מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לראוקטן.אלמונית.16/02/2009
שלום. קראתי שמותר לעשות פיריסנגים בגוף לאחר חצי שנה בשימוש בראוקטן . אך אם אעשה פיריסינג ארבעה חודשים אחרי זה ובלשון , האם ישנה סכנה חמורה לבעיה רצינית שתיווצר ? תודה רבה . אלמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס17/02/2009שלום רב,
בזמן הטיפול ברואקוטן תהליך ריפוי הפצע איתי יותר וקשה, לכן מומלץ להימנע מפעולות למשך הטיפול ולפחות 6 חודשים אחריו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר להבהרת הפנים כתוצאה מויטילגושוש16/02/2009
יש לי כתמי צבע על הפנים, הצבע פשוט חזר לי לאחר מספר שנים שהתבהרתי לגמרי שכן אני סובלת מויטילגו. על מנת להסיר את כתמי הצבע ולקבל צבע אחיד בפנים, הומלץ לי לבצע לייזר אקסהיימר אצל ד"ר משה לפידות. האם אפשר לקבל מידע על הטיפול הזה? האם יש מישהו שביצע את הטיפול הזה בהצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
ד''ר מיכאל שוחט16/02/2009מדובר בסידרה של טיפולים ואולם יש לציין שההצלחה אינה של מאה אחוז ניתן גם להבהיר את הכתמים עיי קרם המיועד להלבנת העור בריכוזים גבוהים ואף לבצע פילינג כימי בפנול שיכול להבהיר את העור הטיפול הלייזר מטרתו להחזיר את הצבע לעור ולא להבהיר אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער באזור הפניםייעוץ נקבה16/02/2009
שלום ד"ר. יש לי באזור הפאות בפנים שיער וזה נורא מפריע לי האם יש איזה טיפול תרופתי שיכול לדלל זאת? (חוץ מלייזר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2009שלום רב.
קיימים קרמית להסרת שיער (כמו אורנה וכ"ד) וקרם אשר מעקב את צמיחת השיער לאחר הסרתו - .Vaniqa
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר וראוקוטןYael16/02/2009
האם אסור לעשות טיפולי לייזר, שאינם בפנים, בזמן לקיחת ראוקוטן? אם אסור- כמה זמן אחרי סיום הטיפול מותר לעשות?
שימוש בלייזר בזמן הטיפול ברואקוטן אסור בהחלט בכל שטח הגוף. ניתן לבצע טיפולים 6 חודשים מתום הטיפול ברואקוטן
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי רואקיוטן רושייעוץ נקבה16/02/2009
שלום ד"ר, אני כבר 11 יום שותה את הרואקיוטן כמו כן התחלתי לפני כן טיפולי לייזר שאותם אני מבצעת פעם בחודשיים האם נישקפת סכנה בכך שאני עושה את זה במקביל ? איך אפשר למנוע את הסכנה ? תודה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2009ראי תשובה קודמת באותו הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובה
ייעוץ נקבה16/02/2009אז אם ככה האלץ להפסיק את הטיפול ברואקטין אני צריכה פשוט להפסיק להשתמש בכדור או להודיע לרופא על כך? אין דרך לעשות טיפול יותר מהיר ברואקטין? (פחות מ6 חודשים?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2009על כך תצטרכי להתייעץ עם רופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן וספורטמיכה15/02/2009
שלום, אני נוטל ראוקוטן 40 מ"ג ביום ורציתי לדעת מה ההגבלות לגבי ביצוע פעילות גופנית ומהן הסכנות הנשקפות והאם הן הפיכות. האם קיימת סכנה כתוצאה מהזעה או רק מפעילות אינטנסיבית של השרירים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוקוטן וספורט
בזמן הטיפול לא מומלץ לחרוג מפעילות הרגילה. זאת אומרת ניתן לעסוק בפעילות גופנית, אך לא לקבוע שיאים בתקופת הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסימני אקנה שנשארוN15/02/2009
שלום רב, ברצוני לדעת מהו הטיפול היעיל והמהיר ביותר לטיפול בסימנים שנשארו על פני העור לאחר אקנה בפנים.לא חטטים רק אדמומיות ניכרת באיזור הפצע שאינה נעלמת גם לאחר שהפצע הבריא. תודה רבה מראש על עזרתכם
"סימנים" זה מושג כולל ולא נותן אינדיקציאה במה בדיוק מדובר. לאבחן את אופן הנגעים ולקבוע טיפול רלוונטי תוכלי בעזרת רופא העור שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על השפתייםשירן15/02/2009
שלום. יש לי לעיתים כתמים לבנים קטנים על השפתיים.רציתי לדעת האם ישנו סיכון לסרטן השפתיים? אני משתמשמת המון בווזלין ושפתונים ומכאן החשש. תודה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2009שירן, שלום.
ממצאים שאת מתארת אינם קשורים לסיכון יתר לסרטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטינול בזמן הריוןסבטה14/02/2009
שלום. מזה כשנתיים אני משתמשת בקרם פנים המכיל בין היתר רטינול. לפני כשנה נכנסתי להריון, אך עברתי הפלה ספונטנית בתחילת ההריון. לאחר כחצי שנה שוב נכנסתי להריון ועוד פעם- הפלה בתחילתו. יש לי שני ילדים גדולים,עברתי אתם הריונות ולידות תקינים לחלוטין,ומעולם לא עברתי הפלות, חוץ ממה שציינתי. האם קיים קשר בין קרם פנים המכיל רטינול להפלות? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטינול בזמן הריון
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2009סבטה שלום
קרוב לוודאי שאין כל קשר בין המקרים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתייםשירן14/02/2009
שלום אני בת 26. מאז שאני קונה יש לי הרפס באזור השפתיים. ב- 5 שנים האחרונות לא היה לי התקף ופתאום בחודש האחרון 3 התקפים!! האם זה מצב נורמלי? האם התדירות בחודש האחרון היא בגלל שב- 5 שנים האחרונות לא היה כלום? האם ישנה סכנה להידבק בעוד מקומות? האם זה יכול לסמל על מחלה אחרת?? ת ודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בשפתיים
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2009טליה שלום
מכיוון שלתופעה אין כל תדירות מוגדרת, הרי שהמצב נחשב סביר לחלוטין. התופעה לעיתים יכולה ללוות מחלות חום . כמו כן התופעה יכולה לעבור על ידי הדבקה עצמית למקומות אחרים בגוף.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור קרקפת מגורהסימה14/02/2009
שלום , אני כחצי שנה אחרי לידה וסובלת מזה חמישה חודשים מעור קרקפת מגורה (הוא מאוד רגיש ולפעמים אף שורף) אני סובלת כמו כן מנשירה רצינית אחרי הלידה .... בשלבעיית קשקשים תמידית משתמשת בשמפו האד אנד שולדרס ...(לפני שלושה חודשים בערך הייתה תקופה של קשקשת מרובה שנמשכה בערך כחודש...) אני עדיין מניקה ולכן רציתי לדעת אם יש פתרון עבורי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור קרקפת מגורה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2009סימה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, התופעה שאת מתארת נשמעת כסבוריאה ואם אכן כך הדבר , קיים בדרך כלל טיפול טוב למצב ולכן עלייך להבדק אצל רופא עור על מנת להתאים את הטיפול המתאים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברואקוטן במשך והריוןליה13/02/2009
שלום, בן זוגי סובל מאקנה חמורה בגב ובישבן, הרופא המליץ לו ליטול רואקוטן. שאלותי הן: 1. האם יש מגבלה מבחינתו להכניס להריון (האם יכולים להיווצר מומים בעובר כמו אצל נשים שנוטלות?) אם כן, כמה זמן לפני תכנון הריון כדאי להפסיק את השימוש? 2. מה משך הטיפול המקסימלי שמומלץ לנטילת תרופה זו? (אני נטלתי אותה בעצמי בעבר לכמה חודשים ואני יודעת שהיא" אגרסיבית") האם השימוש יכול לארך שנה ויותר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברואקוטן במשך והריון
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2009ליה שלום
1. אין כל מניעה להכנס להריון תוך כדי הטיפול שלו. (לנשים הנוטלות רואקוטן אסור להכנס להריון).
2. משך הטיפול המקובל ברואקוטן הינו בדרך כלל 40 מ"ג ליום למשך שישה חודשים, אך נתונים אלו ניתנים לשיקול דעתו של הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלואיד והסרת שיער בלייזר \אינפרא.גבריאל12/02/2009
שלום יש לי צלקות קולאידליות וכמו כן אני סובל מהצטלקות קלואדית, ברצוני לעשות הסרת שיער והבנתי שלייזר לפעמים גורם לכוויה ויכול לגרום לי לצלקת מכוערת ברצוני לדעת אם גם באינפרא אדום זה משאיר הצטלקויות מכוערות, או שאתה מכיר שיטה להסרת שיער שלא מתנגשת עם הקלואיד.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלואיד
ד''ר מיכאל שוחט14/02/2009טיפול מקצועי בליזר להסרת שיער או בקרן אור לא אמור לגרום לכויות וגם אם תשאר אדמומית קלה אין סכנה להוצרות קלואידים במיוחד בטכנולוגיות החדישות ללא כאב ובאנרגיה נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה, דילגתם על שאלתי. תודהמיכל12/02/2009
שלום רב לכם, רופאים יקרים, דילגתם על שאלתי למטה. הנה אני שואלת שוב. אודה על תשובה מהירה. (נ.ב. - אני לא אותה מיכל מהדפים הקודמים)!!! בשנה האחרונה אני משתמשת ברטאוויט 0.05% בלילה. מעל אני מורחת לחות, כדי שהעור לא יתייבש. האם אני יכולה לעשות אותו דבר ביום? בגדול, אני ממש לא מסתובבת בשמש. והאם זה בסדר למרוח מעל כל קרם לחות טוב? תודה על תשובתכם, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין
ד''ר מיכאל שוחט14/02/2009לא מומלץ שימוש ברטין בבוקר וניתן למרוח לאחר שהקרם ניספג קרם לחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"ר שוחטמיטל אסרף11/02/2009
ד"ר שלום! אני כבר דיברתי איתך והשאלה תיהיה לך מוכרת , אני הרי הולכת להתחתן בידיוק עוד חודש, ואמרת לי על מנת שיפחיתו הנגעים בפנים שלי, יש לעשות טיפול לייזר פעמיים בשבוע, השאלה שלי היא האם ניתן לעשות יום אחרי יום ברצף, או שצריך לתת מנוחה לפנים? הקוסמטיקאית שלי רוצה לנסות יום אחרי יום, ושבוע לאחר מכן היא רוצה טיפול לייזר בתחילת השבוע ובסוף השבוע, יש לכך חשיבות ד"ר עם זה ברצף או מנוחה של כמה ימים עד לטיפול נוסף? בברכה מיטל אסרף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה קודם על אקנה
מיטל אסרף11/02/2009השאלה קודם על אקנה . מצטערת לא ציינתי זאת קודם ( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בקנה
ד''ר מיכאל שוחט14/02/2009מומלץ פעמיים בשבוע עם מרווח של יומיים או שלושה בין הטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית
מיטל אסרף18/02/2009תודה ענקית על התשובות המקצועיות, מתחיל להיות שיפור בפנים, נשארו לי עוד 23 יום עד לחתונה, ובערך 4 טיפולי לייזר נוספים , מאמינה שאני יראה הרבה יותר טוב כי שיפור , ואני מתחילה להיות מרוצה. ( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר המלצה- אצל מי את עושה?
גל19/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)