פורום נוירולוגיה, אפילפסיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קפרה טופמקס וחשיבה
    קוסטה
    08/07/2012

1)האם זה יכול להיות שהגוף יגיב לקפרה בעת ההפסקה שלו כמו שמכור מגיב לסמים כש לוקחים לו אותם?

2)האם זה הגיוני שהקפרה יעזור ובמקביל יגרום להתקף גם הוא הוא חלש יחסית?
    האם נעשו מחקרים על תגובה כפולה כגון זו?

3)זה הגיוני שהטופמקס התחיל לעבוד רק אחרי שהקפרה יצא מהגוף לגמרי?

אפילו כשהפסקתי למיקטל אחרי חמישה שנים הגוך שלי לא הגיב קשה כמו שהוא הגיב לקפרה ולמעשה נאלצתי לקחת במשך שבוע רבע כדור 60 מג'' כדי למתן את התופעה ובכלל לנסות להימנע מטריגרים לגמרי כדי להרגיש כמה שפחות וזה משהו שאף פעם לא נאלצתי לעשות בעבר.

4)האם טופמקס במינון של 50 מג'' פעם ביום מספיק או שצריך לקחת לפחות 100 מג ביום?
    בגלל המחצית חיים הארוכה העדפתי לקחת את הטופמקס פעם ביום וכך להרגיש את השפעותיו פחות.

היום זה היום השני שאני על 50 מיליגרם והצלחתי לסגור עיניים בבוקר גם בתאורה בהירה אשר קשה יותר וגם בפלאשים ידניים שעשיתי לעצמי וגם במצבי לחץ ודיי התגרתי במזל, בנתיים הכל נראה תחת שליטה. הסיבה שאני שואל את זה הינה כי אני מרגיש שאני לוקח כדור פלסבו, כשהייתי לוקח קפרה הייתי מרגיש אחרי זמן מסויים שמשהו משתנה בי וגם יותר ביטחון, בטופמקס לא, למעשה קראתי שיש לו מליון תופעות לוואי ואצלי ב 25 מג'' לא היה כלום אז אפילו לא חיכיתי שבוע ואחרי 4 ימים העלתי ל 50 מג'' וההרגשה הינה אותה הרגשה, של כלום.

5)אני חושש שהאפילפסיה שלי תלויה באספקט פסיכולוגי ואפילפטי במקביל. אם אני מרגיש בטוח הסיכוי להתקף הרבה יותר נמוך והפעולה של הכדור הרבה יותר אפקטיבית אולם כל המצבים שקרו לי התקפים בהם לדוגמא סגירת עיניים בבוקר או פלאשים עם עצמת עיניים, נחרטו לי בזיכרון וכל בוקר אני נזכר בזה בדיוק לפני שאני עומד לשטוף פנים או במצב אחר וזה כאילו כימית משהו מתשנה במוח באותו הרגע ויש מלחמה במוח אשר אותה אני מרגיש על ידי הפחד שנוצר ולכן תמיד יש סיכוי שיהיה התקף כל עוד אני לא מרגיש בטוח במאה אחוז. מה עושים במצב כזה?

הפחד עצמו יש לו דרגות ומן הסתם תרופות גורמות לו להיות מורגש פחות אבל זה העניין שגם כשהתחלתי קפרה הרגשתי פחד עצום, הוא פתאום נעצר רגע לפני שקרה משהו, לפחות התחלה עד שהמוח איכשהו הצליח לעקוף את הקפרה מידי פעם ואז אולי נהייתי דיי רגיש אליה כמו שציינת.

מצטער מראש על מספר השאלות הרב.

ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קפרה טופמקס וחשיבה

הוספת תגובה

• קפרה טופמקס וחשיבה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    10/07/2012

שלום קוסטה,

ניתן לחלק את השאלות שלך ל- 2 קבוצות: א. בנוגע להשפעת התרופות - העלמת התקפים, החמרת התקפים והתמכרות; ב. בנוגע למקום של השפעות פסיכולוגיות.

א. בגדול כמעט כל דבר תואר לגבי התרופות האנטי-אפילפטיות וההשפעה שלהן יכולה להיות מאד שונה באנשים שונים וכאלו עם סוגי אפילפסיה שונים. בהחלט תואר שתרופות אנטיאפילפטיות (כולל קפרא) יכולות להחמיר התקפים אפילפטיים. לגבי המינון של טופמקס - הוא מאד נמוך לדעתיי וגם בד"כ מומלץ כן לקחת פעמיים ביום, אבל אתה נכנס בשאלותיך לנקודות שלא ניתן להתיחס אליהן בצורה מדויקת בפורום. כדי לקבל המלצות ספציפיות על הטיפול התרופתי שלך אתה חייב לפנות לנוירולוג או האפילפטולוג שמטפל בך.

ב. בהחלט יתכנו השפעות פסיכולוגיות על קיום התקפים אפילפטיים. אכן תואר שלחץ נפשי יכול להוות טריגר להתקף באנשים שסובלים מאפילפסיה. כמו כן, חרדה בשל מחשבות על התקפים ועל תופעות לוואי של תרופות ועצם הקיום של מחלה כרונית - משפיעה לרעה על איכות החיים ומצריכה לכן לפעמים טיפול ספציפי ע"י אנשי מקצוע (פסיכיאטרים, פסיכולוגים). בנוסף, לפעמים קשה לחולה וגם לרופאים המטפלים שלו להבדיל במדויק בין אירועים שהם התקפים אפילפטיים לבין התקפי חרדה במהלכם לחולה נדמה שחווה התקף. הבדלה זו מאד חשובה לצורך החלטה על הטיפול התרופתי המיטבי והדרך לעשות אותה היא באמצעות בדיקת וידאו-EEG במהלכה מקליטים את הפעילות החשמלית המוחית תוך כדי התקפים ואירועים שונים.

מקווה שהצלחתי לענות על רוב הדברים שמדאיגים אותך ושוב - פגישה אישית ושיחה עם הנוירולוג או האפילפטולוג שמטפל בך תתרום הרבה יותר להבנה של התופעות הספציפיות שקורות אצלך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לניורולוגים ואפיליפטולוגים

קוסטה
    10/07/2012

כבר הלכתי לשני אפיליפטולוגים וממשיך ללכת לניורולוג, כולם מסנים לעזור אבל המצב שלי נראה דיי מיוחד ואני לא חושב שיש הרבה כמוני אם בכלל.

כשדיברתי על ההיבט הפסיכולוגי לא התכוונתי ל psuedo seziures התכוונתי האם זה יכול להיות שהטריגר של ההתקף מתחיל ממקור פסיכולוגי (זיכרון או ידיעה שדבר X יוצר דבר Y ) ואז הופך להתקף שלמעשה הינו אפילפטי ( מיאוקלוני).?

Higher brain function as precipitant of seizure נראה לי זה הנושא שקשור לשאלה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אנטי אפילפטיות חדשות
    קוסטיה
    04/07/2012

שלום רב,

ברצוני לדעת האם בשנת 2013 יכנסו לסל תרופות אנטי אפילפטיות חדשות?

יש לי אפילפסית JME עם התקפים מאיקולניים בלבד אך חוץ מקפרה שלא שולטת באופן מלא ותופעות לוואי שלא עוברות שום דבר אחר לא עזר (לא למיקטל ולא דפלפט) וכרגע נראה שטופמקס גם לא עושה אפילו רבע ממה שקפרה עושה.

בחו'ל כבר יצאו כמה תרופות חדשות כגון וימפאט וקפרה בשחרור מושהה, כמו כן ממשיכות לצאת תרופות חדשות לאפילפסיה מידי שנה אבל משום מה בארץ בקושי משהו נכנס לסל.

הוספת תגובה

• תרופות אנטי אפילפטיות חדשות - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    05/07/2012

שלום קוסטה,
    לגבי שאלתך הראשונה - צפויות להכנס לסל תרופות אנטי-אפילפטיות אחרות גם ב- 2013 ויתכן אף הוימפאט (לקוזאמיד) שציינת. רק לאחרונה נכנסה תרופה חדשה - האינובלון (רופינאמיד).
    לגבי סוג האפילפסיה שיש לך, JME, והטיפול בה - קפרא בשחרור מושהה זו אכן תרופה שאינה בסל התרופות בישראל, אך היא אינה שונה משמעותית מקפרא רגיל, מלבד העובדה שניתן ליטול את כל המינון היומי פעם אחת ביום בלבד. כך שהיא לא צפויה לעזור לך יותר מהקפרא או שיהיו לה פחות תופעות לוואי באופן משמעותי. וימפאט אכן אין עדיין בסל, אך זו אינה תרופה שמשמשת לטיפול ב- JME, אלא באפילפסיה מוקדית. זונגראן (זוניסאמיד) זו התרופה היחידה שנהוגה לטיפול ב- JME ואינה נמצאת עדיין בסל הבריאות בישראל.
    לפעמים ב- JME, כמו בסוגים אחרים של אפילפסיה, שילובים של תרופות יכולים לעזור. למשל, לפעמים אפשר להשאר עם מינון נמוך יחסית של קפרא בתוספת ואלפוראל, או להוסיף לאחת התרופות תרופה אחרת בשל אוספולוט, או קלונקס. בכל אופן, אנחנו יודעים שאומנם JME היא סוג של אפילפסיה שמגיבה יותר מסוגים אחרים לטיפול, עם 80-90% מהאנשים שמגיבים מצוין לטיפול התרופתי והוא מסוגל להפסיק התקפים לחלוטין, אך לצערינו עדיין כ- 15% מהחולים עמידים לטיפולים התרופתיים השונים. יתרה מזאת, ידוע שככל שמנסים יותר תרופות והן מסתברות כלא מספיק יעילות הסיכוי של תרופות נוספות שננסה להביא להפסקת התקפים יורד באופן מאד משמעותי, כך שאחרי ניסיון של 3-4 תרופות, כמו במקרה שלך, הסיכוי של תרופה אחרת להיות יעילה הוא פחות מ- 5%.
    בכל אופן, למרות שאיני מכירה את פרטי המקרה שלך, נראה שלמזלך יש לך רק התקפים מיוקלוניים שהם יחסית קלים ואינם מפריעים למהלך החיים באותה המידה כמו התקפים עם אבדן הכרה וכמובן שלמרות כל הנאמר מעלה אין מקום להתיאש, אלא כדאי בכל זאת לנסות יחד עם הנוירולוג המטפל שלך להגיע למצב האופטימלי מבחינתך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, יש לי כמה שאלות נוספות?

קוסטה
    05/07/2012

1)יש סיבה שזונגראן לא אושר בארץ?

2)אם טופמקס לא יעזור, האם גם זונגראן לא יעזור מכיוון שלפי הבנתי אופן הפעולה שלהם הוא דומה?

3)כשמדברים על אפילפסיה עמידה למה בדיוק מתכוונים?

4)איך זה יכול להיות שקפרה ב 60 מליגרם מחזיק אותי כל היום לא פחות טוב מ 250 או מ 500 ביממה? המינון המיקרוסקופי הזה משפיע עלי אפילו יום למחרת ולמעשה כל עוד יש לי שאריות של קפרה המוח שלי מתנהג אחרת בלי שום קשר למינון, יכול להיות הסבר לכך?

5)כ 15-50 דקות לאחר נטילת הקפרה אני ניהיה רגיש יתר על המידה לטריגרים שלי ולמעשה יכול לחטוף התקף קטן ורק אחרי שעה וחצי מנטילת המינון מתחיל להרגיש בטוח, האם שמעת על מקרה כזה בעבר?

6)למיטב הבנתי נפתח מרכז אפילפסיה בהדסה עין כרם, האם זה יהיה אפשרי לנטר ולמעשה לגלות את כל מה שמתרחש אצלי במוח על סמך אישפוז שם וביצוע פעולות "מגרות" במידת הצורך?

נ.ב=ההתקפים שלי הוחלשו פי כמה מונים מאז התחלתי קפרה וזה לא שאני חוטף התקף של ממש אבל אני מרגיש אותו לפני שמגיע או שמרגיש זרם ובמקסימום יש לי תזוזה קטנטנה רק כשאני נחשף במשך זמן מסויים לגירוי (מחשב+תיסכול וחשיבה של פיתרון הבעייה),אבל עם זאת לא משנה מה המינון שאני לוקח החלק הקטן הזה לא נשלט אלא רק נחלש ונראה כאילו זה תלוי בביטחון שלי בזמן ביצוע הפעולה, פחות מחשבה ויותר אוטומטיות פחות גירוי וסיכוי שיקרה משהו.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, יש לי כמה שאלות נוספות? - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    07/07/2012

שלום קוסטה,
    לשאלותיך:
    1) אין סיבה מיוחדת. פשוט היצרן לא חשב כנראה שכדאי לו להשקיע במדינה קטנה כמו שלנו. אין מה לעשות, גם עינייני בריאות נתונים לכוחות השוק החופשי...
    2) לא מחויב. אומנם יש דימיון במנגנון הפעולה, אבל עד שלא מנסים אי אפשר לדעת אם זונגראן יעבוד או לא.
    3) אפילפסיה עמידה לטיפול מוגדרת כאשר החולה עדיין סובל מהתקפים אחרי ניסיון של 2 תרופות או שילובי תרופות שנבחרו באופן מתאים לסוג האפילפסיה ומינונם הועלה למינונים המקובלים, ונכשלו בשל חוסר יעילות ולא בשל תופעות לוואי.
    4) יתכן שאתה מגיע בקלות לריכוזי קפרא גבוהים במוח, בשל ספיגה ומטבוליזם איחודיים או שהמוח שלך רגיש במיוחד לתרופה.
    5) התופעות שאתה מתאר יכולות בהחלט להיות תופעות לוואי של קפרא והזמנים מתאימים להגעה לשיא הריכוז בדם ובמוח. לפעמים אם נוטלים את התרופה יחד עם ארוחה או מיד אחריה הספיגה הופכת למעט יותר איטית ותופעות הלוואי מתמתנות.
    6) אכן יש לנו מרכז אפילפסיה חדש בהדסה, אך השלב הראשון בבירור צריך להיות פגישה עם אחד הנוירולוגים השייכים למרכז במסגרת מרפאות החוץ. במידה ומתעורר צורך, אתה תופנה להמשך הערכה באשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות גבוהה לקפרה או אפילפסיה קלה

קוסטה
    10/07/2012

האם הסיבה שמינון נמוך של קפרה עושה מעל ומעבר הינה אך ורק כי המוח שלי רגיש במיוחד לקפרה או אולי כי האפילפסיה שלי לא כזאת קשה?

האם זה לא בגלל שהמוח שלי פשוט מגיב טוב לקפרה ולתרופות אחרות הוא לא ממש מגיב.

בסופו של דבר יש לי אפילפסיה מיאוקלונית בלבד בנתיים. ההתקפים עצמם אם בכלל קורים הם לעשירית השנייה ובקושי יראו תזוזה. למעשה אני רוצה להיפטר מהפחד יותר מאשר מההתקף כי זה מה שמטריד אותי ומפריע לי לתפקד ולא ההתקף עצמו.

אני שואל את זה כי אני מעוניין לדעת האם אני יכול לסמוך על כך שכשתיהיה לי אופציה חדשה של טיפול ,האם אני יצתרך לקחת את הטיפול ברמה המקובלת כדי לדעת אם הוא עובד או שאני יוכל להיות מתחת לנורמה עקב העובדה שטיפולת תרופתי אחר עבד במינון נמוך מאוד.

תרופות אחרות במינונים גדולים לא עשו יותר מידי טופמקס עושה משהו אבל ממש לא מספיק ביחס לקפרה ולכן אני יבקש לעלות ל 100 אבל בכל זאת מעוניין במידע.

מקווה שהבנת את שאלתי.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי לציין

קוסטה
    05/07/2012

יש לי JME דיי מיוחד, גם כאשר אני לא בטיפול כדורי אני יכול להימנע מהתקפי בוקר על ידי כך שאני לא יעצום עיניים שזה בעצם הטריגר, ברגע שאני עוצם עיניים אני מרגיש פחד ולחץ עצום שלאחריו אני מתחיל לזוז ועד שאני לא פותח זה לא מפסיק ורק מתחזק, כשאני על קפרה, או שאין כלום או הרגשה של לחץ רגעי או מיני תזוזה בודדת רגעית(נדיר יותר).

כמה שיותר אני חושש מההתקף ככה יותר אני מרגיש את הלחץ בזמן עצמת העיניים כולל בזמן פלאשים ( אני פוטוסנסטיבי במידה מסויימת).

חיפשתי וקראתי הרבה מחקרים אבל לא מצאתי שום דבר דומה למקרה שלי פרט לשני אנשים שיש להם גלים לא תקינים בזמן עצמת עיניים עם JME וגם זה לא נראה דומה למה שאצלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי לציין - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    07/07/2012

תראה, יש סוגים שונים של JME ורגישות להבהובי אור. לפעמים ניתן על פי הסמפטומים להגיע לאבחנה מדויקת יותר של תת-סוגים, אך לשם כך יש צורך בהערכה מדוקדקת הכוללת את כל סיפור המקרה המדויק, הדמיות ו- EEG במסגרת מרפאתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    אורח
    25/06/2012

אם הטיפול בטיקים הוא בעזרת תרופות החוסמות את הרצפטור לדופאמין כמו "אוראפ" - אז מדוע חוסר דופמין גורם לפרקינסון?
    כיצד חסימת הדופאמין יכול להפסיק טיקים ורעידות?

אם כתוב שזה מטפל בטיקים- אז מדוע כתוב בחוסר דופמין גורם לתנועות בלתי רצוניות?

זה לא נשמע הגיוני!!!
    כתוב ש"פימוזיד משמשת לטיפול בטיקים" ולעומת זאת

כתוב "פימוזיד גורמת לתופעות לוואי אקסטראפרמידאליות כגון דיסקינזיה, אקתיזיה ופרקינסוניזם. מדובר בתנועות לא רצוניות וקישיון של הפנים והגפיים. "

זה לא הגיוני שטיפול בטיקים גורם לפעולה הפוכה של חסימת דופמין = כמו לחולי פרקינסון.

איך זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    25/06/2012

טיקים אינם אפילפסיה והשאלות שלך אינן קשורות לכן לפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי ניתוק
    אנונימית
    21/06/2012

עד כמה נוצים התקפי ניתוק כלליים? זה קורה להרבה אפילפטים?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי ניתוק

הוספת תגובה

• התקפי ניתוק - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    22/06/2012

שלום,
    כפי שאת מרמזמת בשאלה שלך, התקפים אפילפטיים של ניתוק מהסביבה יכולים להופיע גם כביטוי של אפילפסיה מוקדית (ממקור של אזור מסוים במוח) וגם בכללית (בה כל המוח מעורב בהתקף מלכתחילה). ניתוקים כלליים מאד נפוצים בילדים. במבוגרים - הניתוקים המוקדיים מאד נפוצים ואילו הכלליים הרבה פחות, אך עדיין ניתן לעתים רחוקות לראות ניתוקים כלליים גם במבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופאמין
    אורח
    13/06/2012

האם במינון 1 מג' של "אוראפ" יותר רצפטורים של דופאמין נחסמים?

האם במינון נמוך של אורפ חסימת הדופמין היא יותר נמוכה מאשר במינון גבוה של אורפ?

האם יש קשר בין המינון של אורפ - לבין חסימת הדופאמין?

לדוגמא: אם אני אקח 0.5 מ"ג - אז האם זה משפיע כמו מינון של 1 מ"ג על הדופאמין?

אם הטיפול בטיקים הוא בעזרת תרופות החוסמות את הרצפטור לדופאמין כמו "אוראפ" - אז מדוע חוסר דופמין גורם לפרקינסון?
    כיצד חסימת הדופאמין יכול להפסיק טיקים ורעידות?

אם כתוב שזה מטפל בטיקים- אז מדוע כתוב בחוסר דופמין גורם לתנועות בלתי רצוניות?

זה לא נשמע הגיוני!!!

כתוב ש"פימוזיד משמשת לטיפול בטיקים" ולעומת זאת

כתוב "פימוזיד גורמת לתופעות לוואי אקסטראפרמידאליות כגון דיסקינזיה, אקתיזיה ופרקינסוניזם. מדובר בתנועות לא רצוניות וקישיון של הפנים והגפיים. "

זה לא הגיוני שטיפול בטיקים גורם לפעולה הפוכה של חסימת דופמין = כמו לחולי פרקינסון.

איך זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    דופאמין

הוספת תגובה

• דופאמין - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    13/06/2012

שלום לך.
    אלה אינן שאלות שקשורות לאפילפסיה. בנוגע לדופאמין וטיקים את צריכה לפנות לנוירולוג שמתמחה בהפרעות תנועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם EMG יכולה לאבחן רעדידות בצוואר?
    אורח
    13/06/2012

האם ניתן לראות תזוזות בלתי רצוניות של הראש ע"י בדיקת "EMG גפיים עליונות וצוואר"?

האם EMG יכולה לאבחן רעדידות בצוואר?

הוספת תגובה

• האם EMG יכולה לאבחן רעדידות בצוואר? - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    13/06/2012

שאלתך אינה קשורה לאפילפסיה שהיא נושא פורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    בתיה
    10/06/2012

אם יש לי אפילפסיה מאז גיל 15, אני מטופלת בתרופות, ולא היה לי התקף כבר חצי שנה, יגייסו אותי לצבא?

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    11/06/2012

שלום בתיה,
    התשובה היא - כן. צעירים עם אפילפסיה בהחלט מגויסים לצבא בתנאי שלא היו התקפים בחצי השנה שלפני הגיוס. כמובן שהפרופיל הרפואי שתקבלי יהיה נמוך (45).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EMG
    אורח
    27/05/2012

האם בדיקת EMG יכולה להראות "רעד בראש" ?

לקביעת תור
    סגירה
    EMG

הוספת תגובה

• EMG - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    27/05/2012

בדיקת EMG בודקת את הפעילות החשמלית בשרירים ואת המעבר של אותות בסיבי עצב.
    בכל אופן - שאלה זו אינה קשורה לאפילפסיה, שהיא הנושא של פורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות.......
    איגור
    24/05/2012

שלום,
    היסטוריה של החים שלי עיכוליות דומה לחים של הרבה אנשים עם מחלה-אפילפסיה
    1980-טרבמה ושלושה יומים ללא הכרה בב''ח ברוסיה,לאחר אירוע מוכי ההתקף אחד,שני,ושלישי
    בתדירות של חודש.אחרי כול הבדיקות שעשיתי בב''ח מפוער (EEG,CT,)היה דיאגנוזה הנ''ל.
    התחלתי לקבל תרופה LUMINAL-100 כדור אחד בערב,מאז לא היו לי התקפים עד 1989.
    1989-עליע עם כל הבעיות של עולים חדשים. התקף אחרי שהפסקתי לקבל תרופות כי
    רצתי להסתיר שיש לי מחלה,היתי בבח''ח,ושם אחרי יעוץ עם רופא התחלתי לקבל בנוסף
    ל-LUMINAL-100mg –TEGRITOL-200mg, בבוקר, אבל מדי פעם היה תזוזות של ידיים ואורה כילו יהי התקף ואז אחרי כדור של LUMINAL ו1/2 שעה שינה היה עובר אכול ואיתי עולך לעבודה.
    2001 היה התקף רצני, ושוב איתי בבח''ח 3 וימים ושוב יעוץ עם מנהל מחלקה.
    הו החליף לי TEGRITOL ל- LAMICTAl.איתי מקבל לפני שינה:LUMINAL-100mg
    ו-LAMICTAL150 mg,
    בבוקר קיבלתי LAMICTAL-200mg.
    1212 –התקף ראשון בינואר ,בעבודה-לקחתי חופש מחלה ליומיים-חזרתי-קיבלו בשמחה,
    שוב הייתי אצל רופא נירולוג,הו שינה לי סדר קבלת תרופות והוסיף LUMINAL-100mg בבוקר.
    התקף שני היה באפריל –שוב בעבודה, הייתי עצל אותו רופא-אחשב אני מקבל בבוקר:
    LUMINAL-100MG.LAMICTAL-100mg ,LEVETIRACETAN-500mg
    בארב: LUMINAL-100MG.LAMICTAL-200mg ,LEVETIRACETAN-500mg
    שאלה:עם אפשר להוריד כמות תרופות,בדיקת דם לחימיה תקינה- 26 היח. בין גבולות 15-50
    אם ישנו אינטראקציה בין התרופות?
    בניתם אני נמצא בחופש מחלה,ולא יודעה מה לעשות בהמשך את החים,
    אני בתוך שמכתב פיטורין קבר חתום ומחכה לי,אני לא יכול לכתום אבטלה כי עובדתי פחות מי 175
    ימי עבודה..

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות.......

הוספת תגובה

• מה לעשות....... - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    24/05/2012

שלום איגור,
    אם אני מבינה נכון - אתה ממשיך לסבול מהתקפים למרות טיפול ב- 3 תרופות אנטי-אפילפטיות. רוב האנשים (כ- 70%) שסובלים מאפילפסיה הם ללא התקפים בזמן שמטופלים תרופתית. לך עדיין יש התקפים.
    אני ממליצה לך לפנות להערכה וטיפול אצל אפילפטולוג, כלומר נוירולוג שהתמחה באפילפסיה. אפילפטולוג יוכל להציע לך שינוים בטיפול התרופתי שיובילו להפחתה ככל האפשר של ההתקפים יחד עם שמירה על איכות חיים ומניעה של תופעות לוואי ולבדוק אם המקרה שלך מתאים לטיפול שאינו תרופתי, כמו למשל טיפול ניתוחי.
    לגבי שאלתך אם ניתן להפחית את הטיפול התרופתי - יתכן שיהיה אפשר לצמצם את מספר התרופות ל- 2 במקום 3, ע"י עליה במינון של אחת התרופות שאתה נוטל והפסקה של אחרת, מכיוון שמינוני התרופות שלך אינם מקסימליים (בעיקר בנוגע ללמיקטל ולבטיראצטאם). בכל אופן, אין לבצע שינוי כזה לבד, אלא לפנות לאפילפטולוג ולהתיעץ.
    לגבי שאלת האיטראקציות - יש אינטראקציה בין לומינל ללמיקטל: לומינל מוריד את הריכוז של למיקטל בדמך ולכן ע"מ להגיע למינון אפקטיבי של למיקטל יש צורך בנטילה של מינון גבוה יותר.
    לבסוף, בנוגע לעבודה - בסה"כ רוב האנשים שסובלים מאפילפסיה יכולים להמשיך ולעבוד גם אם מידי פעם יש התקפים. זהו נושא נוסף להתיעץ איתו עם אפילפטולוג ועם רופא תעסוקתי שיוכלו להעריך את יכולתך להמשיך ולעבוד בעבודה ספציפית.
    הרבה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות!!!!!

איגור
    25/05/2012

הי,
    תודה ד''ר דנה,
    האם ד''ר מיגל שוורץ רופא אפילפטולוג?
    עם ולא אז יאפו לחפש את הרופא ביאזור הצפון,אני גר בקרית ים?
    תודה מראש ,
    חג שמח!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות!!!!! - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    25/05/2012

שלום,
    אפילפטולוג באזור הצפון הוא פרופ' יצחק שילר ברמב"ם. אם קשה מאד להגיע אליו אז אפשר להגיע לאחד הרופאים האחרים ששייכים למרכז האפילפסיה ברמב"ם.
    שוב - המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה
    אורח
    17/05/2012

האם הקרינה של מיפוי מוח SPECT = שווה לקרינה של בדיקת CT מוח ?

כמה בדיקות של SPECT שוות ערך לקרינה של בדיקת CT אחת?

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

• קרינה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    18/05/2012

שלום,
    בדיקת ה- SPECT היא בדיקה שבה מזריקים חומר רדיואקטיבי ולאחר מכן רושמים את הפליטה של החומר מאזורי המוח השונים, כך שהיא עצמה אינה כרוכה בקרינת רנטגן כמו CT. אולם, על מנת לדייק במיקום הממצאים של הבדיקה מבצעים לרוב בו זמנית גם בדיקת CT רגילה, כך שבסופו של דבר ישנה קרינה זהה לבדיקת CT מוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד בראש
    אורחת
    14/05/2012

האם יש כדורים שיכולים להפסיק את רעד בראש שלא מפסיק?

מה הגורם לרעד ולתזוזות בלתי רצוניות בראש?

השאלה היא- מה גורם לראש שלי לרעוד כל הזמן בלי הפסקה?
    (כלומר הראש שלי לא יכול להיות במנוחה) כל פעם יש תזוזות של שרירים שקופצים ולא מפסיקים,
    ובנוסף גם יש לי קליקים בראש שנשמעים עם תזוזות הראש!

לקביעת תור
    סגירה
    רעד בראש

הוספת תגובה

• רעד בראש - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    16/05/2012

שוב - אין שום קשר לאפילפסיה ולכן לא רלוונטי לפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EMG
    אורחת
    14/05/2012

האם בדיקת EMG יכול לאבחן "רעד בראש"?

האם ניתן לראות תזוזות בלתי רצוניות של הראש ע"י בדיקת "EMG גפיים עליונות וצוואר"?

לקביעת תור
    סגירה
    EMG

הוספת תגובה

• EMG - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    16/05/2012

בדיקת EMG בודקת את הפעילות והתפקוד של שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    אורחת
    14/05/2012

שלום,

רציתי לשאול מה ההבדל בין "רעד של הראש" לבין "דיסטוניה של הראש"?

ומה כולל הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• שאלה כללית - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    16/05/2012

פעם נוספת - זוהי שאלה כללית שאינה קשורה בכלל לאפילפסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לרופאה
    אורחת
    14/05/2012

כתבת לי :"לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: פרקינסון."

כאמור, הצגתי את ההודעה הזאת בפורום "פרקינסון" - וכתבו לי שהם לא עונים לשאלה כי הם עונים בפורום רק על שאלות בנושאי פרקינסון בלבד!

ולא קיבלתי תשובה ):

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לרופאה

הוספת תגובה

• המשך לרופאה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    16/05/2012

מצטערת לשמוע. הבעיה שלך היא סוג של הפרעת תנועה ומכיוון שפרקינסון היא גם מחלה של הפרעת תנועה חשבתי ששם יוכלו לעזור לך. בכל אופן - כאן דנים על אפילפסיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה רעד?
    אורחת
    14/05/2012

שלום רב,

כבר מספר שנים שאני מרגישה רעידות בצוואר,
    ואני מרגישה יחד עם הרעידות סוג של "כובד" שם.
    לאחרונה הרעידות גברו.
    כל הזמן הצוואר והראש שלי רועד ולא יכול להיות במנוחה.!!!
    ואני לא יכולה לישון בלילה מהרעידות בראש. בוכה

וגם בנוסף נשמעים רעש של תקתוקים בלתי רצוניים מאזור העורף שלא פוסקים.

מה גורם לראש כל הזמן לנוע ולרעוד ללא הפסקה?
    זה מסוכן?

האם יש לזה טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה רעד?

הוספת תגובה

• מה זה רעד? - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    16/05/2012

שלום,
    אני מצטערת, אבל זהו פורום אפילפסיה. רעד מתמיד של הראש והצוואר אינו קשור לאפילפסיה. ממליצה לך לפנות לנוירולוג לצורך בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה