מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל מהיררוני20/07/2010
שלום.
האם אכילה רבה של אוכל מהיר (פיצה, המבורגרים, צ'יפס מטוגן) במשך כמה ימים יכולה לגרום לתופעות של בחילה ופריחה בעור מיד לאחר מכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרחת
ד''ר יהודית אסולין דיין22/07/2010תפרחת תיתכן רק אם אתה אלרגי לאחד מהמוצרים שאכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולאברהם19/07/2010
בוקר טוב לרופא ולכל הגולשים
הבוקר, מספר דקות לאחר שתיית התה הרגשתי צורך דחוף ביציאה (לציין כי שעתיים לפני כן לאחר הקימה היתה לי יציאה).
כשהגעתי לשירותים היתה התפרצות של צואה מאוד רכה שהפכה מהר מאוד לשלשול מסיבי.
ליציאה היה ריח לא רגיל וחריף.
לאחר תחילת היציאה התחילה הזעה מרובה (לרוב בפנים ובחלק העליון של הגוף) שנמשכה לכל אורך שהותי בשירותים (כ-20 דקות).
בסיום הבחנתי גם בצבע אדום בשירותים שהתברר כדם שנראה גם על הנייר בעת הניגוב.
מבקש לציין בנוסף, שיעול שהחל בעת השהייה בשירותים שנמשך גם הוא מספר דקות ובמהלכו פלטתי פעמיים-שלושה ליחה צמיגה.
אני מאוד מעוניין בחוו"ד:
- האם המצב שתיארתי מסוכן ויכול להצביע על משהו מסוכן ? (מה למשל ?).
- האם יש צורך בפניה דחופה לרופא ?
- האם יתכן והדימום מקורו בטחורים ? (אני בעל הסטוריה של טחורים המתפרצים אחת לשנה עד שנתיים).
- האם יש קשר לכך שהבטן שלי קרקרה בלי סוף אתמול אחה"צ ומעט הבוקר ?
- האם ריח חריג לצואה יכול להצביע על בעיה או שזה תקין ותלוי רק במאכלים שעוכלו ?
אודה לכל מי שיתן עיצה וחוו"ד.
כרגע, 15 דקות לאחר האירוע אני מרגיש עייפות ותחושה בפי הטבעת כאילו אני צריך לצאת שוב לשירותים. (תחושה של שלשול).
שוב - תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אברהם19/07/2010מאז המקרה הראשון הייתי עוד פעמיים כאשר בראשונה עדיין שלשול (מועט) ו2 טיפות דם בסוף היציאה ופעם שניה ללא יציאה כלל. (פשוט יש לי תחושה של רצון להתרוקן).
לפני כשעה התברר לי כי עמית בעבודה שעובד בחדר איתי סובל מסוף שבוע שעבר מכאבי בטן ושלשולים ובדיקות אתמול גילו אצלו צהבת. (עדיין לא ידוע איזו וממה נגרמה).
בכל מקרה הוא עזב עד להתבהרות הנושא שלו.
האם יש מצב שנדבקתי ממנו ? זה עובר באויר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2010מה שאתה מתאר נשמע כמו זיהום חריף במערכת העיכול. זה מאוד שכיח במיוחד בתקופה זו של השנה. זה צפוי להימשך מספר ימים. תפנה לרופא המשפחה בשלב ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בושטשרי18/07/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 18 וסובלת מבחילות והקאות מרובות (היפרמזיס).
מזה כשבוע אני חשה כאלו ישנו אוכל/גוף זר שתקוע לי בושט/בגרון ולא יורד וגורם לגירוי חזק לדקירות בבליעה ולהקאות כל הזמן.
בנוסף, יש לי כאבים חזקים בחזה כתוצאה מזה. אני מרגישה כל הזמן צורך להקיא ולהוציא את הגוף הזר שתקוע לי.
מה עושים במצב כזה? כיצד ניתן להיפטר מהתחושה הזאת ולסלק את הדבר התקוע?
אנא החזירו לי תשובה במהרה כי אני אובדת עצות ומרגישה נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בושט
ד''ר יהודית אסולין דיין18/07/2010התלונות יכולות להיות משניות לדלקת בושט בעקבות ההקאות המרובות. ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל וליטול לוסק פעמיים ביום למשך חודש ובמשקביל לפנות להתייעצות גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים וריח מהפהמאיה18/07/2010
ד"ר שלום, אני בת 26 בריאה בד"כ
מזה כשנה אני סובלת מגזים חזקים ומרובים שמתלווה להם ריח חזק המזכיר ביצה סרוחה\נבלה ואותו ריח גם לעיתים מהפה.
ממה יכולה לנבוע הבעיה? מה אני יכולה לעשות עם זה?
המליצו לי להפריד בין חלבונים לפחמימות...
אני עוברת סבל נוראי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר יהודית אסולין דיין18/07/2010כדאי לבדוק צואה לטפילים ואנטיגן גיארדיה בצואה. יש מקום לשקול טיפול באנטיביוטיקה כמו פלג'יל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהאבי לוי17/07/2010
מזה 3 חודשים אני סובל מעצירות קשה היצאות הם פעם ב4 ימים בערך לאחרונה חל שינוי ביצאות התחילו לי שילשולים האם זה נורמלי?
יש לציין שיש גיורי בפי הטבעת מין גירוד כזה וגם בין האשכים לפי הטבעת ישנו גירוד
ממה זה נובע
אשמח לתושבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר רם דיקמן18/07/2010לגבי הגירוד, בקש להיבדק אצל פרוקטולוג בשאלה של טחורים, לגבי היציאות, הבדק אצל רופא גסטרו, יש להתרשם ממספר דברים שיועלו בשיחה כמו גיל, בדיקות דם, סיפור משפחתי ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לדוקטורים,נעה, 3516/07/2010
זה כשנה אני סובלת מבעיות עצירות\שלשולים לסרוגין. מלבד לכך גם בכאבי בטן רבים ובהרגשת בחילות ונפיחות. הגסטרואנתרולוג אמר שאני סובלת ממעי רגיז ומטאבוליזם רגיש.
לפני מס' חודשים התחלתי לסבול מתופעה חדשה (וגם היא קורה רק מפעם לפעם), לאחר ישיבה ממושכת בשירותים אני שמה לב שהצואה שלי מכילה המון המון אוכל לא מעוכל, ממש אוכל שנראה כאילו לעסו אותו בפה וירקו אותו. זה מזעזע ומלחיץ אותי. אינני מבינה מדוע האוכל לא מתעכל. ולא מדובר רק בירקות, או בשעועית או תירס, מדובר פה על אוכל רגיל שתמיד מתעכל כמו אורז, רטבים, וכו'.
אני מאד מודאגת, ורציתי לבקש ממך השערה מהי תופעה זו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה מוזרה
ד''ר רם דיקמן18/07/2010את מתארת מעבר מהיר מדי של מזון, אם אינך יורדת במשקל ואין סימנים אחרים המדאיגים את רופא הגסטרו, נסי ללעוס יותר את המזון ולהמנע משתיה עם הארוחות. אם אי שיפור פני לדיטאנית בשאלה של אי סבילות לסוכרים, היא תדריך אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות 3 שבועותמלי16/07/2010
שלום רב,
לאימי עצירות זה כבר 3 שבועות.הרופא נתן לה כל מיני תרופות לשתייה שנותנים רק לפני ניתוח או צילום בבי"ח וגם התרופה לא עזרה.
היא עושה חוקן ביתי כל 3 ימים אך גם שם לא יוצאת כמות סבירה אלא ממש מעט.
הרופא מזרז מול ביה"ח את עניין החוקן שלה כבר שבוע.
בעבר ,לפני 7 שנים ערכו לה בדיקה ונמצא כיס ומעיים בצורת ח-כך כינו את הבעיה והמליצו לה על תזונה נכונה.
מה הדחיפות של עניין זה? ומה יכולות להיות הסיבות לעצירות במשך זמן כה רב?
תודה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות כרונית
ד''ר רם דיקמן18/07/2010עצירות שכזאת יכולה להתברר במסגרת רופא גסטרואנטרולוג, נסי לפנות ולקבל עיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירווותדודי15/07/2010
שלום רופאים יקרים, כבר שבוע שיש לי עצירות אני מחפש רעיונות מה לעשות.
אני יחסית רזה ועם חילוף חומרים מהיר ובד"כ יש לי יציאות איזה 3 פעמים ביום
ביום רביעי שעבר ללא שום סיבה ברורה פשוט לא יוצא לי בכלל.
מדי פעם יוצאות חתיכות קטנות יחסית חוץ מעיתים נדירות שבאמת יוצא לי קצת בגודל ומראה נורמאלי.
העניין הוא שכבר מעל שנה שלא היה לי את זה בכלל והיו לי יציאות מצוינות,
אני אוכל הרבה סיבים אני אוכל כל בוקר בראןפלקס ועכשיו כשהתחילה העצירות שיניתי את זה
לפייבר 1 שזה בכלל הרבה סיבים, אני שותה עכשיו המון מים, כ4 ליטר ביום אפילו 5,
אני כל בוקר שותה כוס של 5 שזיפים יבשים שהשריתי במים חמים במהלך הלילה,
ובנסוף לוקח 2 כדורים של אל-צירות של הדס בערב, לציין שאת כל זה אני בניתי לאט לאט
כשראיתי שזה פשוט לא עוזר.
אני לא יודע מה עוד לנסות, אני כבר חושב לעשות חוקן למרות שאני לא רוצה לפתח תלות
או להפוך את המעיים שלי לעצלות, מה עוד אני יכול לעשות כדי לשחרר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר רם דיקמן18/07/2010נסה לא לאבד תקווה, הכלל הוא לא להזיק ואתה לא מזיק לעצמך, הוסף פגלקס או נורמלקס, שיש להמיס במיים, 3 פעמים ביום, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןרונית15/07/2010
בתי בת 10 מזה כשבוע סובלת מכאבי בטן, כאבים במרכז הבטן.
הכאבים קיימים במשך היום אך כאב נסבל ולא חזק רק חוסר נעימות קלה.
מהשעה 18:00 בערב הכאב מתגבר מאוד, הילדה מתפתלת מכאבים, עד השעות הקטנות של הלילה.
עד כה בבירור עם רופא הילדים, ערכו רק בדיקת שתן (תרבית) והכל תקין.
מה עלי לבדוק בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10
ד''ר רם דיקמן18/07/2010יש לפנות לאתר מתאים, רופאי גסטרו של ילדים, עימך הסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביטיוקה ומעי רגיז-כדאי או לא?יוחאי14/07/2010
שלום רב,
סובל ממעי רגיז כבר כשנה,ולוקח מספר חודשים פרוביוטיקה בהוראה של רופא המשפחה,שטוען שזה מחזקת את הפלורה של הקיבה.
ידידה טובה שלי גם לוקחת,והיא טוענת שזה דווקא מזרז יציאות,והופך אותן ליותר תכופות.
בגלל שיש לי גם לחץ בשלפוחית השתן וצורך מאוד תדיר בהטלת שתן,אני לוקח פרוביוטיקה עם חמוציות.
אז מה לעשות-להפסיק או להמשיך?(או לעשות ניסוי-פשוט לא לקחת כל סוף השבוע ולראות איך זה)
תודה,
יוחאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ד''ר רם דיקמן15/07/2010ראה שאלות נפוצות, לעניינך, אם התלונות המאפיינות את המעי הרגיש חלפו בעקבות הטיפול, הרי כדאי להמשיך, אם לא, הפסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GERD 23 שנה ושום טיפול לא עוזרסלי14/07/2010
אני סובלת שנים רבות מדלקת בוושט כתוצאה מריפלוקס. לפני כ-10 שנים, כשלא עזרו התרופות (קונטרולוק וכו') בוצע ניתוח פונדופליקציה ע"ש ניסן, ולאחר ההחלמה ההרגשה היתה טובה מאוד. אחרי שנה וחצי הפונדופליקציה התפרקה (על פי הכאבים שחזרו ועוד גסטרוסקופיה שאימתה זאת)ומאז ועד היום אני נוטלת ארסנל של לנטון מדי בוקר ופאמוטידין בערב, לפעמים הופכת את הסדר בעצת הרופאה - אבל שום דבר לא מועיל. לא אוכלת חריף או חמוץ או מטוגן, ישנה כשהראש מורם 45 מעלות. הכאב חזק בעיקר בשכיבה ובישיבה, פחות בעמידה, וההרגשה הכללית היא שיש בצקת שם.
שאלתי כמובן היא מה לדעתכם ניתן לעשות? הרופאה רק מחליפה לי תרופות אבל אלה לא עוזרות ולא משנות דבר. חוששת מוושט ע"ש בארט, או לחלופין, אולי יש בכלל ממצא אחר? איזה בדיקות עלי לעשות? אני בת 63 ונוטלת מלבד הכדורים שציינתי גם ואזודיפ לאיזון לחץ דם, סימבסטטין, והפסקתי מיקרופירין בתקווה שהמצב ישתפר - אבל הוא לא, קולוטל על פי הצורך, תוסף סידן + ויטמין D ומולטי ויטמין משום שאינני אוכלת לצערי ירקות ופירות בגלל המצב. ממש בלתי נסבל.
ברקע: מעי רגיש, וב-3 קולונוסקופיות הוצאו פוליפים מסוג אדנומ, COPD קל ולא מעזנת כמה שנים. תודה מראש על כל עצה שתביא לסיום הסיוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ארוכה
ד''ר רם דיקמן15/07/2010שאלתך ארוכה מאד, ארוכה מדי, נסחי את השאלה בקצרה ואשמח לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם המחלה "ארוכת" שנים.
סלי15/07/2010במקרה שלי, אם היית בכל זאת משתדל לקרוא את שאלתי - יש חשיבות רבה לפרטים.
חבל מאוד שיש רופאים ששוכחים שמאחורי כל איבר יש גם בן אדם, ומי שחושב שניתן לשאול באופן לאקוני כדי לענות באופן "לקסיקוני" - ראוי לדעתי שלא יגיב בפורום, תהיה מומחיותו אשר תהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה ארוכה
ד''ר רם דיקמן18/07/2010נסחי את השאלה שוב, הדגישי במשפטים ספורים מהן התלונות העיקריות ונסי להיות יותר חיובית בפעם הבאה, אענה ברצון רב, כפי שאת ניסחת בפעם הראשונה אנו הולך לאיבוד. תודה על ההבנה ולהשתמע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלקובקטור+ צליאקחנה14/07/2010
אני סובלת מאנמיה, וכאבי בטן , במתן זריקת ברזל קיבלתי שוק אנפילקטי, בהתייעצות עם רופא המוטולוג מומחה נאמר לי לעשות בירור צליאק ומעיים.
לאחר בדיקת דם אכן יש צליאק, לאחר תקופה של תזונה ללא גלוטון עדיין המשיכו כאבי בטן חזקים ובבדיקת נשיפה קיבלתי תוצאה של 32.850 כלומר הלקובקטור מה עלי לעשות? ואם מי כדאי להתייעץ בשל המורכבות של התזונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר רם דיקמן15/07/2010הליקובקטר יש להכחיד, פני לרופא גסטרו להסדרת הטיפול וללא כל קשר לצליאק, לגבי הצליאק, היוועצי בדיטאנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת גסטרוחסוי14/07/2010
שלום , ברצוני לדעת איזו מרפאת גסטרו נחשבת כיום למרפאת הגסטרו הטובה ביותר במרכז הארץ?התאכזבתי מטיפול בבית חולים מסוים, ולכן אני רוצה לנסות מרפאה בבית חולים אחר..
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה
ד''ר רם דיקמן15/07/2010אני מציע שלא ניכנס לעניינים שכאלו, מה הבעיה שיש לך, אשמח לכוון בהתאם. להשתמע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיות הן..
חסוי15/07/2010צרבות,בחילות, כאבי בטן לעיתים,טחורים.
עברתי רק בדיקה אחת-קולונוסקופיה שייצאה תקינה, ונאמר לי לשתות 2 כפות שמן זית בשביל הטחורים.
בשביל הצרבות אמרו לי לשנות את התזונה ולקחת יום יום אומפרדקס,שזה דבר לא הגיוני ולא בריא.
יותר מזה לא עזרו לי יותר מידי, ולכן אני רוצה לפנות למכון אחר ואלו האופציות שנותרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבות
ד''ר רם דיקמן18/07/2010בבתי החולים המרכזיים, בכולם, קיימות מרפאות בתחום תנועתיות מערכת העיכול, לדוגמא - מרפאת צרבת, רצפת אגן, מעי רגיש, מומחים אלו יוכלו לעזור לך, אני מנוע מלפרסם שמות ומקומות, בקש הפנייה לאחת ממרפאות אלו, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןמיטל13/07/2010
שלום
אני בת 35. כל דבר שאני אוכלת גורם לבטן העליונה להתנפח מאד
וזה מלווה בגרפסים. אני לא מסוגלת לאכול ואפילו לשתות עד שזה נרגע.
יש ימים יותר טובים ופחות, אבל הבעיה תמיד קיימת. כבר רזיתי כמה ק"ג לצערי
לקחתי אומפרדקס באופן קבוע מספר חודשים וזה לא עזר מספיק. לפני חודשיים
התחלתי לקחת לנטון וגם זה לא עוזר.
בעבר לפני מספר שנים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה והיה תקין. יש פיתרון לבעיה הזו?
קשה לי לתפקד ביום יום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפיחות וגיהוקים
ד''ר רם דיקמן13/07/2010בקשי לחזור על גסטרוסקופיה, אם תקינה בקשי מיפוי התרוקנות קיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאקאלירן13/07/2010
אני בן 29, לפני 8 שנים עברתי בירור ללא ממצאים לגבי אנמיה של חוסר ברזל עם המוגלובין 6.
כיום יש לי ערכי ברזל נמוכים עם המוגלובין 12 והבנתי מ2 בדיקות דם שערכו לי שיש חשש לצליאק ושאפנה לגסטרואנטרולוג.
אני כרגע לפני בדיקת רופא ממוחה ועברתי לדיאטה נטולת גלוטן בשביל לראות השפעה.
בשנים האחרונות שי לי צואה רכה ובהירה יחסית עם נטיה לשלשול מידי פעם.
א.האם אני אמור לחוש בהבדל ותוך כמה זמן?
ב.האם יש מצב גבולי של צליאק כאשר בהמנעות לא מוחלטת מגלוטן אני לא אסבול מהסימפטומים.?
ג.האם אכילה של תפריט רגיל מסכנת אותי להפוך לחולה הרגיש למיקרוגרמים של גלוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לצליאק
ד''ר רם דיקמן13/07/2010יש מקום לבצע גסטרוסקופיה וביופסיה מהתרסריון ועדיף תחת צריכת גלוטן רגילה ולא רצוי להפסיק את הגלוטן, עזוב את השאלות האחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)