פורום נוירולוגיה, אפילפסיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב תרופות דפלפט כרונו וקפרה
    קוסטיה
    10/09/2012

שלום רב, דפלפט כרונו חצי כדור מניסיון אישי גורם לי לפחות עייפות מקפרה 250 מ"ג שזה בערך אותו מינון. בעבר כשלקחתי 500 מ"ג של קפרה ביום בין אם את כל המינון בלילה או 250 מ''ג בוקר וערב הייתי עייף אך לא עייף כמו עכשיו.

לא ניתן לתאר אפילו את הקושי לקום מהמיטה והרצון ללכת לישון שעה אחרי שהגעתי לעבודה. אני לוקח את שני הכדורים בלילה אך כמו שאמרתי כשלקחתי קפרה בעבר 500 מ"ג בלילה לא הייתי עייף בצורה כזו, למעשה הדבר היחיד שמציל אותי זה קפיאין.

השאלות שלי הינן:

1. האם עצם השילוב של שני התרופות יכול לגרום לעייפות קיצונית כל כך
    להבדיל מלקיחה של כל אחת מהתרופות בנפרד במינון שווה ערך?

2. אני חושב לבקש להחליף את הדפלפט בטופמקס ולהישאר עם הקפרה, מכיוון שטופמקס לא גרם לי לעייפות במהלך היום האם ישנה אפשרות שאני יהיה פחות עייף משילוב זה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שילוב תרופות דפלפט כרונו וקפרה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    10/09/2012

שלום קוסטה,

בנוגע לשאלה הכללית בדבר האפקט המצטבר של 2 תרופות על עייפות - התשובה היא שאכן הרבה פעמים עומס של 2 תרופות מתבטא הרבה יותר בעייפות מאשר כל תרופה בניפרד.

לגבי השאלות המעשיות על הטיפול שהכי יתאים לך - אין באפשרותי להגיב על כך בפורום. מלאכת התאמת טיפול למטופל הינה מלאכה עדינה שדורשת הכרות מעמיקה בין המטופל למטפל ודו-שיח ולכן יש לעסוק בה רק במסגרת מרפאה ולא מעל דפי האינטרנט.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה להודעה הקודמת
    נורה
    09/09/2012

שכחתי את תחילתה של תוצאות הבדיקה רקע סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 9 מ/ש הנחסמת בפקיחת עיניים, כעבור דקה של נישום יתר נרשמה התפרקות כללית קצרה של גל איטי מחודד, אין שינוי בגירוי אור..

לקביעת תור
    סגירה
    הוספה להודעה הקודמת

הוספת תגובה

• הוספה להודעה הקודמת - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    10/09/2012

ראי תשובה לשאלתך הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף אחרון לפני כשבע שנים
    נורה
    09/09/2012

אני בת 61 לפני כשמונה שנים היה לי התקף שזוהה כאפילפסיה ולאחר מס חודשים עוד אחד לא היו לי לפני כן התקפים וגם לא מאז, אני לוקחת כ200 מג טגרטול פעם אחת ביום, בבדיקת EEG נאמר:כעבור דקה של נישום יתר נרשמה התפרקות כללית קצרה של גל איטי מחודד אין שינוי בגירוי אור, לסיכום תרשים גבולי, הנורולוג אמר שאולי כדאי להמשיך לקחת את התרופה ואולי לא שאחליט לבד ואני לא יודעת האם כדאי להפסיק. ושאולי המינון הנמוך ממילא לא משמעותי או להמשיך לקחת את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף אחרון לפני כשבע שנים

הוספת תגובה

• התקף אחרון לפני כשבע שנים - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    10/09/2012

שלום נורה,

החלטה על הפסקת טיפול תרופתי היא אף פעם לא פשוטה, בשל הסיכון הכרוך בה לחזרה של התקפים. למעשה, באף מקרה לא ניתן לדעת בודאות אם ההתקפים יחזרו ולא קיימת בדיקה שמנבא באופן חד משמעי את שיקרה אחרי הפסקת הטיפול.

יחד עם זאת, ישנם נתונים שמעלים את הסיכון לחזרת ההתקפים ונתונים שמורידים סיכון זה ושכלול של כל הגורמים במטופל מסוים יכול לרמז על הסיכון היחסי שלו. הנוירולוג יכול אז להציג למטופל את תוצאת אותו שכלול ולהחליט יחד עם המטופל כיצד להמשיך. ההחלטה חייבת להתקבל יחד עם המטופל, מכיוון שאנשים שונים מתיחסים באופן שונה לסיכון דומה: יש מי שיעדיף לקחת אף סיכון של 80% לחזרת ההתקפים ולהפסיק את הטיפול ומלבד שלא יצטרך לקחת את התרופה (במיוחד במקרים שיש תופעות לוואי מהתרופות) ויש מי שלא יקח אף סיכון קטן מחשש שהתקף עלול להשפיע באופן מאד משמעותי על אורח החיים.

דוגמאות של נתונים שמעלים סיכון לחזרת ההתקפים: בדיקת הדמית מוח (CT או MRI) שאינה תקינה, EEG בלתי תקין. נתונים שמורידים את הסיכון: שימוש בכמות קטנה בלבד של תרופה אנטי-אפילפטית, התקפים שאירעו בעבר רק בזמן קיצוני כלשהו של מחלה או לחץ מאד משמעותיים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך אלייך
    ניסים
    09/09/2012

שלום ותודה לך על כל עזרתך.
    קיבלתי מהקופת חולים שלי התחייבות אני רק צריך להתקשר לבית חולים הדסה עין כרם
    על מנת לקבוע תור אצלכם.
    אז אני מאמין שאנו נתראה בקרוב
    ותודה שוב

לקביעת תור
    סגירה
    בדרך אלייך

הוספת תגובה

• בדרך אלייך - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    09/09/2012

נשמח לראות אותך, כמובן.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשויות עם תרופות
    ניסים
    05/09/2012

היי .
    יש לי שאלה האם התרופה topitrim יכולה להתנגש עם התרופות שאני לוקח
    כגון טגריטול cr 400
    אורמוקס 250
    למיקטל 125
    הניורולוג שהייתי היום אצלו הוסיף תתרופה הזאת בנוסף ואחרי תקופה של חודש.
    אמר שאוריד את הלמיקטל ב 50 מיליגרם וכן הלאה.
    האם התרופה הזאת תתנגש לי בתרופות ותגרום לי לבעיות ??

לקביעת תור
    סגירה
    התנגשויות עם תרופות

הוספת תגובה

• התנגשויות עם תרופות - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    05/09/2012

שלום ניסים,
    לטופיטרים אין השפעות בלתי רצויות על התרופות שאתה כבר לוקח. לפעמים עצם העומס של תרופות רבות שכולן משפיעות על הפעילות המוחית יכול לגרום לתופעות לוואי. לגבי מידת ההתאמה של הטיפול עצמו למצבך - לא ניתן לחוות דעה דרך הפורום מבלי לדעת את כל פרטי המקרה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לניורולוג בתל השומר או בהדסה
    ניסים
    03/09/2012

כרגע אני נחוש לקבל טיפול של רופא מומחה
    מחוץ לבאר שבע למשל בתל השומר או הדסה עין כרם.
    האם יש ניורולוג מסויים שאת ממליצה....?

תודה ניסים.

הוספת תגובה

• המלצה לניורולוג בתל השומר או בהדסה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    03/09/2012

שלום ניסים,
    בתל-השומר קיימת יחידה של אפילפסיה הכוללת גם מרפאות, בניהולו של ד"ר אילן בלאט.
    אני עובדת בהדסה עין-כרם ואשמח לראות אותך שם, כמו גם אחד השותפים שלי לטיפול בחולי אפילפסיה - ד"ר שחר ארזי וד"ר רימה בר-יוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופות
    ניסים
    03/09/2012

שלום.
    השאלה שלי היא כזאת אני חולה אפילפסיה כבר 19 שנה.
    קיום אני נוטל אורמוקס 250 מילגרם כדור 1 ביום.
    טגריטול cr 400 פעמיים ביום.
    למיקטל 125 מיליגרם פעמיים ביום.
    האם מכדורים אלה ישנן תופעות לוואי כגון התפרצויות זעם
    עצבים והרמת קול מיותרת בזמן שיחה.
    ושאלה נוספת יש לי איבודיי זיכרון אני שוכח מה מספר הנייד שלי. ת"ז
    איפה אני גר. מתווכח עם עובדים בחנויות מסויימות שאני לא הייתי שם ואכן נראה שכן הייתי.
    יד שמאל רועדת לא מצליח לעבוד בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של תרופות

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לתרופות. - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    03/09/2012

שלום ניסים,
    מטבע הדברים, תרופות נגד אפילפסיה פועלות על המוח כדי לדכא את הנטיה להתקפים אפילפטיים ולכן פעמים רבות יש תופעות לוואי שקשורות לתפקוד המוח במישורים אחרים. תרופות אלה יכולות להיות קשורות להפרעה בזכרון, אך גם התקפים אפילפטיים יכולים לגרום להפרעה דומה בעיקר אם הם קיימים בשכיחות גבוהה. עצבנות יתר אינה תופעת לוואי מאד אופיינית לתרופות שאתה לוקח (אולי יותר ללמיקטל), אם כי התופעות יכולות להיות לעתים בלתי צפויות. בשל המורכבות של התופעות ומכיוון שאמנם יש אפשרות שהן קשורות לטיפול התרופתי, אך גם אפשרי שהן משניות לפעילות אפילפטית או כלל לא קשורות לאפילפסיה או לטיפול בה, מומלץ מאד להתיעץ עם הנוירולוג המטפל לגבי האפשרויות השונות והדרכים להיטיב את מצבך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון שלי

me
    05/08/2015

גם אני סובל מעצבים שבאים והולכים ושמטריפים לי את הדעת
    ושלא מאפשרים לי להיות במקום עבודה עם אנשים עקב תופעות הלואי של הכעס
    לצערי אני לא יודע איך לפתור את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון שלי - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    08/08/2015

שלום,
    כעסים יכולים בהחלט להיות תופעת לוואי של טיפול אנטי-אפילפטי. כדאי להתיעץ עם הנוירולוג המטפל על אפשרות לשינוי תרופתי וניתן גם ללמוד דרכי הרפיה, למשל במספר פגישות אצל פסיכולוג, שתעזורנה לך להפחית את הלחץ כאשר הוא מופיע.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות
    טל
    02/09/2012

שלום ד"ר יש לי אלייך שאלה ברשותך
    בתי חולה באפילפסיה
    לאחרונה החלה לראות "חזיונות" מן חלומות באמצע היום כשהיא ערה
    כמו חלומות בהקיץ אבל ממשיים לטענתה
    האם זה תסמין של המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות

הוספת תגובה

• הזיות - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    02/09/2012

שלום טל,
    "חזיונות" יכולות בהחלט להיות חלק מהסתמנות של התקף אפילפטי. לכן חשוב שתדווחי עליהן לנוירולוג שמטפל בבתך. כמו כן, הזיות וחלומות עלולים להופיע כתופעות לוואי של חלק מהתרופות האנטיאפילפטיות ואם הדבר קורה חשוב גם-כן לידע את הרופא המטפל מכיוון שאז יכול להיות צורך להחליף את הטיפול התרופתי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות לפני התקף אפילפטי

נינגת המים
    02/11/2012

יכול להיות שאדם שמרגיש תופעות לוואי לפני התקף אפילטי יש לו הזיות רגע אני קראתי שלאנשים בהיסטוריה היה להם אפילפסיה

בינהם האורקל מדלפי שהיתה לה אפילפסיה ובגלל האפילפסיה היו לה התקפים שהביאו לחזיונות ואז תוך כדי התקף אפילפטי קל היא התחילה לנבא לאנשים שבאו אליה דברים שיקרו להם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות לפני התקף אפילפטי - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    03/11/2012

בהחלט אפשרי. לאורך ההיסטוריה אנשים עם אפילפסיה יכלו לעשות שימוש בה כנביאים וכסופרים, אך המחלה גם יכלה לפעול לרעתם, כמו במקרה של "מכשפות" שנשרפו ע"י האינקוויזיציה... אין ספק שאנחנו חיים כיום בתקופה טובה יותר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים של ניתוק
    כרמלה
    21/08/2012

מופיעים גם באפילפסיה וגם בהפרעות דיסוציאטיביות בפסיכיאטריה
    מה ההבדל בין שני הסוגים? איך מאבחנים?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים של ניתוק

הוספת תגובה

• התקפים של ניתוק - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    25/08/2012

שלום כרמלה,
    אכן אירועי ניתוק יכולים להופיע גם על רקע פסיכיאטרי וגם על רקע של אפילפסיה.
    הדרך להוכיח באופן מיטבי את מקור הניתוקים היא באמצעות בדיקת וידאו-EEG (שבמהלכה רושמים את הפעילות המוחי באופן המשכי במשך שעות רבות ואף ימים) שתתבצע בזמן האירועים. אם רואים פעילות אפילפטית במהלך הניתוק - אזי הוא ביטוי של אפילפסיה; אם לא - סביר יותר להניח שמדובר בניתוק על רקע הפרעה פסיכיאטרית.
    למרות שיש רמזים שיכולים לכוון לאבחנה זו או אחרת (לכיוון של אפילפסיה: קיום של סוגי התקפים נוספים, פעילות אפילפטית ב- EEG שלא בזמן התקף, ממצאים בבדיקות הדמיה של המוח; לכיוון פסיכיאטרי: קיום הפרעות פסיכיאטריות אחרות) ברוב המקרים לא ניתן להמנע מביצוע בדיקת הוידאו-EEG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילובי תרופות ,תופעות לוואי ובדיקות
    קוסטיה
    09/08/2012

שלום רב, כיום אני לוקח קפרה ודפלפט כרונו, בעבר לקחתי טופמקס לבד ולפני זה קפרה לבד.

כשהייתי על טופמקס לבד הוא החזיק אותי דיי טוב אפילו במינון מצחיק של 25 מג'' ונתן לי הגנות מטריגרים, דפלפט כרונו לעומת זאת לא ורק החליש את עוצמת ההתקף כשנחשפתי לטריגר. לאחר כמה ימים הוספתי את הקפרה כשראיתי שהדפלפט לבד לא עוזר יותר מידי.

האם עדיף לשלב בין קפרה לטופמקס מאשר בין קפרה לדפלט כרונו על סמך העובדה שטופמקס לבד עבד הרבה יותר טוב מדפלפט?, כרגע יש לי את אותה הבעייה פחות או יותר אשר הייתה לפני כן כשהייתי על קפרה לבד, אך אני הרבה יותר עייף עקב הכרונו, ולא ניסיתי להיות על קפרה וטופמקס במקביל.

כמו כן האם תופעות לוואי של טופמקס כגון חולשת שרירים,נשירת שיער ,ריבוי שתן ,קושי לדמיין דברים ולהתרכז בהם יכולות לעבור עם הזמן? אם כן כמה זמן בערך יש לתת לפני שאני מרים ידיים? השתן החולשה ונשירת השיער היו בעייתים אבל הצד החיובי של טופמקס הינו שלא הייתי עייף במהלך היום.

אחרי כמה זמן יש לבדוק תפקודי כבד ורמת תרופה בדם של דפלפט?

יש לי עוד חודשיים תור לניורולוג ואני צריך לדעת אם לבקש שוב פעם להיות על טופמקס הפעם בשילוב עם קפרה מאשר להיות על דפלפט כרונו וקפרה.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• שילובי תרופות ,תופעות לוואי ובדיקות - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    25/08/2012

שלום קוסטה,
    בנוגע לשאלתך על תופעות הלוואי של טופמקס - אכן עם כל תרופה יש תקופת הסתגלות של הגוף, במהלכה תופעות הלואי עשויות להשתפר באופן משמעותי, אך היא נמשכת בד"כ עד מספר שבועות בלבד. כך שאם עבר חודש או יותר והדברים לא השתפרו - לא היתי מצפה שזה יקרה בעתיד.
    לגבי בדיקת רמות דפלפט ותפקודי כבד - עושים את הבדיקה כשבוע-שבועיים אחרי תחילת הטיפול או שינוי המינון ואח"כ עוקבים אחרי הבדיקות כל מספר חדשים לערך.
    לגבי שאלותיך על הטיפול שהכי יתאים לך - לא ניתן לענות עליהם בפורום. אלו דברים שאתה צריך לדסקס לעומק עם הרופא המטפל שלך ואתם צריכים להחליט ביחד מה יהיה הכי מתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר
    מיכלי
    08/08/2012

רציתי לשאול אותך, האם יתכן מצב בו התקף אפילפסיה שהתרחש בגיל 10 יהיה היחיד ולא יחזור על עצמו שוב? בעלי כיום בן 32 ולא היו לו מאז התקפים, האם יכול להיות שעוד יהיו לו?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• שלום ד"ר - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    25/08/2012

שלום מיכלי,
    סליחה על התגובה המאוחרת ואני מקווה שהיא עדיין רלוונטית עבורך.
    אכן יש אפשרות לסבול מהתקף אפילפטי בודד בחיים וזה דבר שעלול לקרות במהלך החיים לעד 10 אחוזים מהאנשים. קודם כל, יתכן שהיתה אז סיבה מסוימת להופעת ההתקף, כמו מחלה ממנה סבל, תרופה שלקח, חבלת ראש. גם בהעדר סיבה ישירה כלשהי להתקף אפילפטי, הסיכון של מי שיש לו התקף לסבול מעוד התקפים בהמשך החיים הוא רק כ- 50% בממוצע, כך שזה בהחלט אפשרי שיקרה רק פעם אחת בחיים. בנוגע לזמן שעבר - אחרי 5 שנים ללא טיפול אנטי-אפילפטי וללא התקפים מכל סוג שהוא הסיכוי להתקף חוזר להיות דומה לכל אדם אחר באוכלוסיה שמעולם לא סבל מהתקפים, כלומר בסביבות ה- 1%.
    מקווה שעזרתי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיוקימיות
    אורחת
    29/07/2012

בבדיקת EMG כתוב - "בהפעלת שרירים פאראספינליים- רושם של מיוקימיות".

מה זה "רושם של מיוקימיות"?

לקביעת תור
    סגירה
    מיוקימיות

הוספת תגובה

• מיוקימיות - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    30/07/2012

שאלתך ובדיקות EMG אינן קשורות לפורום זה שהוא בנושא של אפילפסיה. אנא פני לנוירולוג המטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס וצורך מוגבר ללכת לשירותים
    קוסטיה
    25/07/2012

מאז שעליתי ל50 מג'' אני כל לילה מתעורר פעם או פעמיים במהלך הלילה לשירותים גם אם אני לא שותה מים עד שעתיים לפני השינה והולך לשירותים לפני השינה.

במהלך יום העבודה גם כן אני מרבה ללכת לשירותים כל שעה וחצי שעתיים לפחות וגם כאן אני חוסך בשתיית מים כי אז הזמנים מצטמצמים בין ההליכות.
    כבר שלושה שבועות זה נמשך כך.

האם שמעת על בעיה כזו עם טופמקס בעבר? במידה וכן מה עושים?

ראיתי בגוגל שלכמה אנשים הייתה בעיה כזאת אך לא יודע עד כמה זה נפוץ אם בכלל

תודה מראש.

הוספת תגובה

• עידכון

קוסטה
    25/07/2012

הלכתי היום מעל ל 16 פעמים כולל בלילה, נראה כאילו זה ניהיה גרוע יותר.

והעובדה שאני שותה פחות לא עוזרת אני לא מבין מאיפה כל המים האלה באים.

בעבר שתיתי מעל ל 10 כוסות מים ביום עכשיו אני בקושי שותה 8 וגם זה רק בשביל לא להתייבש.

בנוסף לחולשה שמלווה אותי כבר שבועיים התחילו לכאוב ולהיתפס לי השרירים בגוף (אני לא מתאמן).

יש לי ניורולוג עוד שבוע, להמתין עד התור וזהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    26/07/2012

שלום קוסטה,
    השתנת יתר היא תופעת לוואי מוכרת של טופמקס שהוא למעשה על-פי מנגנון הפעולה שלו, סוג של חומר משתן. לצערי, אני לא מכירה פתרון טוב לבעיה זו ואני חושבת שבהחלט ניתן להמתין, באותו מינון של התרופה, עד עוד שבוע. אם הדבר מאד מפריע לך, אפשר גם לרדת במינון התרופה למדרגה הקודמת על-פי תכנית העליה. יהיה לא רע אם בינתיים, לקראת הפגישה עם הנוירולוג, תעשה בדיקות דם ושתן של רמות מלחים ואחרות.
    בהצלחה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות שהתקף אפילפסיה יופיע בפעם הראשונה בגיל 74?
    מור
    19/07/2012

רציתי לשאול אותך האם יכול להיות שהתקף אפילפסיה יופיע בפעם הראשונה בגיל 74?

הוספת תגובה

• שלום ד"ר דנה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    20/07/2012

שלום מור,

בהחלט. התקפים אפילפטיים יכולים להופיע לראשונה בכל גיל. יתרה מכך, כפי שיש שכיחות יתר של הופעת התקפים אפילפטיים בילדות, ישנו גם סיכוי מוגבר להופעה ראשונה של התקפים אחרי גיל 60.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף GABA -האם מומלץ?

נטלי
    09/12/2014

שלום ד"ר אקשטין
    ברצוני לדעת האם תוסף תזונה GABA יכול להוות תוספת ללמיקטל?
    יש לי התקפים כשאני מתעוררת אם ישנה יותר מ5 שעות בלילה וגם אם ממקדת את המבט לקריאה למשל או במחשב כך שאני נאלצת להמנע (מדובר באוורה כשאני ממקדת את המבט אחרי השינה ולכן נמנעת גם כאן מקריאה ויתר םעולות בסיסיות.קיצור המתכון לישון כמה שפחות ולבהות באוויר כמה שיותר וזה כמובן בציניות לא אורך חיים תקין..אם כן האם גאבא שניקנה בבתי טבע וסופר פארם יכול לעזזור?
    יש מה לקחת בבוקר שנותן אפקט זריז?
    תודה רבה ממש על עזרתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף GABA -האם מומלץ? - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    09/12/2014

שלום נטלי,
    תוסף GABA אינו יכול לעזור בשל הסיבה הפשוטה שמולקולות של חומר זה אינן יכולות לעבור מהדם (לשם הן מגיעות כשבולעים אותן) למוח, דרך מחסום הדם/מח.
    לגבי אופציות לטיפול בהתקפי הבוקר - ממליצה לך לדבר לעומק עם הנוירולוג המטפל. לפעמים יכול לעזור לעלות במינון התרופה שאת לוקחת, בעיקר בערב, או ניתן לשקול החלפת תרופה, או תוספת תרופה. בכל אופן, עמ להמליץ על דברים מסוג זה יש לדון בכל הפרטים בצורה מפורטת במסגרת של מרפאה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך _GABA

נטלי
    14/12/2014

כלומר, מי שקונה וצורך גאבא למעשה לא מפיק ממנו תועלת בריאותית? יש הרבה מחקרים של השפעת הגאבא על המוח אך אני מבינה שהנטילה שלו לא מאפשרת להפיק ממנו?
    כנ"ל לגבי MSM וסרין?
    זה השאלה האחרונה בנוגע לתוספים ..
    תודה רבה על התיחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה לזמן הקרוב אני מבטיח
    קוסטה
    10/07/2012

ניורופידבאק

מה דעתך על הנושא?

האם זה יכול באיזושהי דרך להחמיר לי את ההתקפים או למעשה ליצור לי סוג חדש של התקפים?

למרות שאיבחנו אותי עם JME ההתקפים שלי נראים רפלקסיים לכל דבר,אני לא יוצא נגד ההבחנה אבל מעוניין לנסות את הטיפול.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה לזמן הקרוב אני מבטיח - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    20/07/2012

סליחה על התשובה המאוחרת.

למרות שנוירופידבק נוסה לטיפול באפילפסיה, יעילותו לא הוכחה באופן מדעי. מאידך, לא ידוע שהוא עלול להחמיר אפילפסיה.

לגבי האבחנה של מחלתה - קיום JME לא שולל אפילפסיה רפלקסיבית. בהחלט התקפים של חולי JME עלולים להופיע דווקא בתגובה לטריגרים, כאשר הטריגר הנפוץ ביותר הוא גירוי אור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה