מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום עיןאיילת21/07/2010
שלום,
לאחרונה אני רואה משהו דמוי רשתית או כתם מול עין שמאל שמפריע לראיה תקינה.
הייתי בבדיקה אצל רופא עיניים, בה קיבלתי מרשם לטיפות ונאמר לי שהכתמים וה"רשת" צריכים להיעלם.
בנוסף קיבלתי הפנייה לביצוע צילום עין ובה כתוב optical coher.tomography-oct
הייתי רוצה לדעת מה זה הבדיקה הזו בדיוק, באיזה אופן היא מבוצעת והאם יש צורך להתכונן אליה בצורה כלשהי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
ד''ר חיה מורורי כץ21/07/2010הכתם והרשת שאת רואה מול עין שמאל יכולים לנבוע משינויים נורמליים בנוזל העין שנקרא זגוגית.
אם אכן זה מה שראה הרופא , הכתם שאת רואה לאט לאט יצא מפוקוס וגם המוח יתרגל אליו ואת פחות ופחות תראי אותו.
אולם אם מופיעים כתמים חדשים או את מתחילה לראות הבזקים של אור צריך לשלול שיש בעיה ברשתית ולגשת מיד לבדיקה של רופא עיניים.
לגבי בדיקת ה- OCT שאליה נשלחת זו בדיקה שבה בודקים את השכבות של הרשתית , הבדיקה נעשית ע"י קרן אור שסורקת את הרשתית ואין צורך בשום הזרקה של חומר ניגוד. לפני הבדיקה יטפטפו לך טיפות להגדלת האישונים , פרט לכך אין צורך בהכנה מיחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)