מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח חיגור רשתיתרונדו10/04/2012
לד"ר שלום רב,
לפני 32 ימים עברתי ניתוח חיגור רשתית עקב היפרדות רשתית קטנה שהייתה מלווה גם בקרע פרסתי קטן. המנתח ביצע גם קריוטרפיה, חיגור וגן טיפול היקפי בלייזר
Circumferential scleral buckle/
ב-6 בדיקות שונות שלאחר הניתוח נקבע שהרישתית צמודה וכי יש הצטלקויות ע"ג החיגור. ואולם, גם לאחר שטענתי בפניו ובפני מנתח אחר שאני עדיין רואה הבזקים, הם טענו שזה לא מה שמדאיג אותם וכי זה עניין של זמן עד שיעברו.
עליי לציין שאת ההבזקים אני רואה רק בלילה ורק אם אני מכוון את הראיה שלי לכיוון אחד מסויים- שאף הוא טופל בלייזר.זהו איזור שבו נתגלה קרע קטן לאחר הניתוח וטופל אף הוא בלייזר.
בסך הכל הראיה הולכת ומשתפרת ובבדיקת אופטומטריסט נקבע שמספר העדשה שלי- בגלל קוצר ראיה- עלה ממינוס 4 ל-4.75.
שאלתי:
1-האם אכן ההבזקים אינם מסוכנים? מנתח אחד טען שזאת הוכחה לכך שהזגוגית עדיין מושכת ברשתית, אך כל עוד איני רואה צל או שינוי דראסטי אחר אין מה לדאוג?
2- האם במצב כזה ניתן כבר לקבוע שהניתוח הצליח?
אני הפסקתי לקחת כל סוגי טיפות לעין.
3- התפרים עדיין בעין והביקורת הבאה נקבעה לעוד חודש.האם יש סיכוי שהתפרים יינמסו עד אז?הם גורמים לי לקצת אי נעימות.תפר אחד נעלם אך יש לי עוד כמה נוספים.
בתודה מראש ובאיחולי חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח חיגור רשתית - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ14/04/2012ראית ההבזקים יכולה להימשך זמן ממושך לאחר היוצרות הקרע ברשתית אפילו שטופל בלייזר ו\או ניתוח. אין דרך להפסיק את ההבזקים והם ייפסקו מעצמם ברגע שתהליך היפרדות הזגוגית יסתיים לגמרי. מה שצריך לשים לב , זה שבאמת אין שום סימפטומים אחרים כמו הופעת מסך.
לפי כל מה שתיארת הניתוח אכן מוצלח והרשתית חזרה למקומה ולתיפקודה הרגיל.
התפרים שנשארו לך בדר"כ נמסים מעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, ד"ר וחג שמח וכל טוב !
רונדו14/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)