מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנת יתר וסבוריאה בקרקפת ?דוד01/09/2011
שלום ד"ר ,
אני בן 28 וסובל מסובריאה בקרקפת שממש מציקה לי ,
תמיד אני מרגיש מלוכלך ולא נעים , בנוסף אני לא יכול להיחשף לשמש
אפילו לדקה-שתיים כי אני מרגיש שהקרקפת שלי נשרפת מהשמש
וממש מגרד לי עד כדי כך שאני מסוגל לשבת ולגרד כל היום ,
בנוסף המחלה גרמה לי בשנים האחרונות לנשירת שיער חמורה.
יש לי משקל עודף של 20 ק"ג ,
רציתי לדעת אם יש קשר בין המחלה להשמנת יתר ?
הרי יוצא מעין שמן מהקרקפת ? עקב שומנים בגוף ?
יש איזה דרך לרפא את המחלה המסתכלת הזאת ?
או איכשהו להתמודד איתה בלי הסבל הזה ?
האם יש דרך להפסיק את הפרשה של השמן מהקרקפת ? ואולי
אפילו לחדש את צמיחת השיער (אני יודע שאני חי בסרט) עקב סוף הפרשת השמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר וסבוריאה בקרקפת ? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ04/09/2011דוד שלום
סבוריאה הינה מחלה כרונית שאינה קשורה להשמנת יתר . מעצם טיבה דורשת טיפול קבוע לאורך זמן הן מניעתי והן בזמן התקפים . לגבי מגוון הטיפולים הקיימים אין זה המקום להכנס לפרוט, אלא יש להפגש פנים אל פנים עם רופא עור לצורך כך.
את שומניות היתר בעור ניתן להפחית על ידי שימוש קבוע במינון נמוך של רואקוטן -20 מ"ג פעמיים בשבוע.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מכם הרופאים הנכבדים יודע?דן01/09/2011
שלום
לפני שלוש עשרה שנים +- הראתי לרופא עור מין נקודות " דם" אדומות בבטן טיפה מעל הטבור היו שם כבר שנים .במקרה הייתי אצלו למשהו אחר.
הוא הסתכל - ראה תמונה מצורפת ואמר:
אה זה כלום ,על תסתכל. הסבר ארוך.תתעלם.
כנראה שזמן להסביר לי לא היה לו שיצאתי לפנסייה ( יש הרבה זמן)
ומקווה שלך גם יש זמן בזמנך החופשי שעונה לנו התועיל להסביר לי מה זה?
איך קרה? וכו.
תודה
צריך עוד תמונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מכם הרופאים הנכבדים יודע? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט06/09/2011מדובר בנעים וסקולריים שנקראים ספידר או שרי המנגיומה וניתן להסירם בלייזר או מחט חשמלית ובדכ הסיבה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים קשר בין גירוי מיני לקשקשתיוני01/09/2011
האם קיים קשר בין גירוי מיני לקשקשת בראש?
הבנתי שבמהלך סקס למשל מופרשים מהבלוטות חומצות חלב
(בשלל האיזורים בגוף) , השיער שלי נעשה שמנוני ומסריח (גם איזור בית השחי והמפשעה אך זה לא מטריד)
ומתחילים להיווצר שם קשקשים (נראים לאחר סירוק)
זה משהו חריג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט01/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וסוג עורתמי01/09/2011
ד"ר שלום, יש לי עור שומני, האם אחרי טיפול ברואקוטן העור יהפוך לסוג עור יבש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן וסוג עור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/09/2011לא היובש יופיע רק בזמן לקיחת התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון ולחות לאחר רואקטן75B01/09/2011
שלום,
סיימתי טיפול רואקטן ורציתי לדעת עם איזה תכשירים לפנים עליי להשתמש?
מה הסוג עור שלי עכשיו?
כרגע אני משתמשת בסבון פנים לעור בעייתי של ד"ר אור וקרם לחות לעור מעורב של הקוסמטיקאית שלי...
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון ולחות לאחר רואקטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/09/2011המידה והעור שוממני מומלץ תכשירים לטיפול בעור שומני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריתרסמהשאול31/08/2011
אני סובל מריח רע באופן תדיר באזור המפשעות שנדבק למכנסיים עקב כנראה אריתרסמה ורופא העור רשם לי זנדקלין למריחה במקום פעם ביום אחרי המקלחת.
אני חש שיפור מסויים ומורח את המשחה כשבוע.
השאלה שלי עד מתי אפשר למרוח את המשחה והאם שימוש ממושך במשחה הזאת יגרום לנזק כלשהו ?
האם קיים טיפול אחר בתופעה חות ממריחת משחת הזנדקלין ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריתרסמה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/09/2011ריח רע יכול להופיע מפרוק של מרכיבי הזיעה עיי חידקים ומכן השימוש בקרם אנטיביוטי שמומלץ למריחה לזמן מוגבל שימוש בבגדים אורירייים העשויים כותנה ותכשירים מונעי הזעה יכול לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי כמה זמן זה "זמן מוגבל" ?
שאול01/09/2011תודה על ההתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בידייםרמי31/08/2011
שלום,
כבר זמן רב יש לי פצעים בידיים שגורמים לי לגירוד רב באיזור זה.
כשאני מגרד לפעמים גם מתחיל לרדת טיפה דם.
אני לא מצליח לישון בלילות בגלל הגירוד הזה,הוא בלתי נסבל.
ניגשתי למספר רופאי עור ואף אחד לא ידע מה יש לי.
האם יש לכם לייעץ לי על איזה תכשיר שיכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בידיים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/09/2011לא ניתן לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות וחשיפה לשמשרועי29/08/2011
שלום,
סיימתי לפני 3 חודשים טיפול בכדורים לפצעי אקנה וזה עזר.
אך עדיין נשאר לי אדמומיות באחת הלחיים - האדמומיות הזאת התחילה לי בזמן הכדורים והרופא אמר שזה יעבור שאני אסיים והמצב השתפר אבל לא עבר סופית.
בכל מקרה הרופאת משפחה שלי אמרה שאסור לחשוף את האדמומיות הזאת לשמש -
ורציתי לשאול האם אני יכול להחשף חופשי לשמש, וללכת לים (כמובן עם קרם הגנה) ולא לחשוש מהחמרת האדמומיות?
כי בסך הכל כבר סיימתי את הכדורים מזמן והרגישות לשמש אמורה כבר לעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות וחשיפה לשמש - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2011בוקר טוב.
להחשף "חופשי לשמש" לא מומלץ בכל מקרה ובלי קשר לטיפול שעברת. קרם הגנה לא מקנה הגנה מספקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה כתמים ומשחהלוני29/08/2011
שלום,
אני בת 36, ומאז שמכירה את עצמי הופיעו לי פה ושם פצעונים קטנים בפנים, ולפי המלצת רופא עור מרחתי ביום תמיסת אקנתרים 2% ובלילה נאו מדרול נקודתי. כעת אני בתחילת הריון, הופעת פצעי האקנה בפנים הגדילה את תדירותה, בעיקר באיזורה"שפם" והסנטר. האם להמשיך במשחות אלה ,שעזרו עד היום , גם במהלך ההריון? או שיש משחות אחרות להריון...?
שאלה שניה לגבי כתמים חומים שהצטברו לי עם השנים באיזור השפם כתוצאה מריכוז של פצעי אקנה באיזור הזה- שמעתי הרצאה של רופא בכיר שאומר שיש משחות שמטפלות גם באקנה וגם במניעת כתמים חומים, אם כן אשמח לקבלה המלצה או שהמשחות שהזכרתי מתאימות גם לנושא הזה. תודה ואשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס29/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגויוסי29/08/2011
שלום רב,
אני בן 45 ובחמש עשרה השנים האחרונות סובל מויטיליגו. עד לפני שלוש שנים הוא התפתח מאוד לאט ובאיזורים קטנים מאוד. בשנים האחרונות קיבל תאוצה בעיקר בכפות הידיים, בפרקי הזרועות ולאחרונה החל באיזור הפה והעיניים. אני מבקש לדעת שני דברים:
1.האם ייתכן שהתאוצה בויטיליגו קשורה למצב בריאותי? ואם כן אילו בדיקות עלי לעשות?
2. איזה טיפול הינו היעיל ביותר היום להחזרת העור לקדמותו שאין בו סיכון לסרטן עור ?
תודה מראש,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס29/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזומד -הידרוקסינוןיעל28/08/2011
שלום, אני בת 36 שבוע 14 להריון שני. האם מותר בהריון למרוח על כתמי שמש והריון על הפנים את משחת האזומד (הידרוקסינון 2%)??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזומד -הידרוקסינון - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס29/08/2011בוקר טוב.
לא מומלץ להשתמש בהידרוקינון בזמן ההריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבר28/08/2011
אני מאוד רוצה לעשות עגיל בטבור , אך שמעתי שהייתה ילדה שהסתבכה עם זה והגיעה לבית חולים ורצו לעשות לה ניתוח אך היא הגיבה בסוף לאנטיבוטיקה , רציתי לדעת אם אני עושה במקום אסתטי ונקי סטרילי עם מחט נקייה לא יקרה לי כלום נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס29/08/2011לא ניתן לחזות מה תיהיינה ההשלכות של הפעולה, גם אם מקום סטרילי, לכן ההחלטה בסופו של דבר היא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותאמא28/08/2011
שלום רב,
אני בת 38 ועדיין מופיעים לי פצעים בפנים ובגב (לא מאוד היסטרי ומוסתר היטב באיפור). זה נראה לי על רקע הורמונלי כי מחמיר לקראת המחזור וקצת נרגע אחריו. רופא עור המליץ לי לפני כחצי שנה על רואקוטן אך פחדתי לקחת בשל תופעות הלוואי (אני גם מרכיבה עדשות והבנתי שישנו יובש רציני בעור ובעיניים, וכן יש לי ציסטות בכבד ובשחלה).
בגיל ההתבגרות לקחתי תקופה ארוכה מינוצין וזה עזר לי.
מה לעשות? די מייאש שעד גיל זה עדיין צריך לסבול מפצעים. מה עדיף לקחת, מינוצין או רואקוטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי שמשרותי28/08/2011
היי, אני בת 30 ויש לי כתמי שמש על המצח (אולי פיגמנטציה) שהם די בולטים, כי אני מאוד בהירה. יש גם חלק קטן שנראה כאילו יש בו כתם לבן.
האם עדיף לטפל אצל רופא עור או אצל קוסמטיקאי פרא-רפואי?
התייעצתי גם עם רופא עור (שאמר שיתן לי מישחה בחורף) וגם עם קוסמטיקאי שאמר שצריך טיפול משולב במרפאה+תמיכה. מה עדיף?
הקוסמטיקאי עובד עם מוצרים של חוה זינגבוים - האם אתם מכירים אותם? האם הם מומלצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי שמש - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2011בוקר טוב.
בד"כ העומק שבו נמצא הפיגמנט לא מאפשר לתכשירי קוסמטיקה להגיע אליו. לכן טיפול רפואי הוא ברוב המקרים טיפול בחירה. לגבי קוסמטיקאי- לא קיים בארץ מקצוע של קוסמטיקאי "פרא-רפואי" או "רפואי". יש רק קוסמטיקאי/ת. את רשימת המקצועות הפרה רפואיים קובע משרד הבריאות ועדיין קוסמטיקאיים אינם ברשימה זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
רותי04/09/2011אם כך אתה ממליץ לי לקבל טיפול רק אצל רופא עור?
מה שיטת הטיפול המומלצת? קרם הבהרה, פילינג, לייזר או משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס04/09/2011השיטה תיבחר על פי ממצאים קליניים, נסיון של הרופא, יכולות שלך וכ"ד. בד"כ מדובר בטיפולים משולבים, אך כאמור לא ניתן להמליץ על טיפול באופן וירטואלי, אלא בבדיקה אישית בלבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צלקת כתוצאה מניתוחאור28/08/2011
שלום,
אני בת 28 בשבוע 34 להריונה, בשבוע 28 עברתי ניתוח לפרוטומיה בהרדמה,ניתוח שניקזו ציסטה שחלתית בצד שמאל , החתך של הניתוח בוצע מתחת לטבור לאורכו.
השאלה שלי, האם יש משחה כלשהי שאפשר לשים לצלקת בזמן הריון כדי לטשטש אותו או משחה שאפשר לשים אחרי ההריון?
אני אשמח אם תענו לי בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על צלקת כתוצאה מניתוח - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס29/08/2011בוקר טוב.
באפשרותך להשתמש בתכשירים כגון קלו- קוט או מדרמה לבחירתך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)