תביעת גמלת סיעוד, לאחר מות המבוטח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תביעת גמלת סיעוד, לאחר מות המבוטח
    חנה
    24/01/2010

שלום רב 24.01.10
    בעלי היה במצב סיעודי במשך 8 חודשים, (אוקטובר 2008 עד מאי 2009), עד מותו, במאי 2009. בתקופת היות בעלי במצב סיעודי, נעשו עבורו 1) הערכת תלות / טופס אומדן סיעודי - ע"י אחות בקהילה, 2) טופס "מידע רפואי לצורך קבלת שירותי סיעוד" מפורט, שמלאה רופאת המשפחה, 3) מכתבי שחרור מבית החולים. בכל המסמכים הללו בעלי מוגדר כסיעודי' בכל 6 ה-ADL. העתקי המסמכים נמצאים ברשותי.
    על סמך המסמכים הנ"ל קבלנו אישור משרד הפנים / תעסוקה, להעסקת עובד זר, וכן קיבל בעלי, גמלת סיעוד מחברת ביטוח , שבעלי היה מבוטח בה, והגשתי אצלה תביעה לגמלת סיעוד, מיד לאחר קרות מקרה הביטוח.
    כעת גיליתי פוליסה נוספת לביטוח סיעודי, מטעם מקום העבודה שלי, אשר אני משלמת עבורה ב- 17 השנים האחרונות, והיא מכסה גם מצב סיעודי של הבעל. (ואינה מוגבלת ע"י פוליסות סיעוד אחרות).
    בתקופת היות בעלי חולה, שכחתי מקיום הפוליסה הזו. ושאלתי היא,: האם ניתן להגיש בקשה באיחור, לאחר מות הבעל, לגמלת סיעוד, לחברה המבטחת (כ- 15 חודשים לאחר קרות מקרה הביטוח)?
    האם העתקי המסמכים אשר ברשותי, יכולים לשמש להוכחת מצבו הסיעודי של בעלי, לחברת הביטוח?
    בתודה ובברכה, חנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיעוד בדיעבד

ד''ר אודי פרישמן
    24/01/2010

מאוד בעייתי, צריך לקרוא את הפוליסה ולראות כיצד היא מתייחסת להגשת תביעה בדיעבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפוליסה

חנה
    24/01/2010

שלום, ובתגובה לתשובתך 24.1.10
    יש לי את הפוליסה כחוברת נייר משנת 2000. בפוליסה אין כלל התייחסות לעניין הצורך בדיווח על ארוע מקרה הביטוח בתוך תקופה נתונה, או סמוך למועד ארוע מקרה הביטוח , או בכל תקופה כלשהי אח"כ, או בדיעבד. האם חוסר זה עשוי לתמוך בפנייתי המאוחרת , לבקשת גמול סיעוד?

תודה, חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפוליסה

אורלי יונאי
    25/01/2010

יש צורך לפנות למחלקת תביעות וסיעוד שבה מתנהלת הפוליסה להציג בפנהים את התביעה בכדי
    לקבל את התביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליסה

ד''ר אודי פרישמן
    25/01/2010

בעקרון כן אבל אני צריך לראות את החומר
    תשלי לי אותו בפקס או בדואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו