מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לא כירורגי באולקוסעמית02/05/2019
היי ד"ר,
האם יש דרך להעלים אולקוס (כיב קיבה)
ללא הליך כירורגי?
טיפול שיגרום לו להבריא ולא לחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/05/2019הי
כן, טיפול תרופתי
נקסיום למשל ל 6 שבועות מעלים אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי במואה חיוביתנועה30/04/2019
שלום, בת 38, בריאה בדרך כלל. בחודש וחצי האחרונים סובלת משלשולים, ואי נוחות בטנית, יש לציין שעברתי טראומה באותה תקופה שגרמה לי לחרדות. רופא משפחה הפנה אותי לבדיקות דם ובדיקות צואה שיצאו תקינות למעט בלטוצסטיס הומיניס שקיים אצלי כבר שנים וגם עכשיו. מכיוון שהתסמינים לא פסקו הפנה אותי הרופא לבצע בדיקת דם סמוי בצואה אחת בלבד. היא יצאה חיובית. יש לציין שאני לא רואה דם בצואה, אין לי ירידה במשקל, ו המוגלובין שלי תקין. לא נראה לי שיש לי טחורים אך אולי הם פנימיים ולא מורגשים. יש לציין שביליתי זמן רב בשירותים בחודש האחרון ואולי זה השפיע על רירית המעי!? אין רקע משפחתי לסרטן המעי או שאר מחלות בסגנון הזה. הרופא חושב שיש צורך בקולנוסקופיה. האם לדעתך ניתן להימנע מהבדיקה הזאת לאור המידע שנתתי? אני קצת חוששת. בנוסף, לאור המידע שנתתי- לאיזה כיוון היית לוקח את הבעיה שיש לי?- מעי רגיז/ סיכוי חלילה לסרטן/ פוליפים..?. וכו.
אודה מאוד לתשובתך ואולי על הרגעה על שהיא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לא נשמע מדאיג (על פניו קשור לסטרס)
מומלץ לקבל טיפול סימפטומטי
אם ימשיכו התלונות מומלץ קולונוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגבי בדיקת דםעדי30/04/2019
שלום,
הופנתי ע"י רופאת גסטרו לבדיקות דם:
Helico pylory=0
ASCA IgA= 7.7
ASCA IgG=4
immunoglobulin A= 225.3
TransGlutaminase (IgA Ab)= קטן מ-3
תשובת הבדיקה האחרונה אינה ברורה לי וכך היא כתובה:
Atypical pANCA= לא ניתן לקבוע בשל נוכחות של
Anti nuclear Ab's.
אינני מבינה מה זה אומר. אפשר בבקשה לקבל הסבר על הבדיקה האחרונה ומדוע לא בוצעה? והאם השאר תקינות?
תודה רבה על כל העזרה! מעריכה מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/05/2019הבדיקה תקינה
מומלץ המשך הטיפול ע"י רופא הגסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי קולנסקופיהדן30/04/2019
תודה על התשובה אז כמה זמן לפני הקולנסקופיה כדאי להפסיק את הקסנקס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/05/2019יום לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות וכאבי בטן- בירורשני29/04/2019
שלום,
אני בת 34 , סובלת בזמן האחרון מצרבות באות והולכות.
הצרבות נהיות במיוחד אחרי שאני אוכלת מאכלים שומניים כמו פיצה, קוראסונים או מאכלים שטוגנו בשמן עמוק.
בנוסף נהייץ לי תחושה כאילו הכל עולה למעלה ושריפה בגרון כזה קורה.
רציתי לשאול האם התופעה נורמלית? מה המזונות שיש לאכול כשזה קורה ןהאם נדרש טיפול לזה? האם זה יכול להעיד על בעיה רצינית יותר? בנוסף יש תחושה שהבטן מאוד נפוחה ותחושה של גזים כל הזמן. מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מדובר בהחזר קיבתי ושטי (ריפלוקס) שמצריך טיפול בתרופות שמורידות חומצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת קולנסקופיהדן29/04/2019
שלום 2 שאלות בבקשה בבדיקת קולנסקופיה אפשר לקחת את הכדור הקבוע קסנקס להרגע שאני לוקח כל יום.ושאלה שניה החומר שמקבלים זה כמו בהרדמה מלאה או טישטוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה29/04/2019הי
עדיף לא לקחת קסנקס כי את/אתה תקבל/תקבלי זה חומר הרדמה שמתנגש עם כדורי הרגעה.
לגבי ההרדמה, טשטוש והרדמה מלאה זה אותו הדבר. זה חומר הרדמה דרך הוריד שגורם לישנוניות, תלוי במינון. לצורך העניין זה אותם חומרים אך המטרה היא טשטוש ולא הרדמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס קשה ותחושה של קלקול קיבהרועי28/04/2019
סובל מריפלוקס קשה וכאבים ברום הבטן כשבועיים.
בצעתי אולטרה סאונד בטן ויצא תקין
ובדיקת דם כללית תקינה
האם זה מדאיג?
יכול להיות ריפלוקס קשה כשבועיים שיעבור מעצמוז?
חושש מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נשמע כמו קלקול קיבה שגרם לריפלוקס
מומלץ לקחת סותרי חומצה
אין מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס קשה ותחושה של קלקול קיבה
רועי29/04/2019תודה על התשובה המהירה והמרגיעה
לוקח אומפרדקס ללא הטבה.
יכול להיות שיש בכל זאת משהו מדאיג/מחשיד או דלקת למרות שהבדיקת דם תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס קשה ותחושה של קלקול קיבה
רועי29/04/2019ישנה הטבה לאחר אוכל אמנם ואז אחרי מזה חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מומלץ לקבל טיפול בתרופות מורידות חומצה
לא מדובר במצב מדאיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולוטאל ונקסיום- תופעות לוואייעל28/04/2019
שלום,
בת 36, אני נמצאת בבירור גסטרו בשל שלשולים תכופים, כנראה על רקע מעי רגיז.
הרופאה רשמה לי נקסיום- 1 ליום על הבוקר וקולוטאל- 3 פעמים ביום.
ביום בו התחלתיל יטול את הכדורים נטלתי נקסיום 1, קולוטאל אחד בבוקר ונוסף בסביבות 14:00.
באזור 15:30 לערך התחלתי לחוש כבדות בנשימה ומאמץ בנשימות עמוקות, תחושה שהיתה חדשה עבורי ומאד מאד מלחיצה. לקח בערך 12 ש' עד שההרגשה חלפה לחלוטין. מיד חדלתי לחלוטין ליטול את הכדורים משני הסוגים.
האם ייתכן, להערכתך, כי התופעה נגרמה מאחד מהם? שמעת על מקרים דומים בעבר? ניתן להמשיך ליטול את אחד הסוגים?
תודה רבה ואחרי החג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ככל הנראה תופעת לוואי, ככך הנראה מקולוטל
כדאי להפסיק קולוטל ולבדוק האם התופעה נעלמת. אם לא נעלמת אז להפסיק גם נקסיום למרות שזה פחות חשוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עם נפיחותדן23/04/2019
תודה על התשובות כתבתי שסובל מכאבי בטן המומים צורך ליציאות גזים בלי סוף לפעמים נפיחות .השאלה שאני אוכל ארוחה מלאה אני מרגיש יותר טוב איך יכול להיות
ד``ר מוחמד מסארוה23/04/2019הי
אין לי הסבר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן וחיסון פוליו חי מוחלשרועי23/04/2019
שלום,
בן 38, סובל מקרוהן, רוב הזמן ברימיסיה, מטופל עם 2 גרם פנטסה ביום בלבד.
הבן שלי בן חצי שנה אמור לקבל בטיפת חלב חיסון חי מוחלש לפוליו. בגלל שהנגיף מופרש בצואה, האם הבן יכול לקבל חיסון זה בלי חשש להידבקות שלי? האם עדיף במקרה שלנו שיקבל חיסון מומת בלבד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה23/04/2019הי
אין בעיה לקבל
מי שמקבל טיפול ביולוגי יכול להיות בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן וגזים- התייעצותדן22/04/2019
שלום מה יכול להיות נפיחות כאבי בטן המומים גזים בלי סוף יציאות רכות עשית סי טי בטן תקין כדורי גזים לא עוזרים תודה
ד``ר מוחמד מסארוה22/04/2019הי
יש לעשות גסטרוסופיה + קולונוסקופיה
לבדוק חיידק קיבה הליקובקטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים, הקאות וגרעפסים עם ארומה של קיאיעל21/04/2019
שלום,
בת 36. בריאה מלבד כאבי פרקים ללא אבחנה עדיין. נוטלת פלקווניל.
סובלת משלשולים פעמים רבות מס' שנים.
בשל כך, ביולי 2018 ביצעתי קולונסקופיה וגסטרו' שיצאו תקינות. גם ביופסיה לצליאק וקרוהן יצאו תקינות ב"ה.
בשבועיים האחרונים סובלת מהקאות ושלשולים, כמו וירוס, כולל גרעפסים נוראיים עם ריח של קיא. 2 רופאים סברו שמדובר בדלקת מעיים בשל אכילת דבר מה מקולקל.
הסיפור לא נגמר, ממשיכה לשלשל שלשולים מימיים, להקיא מדי פעם ולרדת במשקל. באחת הפעמים אף קיבלתי עירוי בשל התייבשות.
הגרעפסים המדוברים וההקאות הן בלתי נסבלים. ואם זה וירוס- הגיוני שיהיה ככ ארוך? אף אחד לא העלה אפשרות של חיידק ולא נשלחתי לבדיקות דם / תרבית צואה.
מה יכול להיות שרנמ סובלת ממנו ואלו בדיקות מומלצות?? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
קיבלת אנטיביוטיקה?
יש להמשיך בירור כולל CT בטן ע"מ לראות האם יש הרחבת מעיים, מצס הנקרא גסטרופרזיס
יש לפנות למרפאה להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים, הקאות וגרעפסים עם ארומה של קיא
יעל22/04/2019שלום,
תודה על המענה.
לא קיבלתי אנט' לאחרונה. כוונתך שאני צריכה אנט' אי שייתכן והמצב נגרם מאנט'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/04/2019מצב כזה יכול להיגרם מריבוי חיידקים לא תקין במערכת העיכול
עושים לפעמים בדיקת נזיפה המאבחנת את זה, המצב יכול להיות קשור למחלות פרקים ונקרא bacterial overgrowth ומצרים טיפול אנטיביוטי בציפרופלוקסצין ופלגיל (שני סוגי אנטיביוטיקה) למשך שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים, הקאות וגרעפסים עם ארומה של קיא
יעל22/04/2019תודה על המענה המפורט. מעריכה מאד.
באמת אני סובלת שנים מבעיות פרקים, אם כי עדיין אין אבחנה רשמית, אך נוטלת פלקווניל קבוע ולעיתים בזמן התלקחות גם פרדניזון. במעקב ראומטולוג קבוע.
וכאמור, קולונסקופיה וגסטרוסקופיה כולל ביופסיה לצליאק וקרוהן יצאו תקינות.
ממש מודה לך על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונה- התייעצותציפי20/04/2019
בת 59 בריאה .בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת וסובלת מרפלוקס .מזה כחודשיים יש לי כאבים שקשורים לאכילת אוכל כבד בבטן עליונה , הכאבים מתחת לעצמות בית החזה לעיתים בצד ימין למעלה , לעיתים גם בצד שמאל למעלה אבל בצורה עדינה , ולעיתים בחילה בעקבות אוכל במיוחד שומני מטוגן ,בשר..אין שינוי ביציאות.
הליקובקטר שלילי ,אולטרסאונד בטן ,בדיקות דם תקינות וכן גסטרוסקופיה תקינה. נשלחתי לסי טי בטן. עדיין לא בצעתי שאלתי היא
1)ממה זה יכול לנבוע ?
2)האם יתכן שזה קשור למרה ובאולטרסאונד לא ראו אבנים ויש בכל זאת בעיה במרה ?
3)מה אפשר לגלות בסי טי בטן שקשור לכאבים?
4)אם סי טי בטן יהיה תקין ,איזה בדיקות ניתן עוד לבצע שקשור לבעיה הזו?
המון תודה על הסבלנות והעזרה חג שמח!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נשמע כמו דספפסיה פונקציונלית
טיפול באומפרדקס עוזר
יש לעשות CT
מומלץ לפנות למרפאה להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אקוטיים בחלל הבטן לאחרונהמרדכי19/04/2019
שלום ד"ר מסארוה,
אני בחור בריא בן 31.
לפני כ-10 ימים החלו אצלי כאבים אקוטיים בחלל הבטן. הכאבים מתחזקים בזמנים מסוימים ביום ונחלשים בזמנים אחרים, עד שכמעט אינם מורגשים. לא ברור לי מתי בדיוק, אך לדעתי על בטן ריקה יש החמרה.
בחלק מהימים הכאבים מחריפים בלילה ואני נאלץ להתעורר מהם בשעת בוקר מוקדמת.
הכאבים מורגשים כלחץ פנימי בחלל הבטן הקדמית-עליונה, כאילו מישהו לוחץ לי בפנים על מערכת העיכול או מבצע "סחיטה" של איבר פנימי.
לא מדובר בקלקול קיבה. היציאות תקינות.
גם בזמן פעילות גופנית המאמצת את שרירי הבטן אין החמרה.
בחלק משעות היום הכאב מאוד חזק ומציק.
רופא מיון מישש את חלל הבטן ולא מצא פתולוגיה אקוטית (אפנדציט, בקע וכו'), וגם טען שמערכת העיכול נקייה וגמישה כפי שצריכה להיות, כלומר אין חסימת מעי.
מה זה יכול להיות?
אילו בדיקות עליי לעשות?
אשמח לפירוט בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מדובר ככל הנראה בדלקת חריפה קלה
מומלץ לקחת ספזמולגין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עדיין נפוחה לאחר אנטיביוטיקהשלומית18/04/2019
שלום,
לפני יומיים סיימתי 14 יום של אנטיביוטיקה מותאמת שקיבלתי בהתאם לתוצאות גסטרוסקופיה, על מנת לחסל את חיידק ההליקובקטר והגסטריטיס. אולם הבטן שלי עודנה נפוחה מאוד.
כמה זמן יקח עד שהיא תחזור להיות שטוחה כקדמותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
בד"כ שבועיים/שלושה
אפשר לקבל פרוביוטיקה ע"מ להסדיר את מערכת העיכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)