מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד קהלrona21/07/2012
המון שנים אני מתמודדת עם פחד קהל ומרגישה איך הדבר פוגע באיכות חיי .כעיקרון ןאני אדם רגיש מאוד לעצמי לסביבה .
בעודי ילדה סבלתי מדמוי עצמי נמוך ביישנות וחוסר בטחון שכנראה באו לידי ביטוי גם בדיבור מול קהל ואפילו מצומצם .אני מדברת על איבוד הריכוז ורעד ברמה כזו או אחרת ומבוכה כללית שמשתלטת עלי .
השנים חלפו להם ואני כבר מזמן לא הילדה חסרת הבטחון שהייתי אך עדיין מרגישה איך הדפוס הזה מושרש בי עמוק עמוק וכשאני עומדת במצב של צורך לדבר לפני אנשים במיוחד חדשים נדלק במוחי הדפוס הזה כמו מתג של חשמל ללא יכולת שליטה שלי וגורם לי לאבד את הפוקוס .
אני מרגישה שהיום אני מפחדת בעיקר מהפחד .זאת אומרת מההתעוררות של הדפוס הזה שיגרום לתופעות המוכרות והלא נעימות .לא נמנעת ,למרות הכל ,אך מרגישה אחר כך לא טוב עם עצמי .המבקר הקטן במוח מתחיל בעבודתו הנמרצת .למרות שגם איתו יש לי שיח מעניין ואני די מצליחה להדוף אותו .הייתי בשיחות עם פסיכולוג אך זה לא ממש עזר ואולי עזר לתקופה קצרה וחזר שוב .רציתי לדעת האם טיפול בפרחי באך יעזור ובכל דרך נוספת שיכולה לפטור אותי מעונשו של זה ..תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד קהל - תגובה
רותי בזק21/07/2012רונה יקרה
אכן כן. לטעמי ולפי נסיוני (הרב) , ניתן באמצעות פרחי באך גם "לוותר" על הפחד וגם "לוותר" על הדפוס של הפחד מפני הפחד. בפרחי באך יש מספר תמציות לא מבוטל שמטפלות בנושא הפחד . ביניהם מימולוס , אספן ועוד. כדי להתאים לך את התמהיל המדוייק , כדאי שתלכי למטפל בפרחי באך , שיתשאל אותך , יתן לך מיני סימולציות היפוטתיות וביחד תקבעו איזה תמהיל מדויק מתאים לך. אין לי צל של ספק שניתן לעזור לך להפרד מהדפוס המיותר הזה.
שיהיה הרבה בהצלחה.
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד קהל - תגובה
אלינור אגם21/07/2012רונה יקרה,
פחד קהל הוא אכן "עונש" כפי שקראת לו בעיקר בחברה שלנו שבה הכל נמדד באיך שאנו מציגים את עצמינו.
אין ספק שיש דרכים לשחרר את הפחד הזה אבל קודם עלייך כפי שאת עושה כבר, להכירו היטב, להבין את המקורות, את המקומות בהם הוא חזק יותר וכו', כמובן שההמלצה הגורפת היא להתייעץ באופן אישי ומעמיק כדי לתת מענה מדוייק אבל אני מצרפת לתשובתי תשובה שנתתי לכותבת אחרת ששאלה לגבי פחד קהל, אני בטוחה שתוכלי למצוא בתשובה זו דברים שיעזרו.
התשובה שניתנה זה מכבר:
מנסיוני בתחום זה אקדים ואומר כי מעבר לפרחי באך ולהיבטים הרגשיים המזינים את פחד הקהל שלך ישנם מספר דברים טכניים שניתן לעשות כדי לשכך את החרדה או כדי להתמודד איתה ברגע האמת. פחד קהל לרוב מתבטא בסופו של דבר בסימפטומים פיזיים כשבבסיס נמצאת או תגובת בריחה או תגובה הלם או תגובת מלחמה- בפועל אנו יכולים לדבר על הזעה מוגברת/ יובש בפה/ רעידות /תחושת חום והסמקה וכן הלאה. לכל אלו ניתן לעשות מניפולציות התנהגותיות שמטרתן לשכך את הלחץ - פעילות גופנית מתונה לפני העמידה מול קהל כמו הליכה נמרצת אל המקום או עלייה במדרגות, שתיית מים קרים, שימוש בנשימות כל אלו עוזרים לאזן את תחושת הלחץ והמתח. מעבר לזה ישנם טיפים התנהגותיים שאפשר להעזר בהם להוריד את מפלס החרדה- כגון התחלה של ההרצאה בעמידה מאחורי כיסא או שולחן שניתן להתמך בו ושיטשטש רעידות קלות. שימוש במצגות או עזרים יכול לתרום לתחושת ביטחון, שימוש בטכניקות העברה שבהן משתפים את הקהל בהתחלה יותר מאשר מדברים.
זכרי כי הומור מרפא ומשחרר מיד מתחים על כן כדאי אולי לחשוב על פתיח משעשע שיגרום לקהל וגם לך לחייך וישבור את הקרח. אפשרי גם לנקוט בגישה הכנה יותר האומרת "תשמעו חברים אני מנחה הרבה שנים- אבל ההתרגשות לא הולכת וקלה יותר" מה שיכול ליצור הבנה של הקהל. ואם מפקששים להודות בנונשלנטיות ולא לנסות לטייח- זה תמיד נראה רע.
ובסופו של דבר אוסיף כי פרחי באך יעזרו רבות לנושא אבל כרגיל יש צורך בהתאמה אישית בהתאם למקור הפחד. אני יכולה לרשום שמות רבים של תמציות אך לא הייתי ממליצה להשתמש לפני התייעצות מדוקדקת. aspen, mimulus הן תמציות קלאסיות של פחדים אך לדעתי לבד הן לא תספקנה אפשרי לחשוב על larch, אולי אפילו beach- אם המקור הוא בשיפוטיות, centaury אם הבסיס הוא רצון לרצות את הקהל, wild oat או clematis אם יש בילבול או חוסר מיקוד באותו זמן, star of beit lehem למצב של בלק אאוט, כנ"ל גם rock rose- בקיצור אין סוף שילובים אפשריים- המלצתי - להתייעץ עם מטפל מוסמך.
בברכת כוחות פנימיים,
אלינור אגם,
מטפלת מוסמכת ומנהלת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)