מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העלמות פתאומית של שיער הזקןמוני21/04/2011
בס"ד
שלום רב אני בן 31 שנים
אין לי הרבה שיער זקן , יש לי זיפים בצוואר , בסוף שבוע האחרון שבאתי להתגלח שמתי לב שמצד ימין יש לי קטע עגול של חוסר שיער -זיפים פתאומי , העיניין מדאיג אותי מאוד גם מביחנה אסטטית , כאילו שמרטו לי את השיער העור הפך חלק ללא זיפים .. מה זו התופעה הזו ?
האם יחזור לצמוח לי שיער ?
אשמח לעזרה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמות פתאומית של שיער הזקן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011קרוב לוודאי שמדובר בקרחת סגלגלה מומלץ לפנות לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A Nox plus retinolשמרית20/04/2011
שלום
קיבלתי מקוסמטיקאית את הקרם שהזכרתי בכותרת (A Nox plus retinol) לעור בעייתי, בעקבות פצעונים רבים. לאחר מספר ימי שימוש עור הפנים החל להתקלף במקומות מסוימים, האם זה נחשב גירוי ויש להפסיק את השימוש בו או שמא זה מעיד על תהליך טיפולי וכך אמור להיות?
תודה
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A Nox plus retinol - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011סביר להניח שהכמות בה השתמשת היתה רבה מידי מומלץ להפחית את הכמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקסאורן20/04/2011
שלום רב
בן 27 סובל מזה שנים מהזעת יתר בית שחי.
בעבר עשיתי זריקות בוטוקס לבית השחי וזה עזר לי לחצי שנה.
כעת, אני רוצה לשוב ולעשות לקראת הקיץ ונותר לי רק שבועיים עד לטיסתי לחופשה בחו"ל- ארה"ב למשך חצי שנה.
עשיתי פעמיים טיפולי זריקות - בפעם הראשונה תפס לי בסיבוב אחד ובפעם השניה נדרש חיזוק לאחר חודש.
- מאחר ואני נוסע לחו"ל רופא העור המטפל בי אמר לי שהוא יעשה לי חיזוק - השלמה לאחר שבועיים של הזרקה נוספת ליתר ביטחון כדי שזה יעבוד ויתפוס מאחר ולא יהיה לי מספיק זמן לבחון את יעילות ההזרקה בפעם הראשונה.
שאלתי- האם צודק הרופא שאין סכנה בהזרקה של בוטוקס לבית שחי בשתי פעימות - תוספת או חיזוק רק כדי לוודא שהטיפול תופס לאור נסיעתי או שמא יש סיכון בהזרקה כפולה בתדירות כזו ? או בכלל יש סיכונים מהזרקת כמות נוספת\גדולה של בוטוקס בבית השחי ?
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011אין סיכון בהוספת הזרקה לאחר שבועיים במקומות שעדיין ההזעה מוגברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית פיגמנטציהרלי20/04/2011
מזה כבר למעלה משנה יש על הלחי האחת שלי כתם גדול של פיגמנטציה וכעת אני שמה לב לכתם זהה שמתחיל בלחי השניה, (אני נוטלת גלולות- יתכן וזו הסיבה) וברצוני לדעת מהו הטיפול עם הכי פחות סיכונים והכי הרבה אחוזי הצלחה? שאלת מיליון דולר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית פיגמנטציה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011במידה ואכן מדובר בפיגמנטציה הורמונלית הטיפול המומלץ הוא שימוש בקרם הבהרה מקומי בשילוב של פילינגים קלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במינוקסיליאור20/04/2011
שלום,
רציתי לברר באם שימוש במינוקסי יכול להיות יעיל באופן כלשהו גם במצב נשירה מתקדם, כלומר כאשר ישנן רק שערות קצרות (המפוזרות באופן דליל) על ראש הקרקפת. האם התכשיר עדיף מכדורי הפרופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במינוקסי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011מנגנון הפעולה שונה מפרופציה והתכשיר יכול להיות יעיל גם במצב נשירה מתקדם ניתן לשלב את הטיפול עם כדורי פרופציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהחן16/04/2011
התחילו לצאת לי מעט סימני מתיחה באיזור הירכיים ואני מעוניינת לטפל בזה לפני שזה יחמיר ולא יהיה ניתן, האם יש משחה כלשהי שאתם יכולים להמליץ לי עליה שתעזור לי לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011ניתן למרוח מקומית רטין a
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איריטציהורדית15/04/2011
לצוות הפורום שלום
שאלתי מה זה איריטציה של העור ? אשמח לקבל תשובה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריטציה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011גירוי של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וצלקותחנה15/04/2011
שלום,
אני בת 36 וכל הקו התחתון של פניי מלא בפצעונים וצלקות אחרי פצעונים. דבר החמיר מאוד בזמן ואחרי ההריון.
מה הטיפול המומלץ גם לפצעונים וגם להעלמת צלקות?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה וצלקות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011מומ לץ לגשת ליעוץ וטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנה ?יונתן14/04/2011
היה לי אקנה ואחרי טיפול של 3 חודשים עם אנטיביוטיקה ומשחות ההתפרצות עברה.
עדיין יש לי מלא נקודות (וגם חורים קטנים, או משהו שנראה כמו חורים) באיזורים שהיה לי את הפצעים.
האם זה נכון שרק אחרי חצי שנה יהיה אפשר לקבוע אם נשאר צלקות או לא?
ובמידה וכן, מתיי יהיה אפשר לטפל בצלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה ? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011בדכ מומלץ לחכות בין שלושה לשישה חודשים. ניתן היום לטפל בצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IPL בזמן הנקהעדי14/04/2011
שלום רב,
האם יש סיכון בטיפולי IPL להסרת שיער מאזור בתי השחי בזמן הנקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IPL בזמן הנקה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן14/04/2011
כמה זמן צריך להמתין עד שניתן לשוב ולשתות אלכוהול אחרי נטילת רואקוטן?
לקחתי מינון של 135 מ"ג לקילוגרם
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011בדכ חודש ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקריחאני14/04/2011
שלום. בן 30. עד לפני מספר חודשים היה לי שיער מלא ועבה. מאז התחלתי להקריח בקודקוד ובמיפרצים. הלכתי לרופאת עור, לפני חודש, קיבלתי מינוקסי 5, עדיין ללא שיפור ואף תהליך ההקרחה נמשך (כך שלמעשה יותר קירח עכשיו מאשר מלפני השימוש).
העניין המוזר מבחינתי הוא שאף אחד במשפחתי לא מקריח. סבי ז"ל היה עם שיער מלא עד יומו האחרון. אבא שלי בן 70 ואחיי ודודיי בני 40-50 וכולם עם שיער מלא.
לכן אני מסיק שהבעיה אינה תורשתית.
רופאת העור לא הסכימה איתי ואמרה שכלפי חוץ ההקרחה נראית נורמלית/תורשתית ולכן אין צורך בבדיקות. שאלותיי:
1. האם צודקת? האם למרות שאין היסטוריה משפחתית זה תורשתי?!?
2. האם מינוקסי 5 יעיל לבעיה שאינה ממקור תורשתי? יש בכלל אופציות אחרות?
3. אני בדיאטה. האם יתכן שהקרחה בקודקוד נובעת מחסר תזונתי?
4. האם כדאי לבצע בדיקות ואילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקריח - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011בדכ טיפול במינוקסידיל בחודש הראשון יכול להחמיר את הנשירה ויש להמשיך בטיפול לפחות שנה כדי לקבוע יעילות לגבי בדיקות דם במידה ןהתזונה אינה מאוזנת מומלץ לבצע בדיקות מאחר וחוסרים תזונתיים אולי אינם הגורם הראשוני לנשירה אך הם יכולים להחמיר אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותאני13/04/2011
שלום,
יש לי צלקות בעקבות פציעה עצמית... ישנות(בערך שנה) וחדשות.... יש דרך להיפטר מהן? אם תוכלו לכוון אותי מה קונים זה יהיה מצוין....
עוד שאלה, קילוף פצע גורם לו להפוך לצלקת?
תודה רבה ולילה טוב..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011קשה לחוות דיעה ללא בדיקה וקילוף פצע יכול לגרום לצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי... תודה רבה! עוד שאלה קטנה...
אני18/04/2011תודה רבל על התגובה...
אין איזו משחה שניתן לנסות בלי לראות רופא עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תוכלו לעזור לי....
אני27/04/2011אשמח אם תוכלו לענות לי... הוספתי עוד שאלה למעלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mineral oildana13/04/2011
שלום. קראתי שהמנירנל הנ"ל הוא בעצם נפט מזוקק שמוסיפים אותו לקרמים שונים ושוהא מזיק, כמו כן גם האולומיניום שהוא מתכת מתווסף לדאודורנטים למינהם ושהוא מזיק. האם אתם יודעים משהו על כך?
וגם בנוגע לאלכוהול בדאו- האם הוא לא טוב לפיגמנטציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mineral oil - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ17/04/2011דנה שלום
לגבי שמן מינרלי לא ידוע לי, אך האלומיניום שבדיאודורנט עלול באחוזים קטנים לגרום לסתימת פתח הבלוטות העלול במקרים מסוימים להביא לתהליך דלקתי במקום.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת אקנהתמר13/04/2011
אני בת 19 ויש לי הרבה פצעים קטנים כאלה עם הפנים וקצת גם בעורף, הרופא רשם לי גלולות פמינט לטיפול, רציתי לדעת תוך כמה זמן זה אמור להשפיע ומה יקרה אם אני אפסיק לקחת אז זה יחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/04/2011בדכ תוך חודשיים שלושה והפסקת הטיפול יכול לגרום לחזרת הפצעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)