מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה במערכת העיכולמיה23/06/2010
אני לא בטוחה האם זה הפורום הנכון לשאלתי אך אנסה-
מזה כחודש וחצי לערך מתלווה לצואה ולעיתים גם לשתן שלי ריר שקוף צהבהב. בנוסף לעיתים יש כאבים או מעין צריבה קלה לאחר יציאות. אני תוהה האם הריר הוא חלק מטחורים או חיידק כלשהו במעי?
חשוב לציין כי אני חצי שנה לאחר לידה שהחלה כרגילה והסתיימה בניתוח קיסרי. לאחריו היו לי קצת עצירויות אך מהר מאוד זה הסתדר והיציאות חזרו לסדרם.
די מודאגת ומחכה לתשובה-
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר
ד''ר רם דיקמן24/06/2010מציע בדיקה של רופא גסטרו ושל פרוקטולוג, שניהם נגישים דרך התייעצות שמפנה אליה רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקולקסא.ל23/06/2010
לבני מחלת מעי המיטבתאת בשילשולים מרובים SHORT BOWEL.נתתי לו פיקולקס על דעת עצמי . לפני קולונוסקופיה . הוא לא שילשל עד למחורת. האים החומר ששהה במעי יכול לגרום לכיבים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקולקס
ד''ר רם דיקמן24/06/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר?לירן22/06/2010
הי.אני בת 36, לפני כמה ימים עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ונאמר לי ע"י הרופאה שביצעה את הבדיקה שהיא הסירה פוליפ מאוד זעיר ושלחה אותו לבדיקה.עשיתי ת הבדיקה כיוון שסבלתי לאחרונה מצרבות נוראיות, ריפלוקס ושריפות נוראיות בגרון.אני באופן מוזר לאחר הסרת הפוליפ מרגישה טוב יותר והצרבות נעלמו.עדיין יש לי אי נוחות אם אני רעבה ו"שוכחת" לאכול אבל שום דבר קריטי.אם היה לי חיידק הליקובקטר פילורי, האם יש מצב שבעת הסרת הפוליפ, גם החיידק נעלם ללא טיפול אנטיביוטי? אגב, אני לא בהריון (צרבות...).אגב, נאמר לי ע,י הרופאה שלי שבדיקת גסטרוסקופיה היא האמינה ביותר לקבוע אם מדובר בחיידק הליקובקטר וחבריי (שאינם רופאים) אומרים לי מנסיון שבדיקת נשיפה מהיימנה יותר.האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר רם דיקמן24/06/2010שתי השיטות רגישות, תתרכזי בלקבל תשובות מהרופאה ולא מחברים, בלי להתנשא, חכי בשלב זה לתשובת הביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תרופתי לחולה קרוהןאמא22/06/2010
שלום לרופאים.
הבן שלי בן ה-19 מטופל ברמיקייד כבר שנתיים. בתחילה הוא קיבל עירויי רמיקייד כל 8 שבועות אך מכיוון שהוא התלקח בין העירויים, הרופא שלו החליט לצופף את עירויי הרמיקייד לכל 6 שבועות.
לצערנו, עכשיו גם זה לא ממש עוזר ושוב הוא מתלקח עוד לפני העירוי הבא.
רופא הגסטרו שלו שוחח איתי אתמול בטלפון ואמר שאין מנוס וחייבים להוסיף מטוטרקסט בנוסף לרמיקייד.
האם המטרוטוקסט ניתן בכדורים או בזריקה?
אילו תופעות לוואי יש לשילוב בין שתי התרופות?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטוטרקסט
ד''ר רם דיקמן22/06/2010ניתן בכדורים, בזריקה ובעירוי. הייתי מאד רוצה שתשוחחי עם הרופא שנתן לך את המטוטרקסט מאחר ותופעות הלוואי לא מעטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולשלום22/06/2010
מה יכולה להיות הסיבה לשלשול מימי וצהוב שבא בדחיפות של חצי שעה-שעה? האם זה יכול להיות קשור למכת חום שקיבלתי לפני כיומיים או מזון מקולקל (לא סביר שאכלתי אך אפשרי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר רם דיקמן22/06/2010הצבע פחות משנה, מה שחשוב זה ששלשול חולף לרוב ללא טיפול ואם אין לך חום או דם בצואה חכה עוד יומיים ודווח לרופא המשפחה אם חלה הרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק במעייםשירן21/06/2010
שלום רב,
נדבקתי בהודו בחיידק blastocystis hominis. קיבלתי אנטיביוטיקה דיספטיל פורטה.
האם היא יעילה לחיידק זה ומה המאכלים שאמנע מהם כרגע?
תודה על תשובתך.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסטיס הומיניס
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2010בלסטוציסטיס הומיניס איננו חיידק אלא סוג של פרזיט שנקרא פרוטוזואה. הוא איננו מגיב לדיספטיל. הטיפול המומלץ הוא במטרוג'יל. אין המלצות מיוחדות בנושא התזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונה, חזה, צלעות וגברעות21/06/2010
שלום רב,
אני בת 26, מלבד אנמיה כל חיי הייתי בריאה לחלויטן.
כבר מעל חצי שנה שאני סובלת מההתקפים הבאים: כאבים ולחצים חזקים באמצע החזה וכמו צריבות לכיוון הלב, כאבים בבטן עליונה, לעיתים בצלעות ובגב. אלה הם התקפים של בין חצי שעה לשעתיים בהם אני מרגישה התכווצויות חזקות ואני מתקשה לנשום, זה קורה פעם בשבועיים בערך(יכול גם להופיע אחת לחודש) בלי קשר למאכל מסויים ולשעות היום, פעמים בלילה, בבוקר ואחה"צ. הלחץ הגדול הוא באיזור החזה וכאבים לכיוון הלב.
אני מטופלת אצל רופא לגססטרו אך הבעיה לא נפתרה. עשיתי גסטרוסקופיה ונמצא חיידק הליקובקטר ודלקת קלה בקיבה עליונה, זה טופל ועבר לפי תוצאות הבדיקות. מאז הכאבים לא חלפו, נשלחתי לאולטרסאונד ונמצא כי יש לי אבנים קטנות בכיס המרה. הרופא משפחה שלי לא חושב שיש קשר בין השניים אך לפי מה שקראתי התופעות עלולות להיות דומות. המומחה לגסטרו שלי גם לא נראה מתרגש במיוחד ואמר לי לחזור אליו עוד כ4 חודשים. קיבלתי לנטון אך אין לו השפעה בודאי לא אחרי ש"ההתקף" התחיל. אני חייבת לציין שהגעתי פעמיים למיון באמצע הלילה בגלל קוצר נשימה וכאבים חזקים בחזה, אני מאד מתוסכלת ולא ממש יודעת למי לפנות. אשמח לשמוע דיעה נוספת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2010כדאי לבצע בדיקות דם (תפקודי כבד) בסמוך להתקף, כלומר באותו יום או ביום יומיים שלאחר מכן. אם קיימת הפרעה חולפת זה יכול לכוון להתקף של אבנים בכיס מרה.
כאבים בחזה עם קןשי בנשימה לא בהכרח קשורים למערכת העיכול ויכולים גם להיות קשורים להתקפי חרדה וכו'. אם האופציה הזו אפשרית מתוך ההיכרות שלך עם עצמך ועם מצבך כרגע כדאי גם לבדוק כיוון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רעות24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן שמאל תחתונה ושינוי ביציאותל21/06/2010
שלום רב,
הנני בת 23, בריאה בדרך,נוטלת גלולות למניעת הריון לא מעשנת
לא רגישה למזון מסויים לפי ידעתי.
סובלת כשנה וחודשיים בתחושת מלאות שלעיתים כואבת בבטן שמאל תחתונה על גבול המשפעה עם הקרנה על גב תחתון שמאל ורגל שמאל.התחושות היו באות והלכות לא על הסיס קבוע לעיתים פעם בשבוע לעיתים כל יום ולעיתים בכמה שבועות
חשוב לציין שההרגשה הכללית הייתה בסדר גמור כולל יציאות וכד'.
לפני כחודש וחצי החלו כאבים קלים סביב היציאות סדירות באזור בטו שמאל.
לפני כחודש החלו שינויים ביציאות ותחושת עצירות אך היציאות הינן שילשולים.
היום אני ממשיכה לסבול מהבטן השאמלית תחתונה והגב ולעיתים מרגישה תסמיני לחץ וחרדה
כגון עקצוצים בגוף חוסר תיאבון ופחד...
חשוב לציין שעברתי עשרות בדיקות ע"י מומחים שונים-
רופא משפחה כירורג גניקולוג אורתופד
עשיתי CT בטן תחתונה שהכל תקין בה, פרט לנודולה קטנה באנדרנל.
צילומי רנטגן של גב ע"ש מותני ואורכי שהצביעו על עקמת מינימלית קמורה שמאלה.
אולטראסאונד דרכי שתן, מפשעות, בטן, וגניקולוגי שהכל תקין בו.
בדיקת דם תקינה פרט לשקיעת דם 40 בממוצע(מצביעה על דלקת?)
הנני כרגע בטיול שלי במזרח כחודש,סובלת מהבטן על בסיס יום יומי כמובן שלהכל מתלווה תחושת לחץ ותסמינה...
שוקלת לחזור הביתה להמשך בירורים. אמשח לשמוע את דעתכם
האם יש דרך להקל על הכאב?הוא פוגע באיכות חיי ובמיוחד בטיול שלו כל כך ציפיתי.
האם יש סיבה לדאוג ולחזור הביתה?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן שמאלית תחתונה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2010ציינת שעברת עשרות בדיקות שכולן תקינות. לא הזכרת מה לגבי גסטרואנטרולוג והאם נעשתה בדיקת סיגמואידוסקופיה. מרבית התלונות מהסוג שאת מתארת קשורות לתסמונת המעי הרגיש והן יותר שכיחות במטופלים הנוטים לחרדה. מעבר לכך הפורום לא יכול להחליף התייעצות עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ושינויי יציאות
ל22/06/2010תודה רבה על התגובה המהירה.
חשוב לציין שלא עברתי בדיקת גסטרו מאחר ורוב התקופה הזו לא היו שינויים ביציאות ולא היו תסמינים של מערכת העיכול.
פרטתי את הבדיקות שנערכו במהלך השנה האחרונה, היחידה שהעלתה ממצא חריג הייתה הבדיקת דם שהצביעה על שקיעת דם 40. לאורך מספר חודשים.
רק לפני כחודש וחצי החלה החמרה-והתחילו שינויים דרסטים ביציאות וכאב חזק יותר.-צואה רירית שלשולים ועצירויות. כמובן שמעט בחילה מלחץ ותסמיני חרדה.
החרדה נובעת מהשאלה האם אני יכולה לשלול מחלה ממאירה על סמך הבדיקות האלו?
הכאב לא מעיר משינה ולא מגביל בתנועה.
האם כדאי להמשיך בירור באופן מיידי ולחזור לארץ?
אשמח מאוד לשמוע את תשובתך,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין22/06/2010בגיל שלך הסבירות למחלה ממארת קרובה לאפס. אני מבינה שאת בחרדה, אך בדיקות תקינות כפי שעברת לא שוללות זאת לחלוטין.
מעבר לכך כפי שציינתי אין הפורום מחליף התייעצות עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן שמאל תחתונה ושינוי ביציאות
l26/06/2010שוב תודה.
כפי שזה ניראה כרגע אבצע המשך בירור גסטרו מייד עם חזרתי ארצה ועד אז אסבול את הכאבים הבינוניים.
שינוי ביציאות לאורך חודש וחצי חודשיים יכול להצביע על מחלה דלקתית במערכת העיכול?
השינוי העיקרי הוא עצירות וצואה רירית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין28/06/2010מעי רגיש הרבה יותר שכיח ממחלות דלקתיות אבל האופציה קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת בחילותאני20/06/2010
שלום, מזה כ- 7.5 חודשים אני נוטלת פלוטין למניעת לחצים בראש ובחילות חזקות שנבעו מלחץ נפשי. כשהתחלתי ליטול את הכדורים , היו לי בחילות חזקות , ולאט לאט במשך החודשים הן מעטו
אך הן עדיין קיימות. כמובן שזו תחושה לא נוחה ועשיתי שבוע שעבר בדיקת הליקובטר כדי לראות אולי אם יש לי חיידק. בבדיקות נמצא שאין לי את החיידק ורופא המשפחה אמר שאחכה לתור אצל הגסטרו, אך זה רק עוד חודש וקצת. מה לפי דעתכם יכולה להיות הסיבה לבחילות אלו? האם זה יכול להיות מהכדור או שיכולה להיות סיבה אחרת (וזה כמובן לא מהריון). אודה על כל תשובה שתוכלו לתת לי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/06/2010בחילה היא תופעת הלוואי השכיח הביותר של פלוטין ועד 25-30% מהחולים סובלים ממנה. רק כ-4% מהם מפסיקים את הטיפול בגלל הבחילה. הרבה יותר סביר שהגורם הוא תרופה ולא הליקובקטר וכו'. את צריכה לשקול תועלת הטיפול מול המחיר שאת משלמת ולהחליט האם את ממשיכה את התרופה או לא- בכל מקרה לפני הפסקת התרופה להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף קוליטיסיעל20/06/2010
שלום,
אובחנתי כחולת קוליטיס לפני כ-5 שנים.
בשלוש וחצי השני החרונות הייתי ברימיסיה באמצעות 50מ"ג פורינטול ו-4 גרם רפאסל.
לפני כחודשיים החלטתי לנסות ולהגמל מהתרופות והפסקתי לקחת את הפורינטול.
ביומיים האחרונים יש לי יציאות דמיות וחולשה.
היום בבוקר החלטתי לשוב ולקחת את הפורינטול.
רציתי לדעת תוך כמה זמן התרופה עתידה להשפיע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר יהודית אסולין דיין20/06/2010פורינטול משפיעה לאחר מספר שבועות כ-6. אם המצב יחמיר בזמן שהתרופה עדיין לא השפיעה ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה- שמאליעל19/06/2010
שלום,
מתחילת ההריון (הריון ראשון. בת 30) התחילו לי כאבים בבטן תחתונה צד שמאל למטה. אז שייכתי אותם להריון אבל כבר חצי שנה לאחר הלידה והכאבים נמשכים.
הם מופיעים מידי פעם לכמה ימים. לא כאבים חזקים מאוד אבל מציקים , לפעמים דקירות, כאב גם בגב.
עשיתי בדיקות דם, בדיקות שתן ואולטראסאונד בטן עליונה וכליות (מסיבה אחרת) והכל תקין.
לציין, שלאחר שאני הולכת לשירותים יש לפעמים הקלה בכאב.
מעוניינת לדעת אם לדעתך יש צורך בבדיקות נוספות או שלעיתים יכולים להיות כאבים ללא שום בעיה רצינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב טן שמאלית תחתונה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/06/2010התיאור של הכאב עונה על תסמונת המעי הרגיש. תפני לגסטראנטרולוג שיתרשם אם יש צורך בבירור נוסף.
ולשאלתך- רוב הכאבים במערכת העיכול נובעים מסיבות "לא רציניות" כהגדרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשול \\ בחילות \\ בטן לא שקטהאלירן19/06/2010
שלום רב.
מזה שלושה ימים כבר אני משלשל (שילשול לא מיימי אלה צואה רירית כזאת בגוון צהוב חום) מרגיש בחילה וחולשה כללית ,היתי אצל רופאת המשפחה וזאת עשתה לי אינפוזיה עם תרופה נגד בחילות וכאב בטן, נראה לי פרמין ועוד משהו...
אחרי אותה אינפוזיה באמת הבחילות הוחלשו אבל יום למחרת התחילו אצלי כמו עיוותים טיפה מעל הפופיק שלאחר כל עיוות כזה היה לי צורך לשחרר גז או ללכת לעשות צרכים.
אני נמצא בשרותים כמעט 5-6 פעמים ביום בימים האחרונים.
הבנתי ממנה שזה כנראה וירוס עונתי...
יש לכם מושג כמה זמן עוד ימשך הסיוט הזה ואם יש איזשהי דרך להקל על הבלאגן הזה ,אגב יש סיכוי שזה לא רק וירוס אלא גם איזשהו זיהום או חיידק?
תודה מראש.
ושבוע טוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום במערכת העיכול
ד''ר יהודית אסולין דיין19/06/2010לא משנה אם זה וירוס או חיידק. אין צורך בטיפול אנטיביוטי. ניתן להיעזר בקל-בטן. לרוב זה נמשך מספר ימים כך שהרוב מאחוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא פולשניותיואב19/06/2010
שלום רב,
אני חרד מבדיקות פולשניות ורציתי לברר איזה בדיקות יכולות להוות תחליף. התסמינים העיקריים מהם אני סובל הם:
1. באיזור הקיבה: תחושת אי נוחות וכאב באיזור בזמן שכיבה על צד שמאל
2. כאבים חדים באיזור הטבור מספר שעות לאחר אכילת מוצקים.
3. קושי ביציאות. ישנן בליטות עגולות באיזור פי הטבעת.
בנוסף, ישנה עליה בלחץ הדם בתקופה האחרונה. האם זה יכול להיות קשור ?
אודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ לי על בדיקות עבור תסמינים אלה (הייתי מעדיף לעשות MRI, איך הבדיקה יכולה לתרום לאבחנה ?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמובן תודה מראש לכל העונים (:
יואב19/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לא פלשניות
ד''ר יהודית אסולין דיין19/06/2010בשלב ראשון אפשר לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר פילורי ולטפל בו במידת הצורך. לגבי ה"בליטות" בפי הטבעת- קרוב לוודאי מדובר בטחורים ומספיקה בדיקה רקטלית על ידי רופא מטפל/כירורג או גסטרואנטרולוג. MRI לא רלבנטי לתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה - לאחר בדיקותאופיר18/06/2010
שלום רב,
לפני כשבוע בערך שלחתי לכם פה שאלה בנוגע לכאבי בטן תחתונה אשר אני סובל ממנה כחודש וחצי כבר.ערכתי בדיקות דם שהגיעו תשובות השבוע.כל הבדיקות שיצאו תקינות.
אין לי דלקת במעיים לפי הבדיקות דם,אין בצואה דם או כל ממצא,שקיעת דם ,תפקודי כליות .הכל יצא תקין.פרט למשהו אחד .שלום עלייה קלה בלמפוציטים במידה קלה,הבנתי שזה יכול לנבוע מוירוס ויראלי שחולף.עדיין הבטן תחתונה ממשיכה לכאוב לי כאילו מישהו מכבס לי את הבטן.
בדיקת אילובקטר אני לא יכול לערוך כי אני לוקח אומפרדקס וקל בטן ולא יכול בלי זה.
האחות אמרה לי שאני יכול לבצע רק לאחר 10 ימים בלי שאני צורך את התרופות האלו.
רוצה לדעת .האם זה יכול להיות הכאבים שנובעים לי אולי מוירוס ויראלי,או שזה יכול להיות הרעלת קיבה,קלקול קיבה שנמשך זמן רב?
יש טעם להמשיך לבדוק אפשרויות כיוון ? או שאם הבדיקות דם יצאו תקינות.אז זה לא מהמעיים בכל אופן.או שעדיין יש מקום ללכת לגסטרו ואולי לשקול על צילום קונוסקפיה.
אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/06/2010בדיקות דם תקינות אינן שוללות בעיה במעיים. כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג להמשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות עזרה דחוףקרן16/06/2010
שלום רב,
אני גרה באיטליה ומזה כשבועיים אני מאוד נפוחה
התחלתי לקחת פרוביוטיק כשבוע וללא שינוי .
אני אוכלת מעט מאוד והורדתי את כל המאכלים שיוצרים גזים ונפיחות ושום דבר לא עוזר
נגשתי לבי"ח כאן והרופא טען שאני מאוד נפוחה, עשו לי צילום ובדיקות דם ובצילום הראה שיש לי המון גזים וצואה, יש לציין שיש לי יציאות סדירות כל יום!
התחלתי לקחת כדורים נגד גזים כבר 3 ימים עשיתי חוקן נוזלי ונר, אף על פי שיש לי יציאות סדירות בכדי להתרוקן יותר, ויצא רק החומר עם מעט מאוד צואה.
אני עדיין נפוחה ומאוד קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות!!
אגב בבדיקות דם היו כמה חריגות שאני לא מבינה מה זה אומר?!
PO2 - 35.0 mmHg (80.0-100.0) x
O2HB - 65.9% (95.0-99.0) x
COHB - 6.4% (0.5-2.5) x
HHB - 26.8% (1.0-5.0) x (זה יצא מאוד גבוה)
SO2 - 71.0% (75.0-99.0) x
אגב ביצעתי גם גסטרוסקופיה לפני כשנה היתה לי דלקת קלה וטופלתי בלנטון
אשמח אם תוכל לעזור לי
מודה לך מאוד!
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר יהודית אסולין דיין16/06/2010פרוביוטיקה לא עוזרת בזמן כל כך קצר. כדאי לקחת אותה לחודשיים- שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)