ויטמינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמינים
    אנונימית
    01/09/2011

שלום רב

אני מטופלת מזה חודשיים בטיפול שיאצו אליו פניתי עקב חולשה כללית שנמשכה זמן רב. ממה שהבנתי מהמטפלת יש אצלי חולשה של הטחול.

אני נוטלת בקביעות כבר שנתיים ויטמין בי 12 וויטמין די עקב חוסר שנמצא אצלי.
    המטפלת המליצה לי לקחת תוסף שנקרא בי קומפלקס - רציתי לשאול מה זה התוסף הזה,מה הוא מכיל והאם הוא בעצם במקום הויטמינים או בנוסף להם?
    לאיזו תקופה מומלץ לקחת אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• ויטמינים - תגובה

אהוד סברדליק
    02/09/2011

קומפלקס בי מכיל בתוכו את כל הויטמינים מסוג בי במינון של בין 50-100 מ"ג מלבד חומצה פולית ו B12 שבאים במיקרוגרם.בד"כ זאת כמות B12 נמוכה למי שיש לו חסר ספציפי בויטמין זה אך אם רמתו בדם תקינה ולוקחים אותו בקומפלקס זה עדיף, מסיבות של ספיגה ואיזון בין כל סוגי ויטמיני בי בגוף. ויטמיני בי הם מסיסים במים ואינם נשמרים בעודף בגוף (מלבד B12) הם חיוניים למערכת העיכול והעצבים ולעשרות תפקידים אחרים בגוף. כל מי שלוקח ויטמיני בי צריך לדעת שהלקיחה גורמת לשתן להיות צהוב ירקרק עקב ויטמין B2 אין בכך בעיה מלבד שזה קצת מוזר למי שאינו רגיל לתופעה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתה של האנונימית

ענת
    04/09/2011

גם אני התחלתי לאחרונה לקחת ויטמין B12 של סולגאר- הקטנים הורודים ששמים מתחת ללשון בהמלצת רופא. חברה נטורופתית מאוד טובה שלי באמת אמרה לי שכדאי לי לקחת את הB12 עם קומפלקס של ויטמין B. זה הכרחי או רק מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

צוות סופהרב
    04/09/2011

שלום רב,

חשוב לזכור שויטמינים מקבוצת ה-B מצויים בדרך כלל באותם סוגי המזון ולכן חסר בויטמין אחד בלבד מהקבוצה הוא נדיר. עם זאת ויטמין B12 הוא ויטמין שיכול להיות בו חסר בודד. לכן אין הכרח ליטול B קומפלקס אם נוטלים B12 אבל זה מומלץ כדי לקבל שילוב סינרגטי של ויטמיני B.

בברכה,
    עדי - צוות סולגאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו