הפרעות בתפקוד היומיומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות בתפקוד היומיומי
    ספיר
    10/01/2014

שלום,

אני בת 23 וסובלת מאוד לאחרונה מבעיות שמפריעות בתפקוד היומיומי.
    הכל התחיל מכך שנהיה לי לפני חצי שנה קשיי נשימה אני מקבלת משאף אך לא נמצאה סיבה מדוייקת לקשיי נשימה נאמר לי שהאבחנה היא שזה או אסטמה או אלרגיה. לאחר מכן נהיה לי חשש בכל מקום שקצת סגור , מכך שלא יהיה לי אוויר ואני אחווה התקפי קוצר נשימה . כאשר אני נוסעת באוטובוס או רכב אני מפחדת שלא יהיה לי אוויר ונהיה לי סחרחורות מהנסיעה או בחילות , כשאני יוצאת למסעדה או פאב אני מפחדת שלא יהיה לי אוויר , בלימודים בכיתה אני חוששת ממחנק וכו'.
    השאלה האם זוהי חרדה? האם אני צריכה לפנות לטיפול פסיכולוגי ? או שזה פשוט פחד וחששות שנוצרו על רקע ההתקפים של קוצר נשימה שעברתי -התקפים שממש הפחידו אותי עקב חוסר נסיוני בהתמודדות בצבים כאלו (אף פעם לא סבלתי מאסטמה או מחלות בדרכי הנשימה כאלה ואחרות)
    קצת רקע על עצמי: התייתמתי באב בגיל 18, אמי נכה , יש לי אחות שאיתה היחסים לא ממש טובים , אמי תלויה בי בהרבה היבטים ואני מעודדת אותה (מבחינה נפשית), סבא וסבתא שלי גידלו אותי אך הם מבוגרים ואני חוששת מדי יום לחייהם ( עקב הגיל), לאחרונה נפטרו שני בני משפחה שלא הייתי ממש קרובה אליהם אך דבר זה החזיר אותי קצת להלוויה של אבי ז"ל וכל התחושות מסביב.
    האם הבעיות יכולות להיות בגלל עברי?????
    בנוסף ,התחלתי מסלול לימודים הכנה לפני כמה חודשים ועכשיו עזבתי ואני מחפשת מסלולים אחרים. במהלך הלימודים הייתי כל הזמן תחת לחצים אדירים ועומס רב.

אני ממש אשמח לקבל תשובה שתעזור לי , מעבר לכך שאני צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי כי אני מבינה שעם העבר שלי ברור שיהיו השלכות נפשיות לא קלות על חיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בתפקוד היומיומי

הוספת תגובה

• הפרעות בתפקוד היומיומי - תגובה

אהוד סברדליק
    11/01/2014

שלום ספיר
    תודה על גילוי הדעת והשיתוף של סיפורך הקשה.אין ספק שיש קשר בין הארועים שעברת, מצבך הנפשי והפיזי. לפי הרפואה הסינית בעייתך קשורה לחלק בנשמה שנקרא PO זוהי הנפש העצמונית ששוכנת בריאות .הפו שולט על רגשות כמו בכי והתייפחות ,הפו גורם לעצב וכאב נפשי. הוא מתייחס לתפקודי הנשימה. לחיים האינדיבידואלים. הטיפול שהייתי ממליץ לך הוא טיפול ברפואה אינטגרטיבית כגון רפואה סינית , הומאופתיה או פרחי באך, ביחד עם טיפול פסיכולוגי. אם בעייתך מקשה מאוד על ההתנהלות בחיים ייתכן ויש מקום גם לתרופות שיעזרו לתפקוד יומיומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בתפקוד היומיומי - תגובה

עירית פרידמן
    12/01/2014

שלום ספיר
    האדם הוא מכלול האירועים של חייו ומכלול הגנטיקה הגופנית שלו.
    מה שאת חווה בחייך הוא צומת שבה כל המכלולים הללו "נפגשים" ולכן יש סימפטומים גופניים על רקע נפשי/רגשי.
    המלצתי החמה היא לטיפול משולב הומאופתי ופסיכולוגי.
    הטיפול ההומאופתי יביא לאיזון רגשי וגופני והטיפול הפסיכולוגי יתן לך הבנה ויציבות בחייך.
    כל טוב
    עירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו