פורום נוירופידבק - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוירופידבק לעייפות וקשיי ריכוז
    מיכה
    28/12/2011

אהלן,
    אני סטאז'ר ברפואה, ובנוסף לבעיות הקשב וריכוז אני סובל מעייפות רבה שנובעת מהמשמרות הארוכות והמתישות. מאחר שבחודשים הקרובים, חוסר השינה והעבודה הקשה אינם הולכים להשתמנות, רציתי לדעת אם אולי נוירופידבק יכול להקל על הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוירופידבק לעייפות וקשיי ריכוז - תגובה

ד``ר דורון תודר
    28/12/2011

שלום רב
    הפרעת ריכוז וקשב דומה בהשפעתה על המוח בדיוק כמו חוסר שינה. יש לך סיבות טובות לא להיות מרוכז..
    הפיתרון לבעיה הוא לישון !
    מעבר לכך נוירופידבק יכול לעזור בהפרעת ריכוז וקשב. עם זאת בגילך ובאורח החיים הנוכחי שלך מדובר בהשפעה שיכולה להיות איטית (במצבים אלה התגובה מופיעה לאחר שבועות).
    אני לא משוכנע שזה הפיתרון המיידי לו אתה זקוק.
    ארגן את הזמן כדי שתוכל להשלים שעות שינה. המצב ישתפר מאוד בעקבות כך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצר מוחי לנערה בת 21
    רויטל
    20/12/2011

רציתי לשאול בקשר לקצר מוחי כמו התנתקות לכמה שניות ודיבור לא קשור פתאום שמופיע פעם הכמה זמן ועפי בדיקת גלי המוח בחסך שינה יש קצת שינוי לא משמעותי . האם כדאי להתחיל בטגרטול .אנחנו לא בעד .

לקביעת תור
    סגירה
    קצר מוחי לנערה בת 21

הוספת תגובה

• קצר מוחי לנערה בת 21 - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    20/12/2011

נראה לי שהשאלה הזאת יותר מתאים לפורום של נירולוג. בלי לראות את האופי של השינויים בגלי המוח, קשה להמליץ על איזה טיפול מתאים. יכול להיות שצריך רישום יותר ארוך דרך מה שמכונה וידיו אי.אי.ג'. כדאי לשאול את הניורולוג. בהצלחה ד'ר דוד וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית
    רוי
    17/12/2011

שלום ד"ר אני בגלאי ה20 מאז כמה שנים הייתי לוקיח כדור ריסטל להיום 20 מלגרם עקב חרדות שהיו לי דרך רופא המשפחה הכל היה תקין למרות כל תופעות הלוואי שלו עובד מנהל חיים טבעיים לגמרי לפני כמה חודשיים אמר לי הרופא אני רוצה להחליף לך אותו לציפרלקס 10 טען שהוא יותר חדיש ..יש לציין שנסיתי הרבה פעמיים לגמל מהריסטל אך לא יכלתי מהתופעות של זרמיים בראש לחץ בעורף הראש טשטוש ראיה ומה לא ולציין שהייתי לפעמיים שבוע שלם שוכיח לקחת את התרופה הריסטל .הרופא החליף לי לצפרלקס לפני 5 חודשיים ואז התחיילהבלגןתופעות לווי קשות מאוד אפילו שינוי במחשבה הכל מוזר סביבי ניתוק רגשי לחלוטיין ספרתי לו אמר לי יעבור לך בגלל שהיא חדשה והייתי שכלפעם לוקיח את הכדור שעה אחרי אני מרגיש מוזר לעצי הכל זר סביבי ממש מפחיד ביותר עד שלפני שבועלקחתי על דעת עצמי וירדתי לחצי כדור והכל חזר להיות תקין אין הרגשת ההתנתקות איןהתקפה זעם אין התפרציות הכל נהייה מצוין השאלה שלי האם אני יכול לעצוראת התרופה בכלל ..יש לציין שיש לי שינוי גדול מאוד והשינוי הזה מאוד הפחיד אותי אני רגוע ומאוד מבסוט וכל ההרגשה הזו חדשה לי לגמרי ולא רגיל אליה להיות כזה רגוע במקומות שהייתי מאוד עצבני אשמח ממך תגובה לעניין...התחלתי טיפול פסיכולוגי אצל פרוספור והוא גילה מה שקרא הפרעת קשב וריכוז שמקורה בילדות..השאלה שלי מה הקשרלהפרעה הזו למה שקורה לי מבחינת החרדות והתסכול שהיו לי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר דורון תודר
    17/12/2011

שלום רב
    ציפרלקס הוא כדור יותר פוטנטי (חזק יותר) מרסיטל.
    חצי ציפרלקס שקול לרסיטל 20.
    לכן הרגשת לא טוב עם ציפרלקס שלם, זה היה יותר מדי בשבילך.
    לגבי הפסקה - זאת שאלה מסובכת שתלויה בהרבה פקטורים כגון מהלך חיים בעבר, רקע משפחתי ועוד ועוד.
    אנא שקול פניה לפסיכיאטר על מנת לשקול אם ניתן להפסיק טיפול תרופתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית

רוי
    17/12/2011

תודה ד"ר על התשובה ..אבל לא עניתה לי לגבי האבחנה של הפרופסור לגבי הפרעת קשב וריכוז שאמר לי שיש לי אותה מילדות ואף אחד לא אחבן אותי ובגלל זה יש לי את כל התופעות האלה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר דורון תודר
    18/12/2011

שוב שלום
    הפרעת ריכוז וקשב אינה בעיה בקשב או בריכוז בלבד. מדובר בבעיה בוויסות של קשב ריכוז, שינה, מצב רוח, כעסים תסכולים ועוד ועוד.
    שכיחות הופעת הפרעת חרדה בחולים עם הפרעת ריכוז וקשב היא גבוהה. ולכן לא בלתי סביר שיש לך גם חרדה בנוסף להפרעת הריכוז.
    הפרעת ריכוז וקשב תמיד מתחילה בילדות.
    בשורה התחתונה אין לי כל דרך לדעת אם יש לך או אין לך הפרעת ריכוז וקשב. בשביל זה יש צורך בבדיקות ובמבחנים אובייקטיבים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנוירופידבק
    מתן
    15/12/2011

הי, לבני בן ה-13 יש ADHD
    ורציתי לדעת עוד פרטים על השיטה הזאת, זה נשמע לי קצת כמו משהו מהתפוז המכני, וזה קצת מפחיד אותי...
    יש מחקרים פסיכולוגים שעשו על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנוירופידבק

הוספת תגובה

• טיפול בנוירופידבק - תגובה

ד``ר דורון תודר
    15/12/2011

שירי שלום
    א. הטיפול בנוירופידבק קיים כבר 40 שנה.
    ב. עד היום נעשו מחקרים על אלפי ילדים ומבוגרים עם בעיות שונות.
    ג. הטיפול נחשב בטוח מאוד בידיים מקצועיות. לראיה מתוך כ 1200 ילדים במחקרים על הפרעת ריכוז וקשב בלבד, לא דווח על אף מקרה של תופעת לוואי משמעותית. הסיבה לכך היא שמדובר בתהליך אימון שאם הוא מתבצע כיאות אזי תופעות הלוואי נקלטות מהר ומטופלות מיידית.
    ד. ב 2007 פורסם מאמר על הטיפול בנוירופידבק בהפרעת ריכוז וקשב. מאמר זה פורסם בעיתון החשוב ביותר בעולם לרפואת ילדים.

את מוזמנת לקרוא על מחקרים נוספים הן [a href='http://www.beok.co.il/Category/Article/11996/' id='link']בכתבה המצורפת בקישור הזה[/a] והן באתר שלי.
    אשמח לענות על כל שאלה נוספת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    לירי
    07/12/2011

התחלתי לקרוא על נושא הנוירופידבק עבור ילדי.
    אפשר להסביר בבקשה מהי בדיקת QEEG.

האם זהו השם הכולל לשיטה או בדיקה מקדימה?
    מהי היא כוללת ומה מטרתה?

המון המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר דורון תודר
    07/12/2011

שלום רב
    בדיקת QEEG היא בדיקה הבודקת את הפעילות החשמלית של המוח.
    בד"כ בודקים את בדיקת ה QEEG "בעין". כלומר מסתכלים ומתרשמים מהתרשים.
    בדיקת ה QEEG ממפה את הפעילות החשמלית הזו ומנתחת אותה כמותית. ולכן ניתן להגיד בדיוק כמה גלים יש בכל מקום.
    כיוון שהמידע המתקבל הוא כמותי ניתן להשוות אותו גם לבדיקות של אנשים בריאים.
    במקרה כזה ניתן לראות איפה הפעילות של המוח שונה משל מוח "נורמלי".
    בדיקת ה QEEG מכילה נתונים רבים על האופן בו המוח עובד. אחד הנתונים החשובים ביותר שניתן לקבל הם נתונים בדבר "הקישוריות" של המוח.
    בדיקת הקישוריות נותנת מידע על האופן בו חלקי המוח מדברים בינם לבין עצמם. מדד זה הולך ותופס חשיבות בעולם המדעי.
    לדוגמא לפני כמה שבועות פורסם שהשתמשו במידע זה כדי לאבחן ילדים עם אוטיזם (הם בדקו קישוריות באמצעות FMRI).
    בדיקת ה QEEG מהווה את הבסיס לתכנון הפרוטוקול הטיפולי בנוירופידבק.
    חשוב לדעת שכיוון שמדובר בניתוח שהוא ממוחשב - קל ללחוץ על כפתור ולקבל...שטויות.
    במקרה זה למרות האובייקטיביות של הבדיקה - טיב תוצאותיה כטיב המפענח.
    מקווה שהענין ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופידבק בילד בן 11
    רונית
    07/12/2011

שלום. בני ילד בן 11 אובחן כadd, ליקויי למידה, חרדה חברתית, ולקות שפתית המשפיעה על היחסים החברתיים עם בני גילו. וגם קשיים תקשורתיים.
    בני לפני ועדת שילוב וכנראה ועדת השמה בהמשך. האים הטיפול הנ''ל רלבנטי לגביו מה דעתך? לפני כחודשיים התחלנו טיפול בcbt בעזרת פסיכולוג,(ההתקדמות איטית) והילד עבר לאחרונה איבחונים רבים. נוירולוג, אבחוון לקויות למידה, ופסיכולוג (חרדה) אנחנו דיי מיואשים. תשובתך עשוייה להיות משמעותית ביותר.

לקביעת תור
    סגירה
    נוירופידבק בילד בן 11

הוספת תגובה

• נוירופידבק בילד בן 11 - תגובה

ד``ר דורון תודר
    07/12/2011

שלום רב
    באופן חד משמעי הטיפול בנוירופידבק יכול לשנות את כל התמונה בצורה קיצונית.
    טיפלתי בלא מעט ילדים עם תמונה דומה.
    טיפול טוב ומקצועי יכול להביא לשיפור כבר בטווח של 3-4 שבועות. לא צריך לחכות שנים.....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת נוירופידבק
    כלנית
    06/12/2011

הבנתי שהטיפולים בשיטה הזו עולים 12,000 שקלים. למה זה עולה כל כך הרבה? והאם ישנו איזשהו החזר מקופת החולים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיטת נוירופידבק

הוספת תגובה

• שיטת נוירופידבק - תגובה

ד``ר דורון תודר
    06/12/2011

שלום רב
    הטיפול אינו מוכר על ידי קופות החולים. אילו השיקולים שלהם היו עיניניים ומבוססים רק על מחקר מדעי ותוצאות מחקריות אזי המצב היה אולי שונה. הקופות ממנות היום טיפולים אחרים שלמרות שאין אף שביב הוכחה ליעילותם. צר לי - אך זה המצב.

לגבי העלות:
    טיפול בהפרעת קשב וריכוז, לרוב הוא עד 40 טיפולים,
    כך שהעלות היא בדרך כלל נמוכה מהמחיר שציינת.
    יש לזכור שיש מצבים רבים אחרים, בהם נדרש מספר מועט של טיפולים ובהתאם העלות נמוכה משמעותית ממה שציינת.

הרבה מהמטופלים שמגיעים אלי הם "בוגרי" שנים של טיפולים שונים : רכיבה טיפולית, שחיה טיפולית, עזרה מתקנת, שיעורים פרטיים, טיפולים פסיכולוגיים ועוד ועוד.
    לא מזמן אמר לי אב:"בשנתיים האחרונות השקעתי בטיפולים ובאיבחונים בילד 100000 שקל וזה לא ממש שינה. כלום. אנחנו בטיפול פה חודש והילד כבר נראה אחרת, כותב ספרות ישר ולא הפוך ובולע חוברות חשבון".
    ולכן בשורה התחתונה זו שאלה של פרספקטיבה:
    אם תעשי חשבון כמה עולה טיפול פסיכולוגי לשנה את תגיע לסכום דומה או אף גבוה מזה. הטיפול בנוירופידבק מאוד דומה לטיפול פסיכולוגי במבנה ולכן העלויות הן די דומות.
    דוגמא אחרת- אם תחשבי עלויות של קונצרטה למשך שנים את תגיעי גם להוצאות די דומות.
    חשוב להבין שבניגוד לטיפולים פסיכולוגיים בהם הילד יכול להיות בטיפול שנה ובשורה התחתונה את מגיעה למסקנה שהטיפול לא ממש קידם, טיפול מקצועי בנוירופידבק נותן תוצאות לאחר 5-10 טיפולים. את לא צריכה להשקיע את כל הסכום מבלי את רואה שאכן הטיפול עוזר לילד. האם את יכולה לאמר זאת על טיפולים אחרים ?

כשאנו מטפלים בהפרעת ריכוז וקשב בנוירוקליניק, אנו מבצעים הערכות שונות, הן שאלונים והן איבחונים ממוחשבים וכן בדיקות EEG חוזרות, כל 10 טיפולים, ומשך הטיפול, נקבע על פי מצב ההתקדמות של הילד, ולכן, תיאורטית, יש מצבים שבהם הישגי הטיפול ממצים עצמם לעיתים לאחר 30 מפגשים, ואז אין אנו ממליצים להמשיך בטיפול ובהתאם העלות יורדת.

אני מקווה שעתה הדברים נראים יותר מאוזנים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופידבק
    דני
    06/12/2011

אני בן 25 ויש לי ADHD. סובל מזה מאד בגלל שאני לומד לתואר בפסיכולוגיה וזה מאד מקשה לי את החיים. אני נוטל ריטלין אבל לא רוצה להגזים עם זה ובאופן כללי מאד אשמח לשיטות שאינן תרופתיות לפתרון הבעיה.
    אני לא כל כך מכיר נוירופידבק אבל שמעתי שזה יכול לעזור - האם אפשר לפרט קצת על השיטה על הטיפול, על משכו, עלויות והאם יש הצלחה מוכחת?

לקביעת תור
    סגירה
    נוירופידבק

הוספת תגובה

• נוירופידבק - תגובה

ד``ר דורון תודר
    06/12/2011

שלום רב,
    הטיפול בעזרת נוירופידבק בהפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) או בהפרעת קשב וריכוז (ADD), מאד יעיל, עם הצלחות מוכחות גם אצל מטופלים רבים שטיפלתי בהם אישית וגם במחקרים רבים שפורסמו ברחבי העולם, ביניהם במגזינים המדעיים והרפואיים החשובים בעולם (Science, Pediatrics).

על הטיפול עצמו -
    טיפול באמצעות נוירופידבק מאפשר "לאמן" את המוח לפעול בצורה טובה יותר. מדובר בטיפול שאינו פולשני וללא תרופות והוא מבוסס על מנגנון ההתניה.
    המטופל צופה בסרט לפי בחירתו, בעת שמחשב קורא את פעילות גלי המוח שלו (אנו רק קוראים את גלי המוח, ולא משדרים בשום שלב, זרמים למוח)
    כאשר הפעילות המוחית, במקום הספציפי שנקבע מראש, היא בלתי רצויה, הסרט הופך למטושטש. אך בכל פעם שפעילות גלי המוח תקינה, הסרט מתבהר ונראה ברור. באופן זה, המוח לומד לפעול בצורה אופטימלית.

הטיפול בעזרת נוירופידבק יעיל לפחות כמו ריטלין, אך הישגיו נשמרים לזמן ארוך יותר (ישנם מחקרים המראים את ההשפעה המיטיבה של הטיפול בנוירופידבק עשר שנים לאחר סיום הטיפול. מיותר לציין שנתונים כאלה לא קיימים בעת טיפול בריטלין, שכן הפסקת הטיפול התרופתי מביאה להישנות מיידית של הסימפטומים ושל ההפרעה).

לגבי משך הטיפול, ניתן לראות לאחר מספר מפגשים (10-5) שינוי בכישורי הלמידה ובהתנהגות המטופלים, ברוב המחקרים היה צורך בכ 40 טיפולים על מנת לשמור על הישגי הטיפול לתמיד ולמנוע הישנות.

ניתן לקרוא עוד על הטיפול, על תיאורי מקרה ותקציר מאמרים ועל פרטים ליצירת קשר, באתר (כתובתו רשומה תחת "לפרטים נוספים" ליד התמונה למעלה)

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכז באזור הצפון
    ברי
    01/12/2011

היי.
    האם קיימים מרכזים רפואיים לטיפולי נוירופידבק באזור הצפון (קריות/נהריה) או לפחות חיפה?
    מה ההבדל בין השיטה הזו לביופידבק? גם מבחינת ניסיון מצטבר של השיטה, גיל (בני בן 7 - האם שתי השיטות מתאימות לו?), מספר מפגשים...
    תודה מראש, ברי

לקביעת תור
    סגירה
    מרכז באזור הצפון

הוספת תגובה

• מרכז באזור הצפון - תגובה

ד``ר דורון תודר
    01/12/2011

שלום רב

במונח ביופידבק מתכוונים בדרך כלל לטיפול המבוסס על תיפקודי גוף כגון דופק, טמפרטורה, לחץ דם ועוד. נוירופידבק פועל על תיפקוד המוח.
    יש בעיות שבהן ביופידבק עדיף יש כאלה שנוירופידבק עדיף.

בלי שאני יודע מה הבעיה קשה לענות ולהמליץ.
    ללא ספק להפרעות ריכוז וקשב, לקויות למידה, אפילפסיה ועוד ועוד - נוירופידבק עדיף.

אם יש מרכזי טיפול בצפון, הם אינם קשורים אלי.
    אתה מוזמן לקרוא באתר שלי על טיפול מרחוק, בבית המטופל, שנותן מענה של טיפול בנוירופידבק ללא קשר למיקום הפיזי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות שווא
    אליאנה
    01/12/2011

אני מאובחנת בהפרעה של דלוזין דיסאורדר, דהיינו מחשבות שווא רדיפה ויחס.
    האם נוירופידבק יכול לעזור?
    ברצוני לשלוט בחרדות והמתח שהמחשבות האלו יוצרות ועל ידי כך למנוע או למזער סימנים
    חיובים שנוצרים כתוצאה מהמחשבות שווא היות ומשהחלה מחשבת השווא עד להופעת סימנים חיוביים עובר המון זמן שבו אני שרויה במתח רב שלדעתי יוצר את הסימנים.

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות שווא

הוספת תגובה

• מחשבות שווא - תגובה

ד``ר דורון תודר
    01/12/2011

שלום רב
    מחקרים על טיפול בדלוזין דיסאורדר באמצעות נוירופידבק לא היו כל כך מוצלחים.
    מצד שני היו רק מחקרים בודדים.
    ישנו פסיכיאטר טורקי שעשה עבודה גדולה במצבים אלה.
    בשיחותיו עימו הוא דיווח שהיה צורך בהמון מפגשי טיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט על טיפול נוירופידבק
    קובי
    30/11/2011

שלום לרופא,
    שמעתי על שיטת טיפול זו ממש לאחרונה, אשמח לשמוע בקצרה על אופי הטיפול וטיבו, שיעורי הצלחה, משך וכמובן עלויות.

המטופלת הפוטנציאלית בת 10 ומאובחנת ADHD.

תודה

הוספת תגובה

• פירוט על טיפול נוירופידבק - תגובה

ד``ר דורון תודר
    30/11/2011

שלום רב,
    נוירופידבק הינה שיטת טיפול יעילה מאד להפרעות שונות שמקורן באי סדירות של גלי המוח, כאשר הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) הינה הפרעה אחת מני רבות, אשר ניתן לטפל בעזרת שיטה זו.

חשוב לדעת - הפרעת קשב וריכוז אינה הפרעה מסוג אחד. ישנם סוגים שונים של הפרעת קשב וריכוז המתבטאים בתבניות גלי מוח שונות.
    כיום מוכרות לפחות 11 תבניות של פעילות חשמלית במוח המתבטאות בהפרעת קשב וריכוז, כאשר אחדות מגיבות לריטלין, אחרות לא. יתרה מזאת, בחלק מהתבניות הללו, שימוש בריטלין עלול לגרום לתופעות לוואי ולהחמיר את מצבו של המטופל.

טיפול בעזרת נוירופידבק מאפשר למטופל לווסת את פעילות גלי המוח שלו בהתאם לפרוטוקול טיפולי מותאם אישית.
    כל פרוטוקול מותאם אישית לסוג המדוייק של הפרעת הקשב והריכוז ולכן אחוזי ההצלחה בשיטה זו עולים על אלה שבשיטות האחרות.

לטיפול באמצעות טכניקה זו נודעו הצלחות מרובות אשר תועדו במאמרים ופורסמו בספרות המקצועית, ואני רק אזכיר שבין היתר התפרסם מאמר בעיתון החשוב ביותר ברפואת ילדים בעולם - Pediatrics, והמאמר הוכיח, שהטיפול בהפרעת קשב וריכוז באמצעות נוירופידבק יעיל לפחות כמו ריטלין, אך הישגיו נשמרים לזמן ארוך יותר (ישנם מחקרים המראים את ההשפעה המיטיבה של הטיפול בנוירופידבק עשר שנים לאחר סיום הטיפול. מיותר לציין שנתונים כאלה לא קיימים בעת טיפול בריטלין, שכן הפסקת הטיפול התרופתי מביאה להישנות מיידית של הסימפטומים ושל ההפרעה).

לגבי משך הטיפול, ניתן לראות לאחר מספר מפגשים (10-5) שינוי בכישורי הלמידה ובהתנהגות המטופלים, ברוב המחקרים היה צורך בכ 40 טיפולים על מנת לשמור על הישגי הטיפול לתמיד ולמנוע הישנות.

לגבי שאר הפרטים, אפשר ליצור קשר באתר (כתובתו רשומה תחת "לפרטים נוספים" ליד התמונה למעלה)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנוירופידבק - שאלה
    אירית
    30/11/2011

שלום (מקווה שהפורום פעיל)

בני בן 5 ולדעתי סובל מהפרעות קשב, מתנגד למשחקים, פעילויות ואף נסיונות לאבחן.

שיטת הנוירופידבק מתאימה לגילאים אלו? ממה בדיוק מורכב הטיפול ומהו התהליך?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנוירופידבק - שאלה

הוספת תגובה

• טיפול בנוירופידבק - שאלה - תגובה

ד``ר דורון תודר
    30/11/2011

שלום רב
    ברוכה הבאה לפורום. הפורום פעיל ורק נפתח אתמול.

מקובל להתחיל טיפול לאחר גיל 6. זהו גיל שרירותי שנובע מקשיי בשיתוף פעולה.
    מבחינת הטיפול הגיל לא מהווה פקטור ביעילות.
    הטיפול מתבצע באמצעות כך שהילד רואה סרט (לבחירתו, כולל סרטים מצויירים). איכות הסרט משתנה על פי גלי המוח שאנו קולטים (בשום שלב לא משדרים משהו למוח) וכך נעשה הטיפול.
    בד"כ אין אנו נתקלים בבעיה קשה כי בדרך כלל יש סרט שהילד "אוהב" לראות ואז הטיפול יתבצע באמצעות אותו הסרט.
    תהליך מסודר של נוירופידבק מתחיל בבדיקה הקרויה QEEG. ניתן לדלג עליה אך המחיר יכול להיות תופעות לוואי שניתן היה למונען באמצעות בדיקה מסודרת. לאחר מכן אפשר להתחיל את הטיפול. בטיפול עצמו הילד "עונד" 2 חיישנים על תנוכי האוזניים ואחד נוסף מוצמד לראש. הטיפול לא מערב כאב או אי נוחות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה