פורום נוירופידבק - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר דורון תודר
    חני
    02/04/2012

שלום רב,
    בהמשך לשאלותיי הרבות באשר לטיפול בנוירופידבק הפניתי השאלות גם לפורומים אחרים על מנת לקבל ייעוץ ויידע.
    בפורום של הכללית שאלתי לגבי הטיפול והסיבסוד שלו בכללית וקיבלתי ממך תשובה תמוהה והפוכה לתשובות שנתת לי כאן ויצאתי מבובלבלת
    תשובתך בפורום הכללית היתה כי " שלוםאנחנו לא משתמשים בטיפול זה ואני חייב לצייין שהספרות המחקרית מצומצמת . מקובל להתיחס לטיפול זה כמשלים אבל לא כתחליף . אבל זה תלוי כמובן בעוצמת ההפרעה".

הכיצד באתר של הקליניקה שלך ובתשובות אליי אתה מדבר על מחקרים רבים וספרות רבה ובפורום של הכללית נאמר ההיפך?

אודה להתייחסותך.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר דורון תודר

הוספת תגובה

• לד"ר דורון תודר - תגובה

ד``ר דורון תודר
    08/04/2012

שלום רב
    אני לא עונה בפורום של הכללית.
    אני מאמין שקיבלת תשובה מאדם אחר.
    על פי בדיקתי מדובר בתשובתו של ד"ר ארז ברנע.
    הוא זכאי כמובן לדעתו אבל ברפואה קובעים מחקרים ולא דעות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ונוירופידבק
    אלינור
    01/04/2012

שלום בתי נוטלת ריטלין ל4 שעות ,במינון נמוך עם תופעות לוואי של קצת אפטיות בעת נטילת התרופה ואי אכילה מהבוקר עד 12. היא בכיתה ד' ,
    על אף האפטיות מצליחה ללמוד היטב בזכות הריטלין שמרגיע את ההיפראקטיביות שלה ויש לה חברים ואין לה בעיות רגשיות מיוחדות.
    האם הטיפול הזה יכול להחלים את ההפרעה לגמרי ובמיוחד את ההיפראקטיביות ובכך היא לא תצטרך ליטול עוד תרופה.?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ונוירופידבק

הוספת תגובה

• ריטלין ונוירופידבק - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    01/04/2012

אני מציעה שתקראי את הדיון הקודם בפורום. בהחלט יש סיכוי שניורפידבק יכול לשפר הפראקטיביות ואולי להפחית בצורך בריטלין אבל אף פעם אי אפשר להבטיח את זה ב100%. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שקראתי ..שאלה

חני
    02/04/2012

ממה שעולה ישנה בדיקה טרם התחלת הטיפול .האם על פי בדיקה זו המטפל נותן התרשמות על התאמת הטיפול ומידת ההצלחה שלו בכל מקרה ספציפי או שהטיפול מתאים לכולם וניתן לדעת כיצד ישפיע רק לאחר הטיפול עצמו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חני
    02/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שקראתי ..שאלה - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    26/04/2012

הייתי מחלק את התשובה לכמה חלקים:
    קודם כל יש צורך לאשר את האבחנה הבסיסית ולהחלךיט האם בכלל ניורופידבק מתאים כטיפול במקרה הספציפית.
    שנית, צריך האם המטופל מצליח לשנות את הפראמטרים שכבענו בתוכנית הטיפולית. במידה שהוא למסוגל אחרי כמה פעמים (מקרה נדיר) אנחנו יכולים להגיד די בהתחלה שהסיכויים להצלחה הם נמוכים.
    מעבר לזה אני חושה שד'ר טודור כבר ענה שאין אפשרול להבטיח בהתחלה מה הן תהיינה התוצאות הסופיות אמנם אחוזי ההצלחה גבוהים. כל טוב ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנוירופידבק למבוגרים
    מירה
    26/03/2012

שלום ברצוני לשאול האם יש נסיון בטיפול נוירופידבק גם עם מבוגרים עם בעיות קשב וריכוז כאשר יש ברקע גם קשיים נוספים כגון מצבי רוח לא יציבים.

הוספת תגובה

• טיפול בנוירופידבק למבוגרים - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    27/03/2012

נוירופידבק בהחלט יכול לעזור למבוגרים עם בעיות קשב וריכוז, אך לגבי השאלה שלך לגבי רקע של בעיות של מצבי רוח לא יציבים, קשה לתת תשובה כללית בלי להכיר מקרוב את אופי הקשיים. נוירופידבק כן יכול לעזור במצבים רגשיים אבל חשוב שהאבחון יעשה על ידי איש מקצוע מיומן יחד עם ביצוע של QEEG. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופידבק להפרעת קשב וריוכז
    חני
    18/03/2012

שלום רב,
    התחלתי להתעניין בשיטה לבני בן ה10 שסובל מהפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות וטבעתי בים המידע וההבטחות.

אולם בעיקר ראיתי שישנם שיטות מספר שאחד מהם הוא נירופידבק ושיטת אטנגו . לא הבנתי מה ההבדל בינהם שהרי שנהם עובדים על העלאת הביטא(הדופמין במוח).
    וגם לא הצלחתי להין מדוע נוירופידבק כל כך יקר בעוד האטנגו שפועלת על שיטה דומה (אני חושבת?) עלותה נמוכה יותר..

אשמח להסבר ועצות כי מניסיוני בעבר עם בני -הומאופטיה,סוסים, רפלקסולוגיה ועוד ועוד בעיקר שילמתי ולא ראיתי תוצאות ולבסוף רק הריטלין עבד.

ואני כיום הרבה יותר בודקת את השיטות וההבטחה שבהם....מצטערת מראש על השאלות המפורטות אך הפעם אני באמת רוצ ה להבין ולא רק לשלם תוך מצוקה ולא לקבל תוצאות.....

הוספת תגובה

• נוירופידבק להפרעת קשב וריכוז- תגובה

ד``ר דורון תודר
    19/03/2012

שלום רב
    התשובה שלי מפוצלת לשתי הודעות בגלל מגבלת תווים באתר.
    את שואלת שאלות טובות והייתי שמח אם עוד אנשים היו שואלים שאלות מעין אלה.
    הפרעת ריכוז וקשב היא בעיה רפואית. וכך גם צריך להתייחס לטיפול בבעיה זו.
    כיוון ש"אטנגו" טוענת שיש לה מרכיב "סודי" המוגן בפטנט בתוך התוכנה אני לא יכול לדעת בוודאות מה היא עושה. החברה מצהירה שמדובר "בתוכנת אימון נוירוקוגנטיבית". וכן שהטיפול נעשה ללא אלקטרודות או חיישנים.
    מכאן נוכל להסיק כמה מסקנות:
    1. סוליטר היא גם תוכנת אימון נוירוקוגנטיבית. ככל שתשחקי יותר בסוליטר הביצועים שלך ישתפרו. המשמעות של שיפור זה שהמוח אכן "למד" ועבר שינוי. גם שאת רואה סרט טוב בטלויזיה, ואת חושבת עליו לאחר מכן, המוח עבר שינוי. אבל השאלה איננה אם המוח עובר שינויים מכל לימוד וכל אימון שאנחנו עושים (התשובה היא כן). אלא האם זה עוזר לתיפקוד הכללי של מוח.
    2. בשנים האחרונות עולם המדע "התאכזב" ברמה העקרונית מתוכנות האימון הקוגנטיביות. היו כמה מחקרים מאוד גדולים על עשרות אלפי אנשים שלא הראו תוצאות טובות כפי שהיינו רוצים. כל תוכנת אימון שטוענת שהיא עושה שינויים במוח, שמחזיקים מעמד לאורך זמן, ומראה שיש "העברה" (אסביר בהמשך), מתכבדת להוכיח את טענותיה. ההוכחות אינן במכתבי מטופלים מרוצים. הוכחות בעולם המדע הם במחקרים מסודרים של אנשים שונים, במקומות שונים, שמוכיחים שטיפול כזה או אחר עובד. מחקר מדעי רפואי צריך להוכיח את טענותיו! הפרסום על תוצאות המחקר צריכות להתפרסם בעיתוני מדעיים בהם המאמר עובר ביקורת של אנשי מקצוע טרם לפרסום. כך פועל המדע !
    3. מהי "העברה" ? אם אני משחק הרבה סוליטר, אני משתפר במשחק זה. השאלה היא האם עכשיו אני השתפרתי בתיפקודים אחרים שהם לא קשורים למשחק הסוליטר. זו משמעות העברה. אם אני משחק הרבה משחקי זיכרון. השאלה היא האם הזיכרון שלי השתפר גם שאני לומד למבחן. כאמור רוב התוכנות הנוירוקוגנטיביות שטוענות שהן משפרות מצב של אנשים לא הצליחו להוכיח שיש "העברה". אני משתפר בתרגולים אותם אני עושה אך לא מעבר לכך. כאמור, אם אטנגו טוענים שהם יודעים לעשות זאת, עליהם חובת ההוכחה. כל שעליהם לעשות היא להראות פרסומים בעיתונים מדעיים שמוכיחים מחקרית שאכן התוכנה שלהם עושה זאת.
    4. יש אנשים שיטענו שאם אני מצליח במשחק הקלפים, ואני מקבל בסוף "כוכבים" ושלט גדול שאומר "כל הכבוד" אזי מדובר בנוירופידבק, כיוון שקיבלתי פידבק על משימה נוירוקוגנטיבית שביצעתי. עם זאת רוב אנשי המדע לא מגדירים זאת כך. בד"כ נהוג להגדיר נוירופידבק (כמו ביופידבק) כמערכת שנותנת לי משוב בזמן אמת על תיפקודים שונים של הגוף שלי. בביופידבק המשוב הוא על פעילות הגוף. בנוירופידבק המשוב הוא על פעילות המוח. לכן בנוירופידבק יש צורך בחיישנים שבודקים בכל רגע את מצב המוח ונותנים לי משוב על תיפקודו. ככה מתבצע אימון של נוירופידבק !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך ושאלה לי...

חני
    26/03/2012

קראתי בעיון רב את תשובתך והיא דיי משכנעת .כמישהי שבאה מהאקדמיה הנני מחשיבה מאוד מחקרים אך באותה מידה מבינה כי יש שיטות במחקר שגם מהטות מחקרים לכוון זה או אחר.אומנם זה לא אתי אך לחוקר ולגוף שמאחריו יש כוח רב ביד בעת ביצוע המחקרים.

ולכן תהיתי לי -אם זה כך ויש הוכחות מדעיות האם במסגרת הטיפול הנך מבטיח הצלחה ? ומה קורה אם זה לא מצליח ? הרי מדובר על טיפול מאוד יקר.
    ועוד יותר מזה -אם מטופל או הורים יבואו ויאמרו לך שאם הטיפול יצליח הם מוכנים לשלם תוספת של עוד מחצית מהסכום של הטיפול ואם לא יצליח לא יחוייבו איך תתייחס לכך מבחינה רפואית וביטחונך בהצלחת השיטה והטיפול?

אודהעל תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך ושאלה לי... - תגובה

ד``ר דורון תודר
    28/03/2012

שלום רב,
    שוב התשובה מחולקת לשניים בגלל מגבלת האותיות באתר
    אודה ששאלתך גרמה לי לכעס מסויים. לאחר שבדקתי עם עצמי את הסיבה לכעס זה הבנתי שלא אהבתי את ההצעה הגלומה בה קרי "כלום או כפול". לא אהבתי שרפואה מתיישבת על יד שולחן הרולטה.
    לכן הרשתי לעצמי לשנות את תנאי שאלתך:
    האם מקובל עלי מצב שבו אם הצלחתי אזי אקבל תשלום ואם לאו אז לא אקבל.
    עכשיו שאלתך הפכה למעניינת ומתאגרת מאוד עבורי !
    עלו לי נימוקים מוסריים -אתיים לכאן ולכאן..אציג כדוגמא נימוק לכל צד:
    א. אמרת שהגעת מהאקדמיה. אניח שעסקת במחקר שם. האם היה נראה לך הוגן שבתום שנה יבואו אליך ויגידו "תוצאות מחקרך לא היו חיוביות מספיק, ולכן לא תקבלי תשלום על שנה זו". יש בעיה מוסרית בכך שאדם עושה את עבודותו נאמנה ולא מקבל תשלום עליה.
    ב. האם מוסרי שאדם יקבל תשלום על עבודה שבפועל לא בוצעה באופן מספק ? הרי האדם שמשלם לא נעזר ! גם כאן אין הדבר מוסרי בעיני. אודה שמבחינה אישית הרבה יותר נוח לי לא לקבל תשלום על טיפול לא מוצלח מאשר לקבל תשלום לשווא.
    נניח אם כן שמבחינה מוסרית שתי העמדות שקולות.

אך יש עוד נימוקים שעלינו לשקול דווקא כי אנו חיים בעולם זה ולא במציאות אוטופית: הבעיה העיקרית שאני רואה היא ההגדרה של הצלחה. אני נזכר באם שהביאה את ילדה לטיפול. הילד עשה טיפול והשתפר מאוד בקשב, בריכוז, ציוניו בכיתה השתפרו. האם המשיכה להתלונן על כך שהטיפול לא מספיק טוב כי "הילד עדיין מעדיף לשחק כדורגל ולא ולעשות שיעורי בית". אם כזו מן הסתם הייתה מכריזה בסוף הטיפול "לא מרוצה אני, ולכן איני מוכנה לשלם".
    אני נזכר באם אחרת שהבעיה העיקרית של ילדתה הייתה לקות למידה. הילדה לא הבינה את מה שהיא קראה. לאחר 10 טיפולים האם התלוננה שהילדה לא מתקדמת. נתתי לילדה ספר ביקשתי שתקרא עמוד ובחנתי אותה על תוכן העמוד. הילדה ענתה נכון על כל שאלה כולל הפרטים הכי קטנים בעמוד ! (במפגש הראשון הילדה לא ענתה נכון על אף שאלה מעמוד שהיא קראה מאותו ספר). האם הנהנה בראשה ואמרה "אז אם ככה נמשיך טיפול". לאחר פגישה נוספת היא התקשרה והודיעה שהיא מסיימת טיפול כיוון "שהטיפול לא עוזר לילדה".
    ועוד אני נזכר בהורה לילד עם טיקים קשים בפנים שהגיע לטיפול. הילד הגיב מצויין וכבר לאחר כמה פגישות חל שיפור ניכר בטיקים. לאחר כ 30 מפגשים ההורים הפסיקו את הטיפול. הם הודו כי אומנם 90% מהטיקים נעלמו. אך מבחינתם ה 10% שנותרו לא מקובלים עליהם והם רוצים ללכת ולחפש טיפול אחר שיעביר את הטיקים לחלוטין. הסברתי להם שהעובדה שילד הצליח עם שיטה זו בעוד שהוא לא הצליח בשום שיטה שהם ניסו בעבר (והוא ניסה המון שיטות !) מוכיחה כי כדאי שהם יתמידו במה שעובד מתוך אמונה שיהיה המשך שיפור. לא הצלחתי בשכנוע זה והם סיימו את הטיפול.

המשך התשובה בהודעה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך ושאלה לי- תגובה 2

ד``ר דורון תודר
    28/03/2012

המשך התשובה -

בשורה התחתונה, הצעתך מעניינת אך לא אוכל לקבלה. לא בגלל שאיני מאמין בטיפול אלא בגלל שאני מודע היטב לטבע האדם (באשר הוא אדם). אני יודע לקחת אחריות על מוסריותי. איני מוכן לקבל אחריות על מוסריותם של אנשים שאיני מכיר אותם די הצורך.
    שיעורי ההצלחה של התרופות דמויות הריטלין אינם עוברים 60-70% (האם במקרה כזה תיגשי לבית המרקחת ותבקשי החזר כספי...), נוירופידבק כפי הנראה נותן שיעורי הצלחה מעט גבוהים יותר, אך גם אם נניח ששיעורי ההצלחה דומים, הרי אני מתקשה לראות אותך מוצאת טיפול שיייתן לך 100% הצלחה כפי שאת מדמיינת.
    בכל אופן בהצלחה בחיפוש...
    ד"ר דורון תודר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה...

חני
    28/03/2012

אודה כי תשובותיך אכן מראות על חוכמתך הרבה. והיה מעניין לקרוא אותה........

במקרה שלי יש לי אינדיקציה מאוד ברורה והיא הפסקת הטיפול התרופתי או לאוו ואנני מדברת על מקרי ביניים .אני מעוניינת שבני יפסיק לקחת תרופה שאמנם עושה את עבודתה בכך שהוא מרוכז, מצליח ללמוד וכדומה אך יש בצידה תופעות לוואי של חוסר תיראבון,ריבאונד וכדומה.

לכן כשכתבתי את שאלתי התכוננתי לכך שהאינדיקציה להצלחה מבחינתי הוא חוסר הצורך לאחר הטיפול בנוירופידבק בטיפול תרופתי.

כמובן, שהנני מכבדת את אי הסכמתך אולם זו לי ההזדמנות להביא בפניך את ההתלבטות שאני כהורה עוברת כאשר השוק והרשת מוצפים בהצעות טיפוליות ואנחנו שוחים בים הבלבול ובים החובות הכספיים .על כן הצעתי הצעה זו כי כאם אני מוכנה לקחת כל הלוואה על מנת שבני לא ישתה הריטלין יותר והבעיה תיפתר אך קשה לי המחשבה שאוותר ללא הצלחה ועם חובות.
    ורבים מן המטפלים שהייתי אצלם הבטיחו הצלחות והסבירו ששיטתם עובדת וכדומה... ובפועל בני שותה ריטלין. על כן פניתי אליך בשאלה זו ודווקא מתוך ביטחונך בשיטה זו.

דרך אגב, האם יש קופות חולים אשר מסבסדות את הטיפול בנוירופידבק.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה... - תגובה

ד``ר דורון תודר
    29/03/2012

שלום רב
    כיום קופות החולים לא מסבסדות את הטיפול.
    את מגדירה מטרה ברורה לטיפול. מטרה זו אכן מושגת אצל חלק גדול מהמטופלים !
    אבל יש גם כאלה ש"רק" יורדים במינון התרופתי. כתוצאה מכך הם מתפקדים טוב, ואין להם את תופעות הלוואי שמהם סבלו קודם. האם אז הטיפול נכשל ?
    וכתמיד ברפואה יש גם כאלה שלא מגיבים. אני חייב להודות שהם אינם רבים.
    בכל אופן, הבטחות להצלחת טיפולים ברפואה (ב100%), ניתן לקבל אצל שרלטנים או טיפשים...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 5 מ"ג בן 36 שוקל 96 ק"ג
    אבי
    14/03/2012

אובחנתי לפני כשלושה חודשים אם בעיית קשב והיפראקטיביות .
    אני בן 36 שוקל 96 ק"ג
    במהלך שלושת החודשים האחרונים נסיתי מ10 מ"ג רטלין רגיל עד כ30 מ"ג ( ובנוסף בדקתי להמלצת הרופא גם LA בהתאם למינון רטלין שנבדק ) לאחר שסבלתי בכל המינונים בכמעט כל תופעות לוואי האפשריות( יובש בפה , חולשה , במינון גבוה , עצבנות וכו' ..)
    כרגע במשך השבועיים האחרונים אני לוקח 5 מ"ג בלבד - לא ייאמן זה עובד ההיפראקטיביות נעלמה כמעט לגמרי והקשב מדהים .( 5 מ"ג כל 3 שעות)

הרופא הניירולוג בשוק מהמינון , בכל המאמרים האפשרים מציינים מנימום גבוה יותר . תשמע לי זה עובד. 14 הימים האחרונים- ימדהימים כל 3 שעות 5 מ"ג .והקשב חד ואין היפר .
    - מה את\ה אומר\ת על כך ? ( אגב יש לי רגישות לקפאין , לפני שלקחתי רטלין- במידה והייתי שותה אספרסו אחרי שעה 17:00 לא הייתי נרדם בלילה .כרגע ב3 חודשים האחרונים אני לא שותה קפאין בכלל. ) הרגישות לקפאין קשורה למינון הנמוך שעובד אצלי , נתקלת פעם במינון כזה למשקל כזה ? ,
    תודה על תשובתך ,
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    5 מ"ג בן 36 שוקל 96 ק"ג

הוספת תגובה

• 5 מ"ג בן 36 שוקל 96 ק"ג - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    14/03/2012

כפי שהנסיון שלך מלמד כל בן אדם הוא שונה ובהחלט יש אנשים שמגיבים יותר טוב למינונים יותר קטנים של ריטלין. שיהיה בהצלחה.... ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

עקב חרדה כתוצאה מהפרעת קשב וריכוז הרופא נתן לי ציפרלקס שאני לוקיח אותו כמה חודשיים טובים והוסיף לי חצי כדור פריזמה ליום ביחד עם הציפרלקס להפרעת הקשב והריכוז !! האם יש דבר כזה ? האם הפריזמה היא לטיפול בהפרעת קשב וריכוז ??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר דורון תודר
    14/03/2012

שלום רב
    חשוב לדעת את ההבדל בין "הפרעת ריכוז וקשב", שזו מחלה מוגדרת, לבין "הפרעות בריכוז וקשב" שזה סימפטום שיכול להיות בעשרות מצבים ומחלות.
    ציפרלקס ופריזמה אינם טיפולים למחלה הקרויה "הפרעת ריכוז וקשב".
    עם זאת לפעמים יש לאנשים הפרעות בריכוז ובקשב שנובעים ממצבי חרדה. במקרים כאלה הטיפול יכול להיות ציפרלקס או פריזמה.
    כמובן שאז מדובר בסימפטום של קשיי ריכוז שנובע מסיבות אחרות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מינימלי
    יונת
    14/03/2012

שלום לכם
    מהו הגיל המינימלי לטיפול בנוירו' לילדים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מינימלי

הוספת תגובה

• גיל מינימלי - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    14/03/2012

כמובן שזה תלוי ביכולות של הילד לשתף פעולה וכו' ולא רק בגיל. בדרך כלל מדובר בגיל 6-7. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי "ריכוזית"
    הגר
    05/03/2012

שלום,
    מעוניין לברר האם ריכוזית אכן אפקטיבית כפי שמתפרסם?
    תודה על העזרה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי "ריכוזית"

הוספת תגובה

• שאלה לגבי "ריכוזית" - תגובה

ד``ר דורון תודר
    07/03/2012

שלום רב
    ישנם מטופלים שמרגישים שריכוזית עוזרת להם, וישנם כאלה שלא.
    כמו כל טיפול ברפואה - הטיפול צריך להוכיח יעילות במחקרים מסודרים.
    עד היום פורסמו מחקרים בודדים על השפעת הריכוזית ולא ידוע לי על מחקר שבדק את ההשפעה המתמשכת של הטיפול.
    חשוב גם להבין שכרופאים אני מעדיף מחקרים עצמאיים שיבדקו תרופה ולא מחקר שממומן מטעם החברה שמייצרת את התרופה.
    אני לא מכיר מחקרים כאלה במקרה זה.
    הייתי מתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל כיוון שיכולים להיות לו הרבה מאוד שיקולים למה לנסות וכן הרבה שיקולים למה לא לנסות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז בחוק
    חגית
    21/02/2012

למישהו שיש הפרעות קשב וריכוז שחשוד בהונאה פיננסית, יכול להשתמש בזה במשפט?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב וריכוז בחוק

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז בחוק - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    22/02/2012

זאת שאלה לעורך דין ולא לרופא אבל קשה לדמיין איך הפרעות קשב יכול להיות בסיס להגנה. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הגיל המקסימלי לטיפול
    שואלת
    12/02/2012

סתומרת, גם מבוגרים ממש יכולים לעבור אותו? בני 60 פלוס?

לקביעת תור
    סגירה
    מה הגיל המקסימלי לטיפול

הוספת תגובה

• מה הגיל המקסימלי לטיפול - תגובה

ד``ר דורון תודר
    12/02/2012

שלום רב
    אין כל כך הגבלת גיל.
    הכי מבוגר שטיפלתי בו היה בן 73 והתגובה הייתה מהירה מאוד.
    ישנם מחקרים עם חולים דמנטים, גם שם הגיל היה מעל 60.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנים
    קרן
    01/02/2012

שלום לכם
    רציתי לשאול אילו תכנים מוקרנים בשיטת טיפול הנוירופידבק?
    באילו תכנים צופה המטופל במהלך הטיפול?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תכנים

הוספת תגובה

• תכנים - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    01/02/2012

זה משתנה בין מטפל למטפל ובין תוכנה לתוכנה. המשוב יכול להיות דרך גראף לגמרי ניטראלי מבחינת התוכן, יכול להיות כמו משחק מחשב רגיל, ויכול להיות דרך סרט ואז המטופל יכול לקבוע איזה סרט. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלויות
    אייל
    30/01/2012

שלום
    אפשר בבקשה לדעת מה עלות טיפול בנוירופידבק?

מה משך הטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עלויות

הוספת תגובה

• עלויות - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    01/02/2012

קשה לענות על השאלה היות וכל מטפל קובע את התשלום שהוא דורש. אני מניח שהמינימום הוא 200 ש'ח ולמעלה. לגבי משך הטיפול גם תלוי באיזה בעייה מטפלים - בדרך כלל לא פחות מ20 טיפולים ויכול להגיע עד ל 40-60 טיפולים. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל אפשר להתחיל?
    סולי
    22/01/2012

שלום,
    רציתי לדעת מאיזה גיל אפשר להתחיל טיפולי נוירופידבק בילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל אפשר להתחיל?

הוספת תגובה

• מאיזה גיל אפשר להתחיל? - תגובה

ד``ר דורון תודר
    23/01/2012

שלום רב
    בד"כ נהוג להתחיל טיפוול בגיל 6 ומעלה.
    עם זאת מדובר במספר מעט שרירותי.
    התשובה תלויה בעיקר בבעיה ובהשפעתה על חיי הילד.
    יש הגיון רב יותר לטפל בגיל צעיר בילד עם PDD מאשר ילד עם הפרעת ריכוז וקשב לדוגמא.
    בהצלחה
    ד"ר דורון תודר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופידבק גם למיגרנות?
    ירושלים
    08/01/2012

זה נכון שמטפלים בזה גם במיגרנות?
    לא ממש הבנתי איך זה עובד. כל הקטע בנוירופידבק זה שמראים לך תמונות ואתה אמור לאמן את עצמך, איך זה עם מיגרנה?

לקביעת תור
    סגירה
    נוירופידבק גם למיגרנות?

הוספת תגובה

• נוירופידבק גם למיגרנות? - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    08/01/2012

שלום לירושלים,
    יש סוג של ניורופידבק שנקרא ה.אי.ג'י. שנותן פידבק של זרימת דם למוח. בלי להכנס למגנון של מיגרינות הטיפול מאד יעיל. המטופל רואה במסך הכמות הדם שמגיע לאותו איזור שמתחת לחיישן ועל ידי אימון לומד לשלוט בכמות הדם שמגיע למוח. השליטה שהוא רוכש מכניס איזון יותר טוב למערכת הניורולוגית ומונע את ההתקפים של מיגרינה.

במידה שאתה באמת ירושלמי אני אשמח לדבר אתך אישית. דר'' דוד וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בצעירותי
    טל
    31/12/2011

היי רציתי לדעת, בצעירותי אובחנתי עם הפרעות קשב וריכוז ואף טופלתי בריטלין
    אך במהלך גיל ההתבגרות הופסק השימוש. כעת אני סטודנטית ומעוניינת לבדוק את הנושא בשנית, האם יש צורך לעבור "מבחן טובה" שוב למרות האבחון שכבר עברתי?

אודה על תשובתכם המהירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בצעירותי - תגובה

ד``ר דורון תודר
    31/12/2011

שלום רב
    מבחן טובה לא מאבחן הפרעת ריכוז וקשב. זה כלי עזר. האבחנה נעשית באמצעות שיחה עם המטופל.
    אם השאלה היא בשל הקלות בלימודים אזי התשובה היא שלכל אוניברסיטה ומכללה יש קריטריונים משלה להחליט בסוגיה זו.
    אם הם יסתפקו במכתב מהרופא המטפל שלך- אזי זה כבר קיים בתיק.
    אם הם ירצו הערכה עדכנית תצטרכי לעשות שוב. אבל גם כאן- יש מקומות שיסתפקו במבחן הטובה כמדד נוסף ויש כאלה שלא.
    תבררי במקום הלימוד שלך מה בדיוק את צריכה לעשות אם זו אכן הסוגיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה