קרעים ברשתית למה ואיך להישמר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרעים ברשתית למה ואיך להישמר
    מורי
    25/08/2010

דר נכבדה. לפני חודש היה לי דימום חזק בעין ימין עם הפרעות ראיה קשות. הופניתי למיון עיניים ושם גילו דימום חזק,היפרדות זגוגית וקרעים בשתית.טופלתי בלייזר ונתבקשתי להימנע מפעילות, שכיבה מרובה 45 מעלות וכו' כי אני בסכנה של איבוד ראייה. לאחר שבועיים בביקורת שוב עברתי לייזר באותה עיןונתגלו קרעים גם בעין שמאל וגם בה טופלתי בלייזר.אני די פוחד מהעתיד.כרגע עדיין הפרעות וכתמים שחורים בעין שמאל.
    שאלותי: למה זה קורה? למה גם העין השנייה? האם מבנה העין גורם לזה? אני חולה במחלת רשתית? מה אני יכול לעשות כדי שלא יחזור על עצמו? ברקע אני במעקב של לחץ תוך עיני (לחץ 21 בשתי העיניים) האם גם לזה יש השפעה. אני בן 63. אודה על תשובתך והמלצות לדרכי טיפול ומעקב. . בתודה ובכבוד רב מורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מורי שלום

ד``ר דיאנה שטיין
    25/08/2010

היפרדות זגוגית היא תהליך בו הג'לי הממלא את העין עובר שינויים ומתנתק מהרשתית, שהיא החלק העצבי המכסה את פני השטח האחוריים של העין. שכיחות היפרדות הזגוגית עולה עם הגיל.
    בתהליך התנתקות הזגוגית, עקב משיכה של הרשתית, יכולים להווצר חורים או קרעים. קרע ברשתית יכול לגרום להיפרדות רשתית, מצב המסכן את הראייה. לכן מקיפים כל קרע בלייזר (תהליך הדומה להלחמה) כדי למנוע הפרדות רשתית.
    אם יש קרעים מרובים וחוזרים, ניתן להקיף את כל היקף הרשתית בלייזר (טיפול הנקרא ברז') וכך להגן על הרשתית מפני הפרדות, גם אם יווצרו בעתיד קרעים או חורים נוספים.
    אנשים עם קוצר ראייה גבוה נמצאים בסיכון יתר לחור או קרע כי באנשים אלו הרשתית דקה.
    לחץ תוך עיני של 21 אינו מהווה גורם סיכון לקרע בשתית, אולם צריך להיות במעקב ואולי לבצע בדיקות מסויימות כדי לאתר, ובמידת הצורך לטפל במחלה הנקראת גלאוקומה.
    לסיכום, עצתי לך: 1)להיות במעקב לחץ תוך עיני
    2) להבדק על ידי רופא עיניים שיחליט אם יש צורך בבדיקות סקירה למחלת הגלאוקומה - יש לציין שלחץ זה הוא גבולי ואינו מהווה כל סכנה מיידית לראייה או לעין. המטרה בברור כזה היא לקבוע האם יש צורך להגן על העיניים מפני תהליכים מתמשכים.
    3) להיות במעקב של רופא רשתית: במידה ויש לך קרעים מרובים או חוזרים לשקול טיפול ברז' - על פי החלטת רופא הרשתית שאתה בטיפולו.
    4) בכל מקרה של ברקים, נצנוצים, זבובים, עכבישים, מסך, וילון או ירידה בראייה - לפנות מייד לבדיקת עיניים.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרעים ברשתית למה ואיך להישמר

מורי
    26/08/2010

ד"ר שטיין דיאנה היקרה.
    אני מודה לך מעומק לבי על התשובה המפורטת והמקיפה. עזרת לי מאוד.
    יישר כוחך!! בהוקרה מורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו