מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטן ותרגילים לחיזוק הבטןעומר26/07/2011
שלום,
אני בן 22 ולוקח בחודשיים האחרונים רואקוטן, כאשר בחודש האחרון אני במינון של 60 מ"ג ביום (משקלי כ-74 ק"ג, גובהי 1.89 מ'). יש סיבה אסתטית שבגללה אני מעוניין להתחיל לבצע - כמה שיותר מוקדם - תרגילים לחיזוק הבטן, דוגמת כפיפות בטן. בשנים האחרונות אני לא פעיל גופנית כמעט בכלל (בעבר הייתי ספורטאי).
עד כה אין לי כמעט בכלל תופעות לוואי עקב הרואקוטן, ובדיקות הדם תקינות. עם זאת, אני יודע שפעילות גופנית בעת נטילת רואקוטן עלולה להיות בעייתית. שאלתי היא כזאת: האם ביצוע של מספר תרגילים לחיזוק הבטן (סתם לדוגמה: 3 סטים ביום של 30 כפיפות בטן בכל סט) כל יום או מספר ימים בשבוע גורם לסיכון בעת נטילת רואקוטן? האם מדובר בדבר שעלול לגרום לבעיה ארוכת טווח/בלתי הפיכה? ובשורה התחתונה - האם ניתן להתחיל לבצע את התרגילים לחיזוק הבטן (כשאני משער שלפחות בהתחלה יהיו בעצימות לא גבוהה ויארכו ביחד לא יותר מ-10 דקות ביום)?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן ולייזרחלי26/07/2011
שלום
רציתי לדעת:
1. האם ניתן ליטול ראוקוטן ולעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?
2. האם ניתן ליטול ראוקוטן תוך טיפול בלייזר להסרת שיער?
3. האם ניתן רק לעשות הפסקה של תקופת הטיפול בראוקטן בזמן הטיפולים בלייזר ? כמה זמן אחרי תום הטיפול בראוקוטן ניתן לחזור ללייזר להסרת שיער?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוקוטן ולייזר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לא מומלץ טיפוליים בלייזר בזמן לקיחת רואקוטן יש להמתין בין חודש לשלושה חודשים לאחר סיום הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליחה חוזרתחלי26/07/2011
שלום
אני מורחת אדפרין על המצח ולחי שמאל, ומשחה שרקחה הרופאת עור לפי מרשם (עם רטאאויט) על כתם חום בודד.
אין שיפור גדול בכתם החום.מטופלת כבר 8 חודשים...האם זה נורמלי? (יש שיפור קל..)
האם ניתן לעבור למרוח את האדפרין גם על הכתם החום?
כמו כן
האם העור "מסתגל" לאדפרין? מטופל בו כבר למעלה משנה וחצי. אולי כדאי לחזור לרטאוויט המקורי? בתקופה האחרונה אין שיפור של ממש.
הרבה תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן חוזר-פגיעה בשחלות ובכבד?חלי26/07/2011
שלום
אני 5 שנים אחרי ראוקטן ורוצה קורס נוסף עקב חזרת הפצעים, הקוסמטיקאית שלי שהיא גם רופאה אומרת שקורס נוסף יכול לפגוע בשחלות ובכבד....האם נכון? מה רמת הסיכון?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת יעילות- אריתרומיצין, קלירקסחלי26/07/2011
שלום
בת 28 , 5 שנים אחרי טיפול ראוקוטן מוצלח. לצערי בחצי שנה האחרונה הפצעים חזרו.
רופא העור לא הסכים כי תדירות הפצעים מצדיקה קורס ראוקוטן חוזר ואני נאלצת להסתפק בטיפול המקומי.
כל פעם שמתחיל פצע אני נוהגת לשים עליו אקנמיצין פלוס, אך קשה לאמוד את היעילות. הפצע בד"כ שורד יפה גם שבוע. רופא העור נתן לי קלירקס 10 אחוז לטיפול בלילה ותרחיץ דלאגס טי לטיפול ביום.
בעלון לצרכן של 2 התרופות כתוב כי תתכן אי יעילות עקב שימוש מקביל, או לאחר שימוש בתרופות מסוג אריתרומיצין.
האם מותר או אסור לי לקחת את התרופות הללו? האם שילוב בניהן יכול לגרור אי יעילות?
הרופא מאוד לא זמין (עובד מס שעות מצומצם בשבוע ולא עונה גם בהן..) כך שאשמח אם תוכלו לתת לי תשובה כללית גם.
וגם
האם תדירות של כפצע מוגלתי אחד בחודש לא מצדיקה קורס ראוקוטן נוסף? לפני כחצי שנה לא היו לי פצעים כלל.
אודה לעזרתכם בשתי שאלות אלו.
בברכה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני26/07/2011
היי,
אני בת 24, ביצעתי פילינג כימי עמוק אצל רופא לפני כשנתיים וחצי עקב צלקות אקנה.
למרות שאני בהירה מטבעי, עור הפנים שלי נעשה הרבה יותר בהיר מעור הגוף (נראה כמו מסיכה).
העניין מפריע לי מאוד, זה לא נראה טוב..
מה הפיתרון לכך??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לצערי אין פיתרון הולם חוץ ממייק אפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת שיזוףטל26/07/2011
האם מתי שעושים מכונת שיזוף זה יכול להשפיע על נקודות החן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת שיזוף - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לטיפול בפטרייה בציפורנייםורד26/07/2011
שלום,
יש לי פטרייה בבוהן רגל ימין וכעת לאחר שלוש שנים סימנים ראשונים של פטרייה בבוהן רגל שמאל.
ערכתי תרבית פעמיים ונמצא בשתי הפעמים כי יש פטריה בציפורן אך לא נמצא סוג הפטרייה.
כעת הרופא רשם לי טרבינפין למשך 3 חודשים.
שאלותיי:
1. האם לא עדיף ספורנוקס, כי לא ידוע סוג הפטרייה וספורנוקס למיטב ידיעתי מכסה טווח יותר רחב?
2. האם יש הבדל מבחינת התופעות לוואי או סיכונים (פגיעה בכבד) בין התרופות?
3. האם 3 חודשים מספיק?
תודה רבה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף אחרי ניתוחעמית26/07/2011
שלום
בפסח האחרון, לפני שלושה חודשים וחצי, עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בכתף.
נשארו לי 3 חתכים קטנים וחתך אחד באורך סנטימטר.
הם שטוחים אמנם, אבל עדיין אדומים.
האם אפשר כבר להשתזף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לא מומלץ לחשוף את האזור לשמש כל עוד הוא אדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטין Aציפי26/07/2011
רופאת משפחה המליצה לי להשתמש בורטין a לטיפול שגרתי בעור הפנים.
בבית המרקחת לא מכירים את המשחה. האם יש לה שם אחר נוסף מוכר יותר?
התודה מראש
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטין A - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011רטאויט או לוקסיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ==propeciaמ26/07/2011
שלום רב ! בני בן ה 24 מאבד שיער והומלץ לו להשתמש בתרופה האמורה
רציתי לשאול כמה זה עוזר ? מה הסיכונים בשימוש בתרופה ?
אשמח לתשובה מלומדת בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט30/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נשירת_שיער' id=link]נשירת שיער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חוזר מעגילאורלי25/07/2011
שלום,
אני בת 24 ויש לי חורים באזניים מגיל 3 בערך.
בגיל 17 הוספתי 3 עגילים נוספים, 2 באוזן ימין ו1 באוזן שמאל.
בשנה האחרונה כל פעם שאני שמה עגילים בחורים שיש לי מגיל 3, מתפתח זיהום באוזן שמאל ולא משנה אם העגיל הוא מזהב\כסף\מתכת.
מה יכול לגרום לזה ואיך לטפל בתופעה? חשוב לציין שזה רק באוזן אחת ואף פעם לפני כן עגילים מכסף\זהב לא עשו לי זיהום.
הגעתי למצב שאני פשוט לא שמה עגילים בשני החורים שיש לי מגיל 3..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום חוזר מעגיל - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/07/2011אורלי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, קרוב לוודאי שקיימת שם איזו שהיא בעיה מקומית בחורים הנ"ל מכיוון שאת מציינת שאין משמעות לסוג העגיל . אין ספק שעל מנת להתקדם יש לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בפניםאוריאנה25/07/2011
שלום .
עברו שנתיים מאז שעברתי השתלת מח עצם אלוגנאית ועדיין לא נעלמה הפיגמנטציה בפנים (עקב כימותרפיות אגרסיביות) אז אני מתחילה לחשוב בכיוון של טיפול קוסמטי אבל חוששת מכל מיני כימיקלים.
יש לכם נסיון עם משהו טבעי יעיל?
קראתי היכנשהו שלימון עושה את העבודה, אבל השאלה היא - האם זה לא יוצר קמטים או תופעות לא רצויות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה בפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/07/2011אוריאנה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, תחושת הפחד איננה במקומה במקרה זה מכיוון שמדובר ברוב המקרים בטיפול בתכשירים חיצוניים ובלייזר ובשני המקרים הללו אין קשר להשתלת מח עצם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפרין ורטאוויטטל25/07/2011
שלום
אני מורחת אדפרין על המצח ולחי שמאל, ומשחה שרקחה הרופאת עור לפי מרשם (עם רטאאויט) על כתם חום בודד.
אין שיפור גדול בכתם החום.מטופלת כבר 8 חודשים...האם זה נורמלי? (יש שיפור קל..)
האם ניתן לעבור למרוח את האדפרין גם על הכתם החום?
כמו כן
האם העור "מסתגל" לאדפרין? מטופל בו כבר למעלה משנה וחצי. אולי כדאי לחזור לרטאוויט המקורי? בתקופה האחרונה אין שיפור של ממש.
הרבה תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין ורטאוויט - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/07/2011טל שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, במידה והכתם אינו מגיב לתכשיר ההבהרה שניתן במרשם על ידי הרופאה יש לשקול להעלות את אחוז הרכיבים הפעילים בתכשיר ההבהרה ועל זאת יש להתיעץ עם הרופאה המטפלת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטליגויעקב25/07/2011
שלום
לאחרונה שמעתי שניתן להחזיר את הפגמנט לעור ע"י מריחה של נוזל פרי של צמח אמיתה גדולה .
האם הדבר נכון ? ואם כן , באיזה אופן ניתן להשתמש בנוזל הנ"ל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטליגו - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/07/2011יעקב שלום
אין לי כל מידע על כך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)