מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשלום לחברת הביטוח גם אחרי הכרה כסיעודיחזי22/01/2017
האם צריך להמשיך לשלם לחברת הביטוח את הפרמיה גם אחרי שאדם הוכר כסיעודי ומקבל כסף מחברת הביטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחרור מפרמיות.
מאירה זוהר ושות`24/01/2017לא אמורים לשלם פרמיה במקרה של הכרת התביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתוך כמה זמן אפשר להגיש ערעור?רותי19/01/2017
מהו הזמן המקסימלי שיכול לעבור עד שכבר אי אפשר להגיש ערעור על תביעה שדחו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערעור
מאירה זוהר ושות`24/01/2017אין הגבלת זמן, אולם ההתיישנות לא נעצרת אלא עם הגשת תובענה לבית המשפט. גם ערעור לא עוצר התיישנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע סיעודי צמוד לביטוח חייםעפרה16/01/2017
אני סיעודית וזקוקה לסיוע צמוד שעולה הרבה מאד. הביטוח הלאומי קבע שאני לא מספיק סיעודית ולא מגיע לי כלום. הבן מצא במסמכים שיש לי ביטוח שצמוד לביטוח חיים האם ייתכן שאהיה זכאית מבחינתם למרות שהביטוח הלאומי קבע שלא מגיע לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים לביטוח סיעודי
מאירה זוהר ושות`16/01/2017לא תמיד יש חפיפה בין ביטוח לאומי לפוליסת סיעוד, יש לבחון את קביעת הביטוח הלאומי, ואת תנאי הפוליסה, כמו גם את התיק הרפואי, ורק אז ניתן לתת חוות דעת בסוגייה הנשאלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצהרת בריאות לסעודי מה עושים?רון15/01/2017
עקב מעבר מקופה לקופה ביולי האחרון בוטל הסעודי ולא ידעתי מכך.עכשיו על מנת להצטרף שוב אני אמור למלא הצהרה.אבל אני לא יודע מה רשמתי בעבר.
למשל: לפני 30 שנה עברתי כריתת אשך מסוג סמנומה אך לא עברתי טיפולים.האם זה ניקרא כריתת איברים? האם זה ניקרא שחליתי במחלה אונקולוגית בעבר?האם הביטוח יפסול אותי?
למשל: עישנתי בעבר אבל הפסקתי האם בודקים מתי הפסקתי?
למשל:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
מאירה זוהר ושות`15/01/2017שאלה שמצריכה התעמקות במסמכים, ולא מתאימה לפורום. הפורום עוסק בתביעות סיעוד שנדחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגד מי צריך להגיש תביעה?מאור15/01/2017
הייתה לי תאונת דרכים לפני 11 שנים ונפגעתי ברגל ועכשיו התחילה תופעה של רעידה ברגל. בינתיים עברתי לביטוח אחר. האם עדיין יש אפשרות להגיש תביעה נגד החברה בה הייתי מבוטח אז? או תביעה נגד החברה הנוכחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רלבנטי
מאירה זוהר ושות`15/01/2017שאלה לא מתאימה לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת כסף של מבוטח בדיעבדאמיר12/01/2017
האם אפשר לתבוע את הביטוח בדיעבד, אחרי שהאיש כבר נפטר אבל יש את הטפסים הרלוונטיים שהוזנחו בזמן המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה רטרואקטיבית
מאירה זוהר ושות`12/01/2017ניתן לתבוע עד 3 שנים אחורה, לנוכח התיישנות מקוצרת בחוק חוזה ביטוח העומדת על 3 שנים, אלא אם כן ישנן נסיבות חריגות שמאפשרות הפעלת סעיף 8 לחוק ההתיישנות המאפשר הארכה של מועד ההתיישנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברת הביטוח לא משלמת על הסיעודגבי10/01/2017
חברת הביטוח דחתה את התביעה שלי. מהו התהליך של תביעת נגד והאם יש אפשרות לעשות אותה ללא הוצאות עורך דין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית תביעת סיעוד
מאירה זוהר ושות`10/01/2017הדרך היעילה ביותר להתמודד עם דחיית תביעת סיעוד היא הגשת תביעה , על פי רוב צריך לשם כך ידע משפטי, שכה"ט משולם ברובו ולפעמים כולו, על ידי חברת הביטוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים אם תביעה נדחתה?גולן08/01/2017
אבחנו את אבא שלי כחולה דמנציה, יכול להיות שידחו את התביעה כי הוא לא חולה אלצהיימר ושלא נקבל החזרים? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה ואלצהיימר
מאירה זוהר ושות`08/01/2017שלום גולן, המבחן המזכה ברוב פוליסות הסיעוד בנוגע למצב קוגניטיבי, הוא "תשישות נפש" המוגדרת כירידה קוגניטיבית כגון אלצהיימר ודמנציה הדורשת השגחה ברוב שעות היממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת המתנה מקסימאלית לתביעה סיעודיתרינת05/01/2017
כמה זמן צריך לחכות עד שמכירים באדם כסיעודי ואפשר לתבוע את הביטוח להחזר כספי על ההוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת המתנה
מאירה זוהר ושות`08/01/2017כל פוליסה ותנאיה, לרוב, תקופת ההמתנה היא בין חודש לשלושה חודשים מיום מקרה הביטוח, אך ישנן פוליסות "משלימות" שבהן ישנה תקופת המתנה של 3 שנים ואף 5 שנים מיום מקרה הביטוח. יש לשים לב, שככל שמקרה הביטוח אירע לפני- ולעיתים גם הרבה לפני, הפנייה לחברת הביטוח, אזי תקופת ההמתנה נספרת מהמועד בו הפך המבוטח לסיעודי בפועל (יכול להיות גם שנים קודם), ולא ממועד הפנייה לביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי תקף גם על אשפוז בבית חולים?אורנה03/01/2017
לאמא שלי יש מטפל צמוד שעליו אנחנו כבר עובדים על תביעה לבקשת החזר. האם גם אשפוז בבית חולים יכול להיכנס לבקשת התביעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי
מאירה זוהר ושות`08/01/2017שלום רב, ככל ששאלתך קשורה לפוליסת סיעוד, הרי שיש לבדוק את תנאי הפוליסה בה מדובר, על מנת לבדוק אם היא מקנה זכות לתשלומי סיעוד גם בזמן אשפוז, חלק מהפוליסות מחריגות תקופה זו או שמחריגות אשפוז במחלקה רפואית (להבדיל ממוסד סיעודי מטפל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבחור ביטוח סיעוד?שמואל01/01/2017
אני מתלבט באיזו חברה לעשות ביטוח סיעוד. האם דרך קופת החולים מספיק או שעדיף לעשות דרך חברות הביטוח, ואם כן אז איזו חברה עושה הכי פחות בעיות בעת הצורך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעוד
מאירה זוהר ושות`01/01/2017השאלה לא מתאימה לפורום תביעות סיעוד. בעיקרון, כל אחד מבטח את עצמו לפי צרכיו ויכולתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציון מבחן קוגניטיבי ריבלין חברת ביטוחש.30/12/2016
רציתי לברר מה ההגיון שהמבחן נעשה על ידי רופא מטעם הביטוח אם הם צריכים אחכ לשלם, מה האינטרס שלו להזיק למי שמשלם לו, והאם אפשר להביא חוות דעת חיצונית של רופא אחר נגד אותה חוות דעת ולתבוע את חברת הביטוח על דחיית תביעה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת תפקודית
מאירה זוהר ושות`31/12/2016למבוטח שמתמודד עם דחיית תביעת סיעוד, ישנה תמיד האפשרות להציג חוות דעת תפקודית מטעמו, הן בתחום הקוגניטיבי והן בתחום התפקודי: פעולות ADL בשפת הביטוח. כמובן, שבעזרת חוות הדעת ניתן גם להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח ולחלוק על דחיית התביעה. לרוב, כשמדובר בדחייה ב"שיטת מצליח", התביעה מקדמת את קבלת הכספים מחברת הביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח קרן טופ מנורה מסרבים לשלם לחולה דמנציה מה לעשות?רחל30/12/2016
שלוםרב! בעלי אובחן כסובל דמנציה. הגשנו תביעה למנורה ותשובתם היא שהוא אינו זקוק להשגחה כול היום . אם כדאי להגיש תביעת סיעוד נגדם? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות נפש בפוליסת סיעוד
מאירה זוהר ושות`31/12/2016כדי לענות על שאלה זו באופן מקצועי, יש לראות את ההגדרה בפליסה של "תשישות נפש", לרוב, ולפי ההגדרה המקובלת מדובר בהשגחה במרבית שעות היממה ולא בכל שעות היממה, אך כאמור יש לבדוק את תנאי הפוליסה הספציפית, וכן את יתר המסמכים הרפואיים הקשורים לבעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעלת פוליסה על אי שליטה בסוגריםרונן29/12/2016
שלום רב, חברת הביטוח הסיעודי אינה רוצה לשלם, לדעתה אם קיימת אי שליטה בסוגרים חלקית ולכן אין הצדקה להפעלת פוליסת תביעת הסיעוד, האם זה תקין והםא נדרשת התערבות של עורך דין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה בסוגרים
מאירה זוהר ושות`31/12/2016כדי לענות על שאלה זו במקצועיות, יש לראות את כל המסמכים הרפואיים שברשותכם, וכן את חוות הדעת של חברת הביטוח. בעיקרון, על פי תנאי פוליסת הסיעוד הרווחת, ישנו מבחן שימוש בסופגנים או בחיתולים כמבחן רלבנטי לאי שליטה בסוגרים עקב ירידה תפקודית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכ"ט עו"ד בתביעת סיעודטל08/11/2015
שלום רב,
ברצוני לשאול האם מקובל בתחום תביעות ביטוח סיעודי, שעוה"ד יגבה את אחוז שכר הטרחה, מהסכום שמתקבל רטרואקטיבית, וגם מכל תגמול עתידי שיתקבל מחברת הביטוח? מדובר על תגמולים עתידיים לאורך של 4-5 שנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תגובה
מאיה יעקוביאן08/11/2015מימי שלום,
למיטב ידיעתי, זה מה שמקובל בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)