מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט,תוהה ומחפש ישועההמתלבט28/06/2007
בוקר טוב
ממש בקצרה...בשלב זה.אני גרוש מזה כחצי שנה,את הבית עזבתי או יותר נכון הועזבתי בעקבות סדרת מעשים נוראיים,לרבות ניסיונות אובדנייים גם בעת הימצאות הילדים בבית.הרקע הינו (גם) אובססייה לצורת אוזנה של אישתי,דבר שהציק לי (הן בהיותי איתה והן כמחשבות טורדניות מעיקות)) מאז הכרתיה.ובכל פעם שהיה לנו לא טוב,הטלתי את כל מכאוביי ותעוקותיי בכיוונה זה.בנוסף,חליתי בלוקמיה בשנת 2003 ולשמחתי (שלצערי אינה תמידית...) המחלה לא נשנתה. שבועות ספורים אחרי שובי לשיגרה (בתום סידרה מתישה של טיפולי כימותרפיה),החלתי לסבול מדיכאון ובעייתה האסטתית של אישתי הציקה לי יותר מפעם.או אז,התחלתי ליטול כדורים פסיכיאטריים,שלדעתי (ככל שחלף הזמן),רק דרדרו את מצבי."זכיתי" גם להיות מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי במחלקה סגורה וגם שם (אפילו) ניסיתי לשים קץ לחיי.
מאז,בהדרגה,שבתי לשיגרה,על אף שגם את תפקידי(הבכיר) בעבודה הפסדתי,שכרתי לי דירה ואני (פחות או יותר) עצמאי ואף מכיר נשים,בין אם להכרויות קלילות בין אם למטרה אחרת.
אולם,אם אהיה כן עם עצמי,איני מפסיק לחשוב על חזרה לאישתי הגם שאני יודע שכשאהיה עימה (שוב) בעייתה (צורת האוזן) תמרר את חיי וחיינו.
בכל פעם שאני הולך לישון,(וגם בשנתי אני לעיתים חולם עליה..),אני מקווה שכשאתעורר אהייה חבוק בזרועותיה ושנחזור לחיות ביחד.למעשה,נראה לי שכעת הסך הכל אנו בהפסקה.בהגיון,אני יודע שאת הנעשה אין להשיב ועלי לפתוח "פרק חדש".נכון,העתיד הינו לוט בערפל ואולי(מי יודע...) בעוד מספר שנים נשוב להיות זוג.
האם יש לך איזו המלצה?
תודה
המתלבט העצוב!!
אגב,פניתי גם למספר מטפלים,פסיכולוגים ואפילו כאן לרונן דוד וכולם גאונים בנתינת עצות,אולם אף לא אחד מבין באמת מה אני עובר.
ובשבוע הבא,אני יוצא לסדנת "אפקט הפרפר".....באמת שאני מעוניין לצאת ממצבי,ויודע שהעניין הוא לא האם לחזור לאישתי(וגם כאן אני מרגיש הרגשה לא חד משמעית).
ואז מתחילות השאלות כמו:למה קרה לי הסרטן? אולי כי "שיקרתי" לגרעין הפנימי שלי כי לא תמיד רציתי באישתי והאוזן היא סתם משהו להיאחז בו, ולמה בייחוד אחרי שהיא תמכה בי כה רבות לא הוקרתי לה תודה(ולא רק לה,פגעתי גם בעמיתה לעבודה שלימים ירשה את תפקידי ומאז לא מדברת איתי.....).
בקיצור,מאז מחלת הלוקמיה חיי נכנסו ל"לופ" אינסופי ופשוט מידרדרים ולעיתים גם החשק לחיים....(אלא אם כן אישתי תקבלני בחזרה,דבר שבמסגרת האמירה "העתיד מסתורי " ו"הכל יכול לקרות" הינו עדיין אפשרי)......אני כאילו מרגיש שחיי נמצאים במעין "הפסקת 10" והנה תיכף הכל ישוב להיות כפי שהיה.....נכון,ההגיון (ויש עוד....) אומר שראשית עליי לבנות את חיי ולהתחזק ואז הכל יכול להיות....הרי,יודעים אנו למי ניתנה הנבואה.הקשה מכל,הזכרונות מהתקופות (גם הפחות טובות) שאינם מרפים ומקיפים אותי ולא נותנים לי שקט.בי נשבעתי : לא אטול יותר כדורים(רגילים) ולא אשוב לאישפוז.אולי "עין רעה"?...
הדפסה שלח לחבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מתלבט
עירית פרידמן28/06/2007אני מציעה לך בחום לגשת לטיפול הומאופתי.
הומאופתיה יכולה לתת מענה טוב מאד לבעיות בתחום הנפש.
יש לי ניסיון טוב בטיפול במקרים שטופלו באמצעים פסיכיאטריים.
אתה יכול לחזור אלי לכאן או למייל האישי.
כל טוב
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעירית
המתלבט28/06/2007לילה טוב
יש לי ידידה שהיא רופאה הומיאופתית,שנותנת לי מידי פעם טיפות.אלא שכעת אני בהתפרצות נוספת וחש גם מיאוס בחיים.....ולא אין לי כוונות להרע לעצמי....עשיתי זאת בעבר ולא הצלחתי.ואני מוצף רק עם מחשבה אחת ויחידה :"מה עלי לעשת כדי שאישתי תרצה בי שוב".וזה פשוט לא מרפה ביום בלילה.....אני נושם את נשימותיה וחש אותה ויודע בהגיון שרק אם אהיה בסדר ואתחזק או אז ייתכן שאפילו היא תחשוב על חזרה לחיות יחד.....אבל אין לי פשוט את הכוחות.....מרגיש חוסר אונים טוטאלי וחוסר חיוניות.....מה לעשות? כבר מבולבל,,,,,כי אולי הטיפול של הידידה שלי הינו טוב ואולי הטיפול שלך יהיה יותר טוב....ובכלל למה לי בכלל להתאמץ אם אישתי לא תרצה בי....אפילו על הילדים איני חושב כה הרבה.מה עושים? אולי יש איזה טיפול חודרני /היפנוטי לנפש ?
תודה על ההתייחסות וסליחה על אורך דבריי....האמת,,,,זה כלום לעומת איך שאני מרגיש באמת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבט יקר
עירית פרידמן29/06/2007הטיפול שאתה צריך חייב להיות רציני אחראי ומותאם היטב!
גם אם ידידתך היא הומאופתית מעולה הרי שקשרי הידידות יכולים לחבל בטיפול. יש צורך להבין את מצבך לעומק ולכן ייתכן מאד ש"טיפות מדי פעם..." זה לא הטיפול הנכון.
מה שאתה מתאר לגבי אשתך היא אובססיה שלא תקרב אותך אליה.....ולמעשה כבר הרחיקה אותך בעבר!
עליך להתיחס לעצמך ברצינות ולטפל בעצמך. הרבה דרכים יכולות להיות טובות -אני מכירה את ההומאופתיה ובטוחה שתוכל לעזור לך (בתנאי שתעשה נכון).
אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לפנות גם במייל אישי
[email protected]
כל טוב
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


.jpg)
