מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיערענת29/05/2011
שלום,
ביתי בת 11 לערך, ובזמן האחרון שמתי לב לנשירת שיער מוגברת. (השיער מפוזר בכל
הבית ) לציין שהתזונה שלה אינה כוללת ירקות כלל,
בממצאי הערכת גדילה בבי"ס גובה = 141 ס"מ
משקל = 43 ק"ג
BMI 21.7
טווח האחוזונים 90% === BMI הוגדר כ"עודף משקל"
כמו כן אנו מתעתדים לעבור דירה ואיזור --- האם יש לכך השפעה כלשהי?
אלו בדיקות מומלץ לעשות בנוגע לנשירת שיער?
האם ניתן להוסיף ויטמינים ואיזה סוג?
אודה לתשובות מהירות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס01/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
ענת05/06/2011אתם כותבים כאן שהפורום עונה גם לשאלות בנוגע לנשירת שיער ואח"כ מעבירים לפורום אחר.... לא ברור לי למה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפריןאלה29/05/2011
שלום,
אני בשבוע 6 להריון . השתמשתי במשך שבועיים באדפרין ג'ל נגד אקנה. האם התרופה הזו מסוכנת לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס01/06/2011בוקר טוב.
אדפרין, כמו גם כל התכשירים של ויטמין A אסור לשימוש בהריון.
מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים המטפל בהריונך.
בברכה,
נ.ב. העברתי את שאלתך גם לפורות תרופות וייעוץ תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס01/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תרופות_ייעוץ_תרופתי' id=link]תרופות ייעוץ תרופתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאליטל29/05/2011
שלום,
רכשתי מייק אפ נוזלי לפנים ורשום עליו "מכיל יוד", האם זה מסוכן? או עלול לגרום נזק כלשהוא לעור הפנים?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס29/05/2011בוקר טוב.
כנראה ההתרעה מתייחסת למשתמשים עם רגישות ידועה ליוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה משונה או אלרגיה, מצ"ב תמונהגלינה29/05/2011
שלום, לפני כשבוע אימי התלוננה כי גירד לה באיזור הישבן, במשך כמה ימים היא לא הציצה לראות מה זה בעצם. אחרי שהגירוד כבר החל לכאוב היא הביטה וראתה מין כתם גדול שנראה כמו כוויה עם שלפוחיות קטנות. מה שמוזר עוד יותר, ביום שזה החל לכאוב, לא רק המקום כאב אלא כל השוק של אותו הצד. היא אומרת שזה כאב כאילו נשרפה בשמש. אשמח לדעת כמו מה זה נראה, אלרגיה למשהו אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס29/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות שמשאמי28/05/2011
אתמול הייתי בים ונשרפתי ממש.. יש לי כוויות בכל הגוף.
האיזורים עם הכוויות מאוד אדומים ושורפים.. הרופא רשם לי קרם אלוורה פורטה אבל אני חושבת שאולי הבחין כמה שזה חמור, או שאני סתם פאנואידית.. זה פשוט ממש אדום!
אני מפחדת שזה יהפוך לבועות כי יש לי השבוע הופעה..
מה עושים ? יש דרך למנוע את הבועות ולהעביר את האדמומיות מהר יותר ?
מה שבטוח.. הלקח נלמד.
תודה מראש לעוזרים, שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות שמש - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/05/2011אמי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ניתן להעזר בקרם בשם סילברול במרשם רופא, ומעבר לכך לתת לתהליך לעבור את מהלכו הטבעי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער באינפרא אדוםאסף28/05/2011
כתוצאה מחרור האוזן יצא לי קלואיד שלמרות שנתחתי פעמיים את המקום הקלואיד חזר. אני מאוד שעיר בגוף רציתי לדעת אם יש סיכון בהורדת שיער באיפרא? אבקש תשובה מורחבת בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער באינפרא אדום - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/05/2011אסף שלום
לא אמור להיות קשר בין הסרת שיער לבין קלואידים ולכן לא אמורה להיות בעיה בהסרת השיער.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בזרועותמיכל28/05/2011
שלום,
מזה תקופה ארוכה, הזרועות שלי (יותר באמות) מלאות נקודות אדומות, כנראה בזקיקי השיער. זה מופיע כשאני מאמצת את הידיים, כשחם, כשהידיים כלפי מטה ונראה שהזרועות אדומות מאד. בשאר הזמן ישנה אדמומיות. ומעט יובש.
איני מורידה שיערות בידיים וכמו כן, התופעה נעלמה לכמה שעות אחרי שקיבלתי כמות גדולה של סטרואידים ( בהתקף אסטמה) והזרועות היו לבנות לגמרי.
מה זה? ואיך פותרים את העניין המטריד הזה?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בזרועות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/05/2011מיכל שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אלפא הידרוקסיתלא יודעת28/05/2011
רופא העור שלי מבצע טיפול של פילינג קל עם חומצת אלפא הידרוקסי PCA.מהי החומצה הזו ומהם יתרונותיה? הוא הדגיש כי לא מדובר ב- TCA אלא PCA (חומצה פיזיקלית?) . אשמח לדעת יותר פרטים במה מדובר. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אלפא הידרוקסית - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/05/2011שלום רב
אני מכיר את מוצרי PCA שהינם בהחלט טובים ויעילים במרבית המקרים אך לגבי התכשיר הספציפי בו מדובר, עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנוגע לקרם הגנה לפניםלא יודעת28/05/2011
אם אני מורחת קרם לחות עם 15SPF ומעליו מייקאפ עם 15SPF האם אפשר לומר שמרחתי 30SPF? האם זה אומר שההגנה תחזיק ליותר זמן? בנוסף,אם מרחתי את הנ"ל בבוקר,האם הם עדיין יגנו עליי בצאתי מהעבודה אחה"צ? אם לא,האם אפשר למרוח קצת הגנה מעל המייק אפ או שצריך להוריד ולהתמרח מחדש? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות בנוגע לקרם הגנה לפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/05/2011שלום רב
שילוב זה הינו בהחלט מספק למשך כל היום.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהמאיה28/05/2011
שלום, אני בת 15 ויש לי סימני מתיחה על הישבן, על החזה ובירכיים
מה ניתן לעשות כדי שיעלמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/05/2011מאיה שלום
ניתן לטשטש סימנים אלו , אך בדרך כלל לא להעלימם לחלוטין. הטיפול היעיל הינו לייזר . לפרטים נוספים אנא פני אלי דרך הנהלת האתר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף שומני ופצעיםיונתן28/05/2011
אני בן 16,
יש לי סבוריאה - וזה מתבטא באיזור האף - האם שומני ושמנוני ולפעמים יוצא ממנו הפרשות וגם הוא נוטה להיות אדום.
אני משתמש בתכשיר הרגעה של סבוקלם אבל זה לא עוזר יותר מדיי..
בנוסף יש לי גם המון 'שחורים' על האף שלא ממש מפריעים לי.
בזמן האחרון - יוצא לי על האף מלא מלא מלא פצעים קטנים עם ראשים לבנים, זה לפעמים גם כואב זה כנראה זיהום - אני לא יודע אם מדובר באקנה כי הפצעים נשארים קטנים אבל יש להם ראשים לבנים. זה ממש מציק לי.
יש לי משחה שרופא עור נתן לי CLEAREX שעזרה לי שהיה לי פצעי בגרות אקנה באיזור הפנים.
עכשיו רציתי לשאול אם כדאי למרוח את זה על הפצעים שבאף - למרות שהאף שלי שמנוני אדום ומגורה ?
אם לא - איך להפטר מהפצעים שגדלו מהאף? האם הם גודלים כתוצאה מהסבוריאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף שומני ופצעים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס29/05/2011לפי תאורך יש לך סיבה טובה לפנות לרופא עור ולקבל המלצות בהתאם למצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ופירסינגמיצי26/05/2011
שלום
אני מטופלת ברואקוטן 50 מ"ג כארבעה חודשים
רציתי לשאול אם יש מניעה כלשהיא לעשות פירסינג(הליקס לצורך העניין) במהלך הטיפול ואם כן למה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ופירסינג - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/05/2011מיצי שלום
יש להמנע מביצוע פירסינג כיוון שהעור אינו מחלים היטב בזמן נטילת רואקוטן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי26/05/2011
בקרקפת מצד ימין יש לי גולה קטנה. היא גדלה עם הזמן. היא מתקלפת.
בבדיקת רופאת עור היא הפנתה אותי לכירורג פלסטי.
בהפנייה כתוב: קישרית אריתמית קרקפת ימין לטרלית לקסיזיה.
מה פירוש?
מה זה אקסיזיה?
זה גולה בולטת, אך קטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס26/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזרדרור26/05/2011
אני בת 15, לבשתי היום שמלה חדשה במשך שלוש שעות בערך ופתאום גיליתי שכל הפנים שלי, הגב והחזה התמלאו ב"שחורים", פצעונים שנראים מבחוץ כמו נקודה שחורה ויש להם קצת נפח מבפנים.
השמלה שחורה, עשויה מבד סינתטי לא ברור שמזכיר במגע עור הפוך (לא כתוב סוג הבד), אין לי עוד בגדים מבד כזה. העור שלי נוטה לפצעי בגרות אבל הם אף פעם לא מהסוג הזה.
מה גרם לשחורים? ואיך אוכל להיפטר מהם עכשיו? צריך לדווח על הבגד?
זה חשוב לי מאוד, תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס26/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא עוררועי25/05/2011
קבלתי בזמן שטיפת פנים מכה של חום מהמים וכתוצאה מכך נגע קצת באף ונשאר סימן כמו כביי אני מטפל במישחה לטיפול ראשוני עבר יומיים ויש עוד סימן אדום קטן
מה עושים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא עור - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס26/05/2011מבקשים חוות דעת של רופא עור, אבל בבדיקה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)