מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת לחמית ויראליתמעיין20/12/2010
שלום רב,
בשבוע האחרון הייתי חולה (כאבי גרון,חום,התקררות.)ולאחר מס' ימים הופיעה לי בעין אחת דלקת -הפרשות לבנות-צהובות ועין אדומה ודומעת.(בנתיים זה כבר הספיק לעבור לעין ה-2)הייתי אצל רופא העיניים והוא אמר לי שזו דלקת לחמית ויראלית שקשורה להתקררות שלי ונתן לי טיפות MAXIDEX X3 ביום.
(הוא אמר שזה יחלוף תוך שבוע לבד ,אבל הטיפות יקלו..).
בעלון הרפואי ראיתי שרשום בהתוויות-לא להשתמש אם הינך סובל מהרפס או ממחלת עיניים ויראלית..
שאלתי היא-יתכן שהדר' טעה או שמדובר במחלה ויראלית אחרת ??
תודה רבה וסליחה על האריכות...
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לחמית ויראלית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/12/2010לא כל דלקת ויראלית היא הרפס. להרפס סימנים מיוחדים לו. לפי תיאורך הטיפול נכון וזה לא הרפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים לא שווים לאחר מתן טיפות הרחאבי19/12/2010
שלום
לפני כשבוע וחצי אובחן אובאיטיס (דלקת בדמית)
בבירורים אימונולוגים יצא C4 גבוה מעט (65).
טופלתי בפרד פורטה 12 פעמים ביום למשך יומיים ולאחר מכן 8 פעמים ביום. ובנוסף קיבלתי ציקלופנטולט פעמים ביום שהפסקתי אותו לאחר 3 ימים(בהוראת הרופא המטפל). 4 ימיםל אחר הפסקת הציקלופנטולט עדיין הראיה הייתה מטושטשת בעין המודלקת ופניתי לרופא שיבדוק את הנ"ל. הוא הורה להוריד א מינון הפרד פורטה ל 4 פעמים ביום, ונתן בדיקות לחץ על העין, זרימת דם ואולטרה סאונד (במכון מור). אי השקט שלו נבע מכך שהאישונים לא הגיבו שווה בצורה קיצונית לטיפות הרחבת האישונים. פרט לכך הבדיקה יצאה תקינה.
שאלתי היא.
ממה יש לדאוג ומדוע? מה הגורם לטשטוש ומדוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
בדוי20/12/2010נשלחתי לבדיקות אולטרסאונד, ראיה וצילום פלורסנטי.
הגעתי מלכתחילה לרופא בגלל שהרגשתי שאינני רואה כרגיל בעין המודלקת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישונים לא שווים לאחר מתן טיפות הרח - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/12/2010הטשטוש מהדלקת והיובש בעיניים. צריך מעקב קפדני לשלול עליית לחץ והתפתחות הידבקויות של קשתית לעדשה והעלנות הדלקת התןך עינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדירות מעקב
אבי20/12/2010מה תדירות המעקב שצריכה להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדירות מעקב - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/12/2010בתחילה כל שבוע אחר כך כל שבועיים ובהמשך כל חודש עד חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך עיניניוקי19/12/2010
האם מצב של לחץ תוך עיני יכול לגרם לתופעה של טרומבוזה בעין? האם ניתן לטפל. גיל החולה 76.אודה לכם על תשובה מהירה ככל שאפשר. תודה. ניוקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עיני - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/12/2010התשובה לא. טרומבוזה זה מתפקודי קרשה או תסחיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ תוך עיני - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/12/2010יש קשר בין לחץ תוך עיני מוגבר לבין חסימה ורידית ("טרומבוזה") ברשתית.
הטיפול נקבע על פי ממצאי הבדיקה (רצוי להבדק על ידי מומחה רשתית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקטאילנה19/12/2010
שלום אובחנתי אצל רופא העיניים שלי כזקוקה לניתוח קטרקט בעין שמאל. לצערי הוא פשוט אמר לי את זקוקה לניתוח קטרקט. כמובן שזה בא לי בהפתעה כי לפני כמה חודשים שהייתי אצלו הוא אמר שהכל בסדר. היחס שלו היה לא אמין. הוא לא דיבר אתי מה עלי לעשות לפני הניתוח. לא קבלתי כל הנחיות מי קובע את התור. מזכירת רופא העיניים שלי או אני. האם יש צורך בטיפות כמה ימים לפנ הניתוח כדי למנוע זיהומים והאם כדאי להיפגש עם רופא עיניים נוסף ל"סקונד אופיניון". אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/12/2010את מוזמנת לבדיקה שנית לעוד חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל רב מבלפריטס,וטיפות הילו קומודרוברט19/12/2010
שלום רב
רופא העינים המליץ לי על טיפות הילו קומוד עקב יובש משני בעינים,האם מתאימות למצב זה ובמיוחד לעינים די רגישות?? ניסיתי היפו טירס וטיפות רפרש בקבוק ירוק,וסיילין כל מה שנגע לי בעין צרב לי מאד למס' שעות,היתכן שיש לי רגישות גבוהה או אלרגיה לחומרים בתמיסה?,האם תחושת יובש היא דבר שכיח למצב של בלפריטס,האם יש לזה נטייה להשתפר בהמשך? האם לניקוי העפעפים,אזור הריסים,והפנים יש בכלל משמעות או שמדובר בעצם רק בהגיינה כללית? אני נוטל אומגה 3 2 ליום,והרופא ציין שיש שיפור בתסמינים אבל הדלקת לא נעלמה,מה זה אומר בעצם?
בלילה יש יובש מציק ומאד לא נעים לעיתים בלילה העינים יבשות מדוע זה קורה?,הרופא המטפל ציין קשר למרכיב חיידקי עם סבואיירק דרמטיטטסס מה זה אומר,האם זה מסבך את הטיפול במצב? נסיתי גם אנטיביוטיקה כאבי בטן לא נעימים,משחת בלפמיד,ומשחת אריתומצין לפני השינה גרמו לי לאלרגיה עזה ועינים שרפו לי מאד,הרופא ציין רגישות לחומרים האקטיבים בתמיסות,אם כך מה מומלץ,לעשות במצב זה? זה החל לאחר דלקת עינים ויראלית,שטופלה בדקסאפרין,ודיאמטצין נעלמה,נמצא בלפריטס טופלתי במקסיטרול ללא שינוי,ואז הומלצה אנטיביוטיקה שלא ממש עשתה לי טוב
אודה לעזרה
רוברט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל רב מבלפריטס,וטיפות הילו קומוד - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/12/2010צריך בדיקה מקיפה וטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות בעין שמאלמיכאלה19/12/2010
שלום רב!
אני בת 24 בריאה בדרך כלל, לאחרונה התחילו לי דמעות יתר בעיניים במיוחד בעין שמאל.
זה קרה לרוב שהייתי מחוץ לבית אז חשבתי אוליל זב בגלל רוח,אבל עכשיו זה קורה גם כשאני בבית במיוחד כשאני מתכופפת ( מעלה לחץ תוך ביטני אולי) אז מתחילות לי דמעות בעין שמאל כאילו אני ממש בוכה.
האם יש צורך לפנות לרופא?
ממה זה נובע?
אגב ישלי טיפה יובש בעיניים אמר לי רופא עיניים כשנבדקתי אצלו השתמשתי לפעמים בהילוקומוד לפי הצורך טיפות עיניים ליובש... האם יש קשר לבין מה שקורה
יש לציין שבחודשיים האחרונים אני לאמשתמשת בטיפות עינייים ליובש.
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות בעין שמאל - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/12/2010צריך בדיקת עיניים מקיפה יש מספר אפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח OCTסיני19/12/2010
אטרופיה דיפוזית של שכבות הרשתית עם הרמה שלהם ע"י רקמה צלקתית. אזורים של רפלקטיביות גבוהה מתחת לשכבת RPE מתאים לאזורי אטרופיה. קיימת אי סדירות בשכבת RPE והיפררפלקטיביות שיכולה להתאים לשינויים צלקתיים. לא הודגם CNV וללא עדות נוזלים תת או תוך רניטלים.
אשמח לפענוח והסבר המושג רפלקטיבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח OCT - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/12/2010מתאים לAMD יבש לפנות למומחה לרשתית אם יש מה להציע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלייזרחנוש18/12/2010
שלום לך,
לפני שבוע וחצי עברתי טיפול בלייזר לאיחוי הקרע בהקף הרשתית של עין ימין, ביום שלישי האחרון הייתי בביקורת ובבדיקה של הרחבת האישונים בשתי העיניים אמרו לי שהכל תקין,גם העיין שלא עברה לייזר, לצערי בעין שעברה לייזר עדיין יש לי נמלה וקרום שנע קדימה ואחורה שאני מזיזה את האישון זה פשוט מעצבן מטמטם... שנית, העין השניה יש לי איזו שערה דקיקה שאני רואה אותה בשדה הראייה,השאלה שלי : אם לפני 3 ימים עשו לי בדיקה מקיפה על העיין ואמרו שהכל בסדר ,אין צורך לדאוג? ממה נגרמים השערות הללו?
בתודה מראש
חנוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/12/2010שלום,
התופעות שאת רואה מקורן בשינויים בזגוגית (=הג'ל שבתוך גלגל בעין). הטיפול בלייזר לאיחוי הקרע ברשתית אינו משפיע על השינויים שבזגוגית, ולכן על אף העובדה שהטיפול ברשתית הצליח את עדיין חשה בתופעות הנ"ל. זה תקין, וזה צפוי להמשך עוד זמן. כל עוד אין החמרה או תופעות חדשות אין מקום לדאגה, אך עליך להיות במעקב סדיר של רופא עיניים. אם יחול שינוי כלשהו יהיה עלייך לפנות לרופא בדחיפות. אותו דין לגבי העין השניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה בעיןגלית18/12/2010
אני בת 40 וסובלת מעודף משקל, יל"ד (מטופל) וסכרת גבולית לפי תוצאת בדיקת דם אחרונה מלפני חודש (115). אין לי מושג אם המידע זה קשור לבעיה, אבל מזה כשבוע
אני סובלת מתחושה מוזרה ובלתי מוסברת בעין שמאל. כאילו היא לא רואה טוב כמו עין ימין.
אני חשה מעין הדבקות של צידי העין (משני הכיוונים), אבל בעצם אין לי שום הפרשה דלקתית והעין לא אדומה, אבל זה מפריע לי מאוד. כשאני מסתכלת למקום כלשהו אני רואה רק טוב מקרוב בעין ומרחוק אני צריכה לכווץ את העין וממש לחפש פוקוס.
נבדקתי בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים וכל הבדיקות שבוצעו לי הן תקינות.
לחץ תוך עיני תקין: 16 מימין ו-17 משמאל. בדיקת ראיה תקינה, בדיקת צבעים תקינה
וכל הבדיקה שעושים עם המכשיר המיקרוסקופי תקינה לחלוטין.
אני פוחדת מאוד ולא יודעת מה לעשות, כי בכל זאת משהו כאילו מפריע לי בעין ואיך אומרים לא כתמול שלשום. מידי פעם אני מרגישה גם צורך קל ביותר כאילו לגרד בעין.
שאלותי:
האם יכול להיות דלקת בעין שלא רואים אותה (העין יש לציין לא כואבת בכלל).
אני נוהגת לתלוש ריסים. האם זה יכול לפגוע בעין?
האם יכולה להיות בעיה נוירולוגית (מציינת שערכתי לפני חודש וחצי בירור נוירולוגי בעקבות נימול קל בדיוק בלחי שמאל וכל התוצאות היו תקינות וכללו CT ראש ודופלר עורקי צוואר.
האם יכול להיות קשור למתח נפשי שאני חווה בתקופה זו?
מחכה לתשובה, אבל בעיקר שתהיה מרגיעה ומכוונת עבורי.
(מבקשת רק להוסיף שהרופא שלח אותי לבצע בדיקה של שדה ראיה למרות שהבדיקה שעשה לי במקום יצאה תקינה, אבל לדעתו כדאי לאור התלונות).
תודה ומחכה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מוזרה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/12/2010קשה לתת תשובה ללא בדיקה. ייתכן דלקת לחמיות ללא הפרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותספיר18/12/2010
למה משמשות טיפות העינים-SODIUM CHLORIDE
ושאלה נוספת-יש לי משקפים מספר מינוס 1.5 בכול עין.חשבתי לנסות להתחיל לשים עדשות.אין לי שום מידע על כך ואשמח קצת לאינפורמציה-איך מרכיבים,איזה סוגים יש,האם צריך מרשם וכו'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק הבהרה
ספיר18/12/2010המשקפים הם כי אני לא רואה מרחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/12/2010לגבי עדשות לפנות לבדיקת רופא עיניים ואז להתאמה לאופטמטריסט. אני יכול להציע ניתוח להסרת משקפיים. אם מעוניינת תתקשרי אליי .
הטיפות שהזקרת הן לבצקת בקרניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין ימיןיוסי17/12/2010
שלום, איני רואה טוב בעין ימים, לא ממוקד, בבדיקה נמצאו כתמים שחורים והרופא אומר שהבעיה היא בראש.....למה הכוונה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין ימין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/12/2010אני ממליץ בדיקת עיניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
יוסי18/12/2010תודה אבל הרופא עיניים אמר שהבעיה היא לא בעיניים, כפי שכתבתי, אז למה הכוונה? מה יכולה להיות הבעיה בראש שהוא מפנה אותי לנוירולוג , לסי טי.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל... - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/12/2010מספר האפשרויות הנוירולוגיות גדול לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בעיןמיטל16/12/2010
שלום, מזה כשבוע הרגשתי גוף זר בעין אשר הציק לי והפריע לראייה מידיי פעם. פניתי אתמול לרופאת עיניים והיא הסבירה לי שהגוף מייצר אבנים והייתה לי פשוט אבן בעין על הקרנית ותוך שניות מספר הוציאה לי אותו.
איך זה נוצר? זה עלול לחזור? זה מסוכן? האם זה נוצר בגלל שעברתי ניתוח לייזר לפני 4 שנים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/12/2010שלום מיטל,
קרוב לודאי שה"אבן" היתה בצד הפנימי של העפעף, וגרמה לחיכוך על הקרנית.
מדובר בהסתיידויות קטנות תחת לחמית העפעף (הקרום השקוף המצפה את הצד הפנימי של העפעף). מדובר במצב שכיח. אין כל סכנה, ואין קשר לניתוח שעברת. זה עלול לחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראייה ולייזררוני16/12/2010
אני בת 33 יש לי מספרים 1.50 + בשתי העיניים כולל צילינדר 1.75- בשתיהן.
אני סובלת מפזילה. בילדותי היא הייתה משמעותית יותר והיום פחות. לראיה אני משתמשת בעיקר בעין השמאלית. למרות שבבדיקה כשמסתירים את השמאלית אני רואה יחסית טוב בימנית.
רק האופטומטריסטים רואים את הפזילה בעיקר כשאני צריכה להסתכל על משהו ולמרכז את המבט. במשקפיים לא רואים ובעדשות מגע קשות. ניסיתי במשך השנים עדשות מגע רכות וגם קשות, מספר סוגים שעם רבים מהם אני לא מצליחה להגיע לראיה מיטבית קרוב ורחוק.
חשוב לי לציין שאני עובדת המון מול מחשב ובסוף היום הראייה שלי לא טובה כ"כ. כנראה בגלל חולשת השרירים מהמאמץ.
יש לי מספר שאלות חשובות
א. אני חוששת מאוד מהחרפת הפזילה בעקבות ניתוח לייזר שמעתי שזה עשוי לקרות. האם יש סכוי גבוה? ב. האם ואיזה ניתוח לייזר מומלץ לי או כדאי להשאר עם העדשות הקשות? ג. מה הזמן הכי נכון לעשות הפסקה עם העדשות הקשות לפני בדיקת התאמה וניתוח?
והאם כדאי לעבור לרכות בינתיים?
ד. האם להסתכן כשאני משתמשת רק בעין אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראייה ולייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/12/2010שלום רוני,
1. הסכון לשינוי בפזילה קיים, אך הוא נמוך. מבחינה אופטית ניתוח לייזר דומה להרכבת עדשות מגע (הלייזר "מלטש" בקרנית את הקימור של עדשת המגע) ולכן אם אין פזילה עם עדשות המגע רוב הסיכוי שזה יהיה המצב גם לאחר הניתוח.
2. סוג הניתוח ייקבע על פי בדיקת ההתאמה והעדפת המנתח.
3. ההחלטה אם להמשיך להרכיב עדשות תלויה רק בך. אם את מסתדרת היטב עם העדשות אין סיבה לנתח...
4. עדשות מגע קשות יש להפסיק להרכיב לפחות 10-14 יום לפני הבדיקה.
5. טשטוש הראיה בסוף היום יכול לנבוע מסיבות שונות, ולא ניתן לקבוע ללא בדיקה.
6. אין כל הגיון לעבור לעדשות רכות לקראת בדיקת התאמה. אם את רוצה להחליף כי הקשות מציקות לך, זה משהו אחר.
7. לא הבנתי למה הכוונה "להשתמש בעין אחת". אם כוונתך לנתח רק עין אחת, ולא להרכיב עדשת מגע בשניה, הסיכון לפזילה גדל באופן משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה רוחק ראייה ולייזר לד"ר שוחט
רוני16/12/2010הכוונה שיש לי עין דומיננטית שאיתה אני רואה בעיקר בגלל הפזילה
האם מאפשרים ניתוח במקרה שיש עין דומיננטית שהחשיבות שלה גבוהה לראייה כללית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה רוחק ראייה ולייזר לד"ר שוחט - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/12/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריגיוםטל16/12/2010
מצאו אצלי פטריגיום בעין שמאל ואני רוצה להוריד אותו.
איפה כדאי לבצע את הניתוח? האם יש מנתח מומחה לזה?
איזו שיטה עדיפה - דבק או תפרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריגיום - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/12/2010דרך קופות חולים יש הרבה מנתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרגיום
טל16/12/2010איזו שיטה עדיפה - דבק או תפרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרגיום - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/12/2010מתלה עם תפרים הכי יעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת המיגרנה של ראיית מחצית אך ללאשרה16/12/2010
מזה שנים אני סובלת ממיגרנות המלוות בראיית מחצית אנכית של שדה הראייה - אך לאחרונה היו לי מספר התקפים של " ראיית מחצית " אך ללא כאבי ראש ! ולאחר כ-20 דקות , הכל חוזר לנורמה, באיזה כיוון עליי לנתב את הבדיקות ? האם זה עיניים או נוירולוגיה ? אודה לך ד"ר שוחט לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת המיגרנה של ראיית מחצית אך ללא - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/12/2010לבדיקה נוירולוגית מקיפה וגם בדיקת עיניים לשלול סיבות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת המיגרנה של ראיית מחצית אך ללא - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/12/2010שלום שרה,
מיגרנה "קלאסית" מתאפיינת בהפרעה בראיה (AURA) בתחילת הארוע, ואחריה מופיע כאב הראש האופייני. יש בהחלט מקרים של מיגרנה ללא כאב ראש: מופיעה אותה ההפרעה בראיה, אך לא מתפתח כאב ראש בעקבותיה. זה מוגדר כ"מיגרנה של העיניים".
אם ההפרעה בראיה שאת חשה זהה לזו שחשת בעבר בתחילת התקף המיגרנה, אזי מדובר באותה תופעה, כלומר מיגרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)