מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא הפרדות רשתית ונהיגהרונדו25/03/2012
לד"ר שלום רב,
לפני כ-5 שנים עברתי הפרדות רשתית ולאחר 7 ניתוחים רוב הראיה בעין ימין נפגעה קשות.
לפני כמה יודשים אובחניי בעין הבריאה בPVD ולפני שבועיים ,בגלל חשד שלי שהתאמת, התחילה היפרדות רשתית בעין הבריאה, עין שמאל. הההיפרדות הייתה קטנה עם חור קטן, אך בגלל רופא שאיבחן אותי נכון ולאחר שקבע שהמקולה במקום נשלחתי במהירות לניתוח scleral buckling -circumferential.
לדעת המנתחים, העין מתאוששת יפה. המנתח גם החליט לעשות לי לייזר סביב הרישתית וכן עשה לי cryotherapy/
שאלתי הראשונה קשורה בנושא של נהיגה וטילטולים בזמן נהיגה או נסיעות: האם יש קשר כלשהו בין נהיגה ובעיקר בין הטילטולים בזמן נהיגה ובין היפרדות רשתית? האם היפרדות יכולה להיגרם על ידי טילטולים בנסיעה במכונית או אוטובוס ?עליי לציין שאני מרצה ואני נוהג כ-40 ק"מ למקום העבודה הלוך חזור. נבון לעכשיו אני לא עובד ואני בחופש מחלה למשך חודש ימים. מומחה אחר קבע שאין שום קשר ,אך רופא המשפחה - שאינו רופא עיניים-קבע שיכול להיות שיש קשר. מי צודק ומה דעתך בנושא?
שאלה שניה: האם יש קשר בין הרבה קריאה ובין היפרדות רשתית?
שאלה שלישית: לאחר הניתוח יש לי עדיין הבזקים רק בזמן מאמצים ובמקום אחד בלבד שטופל בלייזר שוב. המנתח קבע שזה טבעי אך יכול להיות שכעבור מספר חודשים אלה ייעלמו וכי עליי להיות במעקב מתמיד.עליי לציין שבכל הבדיקות מאז הניתוח נמצא שהרשתית צמודה לחלוטין.שאלה אחרונה:כמה זמן בערך צריך לעבור על מנת שרופא יוכל לקבוע שהניתוח הצליח? אני בן 57 עם קוצר ראיה של מינוס 3.5 אך הרופא אמר לי שאחרי חודש המספר יעלה עוד קצת.
בכבוד רב ובהרבה תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא הפרדות רשתית ונהיגה - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ26/03/2012לא ידוע לי על קשר בין נסיעה במכונית וטלטולים לבין היפרדות רשתית. גם לא ידוע לי על קשר בין קריאה והיפרדות רשתית.
אכן לאחר סוג הנתוח שעברת יש גדילה מסועיימת של המספר.
לאחר כחודש מהנתוח אפשר לקבוע סופית אם הנתוח הצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)