מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם בעור הפניםיניב26/04/2011
לפני כשבועיים הבחנתי בכתם בקוטר 2.5 ס"מ שהופיע על לחיי הימנית אחרי חשיפה בת 4 שעות לשמש. בהתחלה נראה ורוד ביחס לצבע העור השזוף לידו ואחרי מס' שעות הפך לאדמומי ללא צריבה או תחושה כלשהי. בד"כ איני חשוף לשמש. במהלך השבועיים הכתם לא נעלם. הכתם נראה יותר בחום היום מאשר בערב או בלילה.
אשמח לדעת במה מדובר ומה הטיפול המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בעור הפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט30/04/2011קרוב לוודאי ממג\דובר בפיגמנטציה מומלץ לגשת לרופא עור לקבלת קרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לקחת רואקוטן לפצעי בגרות ?רמי מור26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם כדאי לקחת רואקוטן לפצעי בגרות ? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011טיפול ברואקוטן מתאים למיקרים מסוימיים של אקנה מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בזרועות?יונתן26/04/2011
אני בן 16 ולפני בערך חצי שנה התחיל לי אקנה בפנים. אני מטופל באנטיביוטיקה מינוציקלין ואני באמצע הטיפול ומצב הפצעים השתפר.
שמתי לב שבזרועות בידיים שלי יש מלא מלא מלא פצעים קטנים אדומים ויש אדמומיות.. חשוב לציין שהאיזור לא מגרד, זה בעיקר ככה אחרי המקלחת.
זה לא פצעים, אבל זה כמו מלא נקודות אדומות כאלה ממש קטנות אבל הרבה.
האם התופעה נורמלית?
האם זה הופעה שקשורה לאקנה\גיל ההתבגרות?
האם זה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בזרועות? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011יתכן ומדובר בקרטוזיס פילריס ניתן צלהשתמש בקרם כמו קלמוריד מקומית ובכל מיקרה מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אלנה19/12/2011גם אני נתקלתי בבעיה המטרידה הזאת וממש אין לי מושג למה נחשפתי כי אני סובלת בד"כ מתסמינים בוהקים לאלרגיה. בהתחלה חשבתי שזה לכלוך אז ניסיתי לנקות אותו באמצעות ספוג אבל זה כל פעם חזר. מה לעשות? ממה זה יכול להיגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת צלקת בעורף לאחר השתלת שיערשלומי25/04/2011
רציתי לדעת אם יש היום שיטות להעלמת צלקת בעורף לאחר השתלת שיער ?
הבנתי שיש את שיטת שיוף הקרקפת אם אני לא טועה ..
אשמח אם תענו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת צלקת בעורף לאחר השתלת שיער - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011לא ניתן להעלים את הצלקת לחלוטין בחלק המיקרים ניתן לטשטש אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרמת שפה עליונהעינת23/04/2011
שלום רב,
נחשפתי לסוג ניתוח של הרמת שפה עליונה וקיצור המרחק בינה לבין האף בשם
Gull Wing Lift. האם הניתוח הנ"ל מבוצע גם בארץ ? האם ניתן לקבל פרטי רופאים שעושים ניתוח מעין זה ?
אני יודעת שניתוח יותר נפוץ הינו בו החיתוך מתבצע מתחת לאף, אך אני לא מעוניינת בו ולא מצאתי מידע לגבי ניתוח ה Gull Wing Lift בו החיתוך מבוצע לאורך קווי המתאר של השפה העליונה .
תודה מראש !
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרמת שפה עליונה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/02/2016פני לפלסטיקאי מומחה ואו לפה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_פלסטיים_ניתוחי_אף_כירורגיה_פלסטית' id=link]ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפיםאבי23/04/2011
שאלה שממש מטרידה אותי- לא בטוח שהיא קשורה לפורום אבל מקווה שכן...אז ככה:
עשיתי טעות מטופשת לפני כמה שבועות, היו לי קצת שערות בין החיבורים של שתי הגבות וכאשר התגלחתי באחת הפעמים גילחתי טיפה עם הסכין בין הגבות.
למרבה הזעזוע אחרי שבוע שמתי לב שהופיעו שם מעין זיפים כאלה.
עכשיו אני כבר לא יודע מה לעשות אני דיי לחוץ...זה לא נראה טוב להשאיר את זה ככה, אבל אני פוחד שאם אמשיך זה יהיה עוד יותר גרוע! ואהיה צריך להמשיך ולעשות את זה תמיד!?!? אני בן 19 אם זה משנה משהו.
