פרחי בך-פלצבו או שיטה רפואית מוכחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרחי בך-פלצבו או שיטה רפואית מוכחת
    צחי
    15/04/2012

שלום--ממה שהצלחתי לברר .1. המחקר מומן על ידי קרן פרטית ,שמקציבה מדי פעם סכומים צנועים למחקרים לרופאים המטפלים גם בשיטות משלימות. 2. לא נדרש אישור מועדת הלסינקי ,כי תמיסות של פרחי בך נמכרות לכל דורש בכל בית טבע ,וגם נמכרות על ידי מטפלים בשיטה זו. מי שהשתתף במחקר היו רק אלה שסרבו לפנות לטיפול פסיכולוגי כל שהוא והסכימו רק לטיפול בפרחי בך ,על ידי מטפלים שהם בחרו מתוך רשימה של מטפלים שהוכשרו לכך במכללות לרפואה משלימה בארץ ובחו"ל. .3. נבדקו 47 אנשים במשך חצי שנה כל אחד.כל אחד ענה לשאלות בשאלון מפורט והיה במעקב הן של המטפל בשיטת בך והן של הרופא. .4. עדיין המחקר לא נגמר . 5.. הם עדיין ממתינים לתוספת תקציב כדי להגיע ל 110 איש ואישה. זה מה שהצלחתי לברר. לא הצלחנו למצוא אף מחקר מדעי על פרחי בך שיעקוב אחרי מטופלים בשיטה זו למשך חצי שנה.. אני מאמין ברפואה המשלימה. נכון שהמחקר הזה לא הושלם עדיין,אך הוא מייצר אצלי שאלות ומבוכה. נכון שיש חשיבות גם לרפואת פלצבו,אבל היא לא עולה למטופל כפי שהוא משלם לטיפול של מטפל. אשמח אם תוציאני מהמבוכה יאיר ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרחי בך-פלצבו או שיטה רפואית מוכחת - תגובה

אהוד סברדליק
    15/04/2012

שלום יאיר
    אחד ההבדלים בין רפואה מערבית ורפואה אלטרנטיבית היא בדרך ההסתכלות. ברפואה המערבית ההסתכלות הנה רק על הגוף ורק על תרכובות כימיות וביולוגיות שהופכות את הרפואה לרפואת מומחים,קרי לכל רופא יש תחום מאוד ספציפי שבו הוא מתמחה כאשר רופא שמטפל בבעיות חיסוניות אימונולוגיות לא יסתכל על בעיות של מערכת העיכול או בעיות נפשיות בשל כך זוהי רפואה עם פחות ספקות כי הכל מוכח מדעית רק שבדיעבד מתברר שתרופה כמו ויוקס לדלקות פרקים גרמה לבעיות לב ורפואה כמו תלידומיד גרמה לפגיעה בעוברים . לרפואה המערבית יש יתרונות וחסרונות וצריך להבין זאת ולנצל את יתרונותיה.הרפואה האלטרנטיבית היא רפואה שמסתכלת על גופנו כמכלול שהוא גופני , רגשי ונפשי וככזה יש בעיה לעשות ניסויים מערביים שבהם יש קושי למדוד פרמטרים של רגש ונפש. כאיש של האסכולה החשיבתית המערבית שאתה נאמן לחשיבתה אתה נבוך מתחומים שאינם מדויקים ואבסולוטיים ולכן המלצתי שתרפה ותנסה על עצמך את הרפואות האלטרנטיביות השונות כך שתוכל לחוות ולראות בעצמך מה טוב עבורך גם ללא אישור של ניסוי כזה או אחר. כאדם מאמין כפי שהצהרת בעצמך יש חשיבות לחוויה ולתחושה הסובייקטיבית, זה קצת מביך ולא ידוע , אבל גם מסקרן ומהנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרחי בך

צחי
    16/04/2012

קראתי את חילופי הדברים. אני הייתי אחד מהמשתתפים בטיפול ובמחקר על פרחי בך. אחרי 3 חדשים של טיפול בתמיסה A ו3 חדשים בתמיסה B ,ושניהם השפיעו באותה מידה על מצב הרוח ואני חשבתי ששניהם הם פרחי בך מתוצרת של 2 חברות, גילו לי שה A היה תמיסה של פרחי בך ו B היה תמיסת פלצבו. ונהניתי באותה מידה משניהם . אז מה לעשות בפעם הבאה ? לבקש איזה פלצבו או ללכת למטפל הסיני או האירידיולוגי או הנטורופטי ולבקש מהם פלצבו ? או ללכת לרופא הפנימי שעוסק גם בשיטות משלימות וגם לדבריו בפלצבו שעוזר לדבריו באותה מידה ? או מה לעשות ? צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרחי בך - תגובה

אהוד סברדליק
    16/04/2012

שמתי לב שאתה שואל שאלות וכבר יש לך את התשובות. אז נשאר לך לבחור ,מתוך מה שאתה יודע , את הדרך שתעזור לך ביותר. שיהיה בהצלחה ,הרבה בריאות וד"ש ליאיר בהלסינקי :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו