מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזל במרכז הראיהז'יז'י31/01/2011
שלום לפני כ4 ימים התעוררתי בבוקר עם טשטוש בעין ימין, כאשר בפנים אני רואה כמו כתם אפור, לאחר בדיקות התברר שמדובר בנוזלים במרכז הראיה.
הרופא אמר שזה משהו שנובע ממתח נפשי ועובר מעצמו תוך כמה חודשים.
האם יש משהו נוסף, האם יש דרך להקל על הטשטוש שמאד מפריע בהתנהלות היומיומית שלי.
ובכלל מה יכול לגרום לזה פתאום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל במרכז הראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/02/2011ממליץ לפנות למומחה לרשתית לפעמים מציעים לייזר לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ropדני30/01/2011
הי
איזה ניסוים או מחקרים יש לאשנים שהם ליקוי ראייה
עם מחלת rop
שנונת ראייה נורמלית או יותר טובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rop - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/01/2011אין פרימות דרך בנושא כמה שידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים- דחוףענבל30/01/2011
שלום,
מזה מספר שבועות יש לי אי נוחות בעניים צריבה וטשטוש ראייה.
לפני כחודש פניתי לרופא עיניים שאבחן בכך שיש ל בעיית יובש.
ניתנו טיפות לטיפול. הדבר עזר במשך כשבוע.
כעת התסמינים חזרו, אך בצורה גרועה הרבה יותר.
האם יכול להיגרם נזק תמידי לראייה מבעיה זו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים- דחוף - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/01/2011לא ייגרם נזק לראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשותמיה29/01/2011
אמא שלי בת 76 סובלת מעיניים יבשות שנתיים אחרי ניתוח קטרקט ומרגישה תמיד בוץ בעיניים כל רופא שהולכת אומר לה עיניים יבשות נותן משחה וטיפות . כל רופא גם נותן טיפות שונות והיא מנסה אותם ללא שיפור . האם יש טיפול אחר לעיניים יבשות .שמעתי בתכנית של פרופ קרסו על ניתוח. מה שמדאיג פה שכלרופא נותן אבחנה אחרת יש לך דלקת ובנוסף יש לך עיניים יבשות . מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/01/2011צריך לבדוק לאבחן ולטפל. לא יכול לתת פיתרון בלי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטושלירן29/01/2011
הי.האם בגלל חוסר ברזל (לאחר הפסקת הריון מחוץ לרחם)יש סיכוי שהראייה שלי מטושטשת יותר מהרגיל? אני הולכת עם משקפיים ורק לפני חצי שנה נבדקתי והחלפתי משקפיים.אני מרגישה את הטשטוש ביום יום גם בראייה מקרוב ולא צריכה ללכת עם משקפיים כל הזמן אלא רק לנהיגה בגלל קוצר ראייה למרחוק.האם עם החזרת מצב הברזל למצב נורמאלי שידוע לי שזה לוקח כ-3 חודשים מצב הראייה שלי יחזור לקדמותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/01/2011התשובה לא. השינויים כנראה משינויים הורמונליים המשפיעים על העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטים מתחבטים רבות בשאלה פשוטה .אמיר ושירה29/01/2011
שלום רב , אנו סטודנטים השוקלים להגיש ערעור לתשובת מרצה .. נרצה את דעתכם בנושא :
השאלה כפי שהופיעה במבחן:
כושר אבחנה 6/6 שווה ערך לאור ברזולוציה של דקת קשת שאדם עם ראיה תקינה רואה ממרחק של שישה מטרים. מה צריכה להיות הרזולוציה של האות כדי שאדם בעל ראיה 6/9 יראה בבירור ממרחק של שישה מטרים
1. דקה אחת של קשת
2. חצי דקה של קשת
3. שלושה חצאי דקות של קשת
4. שני שליש דקות של קשת
אנחנו סימנו שלושה חצאי דקת קשת והמרצה סימן שני שליש דקת קשת ..
מי צודק ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנטים מתחבטים רבות בשאלה פשוטה . - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/01/2011תשובה 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לגלאוקומה..?אביטל29/01/2011
שלום רב,
בבני בן ה-10 אני רואה במהלך השנה האחרונה תופעות מוזרות : מצמוץ חזק בעיניים, גלגול העיניים, צפיה בטלויזה / מחשב /ספר תוך שהוא מפנה את המבט לצדדים על מנת לקלוט טוב יותר את התמונה. בתחילה לא ייחסתי לזה חשיבות אך עם הזמן ועם התגברות התופעות שיניתי גישה. כמו כן, הבן שלי מתלונן על כך שבמהלך משחק בחוג טניס שולחן אינו רואה את הכדור שמגיע מהצד. אתמול הוא אף התלנון על כאב ראש - מעל העין. כל אלה מדליקים אצלי נורה אדומה , בייחוד כאשר שתי אחיות של בעלי סובלות מגלאוקומה. פנינו עם הבן לד"' עידית קינן ואלה היו ממצאיה:
ח.ר 6/6 בכל עין ללא תיקון
תנועות מלאות
קונברגנציה תקינה
CT תקין למרחוק
לקרוב FLICK XT
קונברגנציה בינונית
סטראופסיס 60
מק תקינים
פונדוס תקין
רפרקציה צקלופלגית על מידרמיד + 0.5 בכל עין.
לציין שהרופאה לא עשתה את בדיקת שדה הראיה ולא בדיקת לחץ תוך עיני.
מכיוון שזו מחלה שקטה שפועלת בשקט ובלי משים, אני מוטרדת מאוד. לא ברור לי מדוע לא נעשות הבדיקות המיוחדות הללו, הרי הן שוללות בודאות את המחלה.
אני מאוד לא שקטה, מה דעתכם בענין?
תודה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לגלאוקומה..? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/01/2011אין גלאוקומה בגילו. התופעות שלו יכולות להיות נוירולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעיןעמיר28/01/2011
אתמול הייתי בסנוקר עם חברים, חבר אחד בא להכות בכדור פספס והכניס לי את המקל סנוקר לתוך העין בזמן שהיא פתוחה, בחוזקה.
ישר מאז הרגשתי הדרדרות בראייה ולא הפסקתי לדמוע, העין שרפה ונהייתה אדומה.
היום בבוקר קמתי שהעין קצת פחות אדומה, עדין שורפת ואני פשוט לא יכול להסתכל בשמש.. (בעין השניה זה בסדר בפגועה שורף לי).
הראייה חזרה לי אני רואה עכשיו בערך 95% אבל עדין כואב לי ואני לא יכול לצאת החוצה.
מזה יכול להיות? מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011חייב לוודא שהעין לא נפגעה.
גש לבדיקה עכשו. אם אתה לא מוצא רופא עיניים פנה למוקד או למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלת אותי
עמיר28/01/2011אם לא אתה לא הייתי הולך לרופא.
חבשו לי את העין יש לי שריטה בעין.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלת אותי - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011תודה!
שבת שלום
(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשדה ראיהסמיאטיצקי פאנ28/01/2011
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה שישבה לי על עצב העין הימנית , הגידול הוסר , שדה הראיה התחתון בעין נפגע , השאלה שלי האם הבעיה פוגעת בראיה כללית של העניים ? היכן אפשר לעשות בדיקה מקיפה לבדיקת הראיה באופן יסודי אצל מומחה , מכיוון שהייתי אצל רופא עניים ואופטימטריס והם לא רואים פגיעה בראיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011אם הפגיעה בשדה הראיה התחתון היא בעין אחת בלבד, לא אמורה להיות בעיה בתפקוד הכללי כאשר שתי העיניים פקוחות.
יש אפשרות לבדוק שדה ראיה ממוחשב דו-עיני. שאל את רופא העיניים שלך או פנה למכון העיניים של קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםארלש27/01/2011
שלום.
כאשר אני יוצא להליכה בחוץ אחרי כמה דקות עין ימין מתחילה לשרוף לי וממש קצת לדמוע לי. אני מרגיש שיש איזשהו קשר בין זה לבין העובדה שיש לי אלרגיה באף ולכן אחד הנחיריים קצת סתום... אשמח לשמוע את דעתו של הרופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011סביר יותר שמדובר ביובש. אלרגיה לא מוגבלת לצד אחד. פנה לבדיקה והמלצה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורתו-קיי למספר גבוהמיכאלה27/01/2011
שלום,
לבני קוצר ראייה - מרכיב עדשות מס' 6 בערך.
הוא רוצה לנסות להשתמש בעדשות אורתו-קיי. שמענו שהשימוש (במיוחד למספרים גבוהים) עלול להזיק לעיין.
האם זה נכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתו-קיי למספר גבוה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011שלום מיכאלה,
מספר 6 הוא בגבול העליון לטיפול.
במספרים הגבוהים יש הסתברות גבוהה יותר לבעיות הנובעות מהרכבת העדשות.
מציע לפנות למומחה המתעסק בתחום ולשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה קלה בעיןגיל26/01/2011
אהלן,
אני סובל מפזילה קלה (לא רואה כפול) ועין עצלה בעין אחת, אני בן 24, ולא טופלתי לפני כן.
האופטיפמטריסטית שלי הביאה לי תרגילי עיניים לעשות (כ-חודש) ולחזור אלייה לבדיקה, ואז אולי להתקין פריזמות (ואם זה לא יעבוד, אז ניתוח).
רציתי לשאול על פריזמות, מה סיכויי ההצלחה שלהם לתקן פזילה (מבחינה אסתטית). הדבר מכביד מאוד על חיי, קשה לי להסתכל לאנשים (אפילו קרובים אליי כמו חברה שלי) ישר בפרצוף והפכתי מודע מאוד לעצמי.
תודה רבה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה קלה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011תלוי מה מידת הראיה בעין העצלה. אם הראיה בה חלשה, הסיכוי לשיפור עם פריזמות נמוך יותר. אם, כפי שאתה מתאר, הבעיה מציקה, אפשר לנסות עם פריזמות, ואז תדע אם עזר ובאיזו מידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין דומעתהילה26/01/2011
שלום,
לפני כ10 שנים עין ימין שלי דמעה במשך שנה שלמה .אף טיפול לא עזר לי ולא נמצאה בעיה חד משמעית.זה היה קורה כל בוקר מרגע ההתעוררות ועד כשעתיים לאחר מכן.
זה עבר לבד.
לפני כחודש זה התחיל שוב. עין ימין דומעת בשעתיים הסמוכות להתעוררות.
זה מציק ונראה רע ויוצר יובש סביב העין.
אני חוששת שמתחילה שוב תקופה זהה למה שעברתי ושלא ימצאו שוב בעיה.
האם יש לך הערכה כלשהי שעשויה לעזור לי?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין דומעת - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011לא ניתן לקבוע במדויק ללא בדיקה. יתכן שמדובר ביובש, הגורם לחיכוך בין העפעף לעין בהשכמה, והדמעות במקרה זה הן תגובת העין לחיכוך. גשי לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום ב"לבן של העין" לבת 3.5 חודשגית26/01/2011
שלום
אתמול שמתי לב כי לבתי בת ה-3.5 חודשים יש כתם אדום בחלק הלבן של עין ימין.
כשמסתכלים עליה לא שמים לב לזה, רק כשהיא מסיתה את העין לצד אחד פתאום
הכתם מתגלה.
היא מרגישה טוב, עירנית וצוחקת כתמיד, מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום ב"לבן של העין" לבת 3.5 חוד - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/01/2011בגיל זה עדיף לא להסתמך על חוות דעת ללא בדיקה. גשי לרופא שיבדוק ויראה במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין דומעת במשך חודשייםמיכאלה25/01/2011
לפני כחודשיים התחילי פתאום לדמוע לי העין שמאל, לאחר זמן מה שזה לא עבר הלכתי לרופאה היא נתנה לי FML השתמשתי וכשהפסקתי זה שוב חזר, נתנה לי טיפות אחרות, איי רליף, ואני כעבור שבוע לא מרגישה שיפור, היא הסתכלה לי בעין ונדמה לי שלא ראתה סתימה.
האם רופא עיניים רואה דרך הסתכלות אם יש סתימה בעין או לא בתעלה?
אם היתה סתימה בתעלת ניקוז הייתי רואה זאת בעצמי? נפיחות או משהו בעין?.....
מה אתם ממליצים לעשות???
יכול להיות שזה מיובש בעיניים זה קורה לי בדרך כלל כשאני נמצאת בחוץ.....?
אני יודעת שפעם רופא עיניים ציין שיש לי קצת יובש יכול להיות זה מזה?
אשמח לתשובה יותר מפורטת ולא כמו פעם שעניתם שורה אחת :" כמה אפשריות תלכי לרופא"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין דומעת במשך חודשיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2011סתימה ניתן להעריך רק על ידי העברת קנולה ושטיפה עם בי אס אס ולראות עם נוזל עובר לאף. במקרה שלך רוב הסיכויים שמדובר בדלקת לחמיות אלרגית שמצריך טיפול מתמשך של לפחות חודש בסוגי טיפות שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)