פרחי בך-פלצבו או שיטה רפואית יעילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרחי בך-פלצבו או שיטה רפואית יעילה
    יאיר ב.
    14/04/2012

שלום--בסמינר הופיע רופא חוקר וסיפר על פרחי בך,שיטה בה מכניסים פרחים מסוימים למים בשמש,האנרגיה מהפרח עוברת למים, ומהמים נוטלים כמות מסוימת ומערבבים באלכוהול,ויש 38 תמיסות כאלו שמרפאות בעיות נפשיות.כך החליט הממציא של שיטה זו. הרופא סיפר על מחקר שבו הוא איפשר לנבדקים שלו ,שסבלו מבעיות נפשיות ולא רצו לפנות לטיפול פסיכולוגי,לפנות לפי בחירתם למטפל בשיטת בך. במשך כמה חודשים הנבדק השתמש בתמיסה לפי הרצפט שנתן המטפל לנבדק ,וזה נתן אותו לרופא,שנתן אותו לרוקח, ,והרוקח הכין 2 תמיסות. , רק שבמחקר הנבדק קיבל מהרופא-2 בקבוקים של התמיסה. שאחד סומן ב A והשני ב B. .אף אחד ,לא הרופא ולא הנבדק ידעו אם התמיסות שוות בשני הבקבוקים. אחרי טיפול ממושך,ומעקב הן של המטפל בפרחי בך והן של הרופא --נמצא שהתוצאות של הטיפול בשני הבקבוקים היה שווה,עם תנודות קלות. רק שבקבוק אחד הכיל את תמיסת פרחי בך והשני הכיל מים עם טיפת אלכוהול,כלומר פלצבו = אינבו. אני הנני מאמין גדול בשיטות אלטרנטיביות ווהמחקר הזה נשמע לי מוזר ובעיתי מאד לי. מה ההסבר ? האם באמת שיטת פרחי בך היא פלצבו שמרפאה כמו פלצבו או מה..... ? יאיר ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרחי בך-פלצבו או שיטה רפואית יעילה - תגובה

אהוד סברדליק
    14/04/2012

על כמה נחקרים הרופא עשה את המחקר ? במשך כמה זמן נמשך המחקר ? מה נשאל בשאלון המחקר של המטופלים ? האם לרופא זה היה אישור לבצע מחקר זה, למשל אישור מועדת הלסינקי ? האם המחקר מומן ע"י הרופא , ע"י חברת תרופות או ע"י אוניברסיטה ? האם המאמר פורסם בקוחרן רוויו או בניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין או בעיתון נחשב כזה או אחר ? האם יש לך הפניה למחקר לאתר באינטרנט ?
    אשמח לקבל תשובה לשאלות אלו בכדי לתת לך תשובה מלומדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו