מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל עם רואקוטןדוד02/08/2011
שלום וברכה,
האם כוס חלב עם כף שמן זית נקרא אוכל עבור החיוב לקחת רואקוטן עם אוכל?
בכלל אם אפשר לפרט קצת על הדרישה לקחת עם אוכל, הבנתי שזה מאוד חשוב לספיגה של התרופה ולא כל מזון נחשב, מה הכללים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל עם רואקוטן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/08/2011דוד שלום
לא מדובר על סוגי מזון ספציפים . באופן כללי ספיגת רואקוטן יעילה יותר בכ-30% כאשר הוא נלקח לאחר האוכל. לא קיימת הגדרה לגבי כמות מזון סבירה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת נקודות חן חדשותדנה ל02/08/2011
שלום אני בת 22 והקיץ יצא לי להשתזף יחסית הרבה ..
שמתי לב שיצאה לי נקודת חן חדשה על הזרוע יד ימין והיום איבחנתי בכתם אדום ליד הברך וניראה לי שזאת תהיה נקודת חן. האם זה מסוכן? ניתן להסיר אותן? האם יש לזה קשר לקרינת השמש? עד איזה גיל יוצאות נקודות חן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת נקודות חן חדשות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/08/2011דנה שלום
תשובות לכל שאלותיך ניתן לתת רק לאחר ראיית הממצאים ואבחונם המדויק.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי אקנה על הפניםמירב01/08/2011
שלום, אני בת 22 ולאחרונה התחילו להופיע לי המון פצעים על הפנים. בעבר הרחוק שלי לקחתי רקוטן אבל אני לא מוכנה להתחיל איתו שוב, הוא מייבש שפתיים ועור והיה לי מאוד קשה איתו. חברה שלי המליצה לי לקחת גלולות פמינט ואמרה שהן יכולות מאוד לעזור לפנים.. זה נכון? אם כן אני מעדיפה לקחת גלולות, אשמח לתגובה מהירה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי אקנה על הפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/08/2011מירב שלום
אין כל דרך לדעת את מידת יעילות הגלולות במקרה הספציפי שלך עד שלא תנסי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אצטרך להמתין מסיום הרואקטן75B31/07/2011
להגדלת חזה ולהסרת שיער בלייזר? 4 חודשים זה מספיק זמן..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי 40 מ"ג ביום במשך חצי שנה
75B02/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אצטרך להמתין מסיום הרואקטן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/08/2011שלום רב
לגבי הניתוח-4 חודשים הינם פרק זמן סביר בהחלט. הסרת שיער בלייזר בגוף מותרת מבחינתי גם בזמן הטיפול . המגבלה הינה בפנים כאשר שם ניתן לטפל בלייזר כחודש לאחר סיום ברואקוטן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש30/07/2011
האים כינים יכולים ליגרום לבלוטת לימפה מאחורי האוזן להיתנפח ואים כן מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/07/2011שלום רב
תופעה זו תתכן והיא בדרך כלל אמורה לחלוף מעצמה עם סיום הטיפול בכינים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרפס לא פעיל בשפתיים מדבקגד30/07/2011
שלום,
חברה שלי סיפרה לי שהיה לה פעמים בחיים התפרצות של הרפס בשפתיים (הראשונית-לפני כשנה וחצי, והשנייה-לפני כחצי שנה). חוץ מהפעמיים האלה זה לא פעיל אצלה. השאלה שלי, האם הרפס מדבק גם כשהוא לא פעיל (אם אני מתנשק איתה בזמן שהוירוס לא פעיל זה מסוכן עבורי)?
ומה דרכי המניעה ואמצעי זהירות שעלי ועליה לנקוט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הרפס לא פעיל בשפתיים מדבק - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011הרפס מדבק רק כשיש שלפוחית פעילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות כפצעונים על הפנים - שאלהיהודית30/07/2011
שלום,
אצל בתי בת הארבע, הופיעו פצעונים קטנטנים לבנים (עם מעין ראש מחודד) באזור של קו הפנים - סנתר - צואר.
בנוסף גם פצעון /יבלת דומה אך גדולה יותר בעורף.
רופא הילדים אמר לנו את שם הוירוס (מתחיל במונו...) ואמר לפנות לרופא העור שיחליט על הטיפול.
לי היו יבלות רבות כאלה על הצואר ורובן הורדו בעזרת חנקן נוזלי.
ידוע לי כי הוירוס מדבק מאד.
האם לדעתך רצוי להסיר וכיצד עושים זאת לילדה בת ארבע על הפנים?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות כפצעונים על הפנים - שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011ניראה לי שמדובר במולסקום הנגעים חולפים גם ללא טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבות בשעווה וצניחת עפעף.שלי29/07/2011
שלום
לגבי סידור גבות בשעווה. האם זה נכון שהטיפול מוביל בטווח הארוך ליציאת ורידים וצניחת העפעף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבות בשעווה וצניחת עפעף. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011החם המקומי יכול אולי להדגיש את כלי הדם השיטחיים אך לא לגרום לצניחת העפעף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבתאמיר29/07/2011
שלום
האם יש סמנים משותפים בין פסוריאזיס ועגבת בשמה הלועזי סיפיליס (Syphilis),
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות באצבע בוהן בידאביב28/07/2011
שלום לך ד"ר!!!
יש לי יבלת כבר למעלה משנה!! לפני כמה חודשים התחלתי טיפול על ידי חנקן נוזלי ולאחר שזה ללא ממש עזר, עשיתי שוב לפני כמה ימים את אותו הטיפול ונשאר לי מן יבלת שהיא כנראה מתה בצע שחור בבוהן. וגם קצת באזור הציפורן באותה האצבע.
השאלה שלי היא מה אני אמור לעשות אחרי טיפול החנקן?? האם לקלף או להשים משחה?? פשוט זה נראה ממש מגעיל מין עיגול בצבע שחור ובתוכו מלא נוזלים.
תודה וסופ"ש נהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות באצבע בוהן ביד - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011ניתן למרוח מקומיית פולידן במידה ויש שלפוחית יש להמתין שהשלפוחית תתיבש ולא לקלף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי קיבלתי מכה באצבע והתפוצצה לי
אביב30/07/2011המוגלה באצבע, לאחר שימוש ב-יודו-ויט (חומר לחיטוי יבוש) התוצאה נראה כך.
הפחד שלי שזה לא יגדל מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה להמחשה בלבד
אביב30/07/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה להמחשה בלבד - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לפי התמונה נראה לי שתצטרך טיפול נוסף מומלץ לגשת שוב לרופא העור או למרוח טיפות וורומל פעמיים ביום נקודתי על היבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מסביב לבית שחירבקה28/07/2011
שלום,
בימים האחרונים העור שלי שבכל המסביב לבית שחי נורא מחוספס..
זה לא שורף לי, לא אדום מדי וגם לא מגרד.
רק מציק לי מבחינה אסתטית.
אתמול בערב מרחתי אלוורה ויצאו מלא פירורים מוזרים. חשבתי שהאלוורה לא בסדר אבל שמרחתי על הרגל לנסיון לא היה כלום וזה נספג.
גם היום שמרחתי קרם הייתה את אותה תופעה..
אפשר להבין מה זה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות בקרסוליים לאחר כוויות שמשהילה28/07/2011
יום שבת האחרון הלכתי לים, בטיפשותי הרבה נשרפתי ממש בעיקר באיזור הרגליים לאחר כיום הופיעה נפיחות בקרסוליים שעד להיום לא חלפה בהתחלה לא יכולתי לדרוך על הרגליים בעקבות הלחץ שנוצר אך היום אין בעיה ללכת רק לפעמים יש לחץ ברגליים לאחר ישיבה או שכיבה ממושכת , כאשר אני לוחצת על האיזור נהיית מין גומה שמעידה עד כמה באמת הנפיחות קיימת באיזור, . אני מאוד פרנואידית הרגליים עדיין נפוחות ואדומות פחות ממה שהיה בהתחלה אך העור גם יבש אני משתמשת באופן קבוע פעמיים ביום בטרולאמין. האם יש סיבה לדאגה או שפשוט לוקח זמן עד שהעור חוזר לעצמו? האם יש צורך להבדק או שזה תופעה ידועה כאשר חוטפים כוויות שמש באיזורים כאלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות בקרסוליים לאחר כוויות שמש - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011בדכ הנפיחות חולפת תוך מס ימים אם אין שיפור עלייך לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לאחר קילוףלורין27/07/2011
שלום,
לפני שבוע השתזפתי לאחר חמישה ימים העור החל להתקלף ומתחת לקילוף העור נראה מחוספס חצי לבן חצי חום, יכול להיות שזה פיגמנטציה? או פטרית שמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לאחר קילוף - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011מדובר קרוב לוודאי בתהליך הריפוי של העור לאחר קילוף מומלץ שימון יום יומי והמנעות מחשיפה לשמש בהמשך יכולה להיות גם פיגמנטציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבינאפיןנעמה כהן27/07/2011
שלום-
אני בת 27 והיום התחלתי בטיפול בכדורי טרבינאפין לפטריות ברגליים. שאלתי היא כמה זמן מתחילת השימוש בכדורים צריך לבצע בדיקת דם?
האם צריך לבצע בדיקת דם כל חודש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרבינאפין - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לאחר חודש ומומלץ לפחות שתי בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגודנה27/07/2011
שלום,
יש לי עור פנים בהיר ומסביב לעיניים יש לי ויטילגו, כתמים לבנים כאלה שפחות מורגשים בגלל העור הבהיר. רציתי לדעת האם זה נכון שאסור לעשות טיפולי לייזר/קרן אור על אזורים אחרים בגוף כמו רגליים על מנת שלא יווצר ויטילגו גם באזורים הללו.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)