הומאופתיה והמחקר של מיכל יקיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הומאופתיה - חוות דעת פסיכיאטרית

עמיר
    16/08/2011

אהוד שלום,

בסיום מכתבך כתבת: "גם אם תגיד שהכל פלצבו, תחשוב על כך שאדם שמאמין במשהו הדבר משפיע על בריאותו זה בפני עצמו דבר מדהים"
    בנקודה זו אני לגמרי מסכים איתך... למען האמת המשפט הנ"ל שנכתב על ידך נותן לי תחושה שאתה במידה כזו או אחרת מסכים עם הבנתי שהומאופתיה = פלצבו.

ובהמשך להמלצתך בתחילת דבריך, לקחתי את המלצתך ברצינות רבה ופניתי לפסיכולוגית ולפסיכיאטרית.
    לכולנו רק בריאות ואושר

עמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומאופתיה והמחקר של מיכל יקיר
    עמיר
    13/08/2011

הומאופתיה רופאים MD והמחקר של מיכל יקיר – האם זו הונאה ?

במחקרי הפרטי בנושא הומאופתיה – האם יש אמת מאחורי שיטת ריפוי זו, פניתי תחילה לרופאים MD
    אשר עוסקים בהומאופתיה. שאלתי שאלה פשוטה – מה גורם לאיש שלמד רפואה לתמוך בהומאופתיה אשר בבסיסה שוללת את כל יסודות המדע והרפואה הידועים ועד היום לא הוכחה כיעילה בשום ניסוי מדעי בעל משמעות סטטיסטית.
    רב הרופאים לא ענו לי אך המעטים שענו אמרו את אותו הדבר פחות או יותר: אני לא מבין איך זה עובד,
    אף אחד לא מבין איך זה עובד אבל עובדה שאנשים רוצים את זה, קופות החולים מספקות את זה וכו'
    וחוץ מזה כוח האמונה באמת עוזר לאנשים להבריא או לפחות להרגיש טוב יותר וגם זה משהו.
    אף לא אחד מהרופאים הסכים לאשר כי יש אמת באמירות "למים יש זכרון" "מה שנשאר במים זה רוח ולא חומר" וכי הרמדי ההומאופתי באמת עושה משהו.
    רופאים בכירים שאינם עוסקים בהומאופתיה ענו לי תשובות מגוונות הנעות בין "אני לעולם לא אתן לפציינט תרופה שלא הוכחה יעלותה" או "יש רופאים בעלי נטיה רוחנית שקשה להם להודות שלא לכל דבר יש פתרון" ובעיקר אמרו ורמזו שההזדמנות העיסקית מאד מפתה.

הומאופתים רבים הדפו אותי בכך ש "יש מחקרים מדעיים רציניים שמוכיחים את יעילות ההומאופתיה"
    שאלתי איזה וכמעט כולם הפנו אותי למחקר של מיכל יקיר. אז קראתי את המחקר של מיכל יקיר, זהו באמת מחקר מעניין ומסודר שנערך בסטנדרטים מדעיים אממה... נערך על 19 נשים (שתי קבוצות אחת של 11 והשניה של 8). על פי הבנתי הבסיסית בשיטות מחקר וסטטיסטיקה ועל פי חוות הדעת של ירחונים הומאופתים, זהו מחקר חלוץ מעניין אך לא ניתן להסיק ממנו דבר. מחקר החלוץ בהחלט מהווה אינדיקציה ובה לצורך בביצוע מחקר נוסף, גדול יותר.
    ואכן מיכל העמידה מחקר נוסף עם קבוצה של 100 משתתפות. המחקר הזה נערך למיטב הבנתי לפני שנים רבות (2003 ?) אך מעולם לא פורסמו תוצאותיו באיזשהו כתב עת מדעי. אפילו הירחון British Homeopathic Journal" אשר פרסם ב 2001 את מחקר החלוץ אינו מפרסם את תוצאות המחקר השני. גיגלתי "Michal Yakir PMS" ומצאתי עשרות פרסומים, אתרים הומאופתים – כולם מתרפקים על מחקר החלוץ כהוכחה המוחצת לאמיתותה של ההומאופתיה. חלקם אף מזכירים כי "בעקבות מחקר זה
    נערך מחקר גדול יותר אשר תוצאותיו מפתיעות עוד יותר". גם מיכל יקיר מפרסמת באתר הבית שלה תוצאות של מחקרה, אשר מעולם לא פורסמו בשום כתב עת מדעי...
    האם ייתכן שתוצאות מחקר זה לא פורסמו מעולם מאחר ו "אינבו" את מה שרצה להוכיח ?

עמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הומאופתיה והמחקר של מיכל יקיר - תגובה

אהוד סברדליק
    14/08/2011

שלום עמיר
    מיכוון שראיתי כמה שאלות שלך שמטרתן לעלות את השאלה מדוע רפואה משלימה אינה מדעית ,ומתוכן נסיונות לרמוז על שרלטנות או תאוות בצע של רוב העוסקים בתחומים אלו או כל היותר תמימות וטיפשות אני מפנה אותך למאמר של ד"ר שי פסטרנק

אני יודע ששי לא פרסם את דבריו ב LANCET או בקוחרן רוויו ולכן ייתכן שהוא לא יחשב ממש אבל תשתדל להתעלות על כך ולהבין את הרעיון הכללי.
    כל טוב והעיקר לשמור על בריאות וראש פתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומאופתיה והמחקר של מיכל יקיר

עמיר
    15/08/2011

שלום אהוד,

תודה על תשובתך.
    קראתי את מאמרו של ד"ר שי פסטרנק.
    מסתבר שהוא נמצא בדיוק בקבוצה של רופאים שמסיבה לא מובנת פנו להומאופתיה.
    אגיד לך מה מטריד אותי:
    כששמעתי שהרמטכ"ל קיבל ברכה מהבאבא ברוך הרמתי גבה, כששמעתי שחברי כנסת הולכים להתייעץ עם הרב איפרגן הרנטגן, עם נומרולוגים אסטרולוגים ושאר עכו"מ, כבר הרגשתי אי נוחות אולם, כאשר נתקלתי ברופאים הנחשבים בעיני לאנשים חושבים ומשכילים ושאינם חשודים כנבערים מדעת, הפונים להומאופתיה או ממליצים על טיפול הומאופתי - התחלתי לאבד את האמון באנשים. ההומאופתיה מבוססת על הנחות הזויות ומעולם לא הוכחה כיעילה בשום צורה שהי. אני פשוט לא מצליח להבין איך רופא MD מסוגל לצדד בגישה כל כך מיסטית וחסרת הגיון. קשה לי גם להאמין שיש רופא או רוקח מוסמך המאמינים שלמים יש זכרון ולרמדי יש אפקט יותר מועיל מפלסבו...לכן, אני עושה כל שביכולתי על מנת לקבל תשובה משכנעת.

אגב מאמרו של שי פסטרנק, אני יכול למצא אלפי רופאים שיגידו את ההפך.
    קח לדוגמא מכתב של 13 פרופסורים הטוענים כי הומיאופתיה היא פשוט הונאה

או חוות דעת של ה FDA כי ההומאופתיה היא הונאה

או חוות דעתו של צבי ינאי שאני לפחות מאמין שהוא אחד האנשים היותר חכמים
    והוא מגדיר את ההומאופתיה כ "הבל ורעות רוח"

לסיום, אשמח אם תעזור לי למצא את פרסום תוצאות המחקר של מיכל יקיר
    (לא הפיילוט של 19 נשים אלא הניסוי שנעשה אחריו עם 100 נשים)
    כמעט כל ההומאופתים בארץ ובעולם מצטטים אותו כנצחון ההומאופתיה. אני תוהה איך כל כך הרבה אנשים רציניים מסתמכים ומצטטים מחקר שלא פורסם מעולם ?

בברכה,
    עמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומאופתיה והמחקר של מיכל יקיר - תגובה

אהוד סברדליק
    15/08/2011

אם אבדת אמון באנשים זו אכן בעיה קשה שיש לה כמה טיפולים גם ברפואה המשלימה וגם בפסיכיאטריה =) .
    אם כל כך הרבה אנשים עושים דברים שנראים בעיניך לא רציונלים ואלו אנשים חכמים כמו הרמטכ"ל,שרים, חברי כנסת ורופאים, אז כנראה שיש שם איזה איזה רציונל שיתכן ואתה טרם זכית להבינו.ההבדל בין אדם בוגר לילד הינו בין השאר בתפיסה שיש לאנשים דעות וגישות שונות ולא הכל מסתובב סביבו.
    המדע וכלי המחקר הם דרך מצוינת שקידמה מאוד את אורך החיים ואיכותם, אך כנראה שאנשים מחפשים דרך נוספת שכלי זה אינו נותן והוא קשור לרוחניות, מטפיזיקה ורפואה משלימה שמתייחסת לדברים כמו הגשמה עצמית, נפש , רגש, אמון ,אהבה והאינטראקציה שלהם עם הפן הפיזי של החיים, אלו דברים שבנתיים קשה לטפל,למדוד ולכמת אותם במדע ואין להם תשובות ויכולת להתייחס אליהם , יש התחלה של התייחסות אליהם בפיזיקה הקוואנטית (ראה חתולו של שרדינגר) אך זו עדיין לא בא לידי ביטוי מעשי בחיים.ולכן בכלים כמו הומאופתיה, רפואה סינית פרחי באך ועוד יש כלים פרקטיים שעוזרים למאות אלפי בני אדם וגם אם אוטוריטה כזו או אחרת תגיד שהכל הבל הבלים העזרה הפרקטית אמפירית היא ההוכחה הטובה ביותר. גם אם תגיד שהכל פלצבו תחשוב על כך שאדם שמאמין במשהו הדבר משפיע על בריאותו זה בפני עצמו דבר מדהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו