מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי רגיז ובדיקות דם - צואהמתעניין18/04/2019
שלום, עקב תלונות של שלשולים מדי פעם(אחרי שהפסקתי לאכול חלבי לפני שנה, התופעות התמעטו) ואבחנה של "מעי רגיז", נשלחתי לבדיקות דם+צואה. אכתוב כאן רק את מה שהיה גבולי או בעייתי:
Iron 72 CRP 0.3 IGG 1049 IGA 298 IGM 71 FOLIC ACID 3.2, B12-460 Hemoglobin 14 ANTI TTG IGA MULTIPLEX NEGATIVE
ANTI DGP IGA MULTIPLEX 0.8 GGT GAMMA 10 ליפאז 21 עמילאז סרום 70 GIARDIA LAMBLIA PCR POSITIVE BLASTOCYSTIS HOMINIS
PCR POSITIVE DIENTAMOEBA FRAGILIS PCR כבר כמה ימים נוטל פעמיים ביום נוטנסיל, ומרגיש שיפור. איך מטפלים בטפילים אלה, עד כמה הם מסוכנים? ומה לעשות עם חומצה פולית נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/04/2019הי
יש לך פרזיט בצואה (אמבה)
לא בטוח שיש לך רק מעי רגיז/רגיש
יש לקחת טיפול בפלגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי כאבי בטןחגית17/04/2019
שלום דר'
אני בת 44 סובלת בחודשיים האחרונים מכאבי בטן, קרקורי בטן, מרגישה שהקיבה לא רגועה(במיוחד בלילה). בדרך כלל יציאה כל בוקר ולעתים 2-3 יציאות ביום (בשיגרה 1 יציאה ביום)
בדיקות דם מראות אנמיה :
המוגלובין 11.5 (לפני כ-10 חודשים 11.9)
ברזל 47 (היה 116)
פריטין 6 (לא נבדק בעבר)
מבחינת תזונה אוכלת מעט בשר אדום פעם בשבוע. מחזור ווסתי מוגבר מאוד רק ביום הראשון למחזור.
עד כה ביצעתי US בטן, תבחין נשיפה (ממתינה לתוצאות)
לפני שנתיים ביצעתי קולונסקופיה מלאה שהיתה תקינה (גם בגלל כאבי בטן וקלפרוטקטין 200)
שאלותיי הן:
1. האם להתחיל לקחת ברזל ? וכמה?
2. האם יש צורך בבדיקות אנדוסקופיות שוב?
3. האם לפעול בדחיפות אני מאוד חוששת ומודאגת מהנתונים במיוחד שכאבי הבטן טרם עברו.
4. בעבר היה לי פעמיים קולסטרדיום דפיצליה - האם יש טעם לבצע בדיקת צואה למרות שלא נטלתי אנטיביוטיקה לאחרונה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/04/2019הי
1. צריך לקחת ברזל, כדור ליום ד"כ מספיק
2. צריך לעשות גסטרוסקופיה
3. אין מה לדאוג. אפשר לקבל טיפול לכאבי בטן שנשמע שמדובר התכוצויות בלבד. האם מדובר במחלת מעי דלקתית? יש להמשיך בירור במרפאת גסטרו באופן מסודר. יש להשלים קפסולה אנדוסקופית ו MRE
4. אין קשר לקלוסטרידיום
מוזמנת לפנות למרפאה להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת עיכול לא יציבהנוגה16/04/2019
שלום
בחודש האחרון יש לי צואה רכה עד כדי שלשול בשעות הבוקר, ללא כאבים, מספר פעמים , ובערב צואה קשה יותר עד כדי עצירות. עשיתי בדיקות שונות כולל למעי רגיש שנשללו , כולל בדיקת דם סמוי בצואה שנשלל, ובשנים האחרונות התגלה אצלי טפיל בשם בלסטוציסטיס הומיניס וגם התגלה בבדיקות האחרונות שעשיתי עכשיו. אך הוא לא עשה לי בעיות אז ולדעתי גם עכשיו זה לא העניין. יש לציין שאני סובלת מהתקפי חרדה בחודש האחרון
מה לדעתך כדאי לי לבדוק בנוסף למה שבדקתי והאם יש קשר בין מצב נפשי לתסמינים שציינתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה17/04/2019הי
ככל הנראה ומדובר במעי רגיש/רגיז
צריך בדיקות דם בשאלה של דלקת crp
בדיקת צואה בשם קלפרוטקטין ולפנות למרפאת גסטרו עמ לקבל טיפול למעי רגיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן ללא סיבה נראית לעיןחן16/04/2019
שלום אני בת 29
לאחרונה יש לי אגירת נוזלים בבטן באופן קבוע ממש בטן נפוחה ,עליתי במשקל בערך 6 קילו ללא שינוי תזונה אוכלת די בריא, עייפות וגם פריחה בפנים
עשיתי בדיקת צואה לקנדידה יצא שלילי
יצא שיש חיידק אי קולו וחוסר איזון פרוביוטי.
