מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תת משקל ועצירותדניאל07/03/2010
שלום לכן,
שמי דניאל, אני בת 31 , גובה 1.64 משקל 47. ברצוני לעלות במשקל אך אני בפלונטר של עצירות כרונית ותחושת שובע מהירה.
אני צמחונית למחצה (משלבת ביצים, מוצרי חלב ומעט דגים) ו משתדלת לאכול ארוחות בריאות (לחם שיפון 100% ללא שמרים, טחינה מלאה, ירקות, פירות, גבינות עיזים). אני מאוד שבעה ממזון הבריאות הנ"ל וממש לא מצליחה לעלות. מה גם שמאז המעבר למזון הבריאות יש לי תחושה שהעצירות רק החריפה וממש אין לי תיאבון.
האם תוכלו לבנות לי תפריט לדוגמא אותו אנסה 1:1 במשך מס' שבועות ואדווח בסופם?
המון תודה מראש
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
יפה שמעוני08/03/2010דניאל שלום רב,
האם את שותה מספיק? האם בדקו לך את בלוטת התריס?
יש ראשית כל לפתור את בעית העצירות.
תנסי להוסיף לתזונה שלך אינזימי עיכול (קל זים), פרוביוטיק 2 ביום, מגנזיום כמוסה בבוקר וכמוסה בערב.
מומלץ לאכול דגנים מלאים, לשתות מיצים טבעיים, 2 תפוחים ליום עם הקליפה, 2 יוגורט ביו ליום, סלק, מלפפון ירוק עם הקליפה, שקדים, אגוזי מלך וקשיו, טחינה, אבודקו, ממרח שקדים, שמן זית.
תשתי בבוקר על קיבה ריקה מים פושרים עם מיץ לימון טרי וכף שמן זית.
לשתות במשך היום 8-10 כוסות מים / תה צמחים.
להמנע לחלוטין מקמח לבן, אורז לבן , סוכר לבן, בצקים, מטוגן ומזון חומצי.
לאכול מנות קטנות כל שעתיים שלוש וללעוס היטב.
בהצלחה,
יפה שמעוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות נוספות
דניאל08/03/2010תודה רבה על תשובתך המהירה
מס' שאלות לי אלייך:
1. האם מומלץ יותר יוגורט מחלב עיזים או שהביו הרגיל (בקר) בסדר?
2. מה לגבי טונה? האם מומלץ?
3. אילו סוגי לחם מומלצים?
4. מה לגבי פירות יבשים?
5. האם דגני בוקר עתירי סיבים דוגמת ברנפלקס מומלצים לטיפול בעצירות?
תודה מראש
דנייאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
יפה שמעוני10/03/2010דניאל שלום,
עקרונית כל מה שציינת טוב. הבעיה היא שלא לכל אחד מתאים הכל.
אם את רוצה לעשות עבודה יסודית ולדאוג לבריאות ולאורח חיים נכון, כדאי שתקבלי יעוץ מקצועי לאחר איבחון שמתאים במיוחד עבורך.
דרך האינטרנט התשובות הן בדרך כלל כלליות.
בהצלחה,
יפה שמעוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת משקל ועצירות
מיכל חסון21/03/2010יכולים לנבוע ממספר גורמים או משילוב של כמה מהם יחד. אני מאמינה ששום טיפול הוא לא שלם אם מתייחסים רק לחצי מהאדם - רק לגוף. התזונה עליה את שומרת היא נחוצה בהחלט לגוף אבל לחצי השני שלך לא התייחסת כלל - לנפש.
אני סבלתי בעבר מעודף משקל ומטרשת נפוצה וטופלתי בשיטה שנקראת "אלקטרו קריסטלים" שאיזנה לי את מערכת העיכול, בין היתר, ובפרחי באך למדתי להיות קשובה לגוף שלי יותר והמשקל העודף נעלם יחד עם הטרשת.
תנסי להתייחס לשני החצאים שלך כי שניהם חשובים וקשורים אחד בשני.
מיכל חסון - מטפלת הוליסטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)