תודה לכל מי שיענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011אין מה לדאוג לא נגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל...
אבי07/05/2011נראה לי שכן יצרתי סוג של נזק...
קודם כל זה דיי מציק, זה כמו זיפים שעל שאר הפנים, גדלים כל כמה ימים ומגרדים אם לא מגלחים אותם. בנוסף זה לא נראה אסטטי...
מה אפשר לעשות? יש דרך כלשהי להחזיר את המצב לקדמותו?
או שביגלל הטעות המטופשת הזאת אהיה חייב להמשיך...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים שהפכו לפצעים ..שרון22/04/2011
שלום , אני בת 16 ואני סובלת כבר המון זמן מבעיית פצעי הבגרות .
כבר כמה שנים הפנים שלא לא היו חלקות ללא פצעונים או ללא סימנים אדומים או ללא חיספוס מכוער .
ניסיתי הרבה תרופות בינהם מינוצדלין ודוקסילין וגם המון משכות ותרחיצים כך שזאת לא בעיית היגיינה.
בזמן האחרון אני תמיד "פותחת" או מקלפת את הפצעונים וזה יצר איזור אדום מחוספס יבש וממש לא אסתטי גם כשאני מנסה לכסות זאת עם איפור איכותי ומותאם לעור שלי מייקאפ או קונסילר שום בדר לא מתכסה האיזור נשאר יבש מחוספס ואדום .
כלומר הבעיה שלי היא לא שיוצאים לי פצעונים חדשים אלא שהקיימים לא רוצים לעזוב
האם יש משהו שיפתור את הבעיה הזאת ספציפית שהפצעונים לא מוכנים לרדת ויוצרים מראה מחוספס אדום ויבש על הפנים והחזה ? כי משכות מייבשות כבר לא יעזרו , אין מה לייבש חוץ מזה העור עצמו יבש . אוליי איזה שהם תרופות סבתא, שמעתי שעגבניה עוזרת ..
ודבר נוסף - באיזור הלחיים וטיפה במצח יש לי נקבוביות פתוחות שיוצרות מראה של המון המון חורים קטנים , מה עושים במצב כזה ?
בבקשה , התייאשתי כבר מביקורים אצל רופאי העור ואיבדתי תקווה שאי פעם הפנים שלי יהיו חלקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים שהפכו לפצעים .. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011ניתן להשתמש מקומית בקרם המכילים חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חסרת רגש+עזרה
עידן27/04/2011תשובתך חסרת רגל ממש מגעיל בן אדם מיואש ואתה עונה לו תשובה כאילו אתה חייב משהו למישהו
לשאלתך המשחות לא עוזרות רק הראקוטן אבל יש לו תופעות לוואי חמורות(כמו שומנים בדם וקריסת הכבד וכו'...). הפצעים זה הגיל והם יעברו לבד פשוט אל תיגעי בהם ותשתדלי לשנות את הרגלי תזונתך לעבור לירקות טריים פחות מטוגנים,מזון מוכן,
לי זה עזר נורא לעבור לתזונה בריאה גם למצב רוח וגם זה התבטא בעור הפנים.
אין לך מה להתאייש זה תקופה כזו שזה יעבור לך,
לגבי הסימנים האדומים : אל דאגה אלה סימני "פוסט אקנה" הסימנים האלה מעידים על זה שהעור בונה מחדש את הרקמה שלו והוא ב"שיפוץ"
הסימנים מתחילים לעבור תוך חצי שנה וריפוי מלא עד 12 חודשים מרגע שהם נוצרו.
מקווה שעזרתי
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר חשוב לציין...
עידן27/04/2011בנוסף לכל מה שאמרתי,
אמרת שניסית הרבה דברים אז כדי לך ללכת לפורום |רפואה משלימה > רפואה סינית|.
ושם תבקשי ושם תבקשי עזרה
שוב פעם לי זה עזר נורא כל העניין עם התזונה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכשיר שהוכיח את עצמו אצלי בבית.
איילהל27/04/2011רכשתי לבני - נער מתבגר עם חצ'קונים מוס ניקוי טיפולי לפנים של לקטופיל יאנג ולאחר טיפול של שבוע (שטיפת פנים עם פעמיים ביום) ניתן לראות שיפור ניכר.
ממליצה בחום רב.
זה עזר מאוד לבני, מקווה שיעזור גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לכם
אנונימית28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערה שחורה זעירה מאוד על פני פעוטדרומי22/04/2011
לבני בן השנתיים וחצי צמחה שיערה קטנה ביותר בצבע שחור (למרות שהוא בעל שיער בגוון דבש) באורך קטן ממילימטר מתחת לעין, למרות הגודל עדיין ניתן להבחין בה בעין. מה פשר הדבר ? האם זה מסוכן ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיערה שחורה זעירה מאוד על פני פעוט - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011סביר להניח שמדובר בבעיה אסתטית בלבד בכל מיקרה מומלץ לגשת לבדיקת רופא ילדים או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה בפניםכ22/04/2011
האם אמורים להיות גלדים בפנים אחרי אפילציה? או שזה מעיד על טיפול לא טוב? אני מטופלת אצל אפילטורית ששמעתי עליה המלצות טובות אבל אחרי כל טיפול נשארים לי גלדים בפנים שאמנם נושרים אחרי שבוע ולא משאירים צלקום (או שככה זה לפחות ניראה לי ) השאלה שלי אם זה קורה בטיפול טוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה בפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011יתכנו גלדים מיקרוסקופיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה+שיזוףאני 2722/04/2011
שלום
שתי שאלות
1 אני משתזפת במכונת שיזוף ואני יודעת שזה מאד לא בריא אבל זו החלטתי,
אני רוצה לשמור על עור הפנים האם קרם הגנה ברמת הגנה גבוהה מספיק?האם ניתן לכסות את הפנים במגבת בהירה בתוך המכונת שיזוף ?
2 שמעתי כל מיני שמועות שאם מסירים שיער גבות שפם עם שעווה זה יכול לגרום לפיגמנטציה?האם זה נכון שעדיף להסיר עם חוט? או ששניהם תולשים באותה מידה את תאי העור?
תודה רבה|4U|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה+שיזוף - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011מומלץלהסיר את השיער בחוט ניתן לכסות את הפנים בעת השהייה במכונת השיזוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על העוריהב22/04/2011
בכל פעם אחרי שאני מגלחת את השיערות ברגליים / מורטת בשעווה ביידים, תמיד מופיעים לי פצעונים, כמו חצק'ונים או אדמומויות על העור.
רציתי לדעת איך אני יכולה למנוע זאת?
ועכשיו,אחרי שנגעתי בפצעים ברגליים הרבה-נהיו לי כתמים והמון המון פצעים,
מה ניתן לעשות בקשר לזה? (חוץ מלחכות ולתת לזמן לרפא אותם..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על העור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011ניתן למרוח מקומית אפלומיצין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורידה צבע!דחוף!!!קאטי21/04/2011
שלום,
אחינתי בת 18 התגיסה לפני כחצי שנה לצבא.
בטירונות היא חלתה וקיבלה אנטיביוטיקה ומאז שמה לב כי כשהיא מנגבת את גופה יורד צבע אדום, גם הגרבים שלה צבועות אדום כשהיא מורידה אותם וכן הנעליים שלה .
מה יכולה להיות הסיבה?
אודה לתגובתכם המהירה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורידה צבע!דחוף!!! - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה שאלהחן21/04/2011
קניתי משחה בשם אזומד ג'ל , הידרוקינון 4% הרוקחת אמרה שבזה יש רטין A האם זה נכון? זה יעזור? או שרטין A זו משחה בפני עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011החומר אינו מכיל רטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הפניםורדית21/04/2011
לצוות הפורום שלום
קראתי מאמר שמישחת רטאיוט בטיפול ממושך גורמת להידלדלות של העור הפנים אני משתשת במישחה והייתי שמחה לקבל תשובה מרופאים , ברצוני לציין שאני בת 47
בתודה ורדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011הטיפול אינו גורם לתופעה שצינת אלא מאט את תהליך ההזדקנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקבץ נמשיםidanofar21/04/2011
שלום ד"ר,
לבתי יש מקבץ נמשים על הלחי הימנית בלבד.
(יש לציין שגם לסבתא יש נטייה כזו להופעת מקבץ נמשים בצד אחד עם החשיפה לשמש)
האם יש משחה להעלמת הנמשים הללו?
האם המשחה דורשת מרשם רופא?
מה שמו של החומר הפעיל במשחה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקבץ נמשים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/04/2011ניתן למרוח איזומד מקומי החומר הפעיל הוא הידרוקינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)