מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמיניםאנונימית01/09/2011
שלום רב
אני מטופלת מזה חודשיים בטיפול שיאצו אליו פניתי עקב חולשה כללית שנמשכה זמן רב. ממה שהבנתי מהמטפלת יש אצלי חולשה של הטחול.
אני נוטלת בקביעות כבר שנתיים ויטמין בי 12 וויטמין די עקב חוסר שנמצא אצלי.
המטפלת המליצה לי לקחת תוסף שנקרא בי קומפלקס - רציתי לשאול מה זה התוסף הזה,מה הוא מכיל והאם הוא בעצם במקום הויטמינים או בנוסף להם?
לאיזו תקופה מומלץ לקחת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
אהוד סברדליק02/09/2011קומפלקס בי מכיל בתוכו את כל הויטמינים מסוג בי במינון של בין 50-100 מ"ג מלבד חומצה פולית ו B12 שבאים במיקרוגרם.בד"כ זאת כמות B12 נמוכה למי שיש לו חסר ספציפי בויטמין זה אך אם רמתו בדם תקינה ולוקחים אותו בקומפלקס זה עדיף, מסיבות של ספיגה ואיזון בין כל סוגי ויטמיני בי בגוף. ויטמיני בי הם מסיסים במים ואינם נשמרים בעודף בגוף (מלבד B12) הם חיוניים למערכת העיכול והעצבים ולעשרות תפקידים אחרים בגוף. כל מי שלוקח ויטמיני בי צריך לדעת שהלקיחה גורמת לשתן להיות צהוב ירקרק עקב ויטמין B2 אין בכך בעיה מלבד שזה קצת מוזר למי שאינו רגיל לתופעה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתה של האנונימית
ענת04/09/2011גם אני התחלתי לאחרונה לקחת ויטמין B12 של סולגאר- הקטנים הורודים ששמים מתחת ללשון בהמלצת רופא. חברה נטורופתית מאוד טובה שלי באמת אמרה לי שכדאי לי לקחת את הB12 עם קומפלקס של ויטמין B. זה הכרחי או רק מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
צוות סופהרב04/09/2011שלום רב,
חשוב לזכור שויטמינים מקבוצת ה-B מצויים בדרך כלל באותם סוגי המזון ולכן חסר בויטמין אחד בלבד מהקבוצה הוא נדיר. עם זאת ויטמין B12 הוא ויטמין שיכול להיות בו חסר בודד. לכן אין הכרח ליטול B קומפלקס אם נוטלים B12 אבל זה מומלץ כדי לקבל שילוב סינרגטי של ויטמיני B.
בברכה,
עדי - צוות סולגאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


.jpg)
