של אנטיביוטיקה בעקבות חיידק הליקובקטר פילורי.
ברצוני לשאול האם חשוב גם לקחת את החיידק הידידותי הפרוביוטי.
אני יודעת שהוא לא כלול בסל.
אני רוצה לדעת איך הרפואה הקונבנציונית מתייחסת אליו.
האם הוא באמת מועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ד''ר רם דיקמן05/06/2010הרפואה הקונבנציונלית - ראי תשובתי לשאלות נפוצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקסעדיןרעות\אתי02/06/2010
באיזו שעה של היום מומלץ ליטול לקסעדין?
והאם זה משנה לפני\אחרי אוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקסדין
ד''ר רם דיקמן05/06/2010לא ממש משנה, התוצאה - שלשול יכולה להפריע לשינה, נסי ומצאי עבורך את הזמן המתאים שבו את לא מוגבלת מהתוצאה של הנטילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהאני02/06/2010
אני בת 35 בריאה בד"כ.
לפני כשנה אובחן הליקובקטור פילורי שטופל באנטיביוטיקה בהצלחה (בינתיים..)גם IBS קל ברקע.
בשבוע האחרון,כשאני קמה בבוקר אני מרגישה מלאות של אויר באזור הגרון והחזה, כדי לשחרר את המלאות הזאת אני מרגישה צורך לגהק.בזמן ההוצאה יש לי דקירה חזקה ומכווצת באזור החזה בשקע כתף שמאל.ממש דקירה חזקה, עיצבית, נמשכת לשניה ואז נרגעת.אחרי כמה דק שוב כזו.
אני חושבת שזה קשור למערכת העיכול שלי.
יש לך מושג במה מדובר?מה צריך לבדוק אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה
ד''ר רם דיקמן05/06/2010ייתכן וזה קשור לרפלוקס חומצי שנע מעלה עם האוויר, נסי לפנות לרופא גסטרו ודרכו לקבל טיפול באומפרדקס אחד עד שניים ליום לחודש, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בגרוןאיתן02/06/2010
בעלי בן 59 לאחרונה מתלונן עת תחושה של אוכל שעומד בגרון [מצביע על אזור הגרוגרת] התחושה מתרחשת בערך חצי שעה לאחר אכילה ומלווה בטעם עז בפה [מתוק או אחר בהתאם למזון שנאכל]
מה יכולה להיות הסיבה? מה יש לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעה
ד''ר רם דיקמן05/06/2010הסינכרון של הבליעה דורש הערכה של רופא אא"ג ושל קלינאית תקשורת בשלב ראשון, הפני אותו לבירור זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםענבר02/06/2010
היי, אני בת 23 מזה 7 שנים לערך אני סובלת מכאבי בטן עזים מאוד לסרוגין, בדר"כ ברום הבטן. הכאבים יכולים להגיע פעמיים בשבוע או פעם בחודשיים. בפעם הראשונה שעברתי גסטרוסקופיה אמרו שזו דלקת בינונית בתריסריון וטופלתי כשנה בכדורים. זה לא עבר ולאחר שנה לערך הלכתי שוב לגסטרוסקופיה, לא נמצא כלום.
הכאבים אינם פוסקים וחזקים מאוד, יש לי גזים רבים הקאות ושלשולים (לעיתים מלווים בדם) מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר רם דיקמן05/06/2010חשוב לברר אם נטלו ביופסיות מהקיבה והתרסריון, שני יש לבדוק את המעי הגס ע"י קולונוסקופיה ואת המעי הדק ע"י צילום, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםעינת01/06/2010
שלום, במשך שנים לקחתי כדורי נרופן לכאבים מידי פעם אבל ריסקתי אותם ללא ידיעה שאסור. לא כל הזמן אבל לפעמים לקחתי במשך יומיים כל פעם 2 כדורים. לאחר הפעם האחרונה היו לי כאבים בקיבה שעברו בינתיים אך נשארתי עם צרבות ותחושה של רעב תמידי, קיבה שעושה רעשים וגם כשאני אוכלת זה לא משנה ממש. ומעיין תחושה של שריפה בגרון. יכול להיות שנעשה נזק בגלל הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורופן
ד''ר רם דיקמן01/06/2010עזבי את סיפור הנורופן בצד, צריבה בגרון יותר אופיינית לרפלוקס קיבתי ושטי, לגבי הקיבה - בדקי נוכחות הליקובקטר בבדיקת נשיפה, לגבי השאר, התייעצי עם רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ללחיידק במעי הדקקימי31/05/2010
שלום,
בעקבות כאבי בטן חוזרים ונישנים במשך 8 שנים, עברתי בדיקת CT בטן בה נראה חשש לדלקת במעי הדק - קרוהן.
בעקבות כך נישלחתי למס' בדיקות דם וכן בדיקת גסטרו. להלן ממצאי בדיקות הדם:
SMOOTH MUSCLE Ab - Negative
PARIETAL CELL Ab - Positive 1:20
ANTI PROTEINASE 3 - 1.51 U/ml
MPO - 3.64 U/ml
C-REACTIVE PROTEIN - <0.084000
IgA - 332.00 mg/dl
CELIAC SCREEN - 4.4 U/ml
אשמח לדעת מה אומרים התוצאות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרון
ד''ר יהודית אסולין דיין31/05/2010אין בבדיקות הנ"ל כדי לעזור באבחנה של קרון.
אם יש חשד לפי CT לרוב משלימים בירור בקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקות
קימי31/05/2010אז מה כן אומרות הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח של בדיקות
ד''ר יהודית אסולין דיין01/06/2010כמו שכתוב כותרת הפורום. אין ערך לפענוח של בדיקות בלי הקשר קליני. הבדיקות לא בהכרח מעידות על משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלקחויות קרוהן חוזרות ונישנותשרון30/05/2010
שלום.
אני בת 19 חולה במחלת קרוהן. בשנתיים האחרונות אני סובלת מהתלקחויות חוזרות ונישנות.
אני מטופלת ברמיקייד עירוי כל 6 שבועות,. אחרי הרמיקייד אני מרגישה טוב אבל, אם אני לחוצה או עצבנית יש לי שוב התלקחות.
אני פוחדת שההתלקחויות שיש לי יובילו אותי לניתוח.
מה עוד אפשר לעשות להשאיר את המחלה ברגיעה? האם באמת התלקחויות חוזרות יוכלות לגרום לנזק ולניתוח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרוהן
ד''ר רם דיקמן30/05/2010מתח ועצבים לא בהכרך קשורים לדלקת ברמה של המעי אלא יותר לתמונת מעי רגיש, אם תתיעצי ברופא הגסטרו שמטפל בך, העלי את הנקודה שאת מעוניינת בטיפול התנהגותי תומך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךאתי28/05/2010
שלום רב,
אני לאחרונה סובלת מצרבות (כשנה) מטופלת מאפרודקס.
חוסר שינה כאבי פרקים ושרירים עצירות (כרוני) עייפות כרונית עצבנות . מנסה להוריד במשקל ולא הולך . דפיקות לב סחרחורות .
הנני בת 56 ,
נשלחתי לבדיקות, והבדיקות הראו :
ברזל 43
פריטין 8
המוגולובין 13.2
והורפא שלח אותי דחוף לבירור אצל גסטרו.
האם בעקבות הנ"ל ישלחו אותי לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.? ואם הכל תקין מה ניתן לעשות אם הפ]ריטין הנמוך.
ברצוני לציין שאני מנסה להוריד ממשקליח ואינני מצליחה ואני צמודה לתפריט ועושה הכל לפי הספרים וכלום, שמעתי שיש קשר האם זה נכון.
אשמח לתשובה מהירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר בברזל
ד''ר רם דיקמן29/05/2010בשלב ראשון יש להשלים בירור ע"י הבדיקות שציינת, ההמשך יהיה ע"פ התוצאות, יש גם להבדק ע"י גניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים חוזרים. לפחות פעם בחודשש28/05/2010
אני בת 18.5 מאז תחילת גיל ההתבגרות אני סובלת משלשולים חוזרים וכך גם היום.
אני סובלת משלשולים לפחות פעם בחודש. לעיתים כאלה שמצריכים אותי להגיע לשירותים בכל רבע שעה ולפעמים רק פעמיים ביום אך עדיין יציאות מימיות ולא נעימות.
אני מאוד סובלת מהמצב שגם לא נעים בכלל פיזית וגם משבית אותי מלצאת מהבית כיוון שאני צריכה להיות בסביבת שירותים וכי אני לא מרגישה טוב.
בנוסף שמתי לב שיש לי תקופות שפתאום אין לי תאבון או שאני יכולה להיות רעבה אבל כל דבר שאני מכניסה לפה גורם לי לבחילה.
בתקופה האחרונה אני גם מרגישה תחושת עייפות ותשישות כללית.
הייתי פעמים רבות אצל הרופא בעניין, עשו לי בדיקות דם כמה פעמים והכל נראה תקין.
הפנו אותי כעט לעשות בדיקת אי סבילות ללקטוז לראות אולי זה נובע ממוצרי חלב (עוד לא עשיתי את הבדיקה)
אני מיואשת כבר מהמצב ונמאס לי להתמודד עם השלשולים האלה והכי מתסכל זה שהרופאים אומרים שהכל בסדר, שאין לי כלום. איך זה יכול להיות? מה יכול להיות שיש לי?
ההגיוני שיש לי איזו מחלת מעיים? איך בודקים את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר רם דיקמן29/05/2010את הבירור עליך להשלים גם עם בדיקת דם לשלילת צליאק, ובמידה והכל תקין, פני בבקשה לבדיקה אצל רופא גסטרו, בצעי גם את בדיקת הלקטוז ובצעי תרבית צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)