מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cornea gutata או בצקת קרניתגלייכמן ריטה30/01/2012
אובחנתי בקורנאה גוטהט ולאחרומה, בבדיקת ספירת אנדוטליום נאמר שבגלל בצקת בקרנית לא ניתן לבצעה את הספירה.
הסיפור הוא ישן , לפחות 5 שנים ואף רופא לא נקט עמדה או נתן לי הסבר.
ברצוני לדעת ולהכיר רופא שמטפל בקרנית , בחיפה אם אפשר ומה יש לי לצפות מהעתיד? אני מטופלת עם תרופות להורדת לחץ דם. האם יש קשר לתופעה שהופיעה בעין.
יש לי גם בעיות ברשתית בעין שמאל. מקולה לא נפגעה.
האם קורנאה גוטאטא או בצקת ברקרנית זה אותו דבר?
בתודה ובכבוד רב ,
גלייכמן ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cornea gutata או בצקת קרנית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/02/2012שלום רב,
גוטטה בקרנית מעיד על חוסר בתאי האנדותל של הקרנית. חוסר בתאים אלו גורם לבצקת בקרנית מאחר ותפקידם לשאוב את הנוזלים מהקרנית כדי שתהייה שקופה. תאים אלו אינם מתחדשים במהלך החיים.
אם הבצקת קשה, ומפריעה לראייה, עליך לפנות לרופא קרנית במרפאות החוץ באזור מגורייך, ולשקול השתלת קרנית. היום ישנה טכניקה היכולה להחליף את השכבה הפגומה בלבד, ללא צורך בהשתלת קרנית בעובי מלא.
אין קשר לתרופות ללחץ דם.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)