אבל קשה לי להאמין שחיידק כזה גורם עד כדי כך ?
איזה עוד בדיקות כדאי לי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה17/04/2019הי
צריך בירור מעמיק
בדיקות דם כולל רגישות לגלוטן
נשיפה לחיידק וללקטוז
נזיפה לריבוי חיידקים
Us
גסטרו וקולונוסקופיה
מרפאת גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטיטיס ופוליפ- התייעצות חשובהגבי16/04/2019
שלום רב,
אני בן 45 לא מעשן רזה
לפני כחצי שנה בוצעה לי בדיקת קולונסקופיה ובה נמצא פוליפ ססילי במעי העולה 6-7 מ"מ הפוליפ הוסר בבדיקה. בנוסף נמצא פרוקטיטיס, מפי הטבעת ועד גובה 16 ס"מ רירית חסר ציור כלי דם.היפרמית,בצקתית, עם ארוזיות מרובות בגודל ראש סיכה וכן פיברין רב. ניתן לי טיפול קבוע בנרות רפאסל 5 מ"ג
והמלצה לבדיקת קולונסקופיה נוספת בעוד 5 שנים. האם יש צורך בבירור נוסף לבדוק האם הפרוקטיטיס הוא חיידקי או כרוני, והאם יש צורך לבצע קולונקוםפיה נוספת בשלב מוקדם יותר.
רוב היציאות שיש לי הם רכות, לא מימיות אבל קרובות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטיטיס הוא משנית לדלקת. האם נלקחו ביופסיות? יש להגיע עם תוצאות בביופסיות למרפאה
ד``ר מוחמד מסארוה16/04/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה- התייעצותלין15/04/2019
שלום רב
אני בת 36 סובלת מהשמנת יתר מזה לפחות שנה סובלת משלשול (כלומר יציאות מרובות לשירותים אולי 6-7 פעמים ביום)
היציאה לא מאוד נוזלית אך גם לא קשה לרוב ללא בחילות הקאות,יש קצת כאבי בטן
הלכתי לרופא גסטרו נתן לי לעשות בדיקות צואה (כ4 מבחנות) שחזרו תקינות ובדיקת דם שהיו תקינות חוצ מesr קצת גבוה אין לי קרובי משפחה מדרגה ראשונה שהיה להם סרטן במערכת עיכול. האם יש טעם לעשות בדיקת קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה16/04/2019הי
בהחלט כן
במיוחד עם יציאות רכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי מרה מורחבות- התייעצותרויטל14/04/2019
דרכי מרה מורחבות וכאבים
10/04/2019 | 15:42 | מאת: רויטל
שלום וברכה אני בת 55 כיס מרה נכרת לפני 23 שנים ניתוח טבעת סובלת מכאבים עויתיים באזור כיס המרה כבר כחודשיים באולטרסאונד נצפתה הרחבה של דרכי המרה והומלץ המשך ברור אני בלחץ כי קראתי שיש קשר ללבלב(גידולים וכ) אפשר להרגיע אותי? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה15/04/2019הי
אין מה להילחץ אבל כן יש צורך לבירור וכנראה לטיפול. יש מצב שיש לך אבן יוזמת את דרכי המרה ולכן יש צורך בטיפול.
נא לפנות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות ותחושה כללית בא והולךגליה11/04/2019
שלום רב, בת 39. לפני כמה שבועות התחילו לי תחושות כאילו משהו זז לי בבטן ( כמו עובר, אך איני בהריון)ויציאות רכות, בין פעם ביום ל-2-3 ביום. כך היה כמה ימים. לאחר מכן, כמה ימים היה בסדר ושוב חזר יציאות רכות והרגשה כללית לא טובה, הכוללת חולשה ותחושה לא נעימה בבטן ואף עלה חום עד 37.2 במדידה בבית השחי בערב. וזה עבר וכמה ימים היציאות היו תקינות ותחושה כללית השתפרה. אתמול והיום שוב חזרו היציאות הרכות ותחושה כללית לא טובה. אציין שביצעתי קולונוסקופיה לפני כשנה וחצי והוצא פוליפ שהתברר כאדמונה לאחר הביופסיה והרופא אמר לחזור על הבדיקה בעוד כשנתיים, כי המעי לא היה ממש נקי, לטענתו. מה יכולה להיות הסיבה לתחושות שלי והאם יכול להיות סרטן מעי גס, שבא לידי ביטוי כך או שזה וירוס או זיהום שנמשך כל כך הרבה ימים, בא והולך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה14/04/2019הי, יש להשלים תרביות צואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על מענה, אבל לפי התסמינים
גליה14/04/2019מה זה יכול להיות ולמה דומה?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה14/04/2019יתכן זיהום בתולעת/וירוס/חיידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון של אולקוס- בירורדימה10/04/2019
ד"ר מסארוה שלום,
אובחנתי עם אולקוס (כיב קיבה).
רציתי לשאול אותך האם יש דרך אחרת לטפל בכך חוץ מניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה11/04/2019הי
בטח
בד"כ מטפלים בתרופות PPI כמו נקסיום, לנטון
אם יש חיידק קיבה אז מכחידים את החיידק
איך אבחנו את האולקוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת קולנסקופיהדן08/04/2019
האם הרופאה מבצע קולנסקופיה באופן פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה08/04/2019הי
כן
בהדסה עין כרם בירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בלי הפסקה ונפיחותדן07/04/2019
האם גזים בלי הפסקה נפיחות וכאבים עמומים בבטן מה כדאי לקחת והאם גזים יכולים להמשך חודש רצוף ובלי הפסקה תודה
ד``ר מוחמד מסארוה08/04/2019הי
בהחלט
אפילו יותר מזה
האם השתנתה הדיאטה /עלית במשקל?
האם לאחר זיהום במערכת העיכול (כגון שלשולחם)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ואיבוד קול בגלל שיעול ממושך וקשהליאן06/04/2019
שלום ותודה רבה מראש, כבר שבוע אני עם ברונכיט חזקה. קיבלתי מוקסיפן וברונכוליט , לא לקחת את הברונכוליט, השתעלתי שבוע בצורה מטורפת 24/7 כמו נביחות של כלב בשעות היום והלילה שבכח רציתי להוציא ליחה שבקושי יצאה., גם היו לי התקפי שיעול בלי שרציתי שלא הפסיקו במשך רבע שעה. השיעול היום פחת, אבל, פתאם היום נהייתי צרודה והקול נעלם, פעם ראשונה בחיים שקרה לי דבר כזה. אני בפאניקה נוראית. השאלה שלי, האם משיעול יכול להיקרע מיתרי הקול או להיגרם נזק בלתי הפיך? בבקשה תשובתך הדחופה לי. תודה
ד``ר מוחמד מסארוה06/04/2019הי
זה לא התחום שלי
נראה לי אתה צריך רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות קשות- דרכי טיפוללביא04/04/2019
אני בן 42 סובל מצרבות קשות.
ניסיתי כדורי תמיסה, כדורים לבליעה ודבר לא עזר לשיכוך והעלמת הצרבות.
אני כבר מיואש.
האם קיימת דרך טיפול שיכולה להעלים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה04/04/2019שלום
יש טיפולים חדשניים ל REFLUX קשה.
מומלץ לפנות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת צחנת הדג- התייעצותרון02/04/2019
אני סובל מתסמונת מאוד נדירה שנקראת תסמונת צחנת הדג.
לא משנה כמה פעמים אני מתקלח, אני מפריש ריח חזק של דג מכל אזור בגוף. אנשים מתרחקים ממני בעקבות כך ולא רוצים להיות בקרבתי.
אני ממש מיואש.
איך ניתן לטפל ולהעלים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה02/04/2019הי
לצערי אני לא מכיר את התופעה
רפואה שלמה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה אפשרית הליקובטור- בירוריעל01/04/2019
שלום וברכה..האם ניתן להדבק בהילקובקטר פילורי בכוס של שתייה משותפת?או בנשיקה בין בני זוג?
ד``ר מוחמד מסארוה01/04/2019אכן
למרות שמרבית ההדברה היא בגין 10-20 לאחר שאדם חולה מקיא ומשתדל ואדם שני בא במגע עם הפרשות ולכן ההדברה בין בני הזוג בגיל המבוגר יותר היא פחות סבירה אך אפשרית.
מכל מקום, ההדברה היא אפשרית
40% מהאנשים בישראל עם החיידק ולרוב הוא רדום ולא עושה בעיות
אם יש עדות לחיידק אצל בן האדם יש לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)