אסטמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה
    שולמית
    14/02/2007

כמי שסובלת מאסטמה,וקוראת חומר בנושא,אבקש לדעת בבקשה,מהם סוגי המזון שנכונים וטובים לי,ושרצוי שאגביר אותם לתפריט היומיומי שלי,על מנת לחזק את מערכת החיסון שלי,וכמה שפחות,לא לחלות במחלה.
    תודהץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסטמה

רמון ולמן
    15/02/2007

שולמית שלום
    אסטמה הינה מחלה מאד שכיחה ששתי סיבות עיקריות יכולות לגרום להתקף או החרפתו.
    הגורם הראשון הוא הגורם האלרגי. רגישות לאלרגנים מסויימים הנמצאים באוויר וחודרים דרך מערכת הנשימה או הנימצאים במזון, עשויים במידה שקיימת רגישות יתר לאותו אלרגן לגרום למצוקה נשימתית המלווה בד"כ בנזלת שקופה, התעטשויות,וגרד. למניעת התקף על רקע אלרגי יש לבדוק למה את רגישה (חיות, מזונות, צמחים וכו') ולהשתדל להחשף פחות לאותם גורמים.רגישות למזון את יכולה לשים לב לבד אם אחרי אכילת דברים כגון: מוצרי חלב או תפוזים לדוגמא יש שינוי במצב הנשימתי.במידה וישנם מזונות שאת רגישה אליהם הייתי ממליץ לך להוציאם מהתפריט או להפחית במינונם. הגורם השני הוא התקף אסמטי המתפתח בעקבות התקררות שהסתבכה לדלקת בכלי הנשימה.התקפים מסוג זה ניתן למנוע או להפחית ע"י המנעות מהצטננות ע"י לבוש הולם, מניעת מעברים חדים מחום לקור ולהיפך, להמנע מחשיפה לרוח קרה או חמה או שהייה במחיצתם של מצוננים אחרים.המרכיב התזונתי פחות קשור לגורם זה.
    לתזונה, למצב הרוח ולפעילות הגופנית יש השפעה על מערכת החיסון, והם יכולים לחזקה או להחלישה, אך לעיתים מייחסים למרכיב התזונתי חשיבות מוגזמת.
    אם הוצאת את המזונות שאת רגישה אליהם מהתפריט, והתזונה שלך סבירה, לא הייתי מתעסק עם זה יותר מדי אלא עם הדברים האחרים שהזכרתי.
    בברכה
    רמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו