זבוב בעין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זבוב בעין
    מור
    28/12/2010

שלום,
    בת 40 - בעלת משקפיים מאז גיל 6-7.
    יש לי קוצר ראיה - ומרכיבה עדשות/משקפיים במספר 10+.
    אני בהריון וצפויה ללדת בימים/שבועות הקרובים.
    יש לי מס' שאלות:
    1. בשבועיים האחרונים היו לי שתי מקרים בהם סגרתי עיניים בכדי ללכת לישון - כשראיתי זבוב מרצד בשדה הראיה. הדבר לא קרה עם עיניים פקוחות - האם זה מקור לדאגה?
    2. בנוסף - כשאני עוצמת עיניים אני רואה מן ברקים מוארים בצורה שלא חויתי לפני כן - זה לא ממש הבזקים בכל העיין אלא יותר ברקים שברורים יותר באיזור התחתון של העין - האם זה מקור לדאגה?
    3. בכל פעם שבהם ילדתי בעבר חלה החמרה בראיה - ועלה לי המספר - האם לאור מה שתואר כאן - הלידה יכולה לגרום לבעיה רצינית הפעם?
    אני קבעתי תור לרופא עיניים ליום ראשון הקרוב - אבל אני קצת דואגת.
    בנוסף - בזמן האחרון אני שמה לב שאני מתחילה לא לראות כל כך טוב מקרוב - ואני צריכה להתאמץ יותר ולהתרכז ולהרחיק את הכתוב ממני בכד למקד - האם אני מתחילה לסבול גם בעית קריאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זבוב בעין

הוספת תגובה

• שלום מור

ד``ר דיאנה שטיין
    28/12/2010

הזבוב או ההבזקים שאת מתארת, מתאימים לשינויים בזגוגית המתרחשים עם הגיל. עלייך להבדק בהקדם האפשרי כדי לוודא שבעקבות התהליך הנ"ל לא נוצרו קרעים או חורים ברשתית. מאחר ואת סובלת מקוצר ראייה גבוה (כנראה התכוונת למספר משקפיים של מינוס 10?), את בסיכון מוגבר לקרע או חור, ולכן הייתי ממליצה לך להיבדק בהקדם ולא להמתין עד יום ראשון. במידה ומוצאים חור או קרע אז עלייך לעבור טיפול לייזר פשוט יחסית. להריון וללידה אין קשר לשינויים בזגוגית - אולם אם תזדקקי לטיפול עדיף לעשותו לפני הלידה.
    לגבי קשיי הקריאה: מדובר בתופעה המתרחשת עם הגיל בה העדשה התוך עינית מאבדת מגמישותה. כתוצאה מכך יש צורך במשקפי קריאה, או משקפיים ביפוקלים/מולטי פוקלים.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו